De Onafhankelijke Post en Telecom Autoriteit (OPTA), de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) én de Consumentenautoriteit worden samengevoegd tot één nieuwe toezichthouder. Dat heeft minister Verhagen (EL&I) bekend gemaakt.

De samenvoeging past bij een kleinere en slagvaardige overheid. Er komt een eind aan de overlap van taken en de kennis over markttoezicht wordt beter gedeeld.

Taken blijven gewaarborgd
De NMa treedt op tegen kartelvorming en economisch machtsmisbruik en houdt toezicht op fusies. De OPTA is belast met het toezicht op de telecom- en postsector. De Consumentenautoriteit zorgt dat bedrijven geen inbreuk maken op de rechten van consumenten. Deze taken blijven ook in de nieuwe organisatie gewaarborgd.

Stuurgroep voert samenvoeging uit
Het kabinet gaat een stuurgroep instellen die onder leiding van een onafhankelijke voorzitter de nieuwe toezichthouder vorm gaat geven. De samenvoeging moet in 2013 zijn voltooid. De naam van de nieuwe ‘superwaakhond’ is nog niet bekend.

(Bron: www.inoverheid.nl)

Wat moet ik hier nog aan toevoegen? Gedwongen “overheidsbewaking” onder het mom van “rechten van de consument”?

Zoals de NMa, die boetes uitdeelt aan bedrijven die het verkeerd hebben gedaan en het geld van die boetes in eigen zak steken? Hallooooo? Als je die consument wilt beschermen, geef dan die boetes terug aan de benadeelden!!!

Ik voorspel nóg minder vrijheid en meer overheidsinmenging. En dan zijn er nog mensen die Nederland kapitalistisch durven te noemen…

3 REACTIES

 1. Opta en NMA zijn uitwassen van ons verkankerde systeem.

  Over NL ligt een groot, krachtig net van belastingafpersen, belastinggeld doorschuiven aan de meest krankzinnige zaken en is één met de meest zieke wetten en regels.

  Men kan dit net niet meer wegnemen, anders dreigt het failliet van de staat en al zijn raamambtenaren. Om dit net in stand te kunnen houden en om er voor te zorgen dat iedereen dat doet wat de staat wil, bedenkt men allerlei Stalin-achtige clubjes die ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid.

  Niet een revolutie, maar een oorlog zal er voor nodig zijn om dit verrotte bemoeizuchtige systeem, dit zware net, te kunnen verwijderen. Aangezien er op dit moment geen oorlog komt (nog net niet) zal men diep in het stof moeten (blijven) bijten.

  Aangezien we ook nog te maken hebben met regels en toezicht van de UESSR zal het diep, dieper, diepst in het stof bijten een groot onderdeel van ons leven zijn.

  De overheid zit vuistdiep in ieders achterste, ’t is pijnlijk, maar het schijnt dat het beter is voor ons, men doet het voor onze eigen bestwil, laten we dat vooral begrijpen.
  Paul Martens [3] reageerde op deze reactie.

 2. @IIS [2]: Die EUSSR invloed zal de volgende stap wel zijn, zoals ik de “heren en dames” van het inferieure ras “homo politicus” 😉 een beetje heb leren kennen. Ik voorspel nu, dat er binnen enkele jaren een EU-waakhond zal zijn zoals nu hierboven beschreven in de Nederlandse situatie. Vraag is alleen, gaat dit nog 2, 3, 5 of 10 jaar duren?

Comments are closed.