Het EU verbod op kruiden waaraan de een of andere gezonde werking wordt toegeschreven, komt er nu snel aan. Dit verbod is in de EU enkele jaren geleden aangenomen, en moet in april 2011 ingaan. Een bekende politieke truc om bepalingen pas (veel)  later te laten ingaan, maar ze nu al aan te nemen. Deze methode geeft veel minder weerstand en protest en maken het invoeren van meer regels en wetten gemakkelijker.

 Deze week ontvingen we echter nog een oproep om een petitie te tekenen waarmee gepoogd wordt invoering van dat kruidenverbod te verhinderen. Daarom hier de gegevens voor een petitie die  u nog kunt tekenen. Niet getekend is in ieder geval altijd mis!!

 Het is daarbij niet belangrijk hoe werkzaam diverse kruiden zijn. Het gaat om uw vrijheid om zelf te kiezen of u ze wilt gebruiken of niet.

De petitie kunt u hier tekenen    http://www.savenaturalhealth.eu/sign.php 
——————————————

De oproep ging vergezeld met een interessant verslag met foto’s over kruiden in de Nederlandse natuur van Anneke Bleeker van      www.verontrustemoeders.nl         Anneke@verontrustemoeders.nl

35 REACTIES

 1. Het gaat hier uitsluitend om een verbod voor het verbinden van een medicinale werking aan kruiden en preparaten.

  Het telen en verhandelen van kruiden an sich blijft gewoon toegestaan, mits de vermelding van geneeskrachtige claims wordt weggelaten.

  Bovenstaande bericht lijkt dan ook duidelijk op een hoax.

  Denk nog eens terug aan het hysterische geschreeuw over het inwerking treden van Codex Alimentarius per 31-12-2009 die ook alle vitaminen en kruiden zou verbieden. Vreemd genoeg kan ik nog steeds kamillethee en vitaminen kopen in de Nederlandse winkels.

  Ook al zo’n hoax.

  Overigens moeten we wel degelijk argwanend zijn naar hetgeen de EU doet.

  Wat er namelijk werkelijk speelt is het uit de markt prijzen van dit soort middelen door het kapot te certificeren. De hieraan verbonden kosten zorgen er wel voor dat dit soort middelen steeds minder verkrijgbaar worden.

  Rien [12] reageerde op deze reactie.

 2. Denk nog eens terug aan het hysterische geschreeuw over het inwerking treden van Codex Alimentarius per 31-12-2009 die ook alle vitaminen en kruiden zou verbieden. Vreemd genoeg kan ik nog steeds kamillethee en vitaminen kopen in de Nederlandse winkels.

  het hysterische geschreeuw……..oh….weer een wijsneusje , je hebt ook werkelijk geen benul wat er ( in slow-motion ) op je afkomt.

  En die codex behelst iets meer dan vitaminen alleen.

  Verdiep je er eens in !

  http://video.google.com/videoplay?docid=940612735261028778#

  Volgens Dr.Laibow gaat het nog veel verder. Na WOII werd Fritz Dermeer, toenmalige president van gigantisch bedrijf IG-Farben, veroordeeld voor misdaden tegen de mensheid, op de Neurenberg tribunalen, samen met 12 andere kopstukken van zijn bedrijf. Hij sloeg in 1962, na zijn gevangenisstraf de handen in elkaar met de V.N., om de Codex Alimentarius terug in te voeren. Met de bedoeling om wereldwijd alle voedsel te controleren. Nu in samenwerking met de WTO of WHO, de wereld handels organisatie, wordt ervoor gezorgd dat alle landen die de Codex niet erkennen als wetgeving, zullen verliezen in elk handelsconflict. Hierdoor spurten alle WTO landen om in overeenstemming met de Codex te zijn.

  http://video.google.com/videoplay?docid=940612735261028778#

  vrijeradikaal [4] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [9] reageerde op deze reactie.

 3. @vrijeradicaal

  Je verwijst juist naar de bron van de Codex Alimentarius hoax.

  Dr Laibow haalt op schandalige wijze EU en codex wetgeving door elkaar:

  Is dr Rima Laibow Exaggerating About Codex?
  http://angryscientist.wordpress.com/2008/08/08/is-dr-rima-laibow-exaggerating-about-codex/

  Fiction and fact about codex:
  http://www4.dr-rath-foundation.org/THE_FOUNDATION/Events/codex-beware.htm

  en:
  http://www4nl.dr-rath-foundation.org/extras/codex/codex-moderngeneral.html

  En nu over het hysterische geschreeuw: Als je mijn laatste twee alinea’s goed hebt gelezen dan weet je waar de schoen wringt.

  Je opmerking over Frits Demeer snijdt absoluut hout. Codex stinkt.

  Ik wil niet ageren tegen de Codex zelf, maar tegen de Codex desinfo

  Ooit van controlled opposition gehoord?

  By the way: Speel ajb niet op de man met je “wijsneus”, dit vertroebelt de inhoudelijke discussie. Speel niet op de man maar op de bal, radikaal!!!
  vrijeradikaal [17] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [19] reageerde op deze reactie.

 4. Dit gaat allemaal heel gluiperig. We maken de kruidengeneeskunde eerst monddood en na een tijdje weet niemand meer waar een bepaald kruid nu wel goed voor is.
  De drogist of kruidenwinkel mag het niet meer vertellen.
  In vitaminen land hebben we hier al een aantal jaren mee te maken. Vertel b.v. dat vitamine C de verkoudheid verkort en je hebt een boete van 680 euro te pakken. De controle lijkt op
  een heksenjacht.
  Er is wel een uitzondering gemaakt. Becel mag gewoon vertellen
  dat hun magarine (pure rotzooi overigens) het cholesterol verlaagt.
  Echt werkende vitaminen/mineralen worden aangepakt door hun doseringen te verlagen en door de koppelingen aan werkzame biochemische stoffen te verbieden. Zo is b.v. in de orthomoleculaire geneeskunde bekend dat een mineraal het best
  gekoppeld kan worden aan een aminozuur of een orotaat.
  Wel, beide verbindingen zijn de afgelopen jaren verboden en
  over de doseringen wordt momenteel in de EU gesproken. Zo hollen ze het uit en hebben mensen die een potje bij de drogist kopen niet in de gaten dat het om een niet werkzaam preparaat gaat.
  “nee hoor, allemaal niets aan de hand, je kunt het gewoon kopen”. Wat je nog kunt kopen is de niet werkzame bagger
  van de Farmaceutische industrie die er wel geld mee willen
  verdienen maar niet dat het een geneeskrachtige werking heeft.
  Overigens was ik op het eiland Kos waar ze voorheen een
  prachtige kruidentuin hadden naast het Asklepieion. Ooit
  aangelegd door Hippocrates om mensen gratis te helpen bij hun
  gezondheid en ziekte. Die tuin was weggehaald en
  op mijn vraag hierover aan de suppoost van het Asklepieion
  gaf hij als antwoord “was een dringend verzoek van de Europese Unie”. Het gebeurt en velen zullen het niet eens in de gaten hebben. Dat is dus de gluiperige manier.

 5. Oh ja, wil je beweren dat er thans daadwerkelijk geen kruiden en vitaminen verkocht worden?

  Als er daadwerkelijk na 2009 nog kruiden en vitaminen verkocht worden doet dat dan niet geweldig afbreuk aan de beweringen van Laibow?

  JA!

  Is zij met bronnen aan komen dragen?

  NEE!

  Morgen spreek ik met een natuurgeneeskundige hierover. Ik zal mijn bevindingen dan aan deze discussie toevoegen.

  Prettige avond verder.

 6. Ah, Barts Post kruiste die van mij

  Bart geeft hier een erg adequate bijdrage.

  Een gluiperige manier. Maar van een regelrecht verbod van kruiden en vitaminen is geen sprake.

  Dit is wat ik wil bedoelen met controlled opposition. Door met een hysterisch verhaal de werkelijke situatie verbloemen.

  Door het tekenen van een petitie heb jij het gevoel gekregen iets ter zake doend gedaan te hebben.

  NOT!!!

  Dat stukje over orthomoleculaire geneeskunde ga ik voor mijzelf eens verder uitdiepen.

 7. Een verbod op medicinale kruiden? Dat lijkt me heel sterk. Kan ik de bron van dat bericht zien? De link naar de petitie werkt niet, dus die kan ik ook niet inzien.

  Als het klopt wat Stux zegt, dat het alleen maar gaat om het verbieden van de verkoop van kruiden *voorzien van medicinale claims*, dan is dit alleen maar een storm in een glas water. Er worden voor geneesmiddelen strenge eisen gesteld aan zulke claims, en terecht. Waarom zouden alternatieve middelen vrijgesteld zijn van die eis? Kruiden kunnen net zo goed gevaarlijke bijwerkingen hebben, sommige zijn zeer giftig. Een probleem bij kruiden is dat de dosering nooit goed te controleren is, omdat die per plant kan variëren.

  Het staat dan nog altijd iedereen vrij om zulke kruiden te kopen, en er zijn genoeg boeken en artikelen op Internet om te raadplegen als je ze op eigen risico wilt gebruiken.

 8. @Nico de Geit

  Zelf slachten is al verboden.

  Groente en zelf fruit telen voor eigen gebruik zal ook niet zo gauw verboden worden. Wel is er een ontwikkeling dat je het niet ongecertificeerd mag distribueren.

  Google eens op Senate Bill S510 (Uit de US of A). Wederom hysterisch geschreeuw dat eigen voedsel verbouwen verboden wordt.

  (Heb potverdorie die hele order ooit doorgelezen om dat verbod te ontkrachten)

  Hysterisch geschreeuw om de weldenkende mens af te leiden, daar gaat het ook bij de S510 hoax om.

  Het gaat niet om een regelrecht verbod, maar verkapt worden de voorwaarden – certificering – omtrent het zelf verbouwen van voedsel dermate krap ingekaderd dat zelf verbouwen in de toekomst welhaast onbegonnen werk is:

  “If you trade or give your food away, or sell it at farmers markets, you are no longer considered growing for personal consumption which puts you in a category as a Community Supported Agriculture supplier, or so you forget what it actually means CSA’s for short. This is a whole world of difference because now your food has to be “traceable” That means if your neighbor little sally walker has a tummy ache, you need to be held accountable for giving her those bacteria laden zucchinis. What it really means is a drive to the freshly built State Agriculture Office, to talk to the ladies who got promoted from the DMV to fill out a stack of paperwork the size of War and Peace, pay a handy little “CSA Liscensing fee” plus all the taxes and stuff of course, agree to surprise inspections, OH, and don’t forget that dollar to the blabbity blabb fund. By the way would you like to register to vote sir?”

  bron:
  http://laughterandliberty.com/senate-bill-s510-explained-sort-of/

  Ergo: Wederom een hoax die de doelen van controlled opposition dient.
  Nico de Geit [14] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [23] reageerde op deze reactie.

 9. @Stux [1]:

  Begrijp ik goed dat het er om gaat dat pas nadat een Bayer et al goedkeuring voor hun planten extract hebben gekregen er een medicinale werking geclaimd mag worden?

  Dat zou bijzonder schadelijk zijn IMO voor de algemene educatie. Is kamille nu rustgevend of niet? Alleen als er Bayer op staat?

  De afhankelijkheid van big Pharmacy en Big government wordt er alleen maar groter op. Hetgeen waarschijnlijk een niet geheel ongewenst bij effect is…

 10. @Rien

  Ongeveer.

  Bayer heeft voor o.a. Codex gelobbied om te verhinderen dat JIJ die kruiden gaat gebruiken / goedkoop te laten goedkeuren omdat Bayer haar eigen synthetische troep wil pushen.

  Die afhankelijk van Big Pharma and Big Government wordt inderdaad groter.

  Kamille is alleen nog rustgevend als je tienduizenden Euri betaald voor certificering.

  MOGELIJKE TEGENMAATREGELEN
  Burgers gaan zich verenigen in coöperatie “moestuincomplex” om als één entiteit die certificering te krijgen die het individu niet kan opbrengen en gaan lobbyen bij de overheid voor versoepeling van regelgeving

  Kruidenvrouwtjes gaan zich verenigen in een kruidencoöperatie om hun kruiden gecertificeerd te krijgen en om bij NL / EU te gaan lobbyen voor versoepeling van certificering.

  (Vrije burgers richten een coöperatieve bank op die binnen de regels van De Nederlandse Bank / ECB zo duurzaam mogelijk, full reserve te gaan bankieren en gaan lobbyen voor verandering van regelgeving)
  enz, enz.

  If you can’t beat them in their game, join them!!!

 11. @stux [11]:

  “Hysterisch geschreeuw”

  Ja ja. Voor je het weet is het verboden, linksom of rechtsom.

  Iedereen moet eten, en als de geldwisselaars de totale voedselmarkt onder controle hebben zullen ze dit meedogenloos uitbuiten.

  Lees hoe Jozef in Egypte het volk volledig uitkleedt:

  “Hij gaf hen land en voedsel, maar hij toont zijn goede kant alleen jegens zijn familie. Want terwijl de Egyptenaren bijna stierven van de honger, dwong hij hen hun eigendommen op te geven in ruil voor voedsel om hun families in leven te houden. Hij nam al hun geld en vee en vervolgens hun land en hun huizen. Toen ze niets meer over hadden, kocht hij HEN.”

  Meer: http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/08/de-weg-naar-een-nieuwe-wereldorde-van-bijbel-tot-holocaust-3/

 12. @Nico de Geit

  Niet ver bezijden de waarheid wat jij schrijft.

  We glijden inderdaad af richting die kant.

  Waarvoor we echter moeten waken is de verpakking en inhoud omtrent dit soort berichtgeving.

  Te vaak zit hier een schreeuwerig conspiracy sausje overheen. Of worden er allerlei niet ter zake doende zaken bij gesleept.

  Er zijn helemaal geen Illuminati, Reptilians, UFO’s voor nodig om de vrije wereld aan de afgrond te krijgen.

  Wakkere klokkenluiders of alternatieve onderzoeksjournalisten, bloggers en wat dies meer zij lijken zich in de gekste bochten te wringen om hun boodschap aan de man te krijgen.

  Kijk maar naar een Alex Jones of een David Icke. Onze eigen Micha Kat. Of een Dr Ria Laibow en Mike Adams (Health Ranger). Of neem eens een kijkje op http://www.wanttoknow.nl

  In plaats van genuanceerde alternatieve nieuwsvoorziening te verzorgen maken zij zich schuldig aan gekleurde, overtrokken communicatie om de aandacht te krijgen middels een copy-paste hoernalistiek of selectief cherry picken.

  Ook bij dit soort mensen moet de schoorsteen roken. Onthoud dat goed.

  Ze roepen op om wakker te worden maar slaan de plank mis.

  Nogmaals, het is de vorm van deze berichtgeving waar ik tegen ageer. Niet de inhoud. Mits die inhoud onderworpen is aan en voorzien van een degelijk bronnenonderzoek.
  GuidoJ [35] reageerde op deze reactie.

 13. @Stux [5]:

  By the way: Speel ajb niet op de man met je “wijsneus”, dit vertroebelt de inhoudelijke discussie. Speel niet op de man maar op de bal, radikaal!!!

  Je hebt gelijk , sorry.

 14. Bij ons worden kruiden toch gedoogd? 🙂
  Het werd een keertje tijd dat kamille thee verboden zou worden, dat zal de PVDA leren, vuile thee drinkers!

 15. is idd een veel gebruikte methode de laatste tijd. Obama voerde een groot deel van zijn controversieele obamascare ook pas in in 2012. De langstudieboete is ook een jaar uitgesteld. Dat is idd de nieuwe methode om verzet te breken. Eerst: het gaat pas over een tijd in en als het zover is:maar dat was al lang in kannen en kruiken.
  Het is het idee van geven en nemen: Je zegt tegen je baas:”ik wil graag 3 weken op vakantie en 1 week om mijn koffers in te pakken”. “WAT? een week om je koffers in te pakken?” antwoordt je baas.
  “ok, gewoon 3 weken vakantie dan maar”
  geven en nemen, elk redelijk mens is toch voor compromissen? We gaan je eerst 80% belasten en dan wordt het nu 60 en straks 70 en over een jaar pas 80. Nu weer snel werken slaaf.

 16. De schoorsteen moet roken, ook die van Anneke Bleeker. Ook zij probeert haar eigen website en uitgegeven (of wellicht binnenkort nieuw uit te geven) boek te promoten.

  Vreemd genoeg vind blijkbaar niemand dat we ook beschermd moeten worden tegen oplichters. Het lijkt wel alsof kritiek op alles wat door de overheid geregeld wordt alleen vanwege het feit dat het door de overheid geregeld wordt, goed is. Er wordt vaak voorbij gegaan aan het feit dat ook de “alternatieven” flink verdienen aan nutteloze zalfjes, stofjes en het schrijven van kritische boeken.

  Een belangrijk verschil tussen de alternatieven en de echte wetenschap is dat de alternatieven zonder opleiding (vrij eenvoudig dus) veel geld kunnen verdienen aan het simpele leveren van kritiek en promoten van alternatieve geneeskunde waar geen enkel bewijs voor geleverd is.

  Nico de Geit [24] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [28] reageerde op deze reactie.

 17. @stux [11]:

  “Zelf slachten is al verboden”

  Dan slacht ik ze ritueel, onder het roepen van de woorden ‘Lekker Kippie’.

  Zijn ze nou helemaal gek geworden? Als je kippen houdt dan bepaal je toch helemaal zelf of en wanneer je ze op wilt eten?

 18. @Anoniem [22]:

  “Vreemd genoeg vind blijkbaar niemand dat we ook beschermd moeten worden tegen oplichters.”

  Hou op. Straks wordt mijn website nog gesloten omdat ik iets zou beweren dat niet waar zou zijn. Denk aan de oorlog in Libië of gewoon de algemene manier van denken. Ik ben een misdenker en dat is heel erg vindt Grote Broer. Grote Broer houdt van mij, en daarom moet de Geit naar kamer 101.

 19. Ik zie allemaal mooie initiatieven om certificering e.d. voor elkaar te krijgen.

  Wat is mis is hoe krijgen we onze “leven” terug?! We worden in alles wat we (willen) doen beperkt, internet voesdel etc.

  We hebben allemaal zo onze meningen en ideeën maar wie zegt een keer genoeg is genoeg? Wanneer is het breekpunt bereikt?

  Wat moet er nog meer gebeuren? Waarom pikken we dit allemaal? Wie kan hier antwoord op geven?

 20. @Anoniem [22]:
  “Vreemd genoeg vind blijkbaar niemand dat we ook beschermd moeten worden tegen oplichters. Het lijkt wel alsof kritiek op alles wat door de overheid geregeld wordt alleen vanwege het feit dat het door de overheid geregeld wordt, goed is.”

  Natuurlijk wil niemand opgelicht worden. Daarom zijn velen bereid zekerheid en bescherming te zoeken.

  Overheden hebben dat ruimschoots gebruikt om hun macht te vergroten en mede daardoor een sfeer geschapen waarin “iedereen” zich afhankelijk voelt van die ideale overheid die zo goed voor ons zorgt en ons beschermt tegen elk denkbaar gevaar. Al mag vis met graten nu nog verkocht worden!!!!

  Het is namelijk helemaal niet nodig dat al die bescherming door de overheid gedaan wordt. Die kan immers alleen maar dingen doen door de belastingbetaler te dwingen ervoor te betalen.

 21. Inmiddels gesproken met naturgeneeskundige, aangevuld met een bezoekje bij de lokale reformzaak alwaar ik mariadistel heb gekocht. Reinigt de lever, stond er op het potje kruidenpreparaat.

  En volgens de verkoper zal hier niets aan veranderen de komende tijd.

  Wat dus inderdaad niet meer mag is deze claims op losse kruiden toepassen.

  Overigens zal de hoeveelheid werkzame stof in deze preparaten als gevolg van EU wetgeving naar beneden gaan.

  Petitie en haar claim in de huidige vorm kan snijdt dus geen hout.

  Rectificeren die zooi.

  P.S. Heb ook nog kelp gekocht. Bevat jodium. Dit in verband met toenemende concentraties radioactief jodium uit Japan die nu boven Europa hangt.

Comments are closed.