Het kenmerkende van de socialistische ideologie is het vaste geloof in  de alwijsheid en het alleskunnen van de Staat die bij machte zou zijn om alle fysieke gebeurtenissen op aarde te beheersen met behulp van procedures, regeltjes en belastingheffing.

De Staat is hun god en omdat de staat alle fysieke processen in de wereld regelt kunnen calamiteiten in socialistische ogen niet onvoorspelbare, totaal willekeurige en eenmalige gebeurtenissen zijn maar fouten in de overheidsprocedure die betrekking heeft op zo’n calamiteit en kan er met aangepaste wet- en regelgeving worden voorkomen dat zoiets nog eens gebeurt

De socialistische werkelijkheid is deterministisch terwijl de echte werkelijkheid random is, dingen gebeuren gewoon.

Dat determinisme zien we weer terug bij de schietpartij in Alphen: zo laat minster Opstelten (VVD, socialist) een onderzoek instellen naar de regels voor wapenbezit omdat in zijn rooie ogen de oorzaak van die schietpartij een foutje in de procedure voor toekenning van wapenvergunningen is en als die procedure wordt gerepareerd dan zal er nooit meer zo’n schietpartij in Alphen aan de Rijn voorkomen.

6 REACTIES

 1. Het ergste is dat de meeste mensen ook nog in die almachtigheid zijn gaan geloven.
  De politici (opportunisten) die zichzelf van nature al overschatten gaan daarna helemaal door het lint qua zelfoverschatting. Zelfs die van de VVD wat inderdaad ook maar gewoon een partij van veredelde socialisten is.
  Nog meer wetten, nog meer maakbaarheid, nog meer belastingen, nog meer teleurstelling als het faalt en vervolgens nog meer wetten om de “gaten” te dichten.
  Nooit meer “het hemeltje”, nooit meer Tsjernobyl, nooit meer Alphen etc etc. Tientallen voorbeelden over de laatste tientallen jaren wat dit betreft.

  Ziehier de vicieuze cirkel die pas stopt als alles compleet vastdraait en onwerkbaar wordt.
  De feitelijk schuldige is dus net zo goed de burger zelf die in dit maakbaarheidssprookje is gaan geloven. Vooral aangewakkerd door de totaal irreële media want daar zitten nog wel de grootste idioten op dit gebied.

  Falen en tegenslag hoort bij het leven en de tijd dat de burger daarmee keihard wordt geconfronteerd komt snel.

 2. De klimaatgekte is wel het summum van het geloof in regels en formulieren. Wladimir wees daar jaren geleden al op. Het idee, dat je met wetgeving de temperatuur op deze planeet tot op een tiende graad nauwkeurig kan regelen, is volslagen krankzinnig. Mensen die deze aanpak serieus voorstaan horen thuis in een gesticht.

 3. “De socialistische werkelijkheid is deterministisch terwijl de echte werkelijkheid random is, dingen gebeuren gewoon.”

  Ik zou hier liever termen als chaotisch en onvoorspelbaar gebruiken i.p.v. random. Ook in een deterministische werkelijkheid vallen dit soort zaken onmogelijk volledig te voorspellen.

  wladi [6] reageerde op deze reactie.

 4. @JanC71 [5]: klopt maar in een socialistische werkelijkheid bestaan geen calamiteiten omdat dit zou betekenen dat de staat niet alle fysische processe in de wereld kan regelen.

Comments are closed.