Wesley Mouch wil de film Atlas Shrugged deel1 boycotten.

Maar toch zal de film op 15 april succesvol in 300+ theaters  in première gaan.

 Luister naar de stem van Wesley Mouch 

En in tegenstelling tot deze negatieveling,  luister naar de beroemde “Moneyspeech” van Francisco d’Anconia.  

Deze geeft een goed inzicht in de betekenis van “geld”.
Wat is geld eigenlijk?
Waar komt het vandaan en wie bedriegt er mee?

 En als je dan de smaak te pakken hebt, kun je nu of later ook nog luisteren naar 9 minuten John Galt’s speech:

 Deze geeft al een goed inzicht in de filosofie van het “Objectivisme” zoals dat door Ayn Rand is ontwikkeld.
 Zeer leerzaam!

Als je Atlas Shrugged nog niet gelezen hebt, kan dit een aanbeveling zijn.
Ik voeg mijn aanbeveling daar graag aan toe!!
Als je liever Nederlands leest, lees dan de vertaling “Atlas in Staking”.

8 REACTIES

 1. @Hub Jongen [2]:

  Het zal mij benieuwen, aangezien het hier in anti-kapitalistisch Nederland in progressieve kringen al populair is om Atlas Shrugged met Mein Kampf te vergelijken.

 2. @Robert [5]:
  Nee man, deze film moet je niet met gelijkgestemden gaan kijken, maar met de mensen waarvan je weet dat ze nog maar een zetje nodig hebben! Ik ga kijken met mijn vriendin, mijn schoonmoeder en een vriend die de verzorgingsstaat maximaal misbruikt.

 3. Ik denk niet dat die film ook maar iemand zal overtuigen die het boek niet al van haver tot gort kent. Objectivisten kunnen dan wel enthousiast zijn (hoewel, als ik de commentaren lees, zijn ze dat bij lange na niet allemaal), maar voor buitenstaanders zal de film nauwelijks interessant zijn, juist omdat ze de achtergrond niet kennen. Het blijft dan bij een paar leuke plaatjes zien en wat gesprekken horen die het ene oor ingaan en het andere oor weer uitgaan.

 4. @Wim En toch zal ik proberen met behulp van de film vrienden en kennissen te informeren en overtuigen van de juistheid van het Libertarisme en Objectivisme. Ook al weet ik dat Nederlanders een heel ander beeld bij onderwerpen als Vrijheid en Kapitalisme hebben.

  Waarom ik het toch ga proberen?

  Och… “Who is John Galt?”

Comments are closed.