Net als de Europese of Nederlandse droom, of welke droom dan ook. Moet je eerst slapen voor je hem kunt zien.

Er werd een filmpje naar de vrijspreker gezonden met juist die titel, “ The American Dream” ingezonden door Bas Vervaart.

Een indrukwekkend staaltje animatie wat de Amerikaanse situatie bloot legt als het aankomt op geld.

Ook al is het naar mijn smaak soms iets te “ Anti-Banker” en “ Conspiracy theory” . Een soort Illuminati achtige sfeer wordt er geschetst, maar in de kern bevat het zeker waarheid waar Europa nog wat van kan leren.  Zoals de grondwet van Amerika welke vrijheid waarborgt, mits bepaalde presidenten hun reet er mee afvegen.  En hoe de huidige manier van bankieren in samenwerking met overheid de wereld economieën op hun knieën krijgen, en de burger reduceert tot slaaf.

[HTML1]

Film ingezonden door Bas Vervaart

12 REACTIES

 1. Het filmpje bekijk ik wel een andere keer (half uur is nu te lang). Laatst las ik (op een Amerikaanse nieuwssite) iets over de ‘American Dream’ nieuwe stijl.
  Die lijkt namelijk veel op de ‘European Dream’: een contract voor onbepaalde tijd voor een baan bij de overheid, overbetaald, en een arrogant vadsig lui bestaan tot de vroegpensioen-gerechtigde leeftijd is bereikt. Wellicht een vleugje pedo er bij, schijnt populair te zijn, mits als de jongens van het corps je rug dekken.

  Alleen al daarom moet de overheid worden ingekrompen. Om dit soort lieden van een echte passende baan te voorzien, of een lui bestaan als bedelaar. Want eerlijk is eerlijk. Je ziet bij de overheid (voor zo ver ik er kom) toch een hoop rare kwibussen rondlopen. Van die types die je bij een bedrijf zelden tegenkomt. En hun dagen vullen met het bedenken van “ding flof bips” -dingen.
  Hoc Voluerunt [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Bon Vivant [1]: Wat ik stuitend vond aan de overheid, en dan bedoel ik een gemeente bijvoorbeeld.
  Isdat de meeste mensen menen productief bezig te zijn terwijl alles wat ze doen zinloos is en zelfs contra productief.
  Ambtenaren zijn inderdaad een apart volkje, ik paste er duidelijk helemaal niet tussen.
  Wat ik ook apart vondt is bij ambtenaren datb ze overtuigd zijn van hun filantropische bijdrage aan de maatschappij, en heilig geloven in het dwang systeem. Als je ze met het Libertarisme confronteerd stuit dit op ongeloof en een onwil om je argumenten te bevestigen, ondanks je juiste argumentatie en bewijs.

  Bon Vivant [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Hoc Voluerunt [2]:

  Die houding over de vermeende “filantropische bijdrage aan de maatschappij” herken ik ook. Ik ken een aantal ambtenaren en niet een van hen doet iets dat niet door een particuliere organisatie kan worden gedaan. Ze hebben ook een grote afkeer van ondernemers, bedrijven en particulier initiatief in het algemeen.

  Mensen horen in het algemeen niet graag dat ze op het verkeerde paard hebben gewed, ook al zijn de argumenten nog zo goed. “Libertarisme” klinkt veel te exotisch voor die kringen. Misschien kun je het beter ‘links’ noemen, dat verkoopt beter 😉

 4. @pcrs [4]:
  Hahaha duidelijk een gescript acteur werkje.
  Maar wel grappig.
  ” as long as i can still drink with my shirt off, i dont care about tuffy’s american dream”

 5. Wie wordt er toch bedoeld met die figuren met een rood schild op hun kop, waarvan we de naam niet mogen weten vanwege ‘scary reasons’?

  ————————————————-

  De tijdreizigers hadden ook terug kunnen gaan naar het jaar 33. In en rond de tempel in Jeruzalem had zich een groep geldwisselaars verzameld. Een timmerman uit Nazareth meende dat de geldwisselaars niet deugden. Hij ging hevig te keer tegen ze, zei dat ze de duivel tot vader hadden, dat ze slangen waren en dat ze aanhangers van Satan waren.

  De timmerman draaide hun tafels vol met geld om, en joeg ze met geweld de tempel uit. Het was de enige keer dat hij geweld gebruikte. Het kwam de timmerman duur te staan: hij werd binnen enkele dagen aangeklaagd door de geldwisselaars en stierf een marteldood.

  Jezus in de tempel: http://www.youtube.com/watch?v=5g77AcTbjFo&feature=related

  ————————————————-

  Dan ben ik toch niet de enige die gelooft dat de dood van JFK geen daad was van een eenling.

  Jezus schold ze uit voor moordenaars en verweet hen dat ze – als ik met niet vergis – de vader van Johannes de Doper vermoord hadden, notabene in de tempel. De bijbel: ‘De duivel is de moordenaar uit den beginne’

  Ik zou bijna christen worden….

  ———————————————-

  In het filmpje zie ik niets over het financieren van oorlogen. Daar zouden ze groot mee zijn geworden.

  ————————————————

  Kritische vraag: in het filmpje wordt gesuggereerd dat een aanzienlijk deel van de welvaart naar de rode schilden gaat. Dat betekent dat die rode schilden enorm moeten consumeren, of een Goudberg moeten verzamelen.

  Ik ben dienstverlener en ken dat soort types wel. Maar zo heel veel consumeren ze nu ook weer niet: ze hebben een mooi huis, een paar auto’s, misschien zelfs een paar huizen, en daar houdt het op.

  Je zou hooguit kunnen stellen dat al dat geld naar Israël gaat. Dat is ten dele waar, maar het gaat officieel ‘slechts’ om drie miljard dollar per jaar, vanuit de VS naar Israël. Er gaan geruchten dat het geld dat Madoff ophaalde ook voor een deel terecht is gekomen in Israël. Ik denk dat ik in Israël ga wonen, dan kan ik er ook van profiteren.

  Hoc Voluerunt [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Nico de Geit [6]: Dat illuminati gebeuren ben ik ook niet zo van.
  Maar wel een mooie weergaven over veel waarheden wat betreft overheid en bankiers (oud politici bezetten de posten bij banken) en dus beide inherent corrupt.
  Hoe het systeem mensen tot slaaf maakt e.d.

  Als er 1 persoon zu zijn die al dat geld verzameld of in een bank zit… dan zouden andere mensen hier van profiteren.
  Of denk ik te veel in ” Full reserve banking”

  Nico de Geit [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Hoc Voluerunt [7]:

  Met geld kun je een verkiezingscampagne betalen. Obama schijnt 1 miljard bij elkaar geharkt te hebben voor de komende campagne. Waar komt dat geld vandaan? Van het ‘militaire en industriële complex’. Zo ziet de democratie eruit.

  Geld is macht.

 8. In werkelijkheid is de ‘Amerikaanse droom’ afgelopen. Ze zitten tot over hun oren in de schulden en hebben de globale concurrentieslag al verloren van Duitsers, Japanners en Chinezen. Ze hebben al geen geld meer om hun infrastructuur te onderhouden; in heel Amerika worden de wegen gedegradeerd tot DDR-achtige gravelwegen. Maar toch zullen ze niet reageren want ze zijn te zeer verslaafd aan hun imperium. Ga maar uit van een Sovjet-achtige collapse en desintegratie in dit decade.

 9. @drfeelgood [10]:

  Dank voor de video. Voor de WordPress gebruikers: de link plakken en de video verschijnt, net als bij Youtube en Google.

  Bij Google is het niet langer mogelijk video’s te uploaden. Bij Youtube mag de video maximaal 15 minuten zijn. Bij Vimeo is een video met een langere speeltijd dus wel mogelijk.

 10. Aan het eind gooit pile’s vriend de slechterik in de afgrond, erg christelijk:

  Openbaring 20; 1-3

  “Ik zag een engel uit de hemel neerdalen met de sleutel van de onderaardse diepte en zware ketenen in zijn hand. 2 Hij greep de draak, de slang van weleer, die ook duivel of Satan wordt genoemd, en ketende hem voor duizend jaren. 3 Hij gooide hem in de diepte, sloot de put boven hem en verzegelde die, opdat de volken niet meer door hem misleid zouden worden tot de duizend jaar voorbij waren”

Comments are closed.