Militair bemoeit het Westen zich al lang met Libië — ook zonder een resolutie van de veiligheidsraad.

(Duitse catoon)

.

25 REACTIES

 1. Duitsland doet heel veel zaken beter als Nederland. Wij leveren wapens, zij maken ze. Wij hebben bijna geen auto fabrieken meer over, zij bouwen de beste auto’s ter wereld.

  We zouden meer naar onze oosterburen moeten kijken, ipv elke keer weer op die 2e wereldoorlog terug te grijpen.

  Wbt Libie, wees blij dat we niet mee doen, goeie actie, scheelt weer een lening. Die wapens brengen wel goed geld in het laatje en geld stinkt niet, althans niet als het zilver of goud is. 🙂

 2. Amerikanen beginnen al te klagen over de kosten en negatieve gevolgen van de oorlog tegen Libië, filmpje: http://rt.com/news/libya-dollars-us-war/

  ————

  Opmerkelijke cartoon: http://rt.com/online-exclusive/galleries/cartoons/poland-border-belarus-officials/#httprtcomusanewsamerica-spending-debt-budget-defense-spending-americas

  ————————–

  Schandelijk hoe de media en de politiek omgaat met het probleem Libië. In de gecontroleerde media zie je niets dan propaganda, de politiek blijkt volledig volgzaam aan de VS.

 3. De libische onderdanen zijn nu kansloos, het wapenembargo heeft hun van elke mogelijkheid tot zelfverdediging beroofd.

 4. Nederland moet immers altijd het voorbeeld geven aan andere landen, waarbij de gedachte bestaat dat Nederlanders de besten zijn en straks breekt dat de gewone inwoners op. De knoet van de staat moeten wij verbranden in een open haard.

 5. De besluiteloosheid in Nederland hebben we te danken aan de oppositie die de regering graag wil laten vallen. Oorlog of geen oorlog eigen belang heeft prioriteit. En maar zeuren over zaken die later ook nog wel behandeld kunnen worden. Deze politici zijn het besturen van een land totaal onwaardig.

 6. Hieronder in de link kun je zien wat de oorlogsveteranen nu denken van de Irak oorlog.

  http://www.youtube.com/watch?v=WWUQ_N_vHc0

  Ook deze mensen zijn er achter moeten komen wat voor een leugen een oorlog is.
  Gelukkig voor hen zijn de ogen opengegaan, om jonge gasten te behoeden om deel te nemen aan een (toekomstige) oorlog.

 7. Goede kans dat deelname aan deze idiote oorlog de VVD/CDA/PVV de kop gaat kosten. Links kijkt even de kat uit de boom en zet het dan op een gillen, terecht.

  Mensen helpen, oké. 112 kruisraketten afvuren op bruggen, wegen, een ziekenhuis waarbij in totaal 67 doden vielen en nog veel meer gewonden is niet oké.

  De smoes slaat ook nergens op, ‘het afweergeschut uitschakelen’. Tegenwoordig draag je het afweergeschut op je rug – ‘manpads’ noemen ze die dingen, ‘man portable air defence system’, slechts 18kg. Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=dTxtZxPOKvE

  Libië beschikt vrijwel zeker over het Tor-M1 en S-300 luchtafweersysteem en betaalde hiervoor vorig jaar 2 miljard dollar. De S-300 werd nooit eerder in een conflict ingezet, en ik ben heel benieuwd naar de prestaties.

  Wat is dat, de S-300? Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=phR4qlmvvlk&feature=related

  Eén zo’n vrachtwagen heeft vier raketten bij zich. Als de raketten afgeschoten zijn zal de bemanning wel even dekking zoeken tot het gevaar geweken is. Wordt de lege vrachtwagen geraakt door een vijandige raket, jammer dan.

  Voor twee miljard dollar mag je wat verwachten lijkt me. Kadaffi is vast wel snugger genoeg om te bedenken dat hij eerst met kruisraketten bestookt zou worden. Waarschijnlijk staan die dingen op een veilige plaats.

  Ik ben heel benieuwd of en wanneer we die dingen in actie gaan zien.

  Waar is Kadaffi eigenlijk? Het is al twee dagen geleden dat hij voor het laatst heeft gebeld.

 8. Wereld vreemde organisaties en een lachende derde.

  Vóór dat de wereldorganisatie Libié een vliegverbod oplegde en met wapengekletter bezig gegaan is heeft men wekenlang moeten vergaderen en overleggen wat kapitalen en veel verloren tijd betekende. Daarna gaat men onderling er over twisten wie de leiding zal moeten nemen en of de VN niet mee moet doen. Ook daar wordt gepaard gaande met vergaderingen en kapitaal verslindende bijeenkomsten voor georganiseerd. Om het nog verder uit te leggen moet de Europese gemeenschap ook nog haar zienswijze geven en dat gaat ook weer gepaard met geldverlies en tijdverlies en ondertussen kan een dictator doorgaan met mensen te vermoorden.

  Het wapenarsenaal van de halve wereld wordt in stelling gebracht en raketten afgevuurd om militaire doelen uit te schakelen, en de dictator lacht ze allemaal uit, en weet dat er niemand een beslissing durft te nemen door al de onderlinge kiften tussen alle betrokkenen zijn. De onmacht van de kapitaal verslindende organisaties is gewoon ontstaan doordat er niemand zijn positie wil verspelen of afgeven en gewoon besturen ontkracht. Als gewone inwoner van Nederland schaam je je voor deze vertoning van de onmacht van bestuurders..

  In Nederland kunnen ze er ook wat van. De besluiteloosheid in Nederland hebben we te danken aan de oppositie die de regering graag wil laten vallen, oorlog of geen oorlog eigen belang heeft prioriteit. En maar zeuren over een helikopter waarvan ze willen weten hoe dat zat, terwijl dat later ook nog wel behandeld kunnen worden. Deze politici brengen ons land in een positie die betreurenswaardig is en brengen de bestuurders van Nederland een land in een positie die totaal onwaardig. Van deze kosten verslindende organisatie, de overheid, zouden ze alleen al alle ouderen en zieken een waardig leven kunnen geven in verpleeghuizen. Alle mensen op aarde die verhongeren zou je van voedsel en een beter leven kunnen voorzien.

  Deze bestuurders maken het land onbestuurbaar en zouden in feite allemaal moeten verdwijnen en zouden wij een ander systeem, voor de mislukte democratie, moeten ontwikkelen. Zou er geen enkele capabele organisatie zijn die het voortouw gaat nemen om de vrede en vrijheid op aarde te waarborgen, en een passend bestuur aannemen.

  Zé [10] reageerde op deze reactie.

 9. Gisteren kreeg ik als reactie op mijn stelling dat slechts ‘olie’ de drijfveer voor de ingreep in Libië was een interessante reactie. Volgens de schrijver zijn er nog slechts drie Centrale Banken niet onder controle van de familie Rothschild. Noord Korea, Iran en… Libië. Daarbij zijn er net 120 Tomahawk raketten verbruikt. Met een prijskaartje van een half miljoen dollar per stuk een duur visitekaartje en een leuke opsteker voor de wapenindustrie. Nederland verdwijn uit Libie bemoei je met je eigen zaken!!!! (zomaar een reactie op Telegraaf)

  Zé [11] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [14] reageerde op deze reactie.

 10. We zouden ons eens moeten afvragen waarom boven Libië een no fly zone nodig is om de arme burgers te beschermen, wanneer ook in Bahrein protesterende burgers in koelen bloede door de overheid worden doodgeschoten.

  Dat we met ons allen, weer in een hoogst illegale oorlog stappen zonder dat het Westen hun eigen wetten gehoorzamen. Dit gaat volgens mij de verkeerde kant op, nog even en we hebben als burger alleen nog maar te luisteren en moeten vooral onze mond dichthouden.

 11. @IIS [9]:

  “Volgens de schrijver zijn er nog slechts drie Centrale Banken niet onder controle van de familie Rothschild.”

  Heel zorgelijk.

  “Nico, weet jij veel van de bijbel?” Vroeg iemand op Huizenmarkt-zeepbel.nl.

  Nico is geen vriend van Joden die de duivel tot vader hebben, maar weet wel veel van de bijbel. Er zijn in ieder geval opvallend veel overeenkomsten tussen Het Beest van de eindtijd en de NWO.

  De bijbel hoeft geen voorspellend karakter te hebben, maar omdat het boek door Joden is geschreven zitten er Joodse fantasieën in. Die fantasieën zien we werkelijkheid worden omdat op veel belangrijke plaatsen in de maatschappij Joden het voor het zeggen hebben. En op die manier wordt een nachtmerrie werkelijkheid.

  Filmpje, Wallstraat Shuffle: http://www.youtube.com/watch?v=kDK2ywWI4t0

  IIS [17] reageerde op deze reactie.

 12. A former Dutch officer has intercepted radio conversations between military pilots who are ensuring a no-fly zone over Libya, and posted the findings on his Twitter account.

  The Twitter account reveals various information – including the time of the coalition forces’ flights, the location of the jets in the air, frequencies the pilots are using to talk to each other and what they can see below. According to the French newspaper Le Figaro, military pilots must communicate their whereabouts during operations like Libya’s “Odyssey Dawn” to avoid collision with civilian aircraft.

  Any skilled radio fan can intercept this kind of communication. The former Dutch officer told the newspaper he wanted to supply prompt information on what is going on in Libya before this information gets filtered by the mass media.

  Bron: http://rt.com/news/odyssey-dawn-libya-twitter/

 13. @Nico de Geit [14]:

  Als je een boek schrijft kan je er in plempen wat je wilt, hoe meer fantasie hoe meer men, vooral in de zwartgallige eeuwen na het jaar nul, er in wil(de) geloven. Het is onvoorstelbaar welke mensen op dit moment de macht hebben, maar wie laat het toe dat deze mensen macht hebben, misschien een reden des te meer om ook deze mensen letterlijk een schop te verkopen. Gristenhonden worden als springplank gebruikt, socialistische partijen zijn vooral een embolie van Joden. Joden zijn slimmer dan een gemiddeld mens, je kan veel van ze leren, vooral hoe je het laag zou kunnen spelen, mijn oma was Joods, een echte iezegrim. Joden zijn overigens redelijke laf, de Joden waar ik mee optrok waren te gekke lui, maar toen Levi voor de zoveelste maal me uitdaagde was ik het zat en merkte ik dat hij uiteindelijk een slapjanus en lafbek was, ik heb hem een flinke knal verkocht. Judas was Joods, zegt ook veel vind ik. Maar neemt niet weg dat ik veel leuke Joden heb gekend, één van mijn vriendinnen (Frank) was Joods, ze was een behoorlijk wild en lekker ding.

  Kijk naar het conflict/oorlog Libië, daarin worden we domweg meegezogen, Wilders en Rutte hebben zich over laten halen, maar door wie?? Dat het CDA meehuilt verbaast me niks. We worden als kutlandje zo mooi meegezogen in een conflict en worden er geen haar wijzer van, de kosten van dit alles komt fijn bovenop de ellende die we al hebben. Ik betaal me godverdomme scheel aan de belasting en de heren maar strooien met het geld. How low can you go? Nou, simpel totdat ik geen nagel meer heb om mijn reet te krabben. En waar kunnen we heen? Nergens meer, want de boel raakt wereldwijd aardig goed dichtgetimmerd. Geld zwart maken is niet meer interessant, geld wit maken niet onmogelijk, maar dan is het witte geld weer belastbaar. Slim toch, hoe ze het aanpakken. Nu nog een nummer in de arm getatoeëerd,….och stom, dat hadden we al,….dan maar een chip in onze lijf. Tjss, de Duitser daar heeft men veel van geleerd.
  Peter de Jong [18] reageerde op deze reactie.

 14. @IIS [17]:

  Wilders heeft bedenkingen:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/9344020/__Wilders__steun_actie_Libi_moeilijk__.html

  GroenLinks (waarin de pacifistische PSP!!!) niet:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/9343435/__GL_positief_over_militaire_bijdrage__.html

  PS
  De Duitsers hebben veel geleerd van de Nederlanders, niet andersom! Jacob Lentz, die met zijn bevolkingsregister de Jodenvervolging in NL mogelijk heeft gemaakt, was NL ambtenaar.
  IIS [19] reageerde op deze reactie.

 15. @IIS [19]:

  Nee, dat heeft een Belg bedacht (Victor de Laveleye). Churchill en Goebbels hebben het later overgenomen.

  NL was op Duitsland na het West-Europese land waarin het grootste deel van de Joden (75%) zijn afgevoerd naar de vernietigingskampen.

  In Frankrijk was het maar 26% en in Italië slechts 20%. Die landen waren katholiek en hadden een slecht bevolkingsregister.

  En in NL konden de teruggekeerde kampoverlevenden die niets anders hadden dan de lompen rond hun lijf nog hun eigen serviesgoed en meubilair terughuren van de gemeente. Zo diep begaan waren de NLers met de Joden. 😉

  ===
  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Holocaust#By_country

 16. Waarschijnlijk kreeg Libië het S-300 en Tor-M1 luchtverdedigingssysteem en nog wat ander wapentuig van de laatste generatie geleverd in 2010, kosten: twee miljard dollar. Vandaar dat ik onderstaand artikel even kopieer en plak:

  wo 23 mrt 2011, 16:41

  Britten: Libische luchtmacht vleugellam

  GIOIA DEL COLLE – De westerse luchtaanvallen op Libië hebben de luchtmacht van het Noord-Afrikaanse land volledig uitgeschakeld. De Libische luchtafweer is zo zwaar beschadigd dat die geen bedreiging meer vormt. Dat heeft een hoge commandant van de Britse luchtmacht, Greg Bagwell, woensdag gezegd.

  Volgens Bagwell kunnen de gevechtsvliegtuigen van de coalitie die een no-flyzone handhaaft, nu ongehinderd door het Libische luchtruim vliegen. Zij hebben het vizier nu voortdurend gericht op de grondtroepen van kolonel Muammar Kaddafi en vallen die aan, zodra zij burgers bedreigen.

  Bagwell bezocht woensdag een luchtmachtbasis in Gioia del Colle, ten zuiden van de Zuid-Italiaanse stad Bari, die als uitvalsbasis dient voor geallieerde luchtaanvallen op Libië. „Hun luchtmacht bestaat niet meer als strijdende eenheid”, zei hij.

  De commandant zei verder dat hij de komende dagen „wat veranderingen“ verwacht in de commandostructuur van de geallieerde troepen, maar dat die geen invloed zullen hebben op de voortgang van de operatie. Eerder werd al duidelijk dat de Amerikanen hun militaire leidinggevende rol graag willen overdragen aan bijvoorbeeld de NAVO.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/9347701/___Libische_luchtmacht_vleugellam___.html?p=17,1

  Filmpje: live beelden uit Tripoli van vanochtend: http://rt.com/news/fighting-end-libya/

 17. Ik heb net het NOS-staatsjournaal weer bekeken en het was weer één en al propaganda voor de rebellen.

  Verslag vanuit Tripoli, het lijkt er niet op dat Kadaffi zijn aanhang moet dwingen zoals het NOS-staatsjournaal bericht, Filmpje: http://rt.com/news/fighting-end-libya/

Comments are closed.