Monarchie lijkt opnieuw te zegevieren in  Europa. Er is de een of andere prins die gaat trouwen in Engeland en heel de wereld staat op zijn kop. Plannen om de macht van de oranjes te beperken halen het niet. Een meerderheid van 52 procent vindt het goed zoals het nu is. De damschreeuwert en de waxinelicht werper zitten beiden nog steeds lekker opgeborgen. Een paar nachtjes slapen en dan is het weer Queensday en overstroomt mokum met oranjegeklede onderdanen uit de provincie. Hun submissie vierend met bier en oranjebitter. Nog niet iedereen is met het oranje virus besmet. Er is hoop. Van werk naar huis rijdend zag ik gisteren dit en kon ik het niet nalaten even een foto te schieten vanuit mijn auto:

9 REACTIES

 1. LOL @ foto! Ik ga er straks even kijken.
  Alvast mijn welgemeende condoleances voor de Amsterdammers voor aanstaande zaterdag. Want zaterdag wordt de stad weer eens besmeurd, ondergepist, -gescheten, -gekotst en bezwerfvuild door ongemanierd en dronken pronvincietuig en dorpsmalloten uit de buurt. Wanneer komen zij terug om de boel schoon te maken?

  Ik behoor duidelijk niet tot het oranjegrauw. Je moet wel heef naief zijn om te geloven dat de graaifamilies van Amsberg en Lippe het goed voor hebben met iemand anders dan zichzelf.

 2. 30 april en de 8 doden in Apeldoorn. Voor eeuwig een smet op deze dag van de lallende fanatieke oranje minderheid.
  Iedere aandacht voor de Republiek is meegenomen en daarom bedankt voor dit ludieke fotootje.
  Leve de Republiek, de Republikeinse Moderne Partij staat klaar om voor de Republiek de Tweede kamer te halen, maar mist nog de nodige leden en donaties. En ik sta klaar om de eerste President van de Republiek Nederland te worden, de enige manier om van de Oranjes af te komen. Het is nodig, dat het volk zich nu eindelijk eens uitspreekt in een referendum over de staatsvorm die men wil. De RMP wil een referendum en neemt met minder geen genoegen!

  Peter de Jong [3] reageerde op deze reactie.
  Oscar [6] reageerde op deze reactie.

 3. Vooral die waxinelicht werper is te triest voor woorden dat die nog steeds vast zit. Al zo’n 7 maanden voor het gooien van een waxinelichthoudertje naar een gesloten koets??? Een gemiddelde roofovervaller of pedofiel is dan allang weer op vrije voeten in rechtstaat NL.
  Ook diegenen die vóór het koningshuis zijn zullen toch moeten toegeven dat dit buitenproportioneel machtsmisbruik van de gerechterlijke macht is.
  Gelukkig net ook even op eenvandaag hier aandacht aangegeven. Het kan dus wel op MSM; even toch een veer in reet van diegenen die dit er door heeft gekregen op de redactie van dit programma.

 4. @Ben Van Herwijnen [2]:

  Leve de Republiek, de Republikeinse Moderne Partij staat klaar om voor de Republiek de Tweede kamer te halen, maar mist nog de nodige leden en donaties. En ik sta klaar om de eerste President van de Republiek Nederland te worden, de enige manier om van de Oranjes af te komen. Het is nodig, dat het volk zich nu eindelijk eens uitspreekt in een referendum over de staatsvorm die men wil.

  Eigenlijk is Nederland al heel lang geen (echte) monarchie meer. Nederland is een parlementaire democratie. Het staatshoofd noemt zich koningin. Als Nederland een republiek zou worden dan zou er weinig veranderen. Er zou een miljoen of 30 per jaar aan uitkeringen bespaard kunnen worden, maar niet voordat de kosten van de omschakeling naar een republiek betaald zijn, en er zou een dag vrijmarkt worden geschrapt en inplaats van een staatshoofd dat door erfopvolging een ambt bekleed wordt de president, die informateurs benoemd en lintjes zal doorknippen, eens in de vier, vijf of zeven jaar gekozen door het parlement of door de burgers. Alleen degenen die democratie zulk een geweldig systeem vinden zullen verheugd zijn over enkele centimeters meer democratie. Voor de rest veranderd er niets. De diverse politieke partijen zullen een eminence grise naar voren schuiven als hun presidentskandidaat. De VVD Wiegel, de PVDA Kok, het CDA Lubbers, de D’66 Terlouw, de SGP van der Vlies, Groen Links Rosenmöller, en na een paar stemronden zal de kandidaat van de grootste fractie zich president mogen noemen. Wat een overwinning toch van de democratie! Nederland zal nog net zo gecentraliseerd, nog net zo etatistisch en nog net zo corrupt zijn en nog net zoveel door middel van afpersing verkregen geld over de balk smijten. En we zullen nog steeds dat abjecte politieke systeem genaamd democratie hebben. Dat dodelijke gewicht aan het been van de beschaving. Ik zeg u: Weg met de democratie!

  Ik wil helemaal geen staatsvorm en ik wil ook niet dat anderen gaan beslissen wat de staatsvorm zal zijn waar anderen onder zouden moeten leven.

  Liberaal [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Oscar [6]:

  Ik wil helemaal geen staatsvorm en ik wil ook niet dat anderen gaan beslissen wat de staatsvorm zal zijn waar anderen onder zouden moeten leven.

  Mooi stukje Oscar, vind ik me wel in.

  Weg met de democratie!

  Welke democratie?

 6. Zolang die oranje klanten met oogkleppen op nog met vlaggetjes staan zwaaien komt er nog lang geen repubiek.Want het blijven de drie apen horen zien en zwijgen.

 7. Heb moed, de aanhang van de oranjes zit voornamelijk onder bejaarden en geestelijk minder validen.

  dit soort enquetes zijn gewoon een smerige vorm van propaganda en verdraaide statistieken;leugens.

  Kijk op een willekeurige website als geenstijl en de meerderheid is duidelijk tegen dit zooitje onbeschaamde uitkeringstrekkers.

Comments are closed.