“De maatschappij was natuurlijk  bedorven, voos en verrot. Menschen van geld waren dieven  of ezels. Er leefden geen idealen meer in de  bourgeoisie… Niets dan geldzucht…”

Uit :  “De Gelukkige Familie” ( 1909) van  Herman Robbers

De Gelukkige Familie gaat  over Amsterdamse drukkers die met een werkstaking   worden geconfronteerd.

Gebrek lijdende arbeiders  trachten de ondernemers te bewegen , een deel van hun karige winst te gebruiken om de lonen te verhogen.

De  oorzaak van de moeilijkheden?

Gebrek aan productiviteit.  Er was eenvoudig niet meer.

Men behoeft geen econoom te zijn om te beseffen, dat de oplossing niet bestond uit de overdracht van alle winst aan het  rebellerende proletariaat.

“Een Gelukkige Familie” verscheen in   1909.  Op een afstand van slechts  enkele honderden kilometers van Nederland  was de  73  jaar   durende nachtmerrie van het communisme nog niet begonnen.

En het  zou nog   91 jaar duren alvorens het doek viel  van een van de langste horror stories uit de geschiedenis  der mensheid.

Nu, in het jaar 2011 , bevinden wij ons midden in een andere  horror story: die van een terroriserende overheid die onder het mom van  rechtvaardigheid  vanaf   1920  geleidelijk een dwangverzekeringssysteem heeft opgebouwd, dat de Nederlander voor 80 procent tot slaaf  heeft gemaakt.  Op jaarbasis gerekend , werd de Nederlander over de afgelopen 90 jaar jaarlijks  circa 0,8  procent meer slaaf.  Het  vergif  was sluipend  en daardoor  effectief.

Waren het vroeger de dienders die opstandige  stakers opbrachten,  nu zijn het  de nazaten van deze dienders die werken bij  diverse onteigeningsdiensten  waar   de overheid over beschikt, waaronder de inspectie inkomstenbelasting en de belastingpolitie die over de bevoegdheid beschikken hen die zich daadwerkelijk tegen het slavensysteem verzetten , te beboeten en/of op te sluiten , in de hoop dat hier een  afschrikwekkende , terroriserende en demoraliserende invloed van uit zal gaan op de rest van de bevolking, wier inkomsten voor een groot percentage verdeeld worden onder mensen die zij  niet kent voor doeleinden waar zij niet mee instemt.

Sommige van deze doeleinden, zoals  het storten van ontwikkelingsgelden in de schoot van   corrupte régimes en het financieren van zogenaamde   kunstwerken  die  bestaan uit een roestende schroef of een appel van plastic , zijn zo bizar, dat zij in het geheel geen aanleiding geven tot verbazing.

Hugo van Reijen

10 REACTIES

 1. misschien stammen we niet van de apen af,maar van de kikker.die mik je in een pan met water en laat hem langzaam tot het kookpunt komen.de kikker zal er niet uitspringen en sterven.dit systeem zie ik hierboven beschreven en verklaard waarom we geen volks opstand krijgen.

 2. Tja vroeger vochten die Ollanders nog tegen de tiende penning http://nl.wikipedia.org/wiki/Tiende_Penning

  maar tegenwoordig lijkt het erop dat de VOC mentaliteit staat voor ‘ Vrijwillig Onder Communisme”

  de kikker methode hierboven (ook wel de salami methode) is een beproefd concept van de Staat. In combinatie met vanaf de jeugd hersenspoelen (staatscholen) en daarna propaganda (StaatsTV) kan de belastingslaaf kennelijk behoorlijk goed op de knieen gewerkt worden. Briljant systeem overigens. Productieve mensen moeten zo hard werken door alle belastingen dat ze geen tijd hebben om zich te verdiepen in subversieve theorien over vrijheid na hun verplichte indoctrinatiecursussen.

  ferry [4] reageerde op deze reactie.

 3. Ik dacht erover om uit protest maar eens geen belasting te betalen. Ik zag het hele traject al voor me: brieven die automatisch verzonden worden, en uiteindelijk een belastingdeurwaarder die het geld van mijn bankrekening haalt.

  Mijn conclusie is dan ook dat zolang ik geld op de bank heb het weigeren om belasting te betalen zinloos is: ze halen het gewoon van de bankrekening, verhoogd met kosten.

  Minder werken mag wel. Gebruik maken van de mogelijkheden die de wet biedt mag ook. En daar moet ik het mee doen.

  Een conflict met de belastingdienst is een conflict met de staat. Verbaas je niet over maffiapraktijken zoals gegijzeld worden, inbeslagname van je vermogen of de weigering je paspoort te vernieuwen. En natuurlijk komen ze langs om je huis overhoop te halen en je te beschuldigen van het bezit van kinderporno, terrorisme, neo-nazisme, antisemitisme, het ontkennen van de holocaust, rassenhaat, hekserij of tovenarij.

  De wrede behandeling van belastingbetalers staat in schril contrast tot wat ‘zielige mensen’ van de staat krijgen: huisvesting, een uitkering, subsidies, enz. De een moet bloeden en wordt constant beroofd en leeggezogen, de ander wordt in de watten gelegd.

  Het is echt niet leuk meer. Met hard werken verdiend geld wordt in een bodemloze put gegooid of ingezet voor destructieve doeleinden.

  Slaaf
  De meeste mensen zijn in de eerste plaats slaaf van hun eigen aandriften. De staat speelt daar handig op in door het succes af te romen. Er wordt echter zoveel afgeroomd dat ik liever uitgebreid ontbijt dan aan het werk ga.

 4. @The Red Pill [2]: je maakt een goed punt hier.ik heb al een aantal mensen benaderd waarvan ik vermoede dat ze 1;het intellect hebben om dit te begrijpen,en 2;er ook interesse in zou hebben. al vrij snel komen ze tot de conclusie dat ze er te weinig tijd voor hebben ivm hun werk en bijkomende scholing en het huis dat ze willen kopen/verkopen,maar als ze meer tijd hebben er wel in gaan verdiepen.en als ze er uiteindelijk aan beginnen en het besef krijgen dat eigenlijk van de zotte is,is het te laat omdat ze er tot aan hun neusvleugels in het systeem zitten.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 5. Ik vraag me af of het voor een sommige mensen niet voordeeliger zou zijn om 4 dagen per week te werken, en 1 dag te besteden aan het verbouwen van je eigen voedsel. Het ligt natuurlijk aan de persoonlijke omstandigheden, maar ik vermoed dat in een aantal gevallen dit economischer is dan 5 dagen werken en al je voedsel bij de AH in te kopen.

  De economische specialisatie gedachte (die de productiviteit verhoogd) wordt langzaam maar zeker door wetgeving en belasting dusdanig uitgehold dat het efficienter wordt om te devolueren naar zelfvoorziening.

 6. @ferry [4]:

  Klopt Ferry, mogelijk zijn veelmensen ook bang, en durven ze niet.
  Hardwerkende mensen kunnen de dreiging van Big Brother er ook niet bij hebben.

  Misschien kunnen we eens nadenken over een systeem waarin heel vel mensen (verschillende) kleine dingen gaan doen die weinig of geen gevaar lopen. Maar wel in de goede richting werken.
  De optelling kan dan geruststellend werken en tot meer leiden tot er een versnelling komt.

  Wat denk je daarvan?

  ferry [7] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Hub Jongen [6]: @Hub Jongen [6]: hoe klinkt dit.de term” verbeter de wereld begin bij jezelf” is hier wel op van toepassing.als jij als individu afwijkt van het patroon en gedrag die men gewend is van je,en zien dat je er op vooruit bent gegaan,komen de vragen vanzelf.omgekeerde psychologie zeg maar.ipv dat je een soort preek houd waar de meeste niet op zitten te wachten,komt de interesse vanuit de persoon zelf en is het veel makkelijker voor hun om dit soort argumenten te verwerken.

 8. Ferry, een hechte gemeenschap van bijv. 100 man is dan zowat het beste. Zorg dat je van de ‘dagelijkse’ benodigdheden altijd 1 of 2 mensen in de groep hebt. Een monteur voor je auto, iemand die graag wil oppassen, een boer die voor wat voedsel zorgt, een schoonmaakster/tuinman en verruil de diensten onderling. Als iedereen verder 4 vd 5 dagen extern werkt, dan levert die 5e dag service naar elkaar ongetwijfeld meer op omdat je bespaart op belastingen.
  Het vereist vast iets meer detaillering dan ik hier even opnoem maar het zal werken.

  Ik heb pas mijn auto goed over laten spuiten voor 1600 euro. Wanneer ik dat bij een bedrijf had gedaan was ik meer dan 4000 kwijt. Waar gaat het verschil dan in zitten?
  Zelf help ik bijv ook wel eens vrienden met hun auto. Een maat zou bij de kwikfit voor 200 euro worden opgelicht terwijl het onderdeeltje wat stuk was 10 euro kost en 20 minuten werk is!
  ferry [9] reageerde op deze reactie.

 9. @Reteip [8]: ik snap wat je bedoel.dit gebeurd al op een kleinere schaal in je vrienden groep inderdaad.valt nog mee dar er geen ruildienstbelasting bestaat om de misgelopen pleuro’s voor de staat die ze anders aan het bedrijfsleven onttrekken waar je dan normaal gesproken je zuur verdiende knaken naartoe zou brengen.ze zijn nu ook langzaam draagvlak aan het kweken(propaganda) om fysiek geld uit te bannen en alles digitaal te gaan doen.dat is ten alle tijden te controleren om zo elke geldtransactie onder de loep te nemen.ze gebruiken daarvoor een sterke strategie door te claimen dat het veiliger is voor het personeel in de winkels.daar is nu al 80% van de bevolking voor.alleen de achterliggende gedachte zien ze niet.

  Hoc Voluerunt [10] reageerde op deze reactie.

 10. @Hub Jongen [6]: Youtube maar eens naar anonymous.
  Spontaan, anoniem, en zee efficient.

  Zelf zouden we misschien wat met koninginnendag kunnen doen schoot me vanmiddag te binnen.
  Met 30 a 50 man op een plaats langs de route lopen en wanneer mevrouw met spruiten langs komt lopen borden omhoog gooien.
  ” Mevrouw van Amsberg, we willen ons gestolen geld terug!”

  Zou een mooie combo zijn met pro-republica.
  In de stijl van anonymous.

  @ferry [9]:
  Die is er al hoor…. dat noem je belasting aangiften.
  Die vriend van jou moet dit namelijk opgeven aan de belasting..
  Alleen doet natuurlijk niemand dat, officieelmoet het wel als hij meer gaat verdienen dan 10.000 als ik me niet vergis of minder nog

Comments are closed.