Ik durf ze geen “leiders” te noemen als ik een groot aantal buitenlandse berichten lees over de gang van zaken in Libië.
De onenigheid over wie wat doet, wie straks recht heeft op het grootste deel van de koek, en wie de baas is, is gewoon een groot.  Schandaal! En dan moet je het stralende gezicht van Marc Rutte zien in het kader van bvb het volgende bericht.
Deel van een bericht van de prestigieuze Drudgereport.

Jammer, nu geen tijd om te vertalen, en hierbij alleen het eerste gedeelte, met link naar het totale artikel.  

Oordeel zelf, en geef uw reactie: 

Who’s in charge? Germans pull forces out of NATO as Libyan coalition falls apart

By Daily Mail Reporter

 • Tensions with Britain as Gates rebukes UK government over suggestion Gaddafi could be assassinated
 • French propose a new political ‘committee’ to oversee operations
 • Germany pulls equipment out of NATO coalition over disagreement over campaign’s direction
 • Italians accuse French of backing NATO in exchange for oil contracts
 • No-fly zone called into question after first wave of strikes ‘neutralises’ Libyan military machine
 • U.K. ministers say war could last ’30 years’
 • Italy to ’take back control’ of bases used by allies unless NATO leadership put in charge of the mission
 • Russians tell U.S. to stop bombing in order to protect civilians – calls bombing a ‘crusade’

 Deep divisions between allied forces currently bombing Libya worsened today as the German military announced it was pulling forces out of NATO over continued disagreement on who will lead the campaign.

A German military spokesman said it was recalling two frigates and AWACS surveillance plane crews from the Mediterranean, after fears they would be drawn into the conflict if NATO takes over control from the U.S.  

The infighting comes as a heated meeting of NATO ambassadors yesterday failed to resolve whether the 28-nation alliance should run the operation to enforce a U.N.-mandated no-fly zone, diplomats said.

 Yesterday a war of words erupted between the U.S. and Britain after the U.K. government claimed Muammar Gaddafi is a legitimate target for assassination.

 U.K. government officials said killing the Libyan leader would be legal if it prevented civilian deaths as laid out in a U.N. resolution.

But U.S. defence secretary Robert Gates hit back at the suggestion, saying it would be ‘unwise’ to target the Libyan leader adding cryptically that the bombing campaign should stick to the ‘U.N. mandate’.

En zo gaat het door:

 Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1368693/Libya-war-Germans-pull-forces-NATO-Libyan-coalition-falls-apart.html#ixzz1HSkPf0JP

9 REACTIES

 1. Je vraagt om de mening van de posters en die krijg je dan ook.

  De actie tegen Libië is illegaal. We hebben het recht niet om ons in binnenlandse onrust te mengen. Dat doen we ook niet in Israël.

  De Navo is helemaal niet uit op eenheid, maar het omgekeerde: verdeeldheid. De NOS liet gisteren beelden zien van rebellen waaronder twee 17-jarige jongens – kinderen. De NOS zegt daar niets over. Wie stuurt nu kinderen de oorlog in?

  Waarom moet Nederland altijd het schoothondje zijn van de VS?

  De propaganda op de NOS staatstelevisie en RTL is schokkend. De Kadaffi-aanhang is volgens hen een monster en de rebellen zijn goed. Ik heb beelden gezien van allebei en ik kan ze niet uit elkaar houden. Ze zwaaien met een andere vlag, en dat is het dan.

  De Nederlandse leiders zouden voor het internationale strafhof uitleg moeten geven over hun daden.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. Off topic:

  Koninginnedag 2011

  “Om incidenten te voorkomen en de mensenmassa in goede banen te leiden, wordt een leger van 1200 agenten ingezet en krijgen 220 spotters van de politie een tweedaagse spoedcursus om afwijkend gedrag in de menigte te herkennen. Ook veertig Belgische politiemensen leveren assistentie op deze dag.”

  Meer: http://www.telegraaf.nl/binnenland/9352290/__Politieleger_omringt_Koningin_en_familie__.html?p=14,1

  Marechaussee en andere ondersteunende diensten komen daar nog bij. Straks gooit iemand zijn schoen nog naar Hare Hoogheid – goed voor een jarenlange celstraf en dwangmedicatie.

 3. @Hub Jongen [3]:

  “Iedereen die gestemd heeft, heeft hen die legitimiteit gegeven en zijn DUS mede verantwoordelijk!”

  Die legitimiteit is niet onvoorwaardelijk. Het mag geen vrijbrief zijn voor misdaad. En alles wijst erop dat de actie tegen Libië niet legitiem is.

  Er zal binnenkort wel weer actie komen. Anti-islam betoging, 11 september 2007, in de politiecel schijnt een demonstrant overleden te zijn, politiegeweld, filmpje:

  http://www.youtube.com/watch?v=kV7HrRrSoOE
  Doompie [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Nico de Geit [5]:

  Stemmen is mandaat geven aan ELK besluit wat de door u gestemde partij (of een meerderheid) neemt.

  “In democratische landen worden de vertegenwoordigers (van het volk) die de wetgevende organen uitmaken, en soms van uitvoerende organen, door middel van verkiezingen aangeduid.”

  De WIE wordt ‘gekozen’

  “In het staatsrecht wordt bepaald wat de waarde is van politieke verkiezingen, m.a.w. wat het staatsrechterlijke gevolg is van de uitslag van de politieke verkiezing”

  Het WAT is een gevolg.

  Dit is dus wel degelijk een soortement van vrijbrief voor geweld. U heeft gestemt op zei die bepalen wat het leger doet, wat de politie doet, enz. enz.

  Wilt u zich beroepen op ‘ja maar daar heb ik niet voor gestemt’ ??

  Wat dan voor elke belasting verhoging? of nieuwe belasting?

  Helaas werken verkiezingen zo niet. DAAROM onthoud ik mij van stemmen en madnaat geven aan dit systeem.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Staatsrecht
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Verkiezing

  Dan heb je nog een (niet legitiem) fenomeen: Quorum

  “Tweede Kamer-quorum
  In de Tweede Kamer is het quorum 76 leden: de helft van het aantal kamerleden plus een. De voorzitter van de Kamer opent een vergadering pas als hij of zij er zeker van is dat meer dan de helft van het aantal leden aanwezig is in het Kamergebouw, anders kan er geen geldige stemming worden uitgevoerd. Het quorum is niet nodig als zónder hoofdelijke stemming een voorstel wordt aangenomen.”

  De overheid zelf is niet legitiem, of er moet iemand voor stemmen.

 5. Wat maakt het uit in de praktijk? Het verbaast me dat al die linkse partijen instemmen met deze idiote oorlog.

  Partij van de Dieren, D66, ze zijn altijd kritisch. En nu opeens zetten ze een roze bril op als het om bloedvergieten gaat. Ik kan het niet helemaal plaatsen, of er moet een dubbele agenda zijn.

  En wat is die dubbele agenda dan? Clubjes die van achter de schermen alles aansturen? Of zijn de kamerleden echt imbeciel en denken ze echt aan ‘mensen helpen’, de islamistisch al Qaida wezens (rebellen) waar de NOS en RTL staatstelevisie op focust?

 6. Democratie: de media bespeelt het volk. De keuze waar je op kan stemmen is beperkt. Mensen met ‘foute ideeën’ worden gedemoniseerd en als dat niet helpt vermoord.

  De meeste mensen geloven wat de media hen vertelt en gaan keurig eenmaal in de vier jaar stemmen.

  Ik wens me niet te onderwerpen aan de wil van de massa, die ook nog heel erg gekleurd wordt door wat mensen op scholen leren, wat ze in kranten lezen en op tv te zien krijgen.

  Wat, en of ik stem maakt nauwelijks uit. Het is alleen theorie. Of ik nu stem of niet, van mij wordt verwacht dat ik me onderwerp aan ‘de wil van de massa’ door het parlementaire systeem.

  Over Europa komt geen referendum, over de Euro niet, en over de oorlog in Libië ook niet. Dus het is niet eens ‘de wil van de massa’.

Comments are closed.