Volgens FOK! worden onze strijdkrachten gedecimeerd, net als de moslims in Kosovo toen we deze strijdkrachten trachtten in te zetten teneinde hen te beschermen. De bezuinigingen zijn goed nieuws, des te minder verwoestingsmateriaal kunnen we overal ter wereld inzetten om – in ruil voor een forse dosis haat – politici aan baantjes te helpen. Het blijft ergens onverklaarbaar hoeveel geld er wordt geïnvesteerd in materiaal en mensen die geen ander doel hebben dan zaken kapot te maken. Mijn intuitie zegt dat je beter kan investeren in het maken van spullen.

We kunnen er gelukkig redelijkerwijs vanuit gaan dat onze strijdkrachten niet worden ingezet om andere naties aan te vallen en te veroveren. Kern van een defensiemacht in beschaafde naties is dat deze slechts wordt ingezet te verdediging van de landsgrenzen. Het heet niet voor niets ‘defensie’.

Overheidsminners voeren vaak aan dat een overheid noodzakelijk is om mensen te beschermen tegen criminelen die niet in staatsdienst zijn. De maffia wordt nogal eens genoemd, maar feitelijk is elke misdaadorganisatie een valide argument. De investeringen die noodzakelijk waren om ons te beschermen tegen overheden overtroffen echter ruimschoots die van de politie. Om ons tegen het oostblok te beschermen werden meer dan 3000 kernkoppen noodzakelijk geacht, alsmede vloten vliegtuigen, genoeg gewapende mannen om op er op elke straathoek een handvol te kunnen plaatsen, een school onderzeeboten en talloze bovenzeeboten en natuurlijk een bende officieren die zich ernstig boven stafkaarten boog. Kortom, materiaal en mankracht dat niet meer daadwerkelijk zinvol kon worden ingezet maar slechts paraat stond om ons te beschermen tegen… organisaties die ons moeten beschermen!

Laten we die overheden maar afschaffen, dan kan de gehele defensiemacht worden ingezet om ons te beschermen tegen onverlaten die op onze autoradio’s of portemonnees uit zijn.

4 REACTIES

 1. start een petitie vrijspreker met een paar miljoen steun betuigingen kan de politiek vertrekken.

 2. “dan kan de gehele defensiemacht worden ingezet om ons te beschermen tegen onverlaten die op onze autoradio’s of portemonnees uit zijn”
  betaald door onze belasting centjes!
  door wie denk je dat deze radiootjes en portemonnees gejat worden?

 3. “onderzeeboten en bovenzeeboten”
  Leuk gevonden, leuk stuk!

  Ik vond de stelling van Marcel Meijer ook erg goed: Van de Belgen winnen we nog net, maar die willen ons toch niet hebben, en van ieder ander land dat ons aanvalt verliezen we toch. Dus kunnen we beter die miljarden aan defensie in onze zak houden en het leger afschaffen.

  Rien [4] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.