Komt mijn buurman geïrriteerd met het AD in zijn hand. Op de vraag over wie hij het heeft, antwoordt hij: “De EU en de overheid natuurlijk!” Waarop ik zeg, nee hoor, dat waren ze al!
 
 
Waar gaat het over?
Wel, het eerste het beste grote artikel kopt: “EU-plan veilig verkeer maakt auto peperduur” en gaat dan uitweiden over 40 maatregelen die een auto duizenden euro’s duurder maken. Van verplichte winterbanden tot vermoeidheidsverklikkers. Alles voor uw veiligheid.
 
Een bladzijde verder staat dan een artikel dat europarlementariers voor zichzelf voor een extra verhoogde toelage van 1500 euro’s hebben gestemd. Wel gemakkelijk als je jezelf dergelijke extra’s kunt toekennen. Maar ook dit is in uw belang. Immers zoals Thijs Berman ( PvdA )  zegt, om de democratie in Europa te versterken.
 
En dan komt er nog een bericht van Gerrit Zalm die breeduitlachend vertelt dat het goed gaat met de staatsbank ABN Amro want die heeft het vorig jaar 414 miljoen euro verlies gemaakt.Ook dit zal u blij maken, zeker nadat er al 50 miljard euro belastinggeld ingestopt is. 50.000.000.000.– !
 
 En uit die EU zullen nog deze maand maart nieuwe maatregelen komen om u zo onder druk te zetten dat alles beter gaat. Ook alles weer in uw belang!
 
Wie maakt er een plan om uit die EU te komen?

9 REACTIES

 1. Simpel, NL is de enige land in de EU die geen referendum tot toetreding in de EU heeft gehad, conform de correctie recht alsnog bij deze !
  Jhon

 2. Geen plan zal het redden zonder de wil van de elite, zolang de elite het voor het zeggen heeft.

 3. Thijs Berman.
  Bij die naam ging me een lichtje op. Ik heb vandaag een stukje gelezen van hem op het volkskrantforum waarin hij maar alvast conclusies trekt terwijl de ontwikkelingen daar nog in de prille beginfase zit.

  http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/7969/Tien_lessen_uit_de_Arabische_revoluties

  Zelden een naiever stukje, ontdaan van elke realiteitszin gezien.
  Een gevaarlijke maakbaarheidsidioot is die man durf ik na lezen van die column wel te zeggen.

  Dat proefbalonetje met die peperdure verplichte “veiligheidsvoorzieningen” jaagde mij ook al meteen de gordijnen in. Alsof politici zich druk zouden maken over onze veiligheid!
  Pure geldklopperij onder het mom van veiligheid voor de burger.

  Def [6] reageerde op deze reactie.

 4. Gelden die verplichte winterbanden ook voor de Canarische Eilanden, die bij Europa behoren omdat ze Spaans zijn? :-0
  En die vermoeidheidsverklikkers voor een eiland als Ibiza dat bij Europa behoort, maar waar je nog geen 100 km per dag rijdt?
  Een plan om uit de EU te komen is niet nodig lijkt me, die gaat door al die plannen/wetten vanzelf naar de verdommenis!

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 5. @GB [3]:
  Ik heb het stukje net gelezen. Eerst dacht ik dat het satire was. Toen las ik onder het stuk;

  Emine Bozkurt is voor de PvdA lid van de commissie Buitenlandse Zaken in het Europees Parlement.

  Thijs Berman is voor de PvdA lid van de commissies mensenrechten en ontwikkelingssamenwerking in het Europees Parlement.

  Verschrikkelijk.

 6. @Hub Jongen [5]:

  Het is volgens mij niet de EU die het geheel naar de verdommenis helpt, doch de personen die deze en andere overheden vormen. Zij menen alles te moeten vangen in regels, regels die een complex model proberen te vereenvoudigen tot iets dat 1-dimensionaal getoetst kan worden.

  Stap in de auto met je zuurverdiende papiertje en ga de weg op. Vanuit verborgen locaties zal gekeken worden of je je aan de snelheid houdt. En wanneer niet…. Pats, snelheidsbelasting zal je lot zijn, onder het mom van veiligheid controleren ze je en je betaald er nog zelf voor ook.

  Ga reizen met het vliegtuig. Leg je jas op band, je riem, je bagage en ja zelfs je schoenen in sommige werelddelen. De overheid controleert en zal zorgen dat je veilig aankomt. Dat je ongeveer moet bewijzen dat je GEEN terrorist bent gaat aan een ieder voorbij. Onder het mom van veiligheid controleren ze je en je betaald er nog zelf voor ook.

  Afijn, naar de verdommenis gaan. Aan de basis van deze zelfvernietiging ligt volgens mij wantrouwen. Wantrouwen in je geburen, want stel je voor, die willen alleen jou benadelen.

  Kijk ajb eens naar jezelf, en bedenk dat je ook een gebuur bent, en kijk dan eens verder. Wil jij idd de ander benadelen? (Slechts enkelen zullen deze gedachte met ‘ja’ beantwoorden, niet de meerderheid.)

  Samenvattend; ja, de EU gaat naar de knoppen, maar waarschijnlijk als onderdeel van de vernietiging van het hele sociale en economische stelsel zoals deze wereld het kent. Oorzaak; het wantrouwen van elkander.

 7. Ik ken het artikel want lees het AD (je kreeg een gratis blueray-speler bij een jaarabonnementje ad 15 euro per maand). Onder het artikel staat zeer duidelijk dat het oprispingen zijn, omdat “in tegenstelling tot over het goederenvervoer, de EU geen flikker te zeggen heeft over personenvervoer. Dat is aan de lidstaten zelf”.

  Nederland is het verkeersveiligste land ter wereld mét snelwegen, ik geloof dat alleen Malta veiliger is.

  Kom je echter in Polen, dan loop je nog steeds kans op spoorvorming die zo diep is dat je de bodem van je auto openhaalt. Verbeter de wereld, begin bij de buren 😀

Comments are closed.