dinsdag, 26 april 2011
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Corruptie binnen de rechterlijke macht

Met  de gesignaleerde gevallen van corruptie in de rechterlijke  macht is Nederland  aardig op weg zich aan te passen aan het in veel andere landen vigerende niveau van rechtspraak.

Zijn de gesignaleerde gevallen uitzonderingen of :

a. hebben  wij hier te maken met het topje van een ijsberg?

b. waren er in het verleden ook  dergelijke gevallen, maar werden deze niet gesignaleerd en/of  onder het tapijt geveegd?

Wat  betreft a. en b. zijn verschillende interpretaties en opvattingen mogelijk, maar tot de optimisten behoor ik niet.

Hugo van Reijen

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Cultuur, Overheid, Politiek gesjoemel
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Bon Vivant schreef op : 1

  Als je de verhalen van Micha Kat mag geloven dan is het daar een grote verloederde en geperverteerde bende. En dat is dan een ‘understatement’. Ik vind het jammer dat zijn rellerige toon de geloofwaardigheid van zijn stukken aantast (in mijn ogen).

  Hugo J. van Reijen [2] reageerde op deze reactie.

 2. Hugo J. van Reijen (auteur van dit artikel) schreef op : 2
  Hugo J. van Reijen

  @Bon Vivant [1]:
  Inderdaad:
  de rellerige toon en zijn hele gedrag doen onderstellen, dat er met deze man ook iets mis is.
  Hugo van Reijen

 3. henk schreef op : 3

  ja over de heer Kat gesproken zijn kompaan de heer Dankbaar heeft zelf aangegeven dat Micha niet in orde is geestelijk daar hebben ze zelfs ruzie om gehad.de heer Kat is geestelijk ernstig ziek lijd aan een psychose en ziet overal complotten in.ook pleegt hij donatie oplichting hij viert vakantie in buitenland op uw kosten.het vreemde is hij heeft elke dag kritiek op iedereen maar als je kritisch tegen Micha bent word je daar gebannen hij is ook nog eens schijnheilig.klokkenluideronline kun je beter psychoseluideronline noemen die kerel is geschift.

  Overnight [5] reageerde op deze reactie.

 4. henk schreef op : 4

  vrijspreker vraagt niet onze naam en adres, bij klokkenluideronline willen ze je naam en adres weten. waarom is de vraag? het schijnt dat ze de namen en adressen doorspelen en goed betaalt krijgen alex jones heeft ons gewaarschuwd voor deze sites.de nwo registreert elke tegenstander dat heeft alex jones al behandelt en klokkenluideronline voert dat uit die site is onbetrouwbaar.

  Overnight [5] reageerde op deze reactie.
  Anoniem [7] reageerde op deze reactie.

 5. Overnight schreef op : 5

  @henk [3]: zou je ook wat feiten kunnen noemen? door zo maar? wat te roepen kom je niet erg betrouwbaar over en werkt je post tegen je.@henk [4]:
  misschien dat klokkenluider je naam en adres wil om te voorkomen dat er allerlei loze verdenkingen geroepen worden? Harde feiten Henk, anders doe je jezelf en de lezers te kort.

 6. Corné schreef op : 6

  Topje van de ijsberg.
  Ga eens wat eenvoudige bestuursrechtzaken na, waarin de individuele burger procedeert tegen een overheid.
  In 90% van de gevallen (geen hard cijfer) zul je zien dat de overheid gelijk krijgt van de rechter.

  Niet dat de burger geen gelijk heeft volgens morele en zelfs wettelijke regels van onze ‘rechtstaat’, maar overheden houden elkaar nu eenmaal de hand boven het hoofd. Zelfs als zij daarvoor de eigen regels moeten negeren of schenden.

 7. Anoniem schreef op : 7

  @henk [4]:

  Het klopt dat Micha Kat samenwerkt met mensen die andersdenkenden opsporen. Mijn oude moeder is een keertje opgebeld.

  Dus mensen, als je een andere mening hebt en wilt zekerheid dat je familie niet wordt lastiggevallen, denk dan eerst na voor je je eigen naam gebruikt of iets over jezelf vertelt. Veel mensen maken misbruik van het vertrouwen wat je ze geeft en een andere mening wordt niet altijd op prijs gesteld.

 8. MareJane schreef op : 8

  www.sdnl.nl Kijk deze link maar eens. En dan hebben we het nog niet eens over de mensen die als onbekend individu voor hun recht strijden en kapot gemaakt worden door corruptie. Er is genoeg te vinden van dit soort gevallen.

 9. vrijeradikaal schreef op : 9

  Zou iemand mij hier eens kunnen vertellen wat de specifieke aspekten zijn van een slaaf in wat heet een “huishouden volgens Romaanse wetgeving “.

  Nou je wist het nog niet !!!!!!!

  Maar je leeft in wat men noemt ” familea romana “.

  De enigste die het schijnbaar doorheeft is die waxinelicht gooier , en dat was gericht tegen ” de gouden koets ” ( en dus tegen wie ? ).

  Lees zijn verweer nog maar eens goed door….en hij geeft je het antwoord.

 10. MareJane schreef op : 10

  Wat velen denken heeft onze waxinelichtjegooier (zonder kopel-s, aangezien het maar 1 lichtje was:-)) verwoord.

 11. Anoniem schreef op : 11

  Er zal ongetwijfeld corruptie binnen de rechterlijke macht zijn, net zoals er overal elders corruptie voorkomt. Dat rechters onder een corrupte beroepsgroep vallen geloof ik niet en het lijkt me ook niet logisch te veronderstellen dat de alom bekende en al dan niet terechte “dwalingen” de schuld zijn van een corrupte rechterlijke macht. Te weinig kennis van DNA en een te snelle conclusie (Schiedammer Parkmoord) en te weinig hard bewijs (Lucia de B) heeft weinig met corrupte rechters te maken. Mensen uit een bepaalde beroepsgroep kennen elkaar.
  Rechters, verpleegkundigen, advocaten, artsen, muziekliefhebbers, politici, criminelen, journalisten, schrijvers en artiesten kennen elkaar vaak uit het verleden en komen elkaar tegen op bijeenkomsten, feestjes of congressen en praten dan met elkaar. Als mensen elkaar ontmoeten kunnen vriendschappen ontstaan; ik zie dat meer als een normale gang van zaken. Het is ook niet zo dat mensen die elkaar uit het verleden elkaar daarom dekken, zo werkt het niet.

  Ik zou, nu het toch over corruptie en Micha Kat gaat, wel eens willen weten waar, bijvoorbeeld in de kwestie Poot (te vinden op de complotsites) de belangverstrengeling zit want ik kan daar niet echt achter komen. Misschien zijn er mensen die hier wel de logica van inzien en kunnen ze dat aangeven, ben benieuwd want ik kan er geen touw aan vastknopen.
  vrijeradikaal [15] reageerde op deze reactie.

 12. alida schreef op : 12

  Als Micha Kat alles uit zijn duim zuigt,waarom doet Demmink dan geen aangifte,of zit er toch een luchtje aan.Van mij mag micha doorgaan zo gek vind ik hem niet.Ik lees veel wat ik nooit geweten heb .De ronde tafel in NUnspeet ,mooi om te lezen.

 13. Vilseledd schreef op : 13

  Die corruptie is logisch: de rechters worden betaald uit de begroting van justitie. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

  Anoniem [20] reageerde op deze reactie.

 14. Vilseledd schreef op : 14

  “Er zal ongetwijfeld corruptie binnen de rechterlijke macht zijn, net zoals er overal elders corruptie voorkomt.”

  Als mensen met dit soort argumenten komen, dan zeg ik altijd: “Maar dat maakt het nog erger!” De bedoeling is waarschijnlijk, dat dit soort “iedereen doet dat”-heden me het tegengestelde doet concluderen.

  Anoniem [21] reageerde op deze reactie.

 15. vrijeradikaal schreef op : 15

  @Anoniem [11]:

  Mensen uit een bepaalde beroepsgroep kennen elkaar.
  Rechters, verpleegkundigen, advocaten, artsen, muziekliefhebbers, politici, criminelen, journalisten, schrijvers en artiesten kennen elkaar vaak uit het verleden en komen elkaar tegen op bijeenkomsten, feestjes of congressen en praten dan met elkaar. Als mensen elkaar ontmoeten kunnen vriendschappen ontstaan; ik zie dat meer als een normale gang van zaken. Het is ook niet zo dat mensen die elkaar uit het verleden elkaar daarom dekken, zo werkt het niet.

  Zo werkt het niet !!!!!!!!!!!

  Aaaaaaahhhh…….zo werkt het wel , en dat weet jij net zo goed als ik.

  www.youtube.com

  vrijeradikaal [16] reageerde op deze reactie.

 16. vrijeradikaal schreef op : 17

  www.youtube.com

  Oh …ja…Vietnam…ver van ons geheugen….same old shit again ?

 17. vrijeradikaal schreef op : 19

  @vrijeradikaal [18]:

  Zo leuk waar het Hoger Beroeps Onderwijs naar toe gaat.

  Yale universiteitsgraaad op zak…….humor.

  www.youtube.com

 18. Anoniem schreef op : 20

  @Vilseledd [13]:

  Mooi spreekwoord “wiens brood men eet” maar in het geval van de rechters gaat dat niet op, die zijn voor het leven benoemd.

 19. Anoniem schreef op : 21

  @Vilseledd [14]:

  Je zult er rekening mee moeten houden dat ook de mensen die corruptie roepen, zelf corrupt kunnen zijn, ik zeg niet dat het zo is, maar het kan en het komt ongetwijfeld voor.

  Mij lijkt het dat inhoudelijk op een zaak ingaan en duidelijk aanwijzen waar de logica van de corruptie zit meer hout snijdt.

  Laat zien waar de corruptie zit en waarom je denkt dat er sprake van corruptie is, dan kun je wat.

  Burgers en journalisten staan open voor het aan de kaak stellen van corruptie.

  Dus ik zou zeggen: als er sprake is van corruptie in bepaalde zaken laat dan de verbanden zien en maak het voor de lezer niet onbegrijpelijk. Gewoon een beetje roepen dat er sprake is van corruptie is vrij eenvoudig, dat kunnen wel allemaal wel.