De gemeente en Provinciebesturen gingen er vroeger vanuit dat als de overheid via de belastingdienst belastingen en heffingen aan de inwoners op zou gaan leggen, dan zouden de gemeenten en provincies verzekerd zijn van voldoende inkomsten vanuit de overheid. Helaas blijkt nu dat de overheid haar eigen organisatie niet in bedwang heeft doordat men alle gelden verdeelt onder de verschillende Ministeries.

 Het gevolg is dat Gemeenten en Provincies zelf moeten zorgen voor hun inkomsten en ook belastingen en heffingen ingevoerd hebben. Ook zijn waterschappen geprivatiseerd en kunnen zo ook geld binnen halen. Alleen is het een financieel onoverzichtelijke chaos voor de inwoners geworden.

 De laatste jaren is de onderkant van de samenleving uitgekleed en valt daar niet veel meer te halen. Het gevolg zal zijn dat men nu de middenklassers meer zal gaan belasten en blijft er slechts een groep rijke welvarende inwoners over en een onderklasse die de economie niet voldoende zal kunnen steunen. Daardoor zal er meer verloedering en onvrede ontstaan. Dit verschijnsel zal niet alleen in Nederland voorkomen, maar veel mensen in andere Europese landen zullen dit ook aan den lijve ondervinden.

 De grootse veroorzakers van de crisis zijn de speculanten op beurzen en de banken die in een gouden eeuw dachten te leven. De overheid vindt het verstandig om deze banken te moeten steunen ten nadele van alle inwoners. [RED: Niet speculanten en banken zijn de oorzaak, maar de overheid die hen steunt en stimuleert een verzekert.]

 Daarnaast is er in Nederland de gedachte ontstaan dat wij alle arme landen binnen Europa en daarbuiten ook nog moeten ondersteunen met financiële garanties, wat ten koste gaat van alle inwoners als het mis gaat. De gedachte komt op dat men zich niet realiseert dat garantiestellingen ook opgevraagd zouden kunnen worden. Een dubieuze zaak.

 De media heeft in het verleden veel aandacht gegeven aan arme landen en liet allemaal erg schrijnende beelden zien, maar als wij in ons land om ons heen kijken zien wij ook genoeg van deze zielige gevallen. Maar doordat wij een geweldig land zijn, stoppen wij dat maar liever weg en krijgen vluchtelingen een onjuist beeld van Nederland en willen ze massaal hier naar toe komen.

 Wij hebben ook zwervers en kinderen in ons land, die geen thuiskomst meer hebben en op straat leven. Kijk eens naar de gehandicapten en bejaarden die slecht verzorgd worden. Als je daar de extreme gevallen van in beeld van zou brengen dan zou je als bestuurder niet rustig meer kunnen slapen. Maar helaas hebben bestuurders vaak meer aandacht voor dieren en de milieuproblemen, en vredesmissies dan voor de inwoners.

 Ook heeft men niet in de gaten dat vluchtelingen opvang ten nadele gaat van de zorg voor de mensen die hier het geld binnen moeten brengen. Ministers die steeds nieuwe plannen maken om alles te verbeteren, maar uiteindelijk blijkt dan dat de inwoners het gelag moeten betalen en deze bestuurders vertrekken naar een andere riant betaalde baan en daar wederom een puinhoop achterlaten. Nu wil een van deze bestuurders even vertellen hoe het moet met de hypotheekaftrek, maar vertrekt zelf naar het buitenland.

 De woningmarkt zal instorten, maar luister dan eerst eens naar een bouwgigant en projectontwikkelaar Jos van Erk wat die voorspelde in de Telegraaf, of kijk naar de cijfers van CBS, en lees wat de oorzaak en de gevolgen van het overheidsbeleid zijn in deze sector.

 Als kleine bouwontwikkelaar kan ik zijn visie uit eigen ervaring volledig ondersteunen. Er zal op termijn een tekort aan woningen ontstaan en daardoor zal de prijs van woningen weer gaan stijgen, maar ook door de vele eisen van bouwvoorschriften en andere bijkomende onderzoeken en bezwaarschriften. Ook een hogere rente zal de nieuwbouw van woningen op termijn gegarandeerd duurder maken. Als grondstoffen en lonen duurder worden heeft dat op termijn altijd gevolgen.

 De energie wordt duurder door een groene toeslag en door een tekort zal de prijs ook nog 10 % stijgen gaan, is voorspeld. En het vervelende is dat de bijkomende kosten en belastingen en heffingen de prijs ook nog hoger zullen worden.
Ook de angst voor kernenergie zal effecten vertonen. Milieu groeperingen zullen na het verhaal van Al Gore nu weer Aktie voeren in aansluiting op de kernramp in Japan; dat maakt het niet eenvoudiger. Ze hebben wel gelijk, maar zijn helaas vaak te extreem en maken woningen gemiddeld € 50.000,– duurder dan noodzakelijk is

 Angst is een slechte heelmeester, enkele mensen zoeken naar het eeuwige leven en anderen voorspellen dat de wereld vergaat. De geloofshuizen met hun aantrekkelijke financiële voordelen van de overheid hebben er vaak baat bij. Politici die geloven dat ze geweldige prestaties leveren moeten zich maar eens achter de oren krabben gaan en gaan inzien wat de gevolgen van hun beleid zijn. Bestuurders geloven in hun wijsheid, maar dat stelt uiteindelijk vaak anderen teleur.

 Een dictator die duizenden mensen ombrengt heeft meer macht dan alle bestuurders van de hele wereld, daar waar het gaat om besluiten nemen, en daarom zou men onze grenzen maar weer beter kunnen gaan controleren. De wraakacties van de Dictator zullen niet uitblijven en het bloed dat er dan uit voortvloeit, is ook een verantwoordelijkheid van bestuurders die geen besluit durven te nemen. En wat zullen de dictators uit Iran gaan doen.  Opstandelingen roepen naar Allah en God om hulp, maar gelijk als alle wereldleiders helpt niemand ze echt. En de gezochte Democratie zal ook geen succes voor ze opleveren.

 Europa is een groot moeras waar men de macht en controle wil houden over de mensen die verdrinken in het moeras, wat door deze Europese organisatie is ontstaan. Mooie verhalen maar geen enkele verbetering van de inwoners en alle macht naar zichzelf halen en de vrijheid van alle mensen beperken. In vrijheid leven is straks voorbij.

 Luctor et emergo dat is onmogelijk als je in een moeras zit. De Nederlandse Leeuw is gevlucht naar Duitsland en Frankrijk. Als de mist straks optrekt is er geen Nederland meer en alle bestuurders zitten in Brussel. Wij hebben het paard van TROJE binnengehaald. De mensen die op onze kosten studeren vertrekken straks naar andere landen, en er zijn teveel bestuurslagen gecreëerd.

Conclusie; Breng ons land eerst op orde voor dat je de hele wereld wilt verbeteren.

Ingezonden door Reiny

 

9 REACTIES

 1. [RED: Niet speculanten en banken zijn de oorzaak, maar de overheid die hen steunt en stimuleert een verzekert.]

  Niet helemaal waar. Als speculanten en banken zouden nadenken en afzien van speculatie, kan de roverheid geen steun, stimulatie en verzeking bieden. Wij met z´n allen geven ze de vrijheid..

  Verder vind ik dit stukje een chaos. De schrijver springt van de hak op de tak.

  roger [3] reageerde op deze reactie.

 2. Wat is speculatie? Iemand koopt een huis in de hoop dat het minimaal zijn waarde behoudt. Speculatie? De lening wordt versterkt onder de aanname dat de waarde wel zal stijgen en dat het salaris nog wel wat zal verbeteren. Speculatie? En al die zogenaamde speculanten toucheren ook verliezen. En dat betekent winst voor de opkopers.

 3. @Burnitall [1]:

  speculatie is niet erg zolang degene die speculeert zelf ervoor opdraait voor zijn verliezen.
  Nu red de overheid alle banken die slecht hebben gespeculeerd en het volk draait op voor de kosten.
  Als er geen valnet is voor speculeerders zullen zij veel voorzichtiger zijn.

 4. @reiny [4]: O, neen? Prijsdaling vindt een huizenkoper echt niet fijn. Vele kopers zien het als een aanvulling op hun pensioen. Blijft de vraag, wat is speculatie? Fiscus gaat uit van een fictief rendement van 4%.

 5. ”De mensen die op onze kosten studeren vertrekken straks naar andere landen.”
  Confirmed…

 6. Het grootste probleem van onze overheid is, dat ze bijna voor iedere instelling of financiële transacties garant willen staan. Dit slaat grote gaten in de schatkist als er een beroep op gedaan wordt en de belastingbetaler moet deze kist weer kosten wat het kost vullen. Als de overheid nu eens alle garanties en subsidies stop zetten, dan behoeft er minder belastingen opgehaald worden, dit houdt in dat iedere belastingbetaler meer geld over houdt om te consumeren. Dus zal de economie veel eerder aantrekken dan nu het geval is. Alleen dat snappen de heren economen en ministers niet, deze kijken alleen naar hun eigen verdiensten.

 7. @Eddie Willers [8]: De overheid weet gewoon niet waar ze mee bezig zijn. Je mag het ze 1000 keer uitleggen, en ze geven je gelijk maar gaan gewoon hun eigen gang. Zelf zit ik 50 jaar in het ontwikkelen van woningen en bedrijfspanden en bedijven, maar mijn ervaring, waar ik redelijk van in goede doen ben gekomen , willen ze gewoon niet naar luisteren. Als het maar een hooggeplaatste onbenul of een wetenschapper is, ja dan willen ze er naar luisteren. Hadden ze maar het gewone boeren verstand, dan wisten ze tenminste wat ze zouden moeten doen.
  Oprotten deze onbenullen.

Comments are closed.