Opperdienaar: Het is mij al vaker opgevallen dat als mensen van hun werkgever een beloning in de vorm van aandelen krijgen en de bank rekent 2% commissie voor de verkoop, valutaconversie en overboeking, dat ze dan heel boos worden, over oplichters en diefstal praten. Als de groep mensen die zich overheid noemen echter op ditzelfde bedrag 52% inhouden, zeggen ze daar niets van en beelden zich in dat daar blindegeleidehonden voor worden opgeleid.

Vrijspreker: Dat is inderdaad opmerkelijk. Doet de overheid beter aan marketing?

Opperdienaar: Ik denk dat onderdanen weten dat ze de overheid nooit kunnen overtuigen minder geld van ze in te nemen en dat mensen die zich in een bedrijf georganiseerd hebben wel beinvloedbaar zijn, omdat deze bang zijn dat ze hun klandizie verliezen aan een concurrent.

Dit heeft mij er dan ook toe gebracht de volgende service in het leven te roepen. Mensen die zich in bedrijven georganiseerd hebben kunnen bij ons aankloppen en die magere 2% winst verhogen tot bijv. 10%, maar dan mogen ze het van ons belasting (®) noemen ipv winst. Niemand klaagt dan meer tegen ze, ze kunnen kosten, provisie of winst of andere woorden die ergernis oproepen bij de klant tot 0% terugbrengen wat de onderdanen heel gelukkig maakt. We verdelen de buit (10%) dan 60/40, dus het bedrijf krijg 4%, wat veel meer is dan die 2% die ze eerst kregen en wij krijgen die andere 6%. Het is een win/win situatie voor iedereen. Noem uw woekerwinst belasting(®) en het geweeklaag verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Vrijspreker: Het lijkt idd vrij gebruikelijk voor de onderdaan om de grote overmacht van de groep mensen die zich overheid noemt te erkennen en alleen te kankeren richting de mensen met wie ze in een vrijwillige relatie zitten. Het is zoiets als de hond schoppen als je thuis komt, als je boos op je baas bent, maar die niet tegen de haren durft in te strijken.

Opperdienaar: Idd heel verstandig van de onderdaan. Het is dezelfde reden waarom aktiegroepen altijd lobbien voor een grotere overheid. Als ze het klimaat willen redden of hun ras of sexe, dan vragen ze altijd om meer wetgeving, omdat ze weten dat de mensen die zich overheid noemen, daar graag in meegaan. Nooit zullen deze groepen echter roepen om minder wetgeving om hun probleem op te lossen (bijv. het stoppen van een oorlog om het milieu te verbeteren). Dit omdat ze weten dat de overheid dan niet luistert.

Vrijspreker: Zo houden ze de illusie dat ze controle hebben over de groep mensen die zich overheid noemen.

Opperdienaar: Idd, als je een dief vraagt je te bestelen, lijkt het net een vrijwillige relatie. Dit totdat je hem vraagt je niet te bestelen, dus dat laatste moet je niet doen. Mensen die hun winst als belasting willen vermommem om de schouderophaal te krijgen in plaats van de scheldkannonade kunnen zich wenden tot:

www.twitter.com/Opperdienaar

 

3 REACTIES

  1. blindegeleidehond is 1 woord..

    Geweldig lesje perceptie..
    Als men niet het gevoel heeft er iets tegen te (kunnen)doen, of als men denkt er beter van te worden, accepteerd men alles.

Comments are closed.