Dat windenergie onrendabel, inefficiënt, horizonvervuilend en toekomstloos is, mag bij het Vrijsprekerpubliek en andere kritische geesten bekend zijn. Nieuw bewijs komt er uit een recent onderzoek door de John Muir Trust en Stuart Young Consulting.  Uit dit Schotse onderzoek blijkt dat wind niet betrouwbaar genoeg is om op enig moment in de toekomst een significante hoeveelheid energie te genereren.

Het onderzoek betrof de periode tussen november 2008 tot december 2010. De output van electriciteit die opgebracht werd door Schotse en Engelse windparken bleek een flink stuk lager te liggen dan de wind(-handel)industrie en milieulobby het publiek voorspiegelen.

Zo was de windstroomproductie meer dan de helft van de tijd lager dan 20 % en meer dan een derde van de tijd lager dan 10 %. Iedere twaalf dagen zakte het zelfs beneden 2,5 % en iedere maand was het een dag lager dan 1,25 % van het geinstalleerd vermogen.

Gemiddeld hadden de windmolens een productiefactor van 24,08 % waar het promotiecijfer 30 % is. Daarbij is de output ook nog eens laag in de periode waarin de hoogste vraag voorkomt. Er moeten kortom steeds meer back-up centrales gebouwd worden om deze vorm van knuffelenergie in leven te houden.

Nederlandse boeren die zo’n windmolen in hun weiland zetten, kassen 1 miljoen subsidie/belastinggeld per jaar per molen Die zul je niet horen net als de belanghebbende industrie, sprookjesvertellende politici en de beminde CO² gelovigen.

We gaan blijkbaar in Nederland net zolang door met windenergie totdat onze allerlaatste (belasting-)cent aan deze obsessieve vorm van nationaal zelfbedrog is uitgegeven. Tijd voor een modern day Don Quichot !

 

34 REACTIES

 1. @ peter de jong

  ik geloof het niet, dat het niks uitmaakt. Je gaat juist de invallende zonneenergie voor iets anders gebruiken, in welke vorm dan ook. En uiteindelijk zet je het dan om in warmte in de luchtlagen, wat wat anders is dan opwarming van de aarde.

  als je de aarde vol zet met zonnecolectoren dan moet je dat terug vinden in een mindere hoeveelheid wat de aarde bereikt en derhalve in de temperatuur van het aardoppervlak.

  als je de windenergie kanaliseerd in windmolens dan ontrekt je die windenergie aan het weerpatroon als totaal, dus je gaat het weer beinvloeden, goed of slechts dat weet ik niet. kan je ook niet berekenen.

  maar waar ik de meeste vragen bij heb is de apparatur waar je getijden omzet in energie.
  als je de getijdenenergie gebruikt en daarmee de zee ontdoet van zijn getijden (voor een groot deel dan), zie je dat terug in de weerstand waarmee de aarde door de ruimte vliegt en dat zou effect moeten hebben op de draaiing van de aarde,
  heb ook geen idee hoe groot dat soort effecten zijn

  aan de andere kant redenerend voer de die getijdenenergie per apparaat in en niet in 1 keer, dus de aarde zal dan wel elke keer naar een nieuw evenwicht srpingen.

 2. Windenergie kan dit jaar al 10 procent van de Europese vraag naar elektriciteit dekken.Wind is gratis, en als een windmolen versleten is, kan hij gerecycled worden.http://www.windenergie.nl/46/ De plaats waar hij stond kan desnoods helemaal ontruimd worden en nergens is dan nog iets schadelijks overgebleven.Bovendien levert windenergie zijn duurzame stroom decentraal, dus is het een zeer robuuste energievoorziening.Duurzame energie is gratis, wind waait gratis en oneindig, en de zon ook.

  Seneca [33] reageerde op deze reactie.
  Peter de Jong [34] reageerde op deze reactie.

 3. @Max [32]:

  Je link werkt niet, Max. En gratis bestaat niet. Zonder subsidie is windenergie verliesgevend (zie #5). En met subsidie wss ook (als de opbrengsten hier net zo tegenvallen als in de UK).

Comments are closed.