Het stond er aan te komen: Portugal moet/mag aan het noodfonds. Een noodfonds waar u en de uwen gewild of niet € 3.000 pp aan hebben moeten bijdragen wat waarschijnlijk niet voldoende is.

Alleen al omdat nu Portugal uit het noodfonds moet trekken, er van Portugal ook geen bijdrage aan dat fonds ( ca. € 11 miljard) komt; dat werkt dus dubbel. Zou u normaal gesproken bij uw dood van uw schulden af zijn, in dit geval wordt de schuld alleen maar hoger voor uw (klein)kinderen. Want rozen verwelken, schepen vergaan, maar de overheidsschulden blijven altijd bestaan.

10 REACTIES

 1. Wereldwijde schuldensanering en inflatie staan op het programma. Dit betekend dat sommige partijen hun geld niet meer gaan krijgen en dat door inflatie de pensioenen en het spaargeld verdwijnt. Volgens mij weten we allemaal inmiddels hoe we ons tegen inflatie moeten beschermen.

  Misschien komt er volgende week een kleine correctie op 41 dollar zilver, een instap moment.

 2. De Bilderberggroep en de groep van Soros gaan zich nu beraden over een wereldmunt. En dan natuurlijk ook een wereldregering (onder het mom van de VN). En dan zijn de slaven geboren. Ojé, dat waren we al.

 3. De Bilderberggroep en de groep van Soros gaan zich nu beraden over een wereldmunt.

  Gaan zich nu beraden ????????

  NU…..ik denk dat zij zich al wat langer beraden.

 4. Dat zou mooi zijn een wereldmunt gedekt door goud en zilver. Dat hele samenzweringsverhaal ben ik niet zo van, althans dat machtige mensen samen komen om gezamelijk plannen te ontwikkelen is van alle tijden. Manipulatie en handelen met voorkennis is het gevolg, maar das gewoon dagelijkse realiteit lijkt mij.

 5. Llewellyn Harrison Rockwell, Jr. (born July 1, 1944, Boston), widely known as Lew Rockwell, is an American libertarian political commentator, activist, proponent of the Austrian School of economics, and chairman of the Ludwig von Mises Institute.

  Rockwell earned a degree in English from Tufts University, and he went to work for Neil McCaffrey’s Arlington House publishing company which had been founded in 1965. At Arlington House,

  Dit is de in facto de uitgever en hoofd gulle gever v/h Mises institute.

  http://www.theintelligentcatholicsguide.com/about_us.html

  JanC71 [10] reageerde op deze reactie.

 6. Sterke docu, maar ik ben het niet eens met de “gold is the root of all evil” conclusie.

  Geld creatie zonder schuld, weg met fractioneel bankieren. Mee eens. Maar de politiek de hoeveelheid geld laten bepalen? Een onbeperkt budget geven?

  Dat is nu juist wat er nu gebeurt! De politiek bepaald samen met de bankiers de hoeveelheid geld. Zijn jullie nou voor of tegen de Bilderberg-actige structuren? De politiek is gebaat bij inflatie. Dat is waarom Bernanke geld mag drukken. Dachten jullie dat de politiek zich daar niet mee bemoeide? Politiek en bank is verweven, dat is juist het probleem. De macht moet weg bij de bankiers, mee eens.

  Haal je geld weg bij de bank, dat is de beste manier om ze uit hun macht te zetten! Dit is een stem waar ze wel naar moeten luisteren en iets wat iedereen vrij gemakkelijk kan doen. 🙂

  Ik heb meer vertrouwen in statisch middel om de hoeveelheid geld te bepalen. Een middel dat wereldwijd erkend wordt.

  Misschien is er wel geen realistische werkbare oplossing voor het probleem en is het periodiek uit het geld stappen de enige manier om vermogen vast te houden. Alleen een beetje jammer voor alle loonslaven, die zitten verplicht in een pensioen gemaakt van aanmaakmiddel voor de kachel.

 7. @vrijeradikaal [8]:
  Je bedoelt dat het een grote truuk is om maar zoveel mogelijk boeken te verkopen? Zou theoretisch kunnen, er worden inderdaad veel boeken aangeboden. Daar staat dan weer tegenover dat er met boeken over andere onderwerpen veel meer te verdienen is dan met Austrian Economics, en dat de meest prominente boeken (van Von Mises, Rothbard, Hayek, Hoppe, ed.) gratis worden aangeboden als PDF of ePub.
  Uitgebreid kennis nemen van het libertarische gedachtengoed hoeft geen stuiver te kosten (zolang je een internetverbinding hebt).

  Wat betreft het Katholicisme: Een aantal prominente libertariers is inderdaad katholiek (Lew Rockwell, Tom Woods), maar het voert te ver om te stellen dat de Katholieke Kerk achter het Mises Institute zou zitten. Daarvoor is de club veel te divers. Rothbard was een atheist, net als Hans-Hermann Hoppe en Walter Block. Hayek een agnost. Von Mises was Joods. Robert P. Murphy is een christen, maar zover ik weet geen katholiek. Gary North is protestants (presbyterian).

  Tot slot libertarier en atheist Walter Block:
  “For many adherents of the freedom philosophy, an aggressive rejection of God and all things religious might as well be the basic axiom of their world-view. I confess that this too was roughly my own belief on the subject, for many years. It is also the perspective of a rich potential donor to the Mises Institute who would have contributed heavily were that organization to change its viewpoint on this matter and take a principled stand against all religion. Happily, Lew Rockwell refused to pervert the mission of his Institute in this regard. Although a believer himself, Rockwell stuck to his guns: the Mises Institute would continue to involve itself in the study of economics and liberty, and not directly with religion at all.”
  http://bit.ly/bgDmcL

Comments are closed.