Het was heel even wachten op de eerste berichten, en vandaag is het er dan.

Precies zoals ik al voorspelde. Eerst onder het mom van piraterij het internet filteren, daarna extra aanleiding aanwakkeren om uiteindelijk het verbod uit te breiden.(dit word nu nog niet genoemd overigens)

Het artikel “Terroristische dreiging Nederland Toegenomen”

Opvallend is dat in de titel wordt gesproken over “Terroristische dreiging”, en in het artikel “extremistische, islamitische dreiging”.

In het artikel wordt het wordje “Internet” 4x genoemd daarnaast nog “de digitale snelweg” en “Web”. In vrijwel elke alinea wordt verwezen naar het internet, zodat u zeker weet dat het internet bijdraagt aan terrorisme, of was het nou extremistisch islamitisch?

Verder is het enorm angstzaaien en tamelijk speculatief allemaal. Termen als “verschillende signalen”  zonder dit expliciet te maken zegt niemand iets.

 En als klap op de vuurpijl wil de AIVD u even op het hart drukken dat het internet het aanwakkert om individuele aanslagen te beramen. Ben wees bevreest voor elk individu.

21 REACTIES

 1. Wie kent dat stukje nog uit ATLAS SHRUGGED?
  Wanneer taggard naar Dagny komt lopen met een kranten artikel.
  Nadat de science union of commission bij Rearden is geweest, waarin Rearden metal gevaarlijk verklaard werd zonder argumenten, of zonder het zo te noemen. Maar door kunstig schrijven een signaal gaf van gevaar om de menigte bang te maken voor iets.

  Typisch…

  Dit is het zelfde, zonder argument angst zaaien, om de meute angst in te boezemen.
  En net als Dagny vraag ik me ook af….. Denkt er nou niemand meer na?
  Zien mensen de list dan niet?
  Welk mens kan zoiets nou geloven?

  ” Wat het moeilijk maakt om het dreigingsbeeld heel helder te krijgen, is de mogelijkheid dat er ook personen zijn die alleen opereren”
  Deze trend van zinnen maken in een bericht kennen de lezers van Atlas shrugged maar al te goed.
  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. Het is onlangs bekend geworden dat het schrijven en sturen van brieven de terroristische dreiging enorm verhoogd! Vanaf heden gaan we (nb de Staat) elke brief openen, lezen, kopiëren en 5 jaar bewaren. Ook gaan we bijhouden wie naar wie schrijft en wie er antwoord geef. Brieven dienen ingeleverd te worden bij een gecertificeerd ambtenaar die controleerd of u inderdaad de echte afzender bent die op de brief vermeld staat. Ook gaan we 5 jaar bijhouden welke artikelen, tijdschriften en boeken u leest.

  Klinkt grappig, maar dit is wat nu al gebeurd met uw electronische post en leesgedrag. Hoezo “dreiging verhogen” het is een goudmijn voor de Staat, dat internet.

  Hoc Voluerunt [7] reageerde op deze reactie.

 3. vrijspreker als de elite en de politiek doorzet dan zet ik ook door en geef de koninging de schuld en de politiek vanwege de kindermoorden in afghanistan,irak enzovoorts een soldaat zweert trouw aan de koninging en daarmee is zij schuldig aan de oorlogs misdaden zie dit bewijsstuk http://www.prorepublica.nl/artikel.aspx?a=110204_eed_van_trouw&t=eed+van+trouw dit punt kunnen wij goed gebruiken vrijspreker om de staat en de vorstin te slopen bedenk je dat zeer goed.

  vrijeradikaal [8] reageerde op deze reactie.

 4. vrijspreker de koniging is schuldig men moord uit haar naam vergeet dat nooit nogmaals start de petitie tegen de politiek voordat wij ten onder gaan.

 5. Mij viel dat stukje ook op.

  “Terroristische dreiging Nederland Toegenomen”. Dit deed bij mij een paar vragen opkomen:
  – Wat is de definitie van terrorisme (hier)?
  – Waaruit bestaat de dreiging precies?
  – Hoe wordt deze gemeten?
  – Hoe kunnen wij weten dat al deze data betrouwbaar is?
  – Wat zijn de criteria?
  – Waar kunnen wij de rapportage inzien?
  – Hoe weten wij dat de rapporteurs betrouwbaar zijn?
  – enz. enz.

  Het leek wel ouderwetsche bangmakerij: “De Russen komen er aan!!!!!!!!!”.
  Een soort van “Suske en Wiske en de Bange Boze Bibberburgers” (of Bilderbergers?).
  vrijeradikaal [9] reageerde op deze reactie.
  Def [20] reageerde op deze reactie.

 6. @Bon Vivant [6]:

  Uit de koker van het ANP he ?

  Waarom het ANP niet geheel onafhankelijk is.

  Brief van Dr. Edwin de Roy van Zuydewijn. Lees ook de column van Peter R. de Vries over van Zuydewijn.
  Vergeet niet dat het beeld wat veel mensen van de Roy van Zuydewijn hebben, gevormd is door……inderdaad dat zelfde ANP.

  Elk uur van elk etmaal – en dit al sinds de oprichting van het ANP op 11 december 1934 – hoort men bovenstaande zinsnede in de ether. Een aankondiging die vertrouwenwekend klinkt en voor de meeste Nederlanders (autochtoon en allochtoon gelijk) het begin is van een journaal waarvan men aanneemt dat de berichtgeving die hierop volgt accuraat is. Immers, het ANP draagt zorg voor “het in stand houden van een geheel onpartijdig en onafhankelijk bureau ter objectieve verstrekking van binnenlandse en buitenlandse nieuwsberichten aan de pers, radio en televisie en andere bedrijven’. Het ANP – tot aan 14 mei 2001 een stichting en daarna een ‘besloten vennootschap met gewone structuur’ – omvat een zevental dochterondernemingen naast ANP-AFX B.V

  Nou ja…lees de rest zelf maar.

  http://zozeg.nl/anp/anp.html

  vrijeradikaal [11] reageerde op deze reactie.

 7. En de echte terroristen?

  “Volgens de Finse politie is de Tsjetsjeense terrorist Doku Umarov, met wiens naam de e-mail ondertekend was, ‘een respectabel persoon’. Umarov blies in 2009 een trein op die onderweg was vanuit Moskou, pleegde een aanslag in de metro en op een luchthaven.”

  Verhaal en filmpje van een Finse Priester die ontslagen wordt omdat hij tegen terrorisme is: http://nicodegeit.wordpress.com/2011/04/07/finse-priester-aangeklaagd-wegens-veroordeling-terrorisme/

  De Finse overheid noemt de terrorist Umarov tegenwoordig ‘president Umarov’.

 8. Goede kans dat figuren als Tristan (deadmall) of Karst (Koninginnedag) aanwezig waren op social media. Dat toont dan de noodzaak aan om de Social Media aan te pakken. Erwin Lensink, de waxinelichtwerper, plaatste berichten op HP – de Tijd, ook sluiten?

  Dat soort figuren kunnen ook in de kroeg komen, of in de supermarkt. Kroeg en supermarkt sluiten?

 9. @Nico de Geit [15]:

  Daarom noemde ik het internet ook niet, DAT is wat de mensen ECHTE kennis geeft…
  Daar is weer ZOVEEL te vinden dat je er allerlei conclusies uit kunt trekken..wat goed is voor de stimulering van ZELF NADENKEN

  Neem nu Japan. Wat heeft het veroorzaakt?

  1) het was een zeebeving
  2) het was HAARP
  3) het was een onderzeese atoombom
  4) het komt door de verschuiving van het aardmagnetisch veld

  optie 4 lijkt het meest consistent te zijn, dat verklaard ook de dode dieren eerder dit jaar.

  Al is optie 3 ook niet onwaarschijnlijk als je het linkje verder leest..

  Optie 2 is het grote onbekende wat er allemaal mogelijk is met HAARP, en daar gaan nogal wat conspiracies over, dus ja waarom zou het niet kunnen?

  Optie 1 is de meest eenvoudig verklaarbare, maar het zou gelijk de zwaarste aardbeving OOIT geregistreerd zijn..kan natuurlijk.

  Zeg het maar; wat is de waarheid?

  Nico de Geit [18] reageerde op deze reactie.

 10. Dat de terroristische dreiging is toegenomen kan wel kloppen, de grenzen staan wagenwijd open, elk stuk gespuis mag hier (zonder papieren) naar binnen en kan rekenen op een vette beloning. Voldoende fanatici die hier naar toe mogen komen en mag men haat preken in de door ons mede gefinancierde moskeeën.

  Het is door de EU en zijn mondiale kijk op de wereld een onoverzichtelijk zooitje geworden en daar moeten wij iedere keer weer voor worden gewaarschuwd??
  “Pas op burgers de EU laat terroristen toe, u bent gewaarschuwd”. Voor uw veiligheid controleren en indoctrineren wij onder steeds verder toenemende dwang”…En weet u wat ook zo leuk is, we doen het van uw centen……

  BRUSSEL (ANP) – Europees commisssaris Janusz Lewandowski (Begroting) overweegt de invoering van EU-belastingen. De bijdragen die de lidstaten nu jaarlijks aan Brussel moeten overmaken, kunnen dan omlaag. Lewandowski heeft dat maandag gezegd tegen de zakenkrant Financial Times Deutschland.

  De bijdragen kunnen dan omlaag, maar daar gaan we hier dus niets van merken, behalve dan dat we het zullen voelen als we extra belasting betalen.

 11. @Doompie [16]:

  “Zeg het maar; wat is de waarheid?”

  De waarheid is dat die kerncentrales voor een ramp zorgen. Die ramp kon plaats vinden omdat ze de boel niet op orde hadden. Ze hadden de inschatting gemaakt dat dit niet kon gebeuren, en die inschatting was dus fout.

  De waarheid is dat iedereen zijn verstand moet gebruiken en zichzelf in moet dekken tegen onheil.

 12. wat mij opvalt is dat alle terroristen van noord tot zuid twee dingen gemeen hebben en dat is dat ze eten en dat ze drinken. Misschien slim om de supermarkten aan te pakken en allemaal te sluiten. Zou een enorme klap zijn voor het terrorisme op de aarde en de wereld een stuk beter maken

Comments are closed.