Vanmorgen in het nieuws:

Politie mag sneller preventief fouilleren

 
Als u het artikeltje doorneemt, gaat de aanpak van kwaad naar erger.

Preventief fouilleren kan volgens in de toekomst sneller en vaker worden ingezet bij dreigende onrust in een gemeente, bijvoorbeeld om geweld rond een voetbalwedstrijd te voorkomen.

Hier tracht de MSM het onschuldig te laten klinken, maar:
Preventief fouilleren om geweld te voorkomen? Op basis van wat wordt iemand dan gefouilleerd? Een voetbalwedstrijd?

De minister wil het burgemeesters toestaan om per direct in hun een gemeente een risicozone aan te wijzen waar vervolgens twaalf uur lang mag worden gecontroleerd op het bezit van wapens.

Per direct en 12 uur lang?
Dit betekend dus het einde van rustige openbare feesten, politie die tijdens oud en nieuw 12 uur lang iedere willekeurige voorbijganger kan fouilleren. Hoe zal een massa mensen daarop reageren? Nee ik denk dat het inderdaad een stuk rustiger gaat worden..

Maar ze doen er NOG een schepje boven op:

Het wetsvoorstel regelt ook dat agenten arrestanten altijd kunnen onderzoeken op wapens of drugs in hun kleding of tas…..mag een agent ook aan het lichaam op zoek gaan naar verboden spullen als de omstandigheden daarom vragen.

Ofwel als u als ‘verdacht’ wordt aangezien, kan u op straat worden opgepakt, meegnomen, en zonder pardon worden gestript..

Tot zover uw privacy..

18 REACTIES

 1. @Hoc Voluerunt [1]:

  Ja die wilde ik net gaan schrijven 🙂

  Gestapo kastjes van 60k belasting euros..

  Graag zou ik eerst een onderzoek zien wat aantoont dat niet handsfree bellen gevaarlijker is als wel, dat flitspalen werkelijk de verkeers veiligheid ten goeden komen, dat een autogordel dragen niet alleen voor eigen veiligheid is….voordat dit geimplementeerd wordt..

  Hoc Voluerunt [5] reageerde op deze reactie.

 2. dit wordt de volgende stap in dit proces;agent zegt;ik ga u fouilleren.antwoord belastingslaaf;ok agent,mijn broek hangt hier over de stoel,en mijn jas hangt beneden aan de kapstok.

 3. @Vilseledd [3]:
  Wie niets te verbergen heeft, heeft niets te vrezen. Dat al die raddraaiers maar eens een opleiding gaan afmaken, werken en eerzaam burger worden.

  in contrast

  Wie zijn liever zijn zaken voor zichzelf houdt heft alles te vrezen. Dat alle mensen die niet precies doen wat de opperdienaren zeggen maar eens een indoctrinatie krijgen en vor die opperdienaar gaan werken. en daarbij slaafse mensen worden die doen wat de opperdienaar zegt dat moet.

  @Doompie [2]:

  Het is alleen voor je eigen veiligheid die gordel, als ik me leven op het spel wil zetten is dat mijn zaak.
  en die fluitspalen zijn aantoonbaar zelf een gevaar.
  – mensen trappen op de rem
  – houden de berm in de gaten bij viaducten e.d. ipv hun achterligger of voor

 4. Wat betreft dat betasten van mensen….
  Het is echt bij de beesten af, ik ga echt wel even van me laten horen als zo’n achterlijke agent mij even denkt te kunnen onderzoeken.

 5. @Rob [7]:
  Waarom gaan we het niet chirurgisch doen?
  ipc dat ze in je zakken mogen voelen maken we gewoon een zakje in de huid en stoppen we daar alles in.

  die mogen ze niet openmaken hahahha.

  Het enge is dat ik hier wel een grapje over maak, maar dat het wellicht over 50 jaar zo is dat men het gaat verbieden.

 6. Privacy bestaat niet langer in NL. Vrijheid in gebondenheid is het credo. De superflitspaal ziet u straks ook nog achter het stuur swaffellen, scheren, eyelineren, opmaken, lipsticken en wat dies meer zei…
  Ten faveure van het staatsstichtelijke geldgraaien.
  Goed bezig daar int Haagsche.

 7. nou vrijspreker de media reacties van vandaag waren duidelijk ondere andere op nujij.nl op het artikel voedsel word duurder, het volk spuugt massaal de politiek uit en dit politieke systeem ook. in de telegraaf spugen de reageerders de politiek uit.bijna op elk media forum spugen ze naar de politiek we zijn het zat vrijspreker start de petitie tegen de politiek ze moeten vertrekken we hebben een hoop handtekeningen nodig laten we in godsnaam een start maken ik teken wel.

 8. “en die fluitspalen zijn aantoonbaar zelf een gevaar.”

  Van een flits kunnen mensen inderdaad schrikken. Ik snap dan ook niet, dat er altijd geflitst wordt, ook bij zonnig weer.

  “Het is echt bij de beesten af, ik ga echt wel even van me laten horen als zo’n achterlijke agent mij even denkt te kunnen onderzoeken.”

  In Nederland zetten ze keurige burgers in de cel, als ze per ongeluk geen geldig kaartje hebben in de trein, dus ik zou ermee uitkijken. Op lichte vergrijpen reageert de politie al geagiteerd.

  “bijna op elk media forum spugen ze naar de politiek we zijn het zat vrijspreker start de petitie tegen de politiek ze moeten vertrekken we hebben een hoop handtekeningen nodig laten we in godsnaam een start maken ik teken wel.”

  Op de Vrijsreker maken ze zich hooguit druk hoeveel chocolademunten Wellink in de goudkluis heeft liggen.

 9. tis weer bijna ‘koninginnendag’, vandaar, en iedereen viert dan weer de verjaardag van juliana, niet van trix…….

  Zé.

 10. @hoc voluerunt:
  Wat betreft dat betasten van mensen….
  Het is echt bij de beesten af, ik ga echt wel even van me laten horen als zo’n achterlijke agent mij even denkt te kunnen onderzoeken.

  Waarschijnlijk zegt het statuut ( een wet is het denk ik niet ) dat de politie personen mag fouilleren en zegt het niets over mensen. En ja, daar is een levensgroot verschillende tussen.

   http://www.yourstrawman.com

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 11. Ik hoorde laatst iets over een plan om ‘social media’ zoals Vrijspreker te demoniseren. Er schijnen door de overheid ook mensen ingehuurd te worden om berichten te plaatsen.

  Mensen kun je alles wijsmaken. Als je het maar vaak genoeg herhaalt, en als ze maar geen andere informatiebron hebben. Daarom zijn die ‘social media’ een probleem.

  Komen er nu steeds meer camera’s langs de weg bij, of vallen ze mij nu pas op? Iemand kreeg een brief ‘omdat hij iedere dag over de A12 rijdt’. Of hij mee wilde doen met een actie. Hoe weten zij nou dat hij daar iedere dag rijdt???

  Het geldsysteem zal ook wel geplastificeerd worden, of iedereen krijgt een chip.

 12. Juist, Nico: als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt, gaat iedereen het vanzelf als de waarheid beschouwen. Beruchte uitspraak van wijlen propagandaminister Joseph Goebbels. Hoe dan ook: de plannen om het zgn “preventief fouilleren” verder uit te breiden begint op iets te lijken waar ik nog net niks van heb meegekregen. Mij zonder reden van de straat plukken… dat kunnen ze maar beter uit hun voorgeprogrammeerde koppen laten. Mensen aanhouden die niks op hun kerfstok hebben is het einde van alle vrijheid. Op die manier kun je(als burgemeester of soortgelijke hotemetoot)wel een heel land tot risicogebied verklaren, zoals bv. op 30 april… http://tinyurl.com/4yjn5j5 (deel 1) http://tinyurl.com/3ufae2o (deel 2)
  Aan allen:leven uw ouders nog en hebben ze AOW…??? http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=13047

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 13. Vraag aan allen: wie heeft eerder deze morgen bij het bekijken van dit onderwerp gemerkt dat de layout van deze webpagina opeens over de volle breedte van het scherm te zien was, reacties ook anders ingedeeld, ZONDER eronder de zin reageer op deze reactie..??? Komt dit vaker voor bij vrijspreker??? Phishing…??? Snuffelaars in actie?
  Dan nog deze oproep waar alle Nederlanders een voorbeeld aan kunnen nemen: http://tinyurl.com/63g78j7 Aan de eventuele snuffelaars die hier berichten plaatsen: Piss Off, zou ik zeggen! On topic: op die manier is het makkelijk om een heel land tot risicogebied te verklaren, zoals bv. op 30-4 a.s…
  http://tinyurl.com/4yjn5j5 (deel 1)
  http://tinyurl.com/ufea2o (deel 2)
  Kent u Nederlanders die AOW hebben? Waarschuw ze vandaag nog!
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=13047

Comments are closed.