Dat veel politici liegen en liefst in het verborgene met elkaar ritselen, is voor de meeste Vrijspreker-lezers en schrijvers natuurlijk niets nieuws. Maar dat ze dat zelf, met enige trots staan te vertellen, is een nieuwe fase.

Gisteren verkondigde Jean-Claude Juncker, het hoofd van de euro-groep, openlijk op een vergadering in Brussel dat hij in het verleden vaak had gelogen. Met reden om zogenaamd geruchtenverspreiding te voorkomen.

 Eurogroup chief: ‘I’m for secret, dark debates’ schrijft de EUobserver.

 Hij bekent ook dat de diverse leiders niet voldoende bewust zijn van de grote gevolgen die hun (Red: onbetrouwbare) uitspraken kunnen hebben. Te meer omdat”ieder van ons aan zijn thuisfront wil laten merken dat hij de allerbelangrijkste persoon in de hele wereld is.”

 In het zelfde gesprek deelde Jean-Claude mee dat hij niet erg geloofde in het effect van het nieuwe, door de EU-opperhoofden gelanceerde Euro-Plus sixpack, maar dat hij er wel voor gestemd had.

 Deze bekentenissen, en vele daarvoor,  moeten toch langzamerhand de ogen van de burgers gaan openen? De gang van zaken in Finland, waar een nieuwe Eorosceptische partij meer macht krijgt, is wat dat betreft een hoopgevend teken.

Het zou fijn zijn als in Nederland en Vlaanderen ook meer van dergelijke hoopgevende tekens aan de oppervlakte kwamen.

5 REACTIES

 1. Haantjesgedrag. Politiek, EU = niets anders dan haantjesgedrag.

  Eigenlijk best wel zielig.

 2. Wat heeft Juncker en zijn kliekje financieel en economisch te verbergen opdat er niet zou tegen kunnen, gespeculeerd worden ?
  en door wie ? Uw corporatieve vrienden-bankiers. De financiële markten zijn plotseling uw geveinsde, onzichtbare vijanden…
  om toch maar niet (verder) exponentieel in de schuldspiraal te geraken… Nostalgie naar het point of no-return van twee jaar terug ?

  Wat zou economisch achter gesloten deuren moeten besproken worden voor het volgende lustrum ? de heren lobbyisten vd wapenindustrie doen hun intrede. Wordt er soms ook al een bailout voor uw europees bastion ingecalculeerd. Wat een schijnvertoning !
  Wikileaks kom er maar in…

 3. de elite pleegt legale fraude om zichzelf te verijken en hun beveiligde elite wijken in stand te houden.als ik het voor het zeggen had gelijk trekken die lonen van schoonmaker tot president iedereen evenveel.

 4. Over liegende politici:

  Afgelopen dinsdag bracht Wikileaks informatie naar buiten dat de oorlog in Irak op bedrog berust, uitgevoerd door de kapitalistische machten en mogelijk gemaakt door de mainstream media. De informatie toont aan dat de Britse en Amerikaanse overheid de olie van Irak onderling verdeelden, een jaar voor de invasie. De aanwezigheid van massavernietigingswapens was een schaamteloze leugen van de imperialistische naties.

  Volgens het Britse blad The Independent is de informatie die Wikileaks lekte bewijs voor de discussie tussen de overheden van het VK en de VS en internationale oliebedrijven over de export van Irak’s olie, een jaar voor de invasie van Irak.

  Het dagblad meldt dat het vermoeden dat er van dergelijk overleg sprake was geweest al bestond sinds maart 2003. Toen ontkenden zowel Shell als BP dat er een ontmoeting had plaatsgehad over het verdelen van de olie. Tony Blair, toenmalig premier, noemde de beschuldiging ‘compleet absurd’.

  Meer: http://nicodegeit.wordpress.com/2011/04/22/wikileaks-de-roof-van-iraks-olie/

Comments are closed.