Voor de twijfelaars aan het nut van de EU het volgende.

Ik wilde onlangs een tomatenslaatje maken met fetakaas . Ik naar de Lidl waar ik dat spul enige jaren geleden ook had gekocht maar ik kon nergens fetakaas vinden.

Na wat gezoek in de koeling vond ik het spul uiteindelijk alleen heette het “Greek style salad cheese”  en geen fetakaas.

Blijkt dus dat van de EU alleen kaas van dit type die werkelijk uit Griekenland komt fetakaas mag heten en aangezien de kaas bij de LIDL uit Duitsland komt moeten ze van de EU een andere naam dan feta gebruiken.

En daar zie je direct  de meerwaarde van de EU want stel je voor dat deze Duitse zoute witte kaas zomaar  fetakaas had geheten dan zouden de rampen niet te overzien zijn geweest.

Lang leve de EU !

40 REACTIES

 1. @Kemps [31]:

  Tja, in die landen gaat de prioriteit vaker uit naar familie dan naar baas. Hier is dat andersom. Hier duwt men zich even snel met rotzooi vol tijdens de pauze om vervolgens snel weer door te gaan met die zogenaamde loopbaan ontwikkeling.

  Ondertussen mag het noorden zich even achter de oren krabben over die zogenaamde rijkdom. Japan is ook zo’n mooi voorbeeld. Zelfmoordcijfer is daar enorm hoog. Die mensen hebben alleen van statistieken en groeicijfers gehoord. Maar hun geliefde kussen of aanraken kennen ze daar niet. Het zijn kille voorgeprogrammeerde mensen die leven voor de economie.Net Duitsers.

  In mijn ogen is dit de armoede in zijn puurste vorm. Want rijkdom druk je niet uit in geld en groeicijfers maar met je werkelijke zelfontplooiing. En laat die nou net in de rijkste landen het slechtste zijn.

 2. @.M [29]: Bang en Olufsun is gewoon Philips onder de motorkap.

  @Cyclope [30]: Ik zie niet hoe Duits voedsel “walgelijk” zou zijn. Ik koop al meer dan 20 jaar het meeste eten bij de ALDI en de LIDL en ik heb eigenlijk alleen topkwaliteit voor lage prijzen gekregen. Vlees is per definitie al beter dan van de AH die je kipfilet, Duitse biefstuk, hamburgers en gehakt met veel water verkoopt bij voorbeeld.

  Cyclope [34] reageerde op deze reactie.

 3. @Wladimir van Kiel [33]:

  Tja, wat moet ik daar nou op zeggen? Als jij vindt dat je topkwaliteit kunt kopen bij een Aldi of Lidl zijn wij denk ik uitgepraat. Er is niks zo walgelijks als een Aldi of Lidl. Natuurlijk wel prettig dat ze bestaan voor sommige mensen die het niet zo breed hebben, maar dat is een ander verhaal. Maar ja, dat ze hoofdzakelijk in noord Europa gevestigd zijn zegt mij al genoeg. Hetzelfde geld voor Franse, Italiaanse, Spaanse supermarkten. Die zullen nooit de Noordelijke markt opgaan. Die stoppen fijn op de grens bij Duitsland en Nederland. Daar valt namelijk niks te verdienen. Carrefour supermarkt ligt over de hele wereld, tot Brazilie en China aan toe. Maar in noord Europa niet. Rara hoe kan dat?

  Wladimir van Kiel [35] reageerde op deze reactie.

 4. @Wladimir van Kiel [35]:

  Mijn meningen? Volgens mij zijn het keiharde feiten. Hoe noordelijker je gaat hoe kleiner de Aldi/Lidl/McDonald dichtheid wordt. Dat zijn niet mijn feiten , dat is gewoon zo.Die Aldi/LIdl winkels doen het in het zuiden alleen maar goed onder de armen. Die hebben simpelweg geen andere keus.

  Ik kan wel proberen om jou uit te leggen waarom Aldi en Lidl walgelijke voeding hebben maar ik denk niet dat mij dat gaat lukken. Krijg je een beetje het idee van buitenspel regels uitleggen aan een vrouw. Je kunt er uren aan besteden en uiteindelijk snappen ze het toch niet.

  Nou, eet smakelijk en geniet er maar lekker van zou ik zeggen.

  Wladimir van Kiel [37] reageerde op deze reactie.
  Kemps [38] reageerde op deze reactie.

 5. @Cyclope [36]:

  De ALDI heeft idd meestal rotzooi, al hebben ze soms een enkel mooi product ertussen, bij de eenmalige producten.
  (de kerststol van de aldi werd als een van de besten getest)
  Bij de aldi moet men geen boodschappen, maar alleen je computer kopen, grap ik wel eens;)

  De Lidl daarintegen is een uitstekende winkel, groente en fruit van goede kwaliteit, en veel producten scoren in de top 3 van elke smaak&kwaliteitstest onder supermarkten (die ah zooi ver achter zich latend) waar ze nipt volgen achter de A-merken, maar dan wel voor een van de laagste prijzen in de test.

  Inderdaad een product van een delicatenwinkel is wel iets beter, en een A-merk ook een beetje. (zal 10a20% in smaak/kwaliteit schelen) maar of iets 21 euro of 6 euro kost, maakt ook uit.

  Verder : mijn broer is vaak met de auto naar duitsland gereden om boodschappen te doen. (handig als je baas je benzinekosten betaald)
  Geen idee bij welke ketens hij dan shopt, kaufhoff, DL, Pfennig, gewoon wat er ter plaatse was.

  Super kwaliteit, en die prijzen. Kerstol voor 1.50 met een kwaliteit die die van hier van 9 euro er vierkant uittrekt.
  (dan merk je pas echt dat nederlandse supermarkten je oplichten;))

 6. @Wladimir van Kiel [37]:

  Voor iemand die nog nooit echte kwaliteit geproefd heeft zal je zeker wel tevreden zijn ja.

  Hier een aantal weetjes: De kleur van jouw Lidl zalm wordt gemanipuleerd met kleurstoffen. Zodat hij er smakelijker uitziet en meer verkocht zal worden. Natuurlijke zalm heeft nooit zo’n kleur.

  Die kippepootjes eet ik al jaren niet meer. In een apotheek vind je nog minder antibiotica dan in een kip.

  Waspoeder en pleisters zou ik maar laten als ik jou was. Kan vervelende bijwerkingen hebben en is niet zo goed voor de maag.

  Echte kwaliteitsgroente ziet er vaak niet uit van buiten. Grof bespoten en gemanipuleerde groente ziet meestal veel beter uit. Bespoten groente zijn vaak veel groter en sterker van structuur. Maar bij voeding gaat het om de smaak. En die smaak is totaal verwoest bij jouw lidl tomaatjes en lidl komkommer.

  Natuurlijk zul jij beweren van niet maar dat komt alleen maar omdat jij waarschijnlijk nog nooit echte groente en fruit hebt geproefd. Bij alle fruit en groente is zon de sleutel.Daarom zullen Hollandse groente en fruit nooit wat kunnen worden.Het gaat hier om massaproduktie en geld. Kweekkasten en kunstmest zijn fataal voor de smaak.Net zoals pesticiden natuurlijk.

  Zé [40] reageerde op deze reactie.

 7. @Cyclope [39]: helemaal,waar. We worden constant vergiftigd.
  Is het niet een raar idee, dat boeren gesubsidïeerd worden om via het landbouwvergif de mensen te vergiftigen, zelf betaald via de belastingsdienst ( leuker kunnen we het niet maken).
  Het eten wordt volgens de euronorm bestraald.
  In kippevlees mag volgens de euronorm 40 % vocht ingespoten worden, ná de slacht.
  Daarom zijn ze zo cheap, sukkels. Je koopt water!!( En gratis anti-biotica. ) Wel eens bij stil gestaan wat dat eigenlijk betekent?
  Volgens mij lees ik: ‘Tegen het Leven’.
  Die goedkope zalm wordt gekweekt in grote bio industrie netten in de oceaan. De zeëen worden leeggevist om met jonge vis produkten te maken om o.a. goedkope zalm te kweken.
  Deze culturen vernietigen de natuur.
  Echte wilde zalm kost nog steeds een hoop geld.
  Wat je bij de super koopt is kankerverwekkende rotzooi.
  Al die supers hebben bedienden die uitgezogen woprden, altijd hele jonge mensen die voor bijna nop de vakken bijvullen.
  Voelt het goed daar aan mee te doen?
  Mij zien ze er niet. Dan stopt het voor mij. Als wij dat allemaal doen, veranderd dat onze wereld.
  Niet door goedkoop vergiftigd te worden!!
  Echt eten is van goede komaf, met zorg en liefde geteeld, onbespoten.
  Daar moet je aankloppen en je centen op de toonbank leggen.
  Want daarmee draag je bij aan een vrij leven, en niet overgeleverd zijn aan multinationals die je alleen maar veel willen laten vreten, zo goedkoop mogelijk.
  Dus weg met die grindtegels en kutgazon. Mest of goede compost erin, en neem je eigen verantwoordelijkheid, door je eigen vreten te verbouwen.
  Spit met je buurman het geldverslindende onooglijke gemeenteplatsoen om, en ga er samen je eigen groentes kweken.
  Zorg voor jezelf, de weg naar vrijheid.

  Zé.

Comments are closed.