Als autochtone Nederlander die zelf aan den lijve ondervonden heeft wat een oorlog betekent en weet hoe het nadien afgewikkeld is, en meegemaakt heeft en gezien heeft hoe een land met inspanning van “ iedereen” weer opgebouwd werd, wil ik mijn medeleven en ervaring kenbaar maken aan alle inwoners van het zwaar getroffenen Libië.

 
Maar ook sta ik stil bij de mensen die voor het regime vertrokken zijn naar andere landen. Bij de kinderen en kleinkinderen van deze mensen zullen ook hun gedachten wel altijd, en nu nog, bij hun voorouders zijn en zich afvragen hoe die het gehad hebben en in spanning meegeleefd.

 De mensen die in het gevang gezet zijn om politieke redenen en nu straks vrij komen zullen net als alle mensen die beschadigd zijn door het regime wat overheerste en vol haat en achterdocht zitten, doch probeer de haat van u af te zetten en oordeel over de mensen die dit veroorzaakt hebben met een wat bittere maar milde toon. Zie ook naar de achtergronden en redenen waarom ze voor de medewerking aan een dictatuur kozen, dan krijg je achteraf ook geen spijt en kunnen de inwoners gezamenlijk het land weer op gaan bouwen naar een land dat als voorbeeld voor het gehele midden oosten kan zijn.

ijk daarbij niet te veel naar het westerse voorbeeld van een democratie, waar men nu wel achter is dat dit te ver doorgeschoten is. Zorg voor een “ vrijblijvende” democratie waaraan politiek en geloof niet verbonden mag zijn, realiseer een land waar iedereen in vrijheid kan leven en men elkaar respecteert, en waar de belangen van de gewone burgers niet onder gemaaid gaan worden. Behoed U voor een democratie van bestuurders die in het grote geld willen graaien en te veel wetten en regels willen maken waardoor de vrijheid van de burger weer helemaal beperkt wordt.

 Democratie is niet goed als men met 51 % voorstanders de 49 % tegenstanders totaal kan negeren, een besluit zou eventueel met minimaal 75 % voorstanders genomen kunnen worden, nog beter als 100 % er achter staat, want anders is de minderheid door het sjoemelen van bestuurders zoals hier altijd de grote verliezer. Uiteraard kan het ook zo zijn dat mensen zich onthouden van stemming, maar er niet op tegen zijn, dan kan het uiteraard bijvoorbeeld als voorstander of tegenstander aangenomen of afgekeurd worden.

 Mijn advies laat uw haat gevoelens varen, ga met elkaar overleggen en sluit NU vrede en maak van Libië het mooiste land waar u in alle vrijheid en begrip met elkaar kunt samenleven. Wees dan trots op uw land en dan zult u overal welkom zijn.

 Ingezonden door Peter kampen.

15 REACTIES

 1. Dit kan nog wel even gaan duren vrees ik. De kans bestaat dat dit gaat uitmonden in een guerilla-oorlog met nog veel meer slachtoffers als gevolg. Khadaffi’s aanhangers kunnen zich terugtrekken, maar kunnen ook ondergrondse gaan. Dat zag je ook in Irak gebeuren.
  Het lijkt erop dat de westerse coalitie weinig heeft geleerd van de recente geschiedenis..

 2. Dit kan nog wel even gaan duren vrees ik. De kans bestaat dat dit gaat uitmonden in een guerilla-oorlog.

  Permanente onrust aan de grenzen van Eurosteate , en de positie is al ingenomen door….ehhh…om UW grenzen te bewaken?

  Hoe heet die tent ook al weer ?

  Een nieuwe dreiging aan de grenzen van UW Europesche Avondland …WIJ MOETEN NU WEL BINNENTREDEN…tegen een permanente islam dreiging aan ONZE grenzen.

  Observatie en infiltratie zijn onze middelen.

  Ja ja….the song remains the same.

  -met nog veel meer slachtoffers als gevolg.

  Sinds wanneer is dit belangrijk ?

  met nog veel meer slachtoffers als gevolg.

 3. Als dit door deze mensen gelezen wordt en men staakt gelijk met deze oorlog zou het geweldig zijn. Wens geen mens datgene wat daar nu gebeurd en zou het geweldig vinden als ze ondeling er nu uit kwamen en vrede gingen sluiten. Dan was de inzet van alle landen overbodig geworden. Laat het volk regeren en de leiding in eigen hand nemen, zo hoort het.

 4. “Democratie is niet goed als men met 51 % voorstanders de 49 % tegenstanders totaal kan negeren, een besluit zou eventueel met minimaal 75 % voorstanders genomen kunnen worden, nog beter als 100 % er achter staat”

  De kans dat 100 % achter een besluit staat is nihil.

  De kans dat 75 % achter een besluit staat is slechts een fractie van de kans dat 51 % achter dat besluit staat.

  De kans dat 1 % achter een besluit staat is bijna 100 %.

  Meerderheidsbesluiten zijn funest voor de besluitvorming. Hoe groter de gewenste meerderheid des te minder besluiten er van de grond komen. Democratie werkt het beste naarmate de minderheid die het voor het zeggen heeft kleiner is.

  Een enkele persoon die het volledig voor het zeggen heeft geeft de meeste daadkracht. Als iedereen wil meepraten gebeurt er nooit iets.

  ===
  http://robot6.comicbookresources.com/wp-content/uploads/2009/03/smurfprimary.jpg

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Hub Jongen [7]:

  WAT het voorstel is bepaald hoe GROOT de aanhang is. Maar hoe groter de gewenste aanhang hoe langer het duurt om iedereen op dezelfde lijn te krijgen. Wil je echt 75% of zelfs 100% achter een voorstel krijgen dan kan je kletsen tot je blauw ziet.

  Anderen overtuigen is dus geen optie. Dwingen wel. En als het gaat om een daadkrachtig bestuur dat veel ingrijpende besluiten kan nemen dan kies je het beste voor 1 enkele persoon die het voor het zeggen heeft en waaraan alle anderen moeten gehoorzamen.

  Kies je daar, om wat voor reden dan ook, liever niet voor dan zal je voortaan genoegen moeten nemen met marginale veranderingen (procentje er bij of er af) en niks structureels.
  Ratio [11] reageerde op deze reactie.

 6. We zoeken het hier te gedetaileerd op, het gaat er niet om een meer of minder maar wel om zoveel mogelijk mensen mee te krijgen.
  Welk systeem u ook bedenkt het is altijd beter dan leven onder een dictator bewind. Dus is samenwerken voor libié van belang, hoe dan ook.

 7. onze kinderen worden vergiftigd door de iluminati bedrijven coca cola en pepsi http://www.niburu.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=130:ingredient-in-cola-is-kankerverwekkend&catid=17:gezondheid&Itemid=30 en dan deze hier http://www.youtube.com/watch?v=4fpEgurO-ec dit is genoeg voor een rechtzaak om deze iluminati bedrijven plat te leggen ik hoop op hulp om deze bedrijven uit de maatschapij te krijgen.ik bedoel dit is niet niks om pesticide cola aan kindertjes te verkopen en kanker vewekkend ook.spreid dit rond mensen het gaat om onschuldige levens kapot gemaakt door iluminati bedrijven.

  Nico de Geit [13] reageerde op deze reactie.

 8. @Peter de Jong [8]: Niet centraal en politiek regelen wat niet politiek geregeld moet worden is nog veel beter dan een daadkrachtige dictatuur. Dwingen is geen optie als er vrijwillige alternatieven zijn.

 9. Live uit Tripoli dinsdagochtend : ‘Tripoli under attack’ weer veel burgerslachtoffers door Navo-bombardementen, filmpje: http://rt.com/news/forces-coalition-monday-libya/

  ————————————

  Echt aparte cartoons die je in het Westen niet snel zult zien:

  http://rt.com/online-exclusive/galleries/cartoons/poland-border-belarus-officials/#httprtcomusanewsamerica-spending-debt-budget-defense-spending-americas

  —————————————-

  @henk [10]:

  “onze kinderen worden vergiftigd door de iluminati bedrijven coca cola en pepsi”

  Dan koop jij die rotzooi niet. Ik wil het gewoon kunnen kopen als ik daar zin in heb.

  Cola en frisdrank zijn heel slecht voor je gebit en ik gebruik het al heel lang niet meer. Uitzonderingen voor verjaardagsfeestjes.

 10. De verantwoordelijke Amerikanen zouden bij het internationale strafhof uitleg moeten geven waarom ze zaterdagavond 112 kruisraketten afschoten waardoor meer dan 60 mensen stierven, wegen en bruggen en een ziekenhuis vernield werden.

  Voordat je zoiets doet denk je toch na? Irak bewijst het tegendeel. De toon die het RTL en NOS journaal aanslaan, alsof ze met iets nobels bezig zijn vind ik om te kotsen. Die toon maakt ze medeplichtig.

  Poetin, maandagmiddag in een raketfabriek, filmpje: http://rt.com/news/libya-conflict-reaction-russia/

  Een paar Europese landen doen mee met de VS, anderen niet. Rusland is tegen, India en China zijn tegen. De Arabische landen vinden het maar niets, de Afrikaanse landen zijn tegen. Op de Nederlandse tv zie je niets dan propaganda.

 11. Een Nederlandse helikopterpiloot zou mishandeld zijn, bericht Elsevier.

  Anti-islam betoging, 11 september 2007, Brussel. Politiegeweld, een demonstrant schijnt in de politiecel gestorven te zijn: http://www.youtube.com/watch?v=V0vPzrMBBYk

  Gingen ze echt Mabel ophalen met die helikopter?

  Die ‘mishandeling’ die nu opeens naar buiten komt is geen propaganda?

Comments are closed.