RED: Dat Afrika in lichterlaaie staat, en in de rest van de wereld vuurtjes smeulen, is wel duidelijk.

Wat niet duidelijk is, is hoeveel er waar is van alles wat uit de MSM naar buiten komt, en wat verzwegen wordt.

De waarheid achterhalen lijkt in deze communicatie-eeuw moeilijker dan ooit.

Blijf waakzaam en check alles. Uw belastingcenten worden daar goed gebruikt!!!

 Op 19 maart jl. werd door de rebellen in Benghazi de Nieuwe Centrale Bank van Libië opgericht. Er gaan geruchten dat de Engelsen ze direct 1,1 miljard dinar gaven die ze voor Kadaffi hadden gedrukt. Ook werd een nieuwe Libische oliemaatschappij opgericht en werden er olie-contracten met de Engelsen en Qatar gesloten. Libië beschikt over 3,5 % van de wereldvoorraad olie. De VN verplicht aangesloten landen de tegoeden van de Libische staat te bevriezen. Nederland bevroor ruim drie miljard euro. Het is maar de vraag of Libië dat geld ooit nog terugziet. In het verleden overkwam Iran hetzelfde en zij kregen hun geld ook niet terug.

De reden van de inval in Libië zou het geweld van de overheid tegen burgers zijn. Er zouden door de Libische overheid luchtaanvallen zijn uitgevoerd op rebellen in Benghazi. Rusland houdt met satellieten in de gaten wat er in Libië gebeurt, en registreerde geen luchtaanvallen op Benghazi. Alleen CNN, de BBC en andere media registreerden dat. De rebellen bestaan voornamelijke uit Al-Qaida-sympathisanten, jihadisten en islamisten.

Bij het neerslaan van de opstand van de rebellen vielen er aanvankelijk naar schatting enkele honderden doden. In landen als Kongo en Soedan vallen iedere dag zo’n 1.500 doden, en dat al jarenlang. Daaraan schenkt de MSM geen aandacht, en de VN ook niet. Enkele honderden burgerdoden zijn normalerwijs geen reden voor interventie, maar in Libië, met zijn olierijkdom wel.

De VN gaf toestemming voor een no-fly zone boven Libië. Er volgden  zware bombardementen uitgevoerd door verschillende NAVO-landen waarbij alleen al in het eerste etmaal meer dan 100 mensen stierven en meer dan 500 mensen gewond raakten. Niet alleen op de plaatsen waar de rebellen slaags waren geraakt met de overheid werd gebombardeerd, maar door het gehele land werden bruggen, wegen en militaire installaties gebombardeerd. Er kwamen ook bommen terecht op woonwijken en een ziekenhuis, en de NAVO-bombardementen gaan nog steeds door.

 De VS voorzag de rebellen tijdens het begin van de opstand van wapens via Egypte. Momenteel worden de rebellen ondersteund met satelliet-telefoons en wapens door de CIA. Als er geen grond-operatie komt heeft Kadaffi een goede kans aan de macht te blijven. De rebellen worden langzaam maar zeker teruggeslagen. Tegenover iedere rebel staan tien goed getrainde soldaten van Kadaffi. Het verzet duurt veel langer door de NAVO-interventie.

 Wit-Russische militaire adviseurs strijden aan de zijde van Kadaffi
Troepen onder het bevel van Muammar Kadaffi blijven weerstand bieden aan de NAVO-aanvallen dankzij de hulp van de militaire adviseurs uit Wit-Rusland, zegt de Russische media.

Ten minste 500 Wit-Russische militairen zijn gestationeerd in Libië en strijden voor de belangen van de leider van het land, zei één van de Wit-Russische huurlingen, Mikhail, tegen het dagblad ‘Komsomolskaya Pravda’. Sommige militairen zijn bezig met het onderhouden van militaire hardware, anderen hebben een adviserende taak, verklaarde de officier. Misschien zijn het de buitenlandse huurlingen die zorgen voor het militaire succes van Kadaffi.

Mikhail zei dat hij al meer dan een jaar in Libië verblijft. Hij heeft een contract getekend en geniet een salaris van US $ 3.000,– per maand voor zijn diensten. Wat hij in Libië doet heeft niets te maken met het Wit-Russische Ministerie van Defensie, verklaarde de officier.

Terwijl de verslaggever van het dagblad met de defensie-staf sprak kwam hij tot de ontdekking dat ‘het zenden van militaire adviseurs naar Libië een oude gewoonte is’. De defensie-staf gaf toe dat er Wit-Russische militairen in Libië actief zijn, maar zij hebben een contract gesloten met de Libische autoriteiten en krijgen hun geld direct van hen.
Andrey Savihih, woordvoerder van het Wit-Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, ontkent de aanwezigheid van Wit-Russische militaire adviseurs in Libië: ‘Het is naief om zelfs maar zoiets te denken’ zei Savinih. Volgens het Wit-Russische Ministerie van Defensie is dergelijke informatie ‘uiterst provocerend en niet in  overeenstemming met de feiten. Er is slechts één militair persoon uit Wit Rusland in Libië op het moment, en die bevindt zich in de ambassade’. Volgens het Ministerie bevinden zich in Libië geen Wit-Russische adviseurs. Alle mensen die zich nu te midden van een burgeroorlog bevinden gingen naar Libië op contractbasis. Savinih zei zelfs dat er een soort uitzendbureau is voor voormalige militairen in Minsk, waarvandaan zij in Libië, Venezuela en Ivoorkust terechtkomen.

In het interview van het dagblad zei de woordvoerder van de Wit-Russische ambassade in Tripoli dat er voor het begin van de vijandelijkheden ongeveer 500 Wit-Russische adviseurs in Libië waren. Later werd de meerderheid, vooral militairen met een hoge rang, naar Minsk geëvacueerd.
Volgens het dagblad hebben CIS-landen een lange relatie met Libië, en Wit-Russische militaire adviseurs in Libië zijn niets nieuws. Hier komt bij dat tijdens het Sovjet-tijdperk veel militaire adviseurs hebben gediend in Libië. Toen in 1969 een groep militairen onder de leiding van Kapitein Kadaffi de macht overnam lag er een groot aantal Sovjet-schepen voor de Libische kust in de Middellandse Zee. Vandaag de dag zijn er geen Sovjet-soldaten in Libië. Het  helpen met wapens is het enige dat Rusland in Libië doet volgens officiële en onofficiële gegevens, en het gaat vooral om oudere modellen.

Oorspronkelijk bericht ‘Wit-Russische militaire adviseurs strijden aan de zijde van Kadaffi’
in het Engels: http://rt.com/news/gaddafi-belarusian-mercenaries-libya/

 Zie ook: 
‘Nieuwe Centrale Bank’: ‘Surprise: There’s a New Central Bank of Libya’ http://dailypaul.com/160647/new-central-bank-of-libya  

Ingezonden door NN

9 REACTIES

 1. Obama noemde de diefstal van het geld dat de Libische heerser gestolen had van zijn onderdanen al ’the biggest financial seizure in our history’
  Ik denk niet dat hij daar gelijk in had, want de belangrijkste diefstal blijft die van de eigen onderdaan. Die wordt altijd eerst beroofd en de buitenlandse veldtochten zijn slechts garnering.
  Het is niet de bedoeling dat de toestroom van geld van derde wereld dictators stopt, omdat ze denken dat het niet veilig staat. Het is de bedoeling dat ze denken:”ik bombardeer mijn eigen onderdanen niet, dus mijn geld is veilig bij ze”
  Zo houdt je Mubarrak 30 jaar aan de macht en geeft hem meer dan 30 miljard$, maar omdat hij dat toch op een bankrekening bij jou stalt, kun je het aan het einde gewoon weer in beslag nemen. 30 jaar loyaliteit voor een grijpstuiver.

 2. Libiërs ‘helpen’ met een bombardement verarmd uranium?

  Juichend staan de rebellen op een verwoeste tank, zich niet bewust van de mogelijk aanwezige moleculen radioactief materiaal die ze inademen. De NAVO wordt ervan beschuldigd wapens met verarmd uranium te hebben gebruikt in Libië. Verarmd uranium is kankerverwekkend en veroorzaakt mutaties. Terwijl de NAVO beweert geen wapens te gebruiken waarin verarmd uranium aanwezig is, menen anderen dat daar sterke aanwijzingen voor zijn.

  Verarmd uranium is uiterst efficiënt, relatief goedkoop en krachtig genoeg om het zwaarste pantser te doorboren. De VN heeft opgeroepen tot een verbod op wapens met verarmd uranium, maar diverse landen waaronder de VS, GB, Frankrijk en Israël zijn tegen een verbod.

  De kleinste deeltjes verarmd uranium zijn het gevaarlijkst: je ademt ze in en ze komen via je bloed in je lichaam terecht. Op die manier komen ze in je hart, hersenen, lever, enz. Daar veroorzaken ze mutaties. In de stad Fallujah in Irak werd in 2003 tijdens de Golfoorlog ook verarmd uranium gebruikt. Daar wordt één op de vier kinderen geboren met ernstige mutaties. Er worden in Fallujah meer kinderen geboren die lijden aan kanker, leukemie en mutaties dan na de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki.

  De VS en GB bekenden grootschalig gebruik van verarmd uranium in Bosnië in 1995. Eén op de vier Golf-veteranen is ziek, velen zijn overleden. Ook in Bosnië is het aantal gevallen van kanker en leukemie vele malen hoger dan elders. Volgens een gespecialiseerde arts is het niet mogelijk besmette gebieden schoon te maken. De halveringstijd van verarmd uranium is 4,5 miljard jaar.

  Filmpje: “Protecting” Libyans with a silent killer

  http://www.youtube.com/watch?v=PoW6ymGSKJA

  Bron: http://nicodegeit.wordpress.com/2011/04/12/libiers-helpen-met-een-bombardement-verarmd-uranium/

 3. Er waren al geruchten over een mogelijke tegenactie van Libiërs, Kadaffi-aanhang of wat dan ook. Nu blijkt dat hun land mogelijk de gevolgen zal moeten dragen van radio-actieve besmetting, veroorzaakt door deelnemende NAVO-landen. De drempel om iets terug te doen zal daardoor steeds kleiner worden. Kerncentrales en burgerbevolking zijn een makkelijk doelwit.

 4. @peetar [2]:
  Om maar te zwijgen over de grondwet, waar hij letterlijk zijn reet mee afveegt.
  Mensen in GB mogen ook na onschuldig bevonden te zijn door een rechter en jurie toch levenslang vastgehouden worden op orders van de president.
  Buiten dat dit rerelrecht tegen de grondwet in gaat.
  Gaat het ook nog eens tegen de grondwet in dat de president dit mag bepalen.
  Dit moet per ” supreme court” . daarbij heeft ron opaul over libie gezegd dat het ook nog eens ongrondwettelijk is dat hij een oorlogsverklaring geeft met zijn no fly zone daar.. dat mag alleen het congres.

 5. “Er gaan geruchten dat de Engelsen ze direct 1,1 miljard dinar gaven die ze voor Kadaffi hadden gedrukt.”

  “Mr. Tarhouni, the finance minister, said cash was not a problem right now for the rebels because they had money from the central banks in Benghazi and other rebel-held cities. They have also been promised access to 1.4 billion dinars, or almost $1.1 billion, in currency that Britain printed for the Qaddafi government but had not yet delivered, he said.”

  http://www.nytimes.com/2011/03/24/world/africa/24minister.html?_r=1

  U leest het goed: geld dat voor de Libische regering is gedrukt door de Britten gaat naar de rebellen. ‘Echt’ geld: 1,4 miljard dinar.

  En wie zijn die rebellen? Daar lopen de meningen over uiteen: islamisten, Al Qaida, er gaan geruchten over banden met Hamas, enz. Anderen beweren dat het mujaheddin zijn. Volgens de NAVO-landen zijn zij de nieuwe Libische regering.

 6. Mujaheddin goed of slecht?

  “Reagan noemde deze (Afghaanse) moedjahedien (tijdens zijn bewind) “vrijheidsstrijders … die de principes van onafhankelijkheid en vrijheid verdedigen die de basis vormen van wereldwijde veiligheid en stabiliteit”.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Moedjahedien

  Bush trok ten oorlog tegen deze lieden: ‘smoke them out of their holes and bring them to justice’. Frankrijk, GB en de VS omarmen deze ‘vrijheidsstrijders’ nu weer, en geven ze wapens, luchtsteun en geld.

  Nico de Geit [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Nico de Geit [7]:

  “en geven ze wapens, luchtsteun en geld”

  Geld, Libisch geld dat voor de Libische overheid bedoeld was. Geen euro’s of dollars.

  Dat is natuurlijk wel heel gemakkelijk weggeven.

  Stel: Iran erkent ‘de nieuwe Europese islamitische overheid’ en heeft alvast wat geld voor ze gedrukt: honderden miljarden euro’s die niet van echt te onderscheiden zijn.

 8. Off-topic, een interessant stukje op RTLZ…..

  Doorstart
  Want bij een faillissement past ook een doorstart. Voor zo’n doorstart kijkt Spanje niet naar Europa, maar naar zichzelf. Spanje wil Europa niet, want het land wil minder schulden. Niet meer. Voor Spanje is Europa daarom niet de held, maar juist de boosdoener. Want Spanje mag van zichzelf misschien wel vallen. Maar niet van Europa. Omdat Europa dan valt. Zijn wij in een collectieve staat van waanzin terechtgekomen?

  …..Dat wordt voor ons nog een hele dure en zure hap, want Amerika de EU zal koste wat het kost het roversnest in stand willen houden.

Comments are closed.