Vandaag geen zelf geschreven stuk, maar een stuk wat ik vertaald heb. Ik las het en vond dit een dusdanig interresante invalshoek dat ik deze graag met iedereen wil delen.

In het kort: Er wordt gesteld in het artikel dat het puur een strategische oorlog is in de wereld verovering van de USA. De oprichting van AFRICOM speelt daarin een grote rol. Ik zou zeggen lees het, en vorm uw eigen mening.

Bron

Het is een vrijevertaling, en bedoeld ter discussie:

Toen Frankrijk was aangesteld als president van de EU (2008), heeft president Sarkozy de bestuurders van alle 27 EU lidstaten en 17 (niet-EU) mediterrane landen uitgenodigd in Parijs voor een conferentie om de mogelijkheden van een mediterrane-unie te bespreken.

 Zoals de Engelse Daily Telegraph op 13 Juli 2008 schreef: “Sarkozy’s big idea is to use imperial Rome’s centre of the world as a unifying factor linking 44 countries that are home to 800 million people.”

Libische leider Muammar Gaddafi kondigde echter aan dat zijn land deze bijeenkomst zou boycotten. Hij ziet het initiatief als één die is gericht op het delen van zowel Afrika, als de Arabische wereld, en stelde:

 “We shall have another Roman empire and imperialist design. There are imperialist maps and designs that we have already rolled up. We should not have them again.” [1]

The unprecedented summit was held with the intention of “shifting Europe’s strategic focus towards the Middle East, North Africa and the Balkans.” [2]

Minder dan drie jaar later bombarderen Sarkozy’s Mirage en Rafale straaljagers Libische overheidsdoelen. Een eindeloze oorlog die is geïnitieerd door Frankrijk, USA, Engeland en waar de MSM naar refereren als een internationale samenwerking. – 12 leden van de NAVO en de emiraten van Qatar – om het Gaddafi regime te verwerpen en te vervangen voor een meer meegaande variant.

De Middellandse zee is het belangrijkste oorlogsgebied in de wereld op dit moment, het overstemt zelfs het Afghanistan – Pakistan oorlogstheater, en het imperium van het nieuwe derde millennium – dat van de USA, ‘swerelds grootste militaire superkracht, om de woorden aan te halen van de president Barack Obama in zijn speech toen hij de nobelprijs voor de vrede ontving, en zijn NAVO vriendjes – is het completeren van de transformatie van het Middellandse zee gebied in zijn ‘Mare Nostrum’.

De aanval op Libië volgde iets meer dan drie weken nadat het parlement van Cyprus hun eilandje als ‘partner voor vrede’ van de NAVO heeft gestort [3]. Dit zorgde ervoor dat slechts 3 van de 20 landen (exclusief microstaat Monaco), op of aan de middellandse zee, geen volledige leden van de NAVO zijn, of aan de NAVO gekoppeld middels ‘partnerschap’ Namelijk; Libië, Libanon en Syrië.

 NAVO lidmaatschap en partnerschap houdt in dat de betrokken overheden hun landen moeten open stellen voor het Amerikaanse leger. Een voorbeeld: minder dan een jaar nadat Montenegro onafhankelijk werd ,was het land al ‘Partner van de vrede’. Direct kregen ze een bezoekje van de toenmalige admiraal van de ‘US Naval Forces Europe’ Harry Ulirch samen met de onderzeer Emory S. Zogenaamd ‘om ondersteuning en opleiding te geven’ aan Montenegro’s marine en om de relatie kracht bij te zetten tussen de twee landen’.[4]

 De maand erna dokte 4 oorlogschepen, inclusief de USS Roosevelt, aan in de haven van Tivat te Montenegro.

Als het huidige Libische model gedupliceerd wordt in Syrië, waar het steeds meer op lijkt, en met Libanon geblokkeerd door marineschepen van de NAVO (sinds 2006) in wat het prototype is voor wat de NAVO binnenkort zal herhalen aan de kust van Libië, zal de middellandse zee volledig onder controle van de NAVO zijn, met aan het roer de USA.

Cyprus was het enige EU lid welke – voor zolang het duurde – geen NAVO lid of partner was, en Libië is het enige Afrikaanse land grenzend aan de middellandse zee welke geen lid is van de NAVO’s mediterrane partnerschap programma.

 Libië is ook een van de slechts 5, van Afrika’s 54 landen, welke niet is geïntegreerd in, of eigenlijk ondergeschikt is aan, het nieuwe ‘US Afrika Command’ (AFRICOM).

De anderen zijn:

Sudan, wat is gebalkaniseerd zoals Libië misschien binnenkort ook.

Ivoorkust, nu betrokken in wat we een burgeroorlog noemen, met het westen als ruggesteun van de gewapende groepering van Alassane Outtara tegen de zittende president Laurent Gbagde en onder dreiging van buitenlandse militaire interventies. [5]  

Eritrea, welke grenst aan Djibouti waar ongeveer 5000 Amerikaanse en Franse toepen gelegerd zijn en welke betrokken was in een gewapend grens conflict drie jaar geleden waar franse militaire troepen zich bemoeide op verzoek van Djibouti.

 Zimbabwe, welke een van de waarschijnlijk volgende kandidaten is voor de volgende “US-NAVO Operation Oddyssey Dawn” achtige militaire interventie.

De middellandse zee is historisch de meest strategisch zee, en is de enige welke grenst aan 3 continenten.

 De gedeeltelijke, of volledige, controle over de zee werd al bevochten door de Persen, Alexandrijnen, Carthaginianen, Romeinen, Byzantijnen, Ottomaanen, Spanjaarden, Engelsen, Napoleon, door Mussolini’s Italië en Hitlers Duitsland.

Sinds het einde van de tweede wereld oorlog is de voornaamste militaire kracht in de zee de USA. Al sinds 1946 heeft Washington marine troepen daar gelegerd, welke in 1950 de zesde vloot van de USA werd, met het hoofdkantoor in havenstad Napels.

 U.S. Naval Forces Europe-Africa, ook gestationeerd in Napels, is toegewezen aan de Zesde vloot en levert ondersteuning voor zowel U.S. European Command en U.S. Afrika Command. De commandant is Admiraal Samuel Locklear III, wie ook commandant is van de NAVO’s Allied Joint Force Command Napels.

Hij coördineert Amerikaanse en NAVO lucht en raket aanvallen tegen Libië vanaf USS Mount Whitney, het vlaggenschip van de zesde vloot, als commandant van Joint Task Force Odyssey Dawn, de U.S. Afica Command opperatie onder leiding van de USA marine schepen, onderzeeërs en stealth bommenwerpers initiëren aanvallen binnen Libië.

 Admiraal Gary Roughead, Chief of Naval Operations (De hoogst rang binnen de US Navy), heeft recentelijk gezegd dat de permanente aanwezigheid van Amerikaanse militaire in het Middellandse zee gebied het Pentagon toestemming gaf, welke ‘reeds gepositioneerd waren voor operaties boven Libië,’ om Odyssey Down te lanceren op 19 maart. ‘Tijdens de openingsronden, de tomahawk aanvallen, waren de schutters al in positie. Ze waren geladen en het verliep zoals we verwacht hadden.’

 “Dat is wat je krijgt als je een wereldwijde marine hebt welke altijd voorop gaat…Wij zijn daar, en als de geweren af gaan, zijn we klaar voor de tegenaanval..”[6]

 Op 22 maart bezocht generaal Carter Ham, de nieuwe baas van het U.S. Africa Command, de vliegbasis in Ramstein Duitsland en sprak met de Britse, Franse en Italiaanse luchtmacht leiders om de bombardementen in Libië te evalueren. Hij prees samenwerking met NAVO partners voordat de oorlog begon, hij stelde: ‘Je kan geen 14 verschillende landen samen brengen zonder dit te hebben voorbereid.”[7]

Terwijl de AFRICOM commandant in Duitsland was, was Secretaris van defensie Robert Gates in Egypte om de Field Marshall Mohamed Hussein Tantawi te ontmoeten. Mohamed Hussein Tantawi is commander in chief van het Egyptische leger en voorzitter van het Supreme Council van het leger, en aangesteld om de campagne tegen Libië te coördineren.

 Admiraal Roughead stelde dat hij ‘Geen probleem zag om de missies gaande te houden,” als de tomahawks worden aangevuld uit de bestaande voorraad van 3200. Genoeg om Libië van de kaart te vegen en nog steeds over te houden voor een volgende oorlog [8]

 Het verslaan en overwinnen van Libië zou een strategische locatie zekerstellen voor het Pentagon en de NAVO op de middellandse zee.

 Kort na dat de inwijding van het U.S. Africa Command, Lin Zhiyuan, Vice directeur van de Chinese People’s Liberation Army Academy of Military Sciences, schreef het volgende:

 “Door het bouwen van een dozijn militaire basissen in Tunesië, Marokko, Algerije en andere Afrikaanse landen, zal Amerika een netwerk bouwen van militaire basissen om het volledige continent te dekken en een essentiële voorbereiding treffen om een luchtvloot in de regio te stationeren”

 “De North Atlantic Treaty Organization (NATO/NAVO) met de USA aan het hoofd heeft in 2006 op grote schaal een militaire oefening gedaan in Cape Verde, een west Afrikaans eiland, met het doel om de zee en lucht corridoren te controleren en de ruwe olie gebieden te monitoren hoe de het met olie pijpleidingen zit.”

 “Africa Command representeert een vitale en cruciale link voor de USA aanpassing van zijn wereldwijde militaire uitrol. Op dit moment, verhuist het haar episch centrum in Europa in oostelijke richting en opent nieuwe basissen in oost Europa.”

“De huidige wereldwijde Amerikaanse nederzettingen centreren zich hoofdzakelijk op de ‘boog van instabiliteit’ van de Caucasus, Centraal en Zuid Azië naar beneden tot de Koreaanse Peninsula, en zo is het Afrikaans continent een sterk punt om de Amerikaanse wereldwijde strategie te ondersteunen”

 “AFRICOM faciliteert de USA vele voordelen op het Afrikaanse continent, controle overnemen van het Europa-Azië continent en doorgaan de helm te ontnemen van de hele wereld. [9]

 Er staat duidelijk veel meer op het spel in de oorlog met Libië dan controle over Afrika’s grootste olie reserves en het knechten van de laatste noord afrikaanse landen, welke niet onder de duim is van de US en NAVO. Zelfs meer dan domineren van het middellandse zee gebied.
Referenties

1) Daily Telegraph, July 10, 2008
2) Daily Telegraph, July 14, 2008
3) Cyprus: U.S. To Dominate All Europe, Mediterranean Through NATO
   Stop NATO, March 3, 2011
   http://rickrozoff.wordpress.com/2011/03/03/cyprus-u-s-to-dominate-all-europe-mediterranean-through-nato
4) United States European Command, May 24, 2007
5) Ivory Coast: Testing Ground For U.S.-Backed African Standby Force
   Stop NATO, January 23, 2011
   http://rickrozoff.wordpress.com/2011/01/23/ivory-coast-testing-ground-for-u-s-backed-african-standby-force
6) U.S. Department of Defense, March 23, 2011
7) U.S. Air Forces in Europe, March 23, 2011
8) U.S. Department of Defense, March 23, 2011
9) People’s Daily, February 26, 2007
   http://english.peopledaily.com.cn/200702/26/eng20070226_352530.html

49 REACTIES

 1. Bush: ‘Je hoort bij ons, of je hoort bij de terroristen’

  Het lijkt er inderdaad op dat een bepaalde elite de gehele wereld wil beheersen. Iedereen moet buigen. ‘Als het kan met liefde, als het moet met geweld’. (uitspraak Mussolini)

  Eerst moet de overheid van een land buigen, dan moeten ze allerlei maatregelen nemen bedacht in New York of Washington. De media en de banken doen de rest. Die mogen natuurlijk niet geweerd worden.

  Straks Joodse hoogleraren aan de Libische universiteiten?
  Peter de Jong [25] reageerde op deze reactie.

 2. Hier nog een aardige invalshoek: water.

  Few in the West may know that Libya – along with Egypt – sits over the Nubian Sandstone Aquifer; that is, an ocean of extremely valuable fresh water. So yes, this “now you see it, now you don’t” war is a crucial water war. Control of the aquifer is priceless – as in “rescuing” valuable natural resources from the “savages”.

  This Water Pipelineistan – buried underground deep in the desert along 4,000 km – is the Great Man-Made River Project (GMMRP), which Gaddafi built for $25 billion without borrowing a single cent from the IMF or the World Bank (what a bad example for the developing world). The GMMRP supplies Tripoli, Benghazi and the whole Libyan coastline. The amount of water is estimated by scientists to be the equivalent to 200 years of water flowing down the Nile.

  http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MC30Ak01.html

 3. Het mag duidelijk zijn dat Amerika al ruim 70 jaar bezig is met strategische oorlog voering. Hier gebruiken ze steeds weer dezelfde woorden voor. Democratie/mensenrechten/vrede handhaven. Wie goed oplet ziet juist dat ze steeds weer(als wereldkampioen) deze 3 dingen schenden.

  Het is een subliem systeem die moderne slavenarij genoemd kan worden.Irak en Afghanistan worden nu ook volop door westerse bedrijven geexploiteerd.De oorlogen met wapens en legers zijn de zichtbare handelingen. Maar er vindt een tweede oorlog plaats die bijna niemand waarneemt. Die heet: economische veroveringen.De enorme bedrijven zijn de echte machthebbers op deze wereld. De onzichtbare macht omdat het geen mensen zijn maar namen. Namen als monsanto bijvoorbeeld. En zo probeert het westen tegenwoordig de wereld te veroveren. Via het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven die steeds meer en meer dicteerd op deze wereld.Het bedrijfsleven waar wij met zijn allen steeds meer afhankelijker van worden omdat er simpelweg bijna geen kleine concurrenten meer zijn. Maar iedereen richt zich op de politiek. Terwijl we ons eigenlijk moeten richten op Shell,Monsanto,Chevron,wapenindustrie,farmaceutische industrie etc etc.

  Ook het Europees systeem is een sublieme uitvinding van onze elite leiders. We hebben totaal geen invloed op wat er besloten wordt in Brussel.
  Alles draait om het laten geloven dat mensen iets in te brengen hebben. Mensen het gevoel geven dat ze vrij zijn door middel van idiote vrijheden waar de meeste van ons toch nooit iets mee te maken zullen hebben.
  We krijgen vanaf onze geboorte te horen “wij,het vrije westen”
  De waarheid is dat je door media controle zelfs Noord Koreanen kunt laten geloven dat ze vrij zijn. Ik noem een voorbeeld: Stel dat Noord Korea dagelijks beelden laat zien van junks uit Amsterdam en westerse heroine prsotituees van 20 jaar. En hierbij steeds zegt dat de normen en waarden van het westen er zo uitzien.Vervolgens gaan ze trost vertellen dat ze zelf geen drugsverslaafden hebben en dat jonge meiden gewoon op school zitten en zich gedragen.Ziedaar de propaganda! En dit werkt precies zo.( Dit is overigens een verzonnen voorbeeld om te laten zien dat men ons alles kan laten geloven wat men wil)
  Dit is precies wat het westen met ons doet, wijzen naar dictaturen en ons vervolgens inprenten dat wij wel vrij zijn. Maar ze vergelijken een dodelijke ziekte met een iets minder dodelijke ziekte!

  beek [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Nico de Geit [3]:

  Khadaffi is geen jood, maar gewoon zichzelf. Dat zou iedereen eens moeten proberen. Geen geloof, geen ras, geen boek, maar proberen jezelf te zijn, zonder je ook maar iets aan te laten praten. Hoewel een woestijnbewoner als Ghadaffi best wel eens joods bloed in zich zou kunnen hebben, want zijn familie trok waarschijnlijk van hot naar her. Zal het niet gewoon zo zijn dat Arabieren en Joden één en hetzelfde ras is?

  Ik zag Obama met knikkende knietjes uitleg geven en vertellen waarom Amerika opeens vuistdiep in het noorden van Afrika als politieagent aan het optreden is. Als de Amerikanen al niet begrijpen wat ze er doen, dan kunnen wij het al helemaal niet begrijpen. Ik zeg dat men gewoon knotsknettergek is geworden en op zoek is naar Geld, olie en goud, misschien zelfs water.

  Japan met zijn verziekte straling, wat overigens heel gezond moet zijn, hebben de boel niet meer in de hand en maken er nog wat moois van door te veronderstellen, dat op generlei wijze en door vele onderzoeken men heeft bewezen geacht dat radioactieve straling is te verwaarlozen en men meer gevaar ondervind van de zon en mensen gewoon door moeten gaan met ademhalen. Er is GEEN gevaar. Roken is toch slecht voor de gezondheid, joh!! Wat gaan die aftandse koeken er lekker in!!

  En zo mooi kan Obama uitleggen dat ook Libie WEL een gevaar is voor de gehele mensheid en hij niet langer kon toezien hoe Al-Qaida verliest…..Morgen snel de hete aardappel doorgeven.

 5. @beek [6]:

  Geen staatsmedia?? Wiens brood men eet diens woord men spreekt….Waar komen de pegels dan vandaan? Of kunnen ze leven van de goddelijke lucht? Men vertelt ons dat wat men ons mag vertellen of zelfs moet vertellen.

  Hebben de Russen onder het communisme btw altijd gedacht dat ze beter af waren? Misschien was dat achteraf ook wel zo, maar waarschijnlijk hebben de Russen dat toch anders gevoeld, ze konden namelijk ook nog nadenken, dat begrijpt Beek natuurlijk niet dat mensen kunnen nadenken en niet alles domweg geloven wat er wordt geschreven.
  beek [9] reageerde op deze reactie.

 6. Pas sinds de komst van het inernet heeft iedereen vrije toegang tot nieuws…

  Je gaat toch niet vertellen dat wat op TV wordt weergegeven als nieuws, geen staatsinvloed heeft??

  Hebben we daarom een mediawet?
  en waar dient het commesariaat voor de media dan voor?
  Waarom zijn er zelfs europese richtlijnen aangaande de media?

  Met regels zoals:
  “Telkens wanneer dat mogelijk is, zien de Lid-Staten er met passende
  middelen op toe dat de omroeporganisaties ten minste 10 % van hun
  niet aan informatie, sport, spel, reclame ►M1 , teletekst en telewinkelen
  ◄ gewijde zendtijd of, bij wijze van alternatief, naar keuze van
  de Lid-Staat, ten minste 10 % van hun programmabudget, reserveren
  voor Europese produkties die door van de televisie-omroeporganisaties
  onafhankelijke producenten zijn vervaardigd”

  Hier de europese mediawet:
  http://www.cvdm.nl/dsresource?objectid=6336&type=org

  Hier de Europese Richtlijn voor Audiovisuele Mediadiensten 2010
  http://www.cvdm.nl/dsresource?objectid=10691&type=org

  Hier nog en wijziging (lees: aanvulling)
  http://www.cvdm.nl/dsresource?objectid=7524&type=org

  NL mediawet:
  http://wetten.overheid.nl/BWBR0025028

  NL mediabesluit:
  http://wetten.overheid.nl/BWBR0025036/geldigheidsdatum_04-01-2010

  NL mediaregeling:
  http://wetten.overheid.nl/BWBR0025040

  dan nog een 10 tal beleidsvoeringen:
  http://www.cvdm.nl/content.jsp?objectid=11696

  Maar verder is er inderdaad enorme pers vrijheid op TV…

 7. @beek [6]:

  En hoe doet het westen het nu dan?

  Saddam was een dictator en moest in belang van zijn bevolking opgeruimd worden. Zo heeft men dat ons verteld.

  Vervolgens maken ze zelf tussen de 600.000 en 1,2 miljoen Irakezen af! Veel meer dan Saddam ooit vermoord heeft.

  Aan jou nu de vraag: waar heeft men de nadruk op gelegd? Op die Saddam slachtoffers? Of op die slachtoffers die die zogenaamde Westerse legers hebben gemaakt?

  Over het laatste hoor je nauwelijks iets! En over de gruwelijkheden van Saddam hoorde je in het verleden ook nauwelijks iets. Niets totdat er opeens belangen waren om dat wel te gaan gebruiken om een oorlog te rechtvaardigen.Toen was het opeens dagelijks nieuws.

  En alle media’s,zonder uitzondering, hebben hieraan megewerkt!

  Staatsmedia of niet is niet relevant, relevant is dat het westen net zoveel propaganda op zijn volk afvuurt als ieder ander land!

  En relevant is ook dat sommigen hier nog intrappen ipv zich te verzetten tegen deze oorlogsmisdaden.

  beek [15] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [16] reageerde op deze reactie.

 8. @Cyclope [12]:
  Natuurlijk zijn de media vrij. Jij kunt een krantje beginnen als je wilt. Je mag daarin de regering hekelen. Maar als er linkse klanten zijn, zijn er ook linkse kranten: het lijkt wel een markt. En dat is het ook; nieuws is een verkoopproduct.

  @Cyclope [12]:
  Amerika doodde 1 miljoen Irakezen? Dat lijkt me een vals gerucht dat van het roddelnet is geplukt. Islamisten hebben niets en niemand ontziend op grote schaal burgerslachtoffers gemaakt.

  Cyclope [19] reageerde op deze reactie.

 9. @Cyclope [12]:

  We kunnen vaststellen dat:

  A. De politici deelnemen aan een oorlog onder valse voorwendselen – tegen de wil van het volk

  B. De media (MSM) propaganda bedrijven ten gunste van de regering om zoveel mogelijk volk op hun hand te krijgen

  C. De bankiers en grote bedrijven aan het misdadige proces meewerken, of erger: deze oorlog organiseren

  Wat misschien nog komt is D. het monddood maken van internet en andere niet door de NWO gecontroleerde bronnen

 10. @beek [15]:

  Dat zijn de schattingen ja! Tussen de 600.000 en 1,2 miljoen Irakezen vermoord. Maar ik weet niet wat jij je voorsteld van bommen laten vallen op Baghdad? Of zijn die bommen tegenwoordig zo intelligent dat ze onderscheid kunnen maken tussen(verzonnen) extremisten en kinderen????????????

  Ik raad je nog eens aan om de beelden van die slachting opnieuw te kijken. Die slachting vanaf die helicopter. Die wikileaks vrij heeft gegeven. Dacht je dat dit een uitzondering was? Of is het een uitzondering dat er eens beelden van zijn?
  Word wakker man!

  Ga op zoek naar de documentaire “no end in sight” en je zult zien wat jou geliefde westerse democratien daar achter gelaten hebben.
  Deze Engelse documentaire heeft Nederland 2 ook uitgezonden overigens. Weet je wanneer en hoe laat? Woensdag avond van 23:40 tot 01:30 uur
  Dan zijn de kijkcijfers het hoogste natuurlijk! Als Saddam een scheet liet werd dat tussen 18:00 en 20:00 uur 20 keer herhaald. Maar dat jouw oh zo eerlijke westerse regeringen een massamoord gepleegt hebben daar, laten ze zo laat mogelijk zien.
  Maar dit is geen beleid hoor. Dat kwam toevallig zo uit. Die avond hadden ze het te druk met die 2 moorden van Joran natuurlijk!Dit is wat jij verdedigt! Al jaren wordn tientallen programma’s besteed van iemand die 2 moorden heeft gepleegt. Maar die massamoord van minimaal 600.000 Irakezen word eenmalig om 23:40 uitgezonden!

  Documenaire is terug te kijken op youtube zonder ondertiteling! Want normaal gesproken kun je alles weer opnieuw kijken op gemist. Maar deze documentaire toevallig niet!
  Allemaal initiatieven van onze vrije media’s hè? Ze worden absoluut niet gecontroleerd! Neeeeh hoor!

 11. @Nico de Geit [20]:

  Dat is te grappig.

  Zouden china en rusland hun belangen willen verdedigen?

  Die belangen welke de US nu tegen aan het werken is middels de NAVO.

  En de US heeft steun van 2 andere landen welke OOK veto rechten hebben in de VN:

  Landen met Veto stemrecht in de VN:
  – China
  – Rusland
  – VS
  – Frankrijk
  – UK

  Dat kan interessant worden..

 12. Ooorlog of geen oorlog, de olie zal blijven stromen.
  Het gaat alleen om de weg waarlangs de olie vekocht zal worden.
  Hugo van Reijen

 13. @Doompie [23]:

  Ook hier ontbreekt elk bewijs. Slechts Khadaffi-bronnen die hoogst waarschijnlijk onbetrouwbaar zijn.
  Uit het feit dat Canadese piloten een doelwit niet aanvielen, blijkt ook dat alleen materiaal wordt vernietigd dat Khadaffi tegen zijn burgers kan inzetten. Dat is het doel van de operatie: oorlogsmateriaal vernietigen. Hierdoor worden levens van Libische burgers beschermd.

  Cyclope [27] reageerde op deze reactie.

 14. @beek [26]:

  “hierdoor worden levens van libische burgers beschermd”

  Fighting for peace is like fucking for virginity!

  Kijk “The war you don’t see” en huiver! Blijf niet naief geloven wat ze je laten zien. In The war you dont see komen verschillende journalisten aan het woord. Allen maken duidelijk kenbaar dat ze gemanipuleerd werden bij de Irak oorlog. Degene die eigenwijs eerlijk zijn werk wilde doen werd simpelweg niet toegelaten. Al deze journalisten schamen zich dood en voelen zich enorm besodemieterd. In Amerika worden jaarlijks miljarden besteed aan spindoctors. Die bepalen wat journalisten mogen schrijven.

  Maar ik zou zeggen: bekijk de documentaire en verlos je van je naieviteit.

  John Pilger is een journalist die deze propaganda wereld vanaf de Vietnam oorlog heeft meegemaakt.Hij heeft een eigen site met geweldige rapportages waarvan de laatste dus: The war you don’t see. Afgelopen december in de bioscoop geweest in Engeland.
  Kijk maar eens op zijn site.

  Die journalisten waar jij het dus voor opneemt leggen zelf uit hoe het spelletje gespeeld worden.

  beek [28] reageerde op deze reactie.

 15. @Cyclope [27]:

  Zelfs libertariers zijn van mening dat zij met geweld hun bezit mogen verdedigen. Die vergelijking van jou gaat dus niet op, ook al is die in het Engels.
  Bij de verslaggeving van oorlogssituaties geldt in nog grotere mate: de vijand luistert mee. Volkomen logisch dat meneer de journalist niet alles te horen krijgt.
  Maar Amerika dat 1 miljoen burgers vermoordde in Irak, dat is zuiver anti-Amerika-propaganda.
  Waarom hoor je dezelfde lieden NIETS verwijten richting de islamisten met hun allerlaagste en meest smerige duivelse methoden van het opblazen van kinderen en andere willekeurige burgers???
  Dit in VOL bewustzijn, met VOLLE doelgerichtheid en in VOLLE overtuiging???!!

  Cyclope [29] reageerde op deze reactie.
  Cyclope [46] reageerde op deze reactie.

 16. @beek [28]:

  Hoe kun je nou al reageren? Heb je ze al bekeken?

  Je oordeeld over iets wat je niet gezien hebt! Daarbij hou je vast aan informatie waarvan de bron notabene zelf bevestigd dat het gemanipuleerde informatie was.
  Als je kritisch wilt zijn over iets moet je het eerst bekijken. En niet als een kip zonder kop dingen blijven roepen die niet relevant zijn. Bekijk ze maar en ik ben zeer benieuwd naar je kritiek. Maar niet iets bekriteseren wat je niet gezien hebt.

  No end in Sight
  en
  The war you dont see

  Beiden op youtube terug te vinden.

  beek [30] reageerde op deze reactie.

 17. @Cyclope [29]:

  De eerste aflevering laat al zien dat het dus de islamisten zijn die elkaar op de meest duivelse manier afslachten.
  Hooguit kan Amerika worden verweten er geen Amerikaanse dictatuur gevestigd te hebben.
  Uiteraard waren er geen journalisten die konden filmen in de martelkamers van Saddam.

  Cyclope [43] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.