Het is weer de periode van het jaar dat er vooral door politici zoveel over “vrijheid” wordt gesproken. Voor een deel terecht om te vieren dat Nederland vrij kwam van de gewelddadige onderdrukking van Duitsland dat WW II verloren had.

Voor een ander deel onterecht omdat de echte vrijheid voor ieder individu eerder slechter dan beter wordt.

 
We gaan daarbij uit van het libertarisch maatschappelijk begrip “Vrijheid” dat voor ieder individu betekent vrij te zijn van dwang of geweld door andere mensen. Hetgeen tevens inhoudt dat iedereen recht heeft op zijn eigen leven en eigendom.

 Daar zijn de inwoners nu verder van af dan bij de bevrijding in 1945.

Op de eerste plaats door de steeds grotere betutteling en dwang en collectivisering door de Nederlandse overheid. Deze heeft steeds meer regels en wetten en voorschriften en verboden gemaakt, en steeds meer geld opgeëist van de productieve mensen.

Dit is de laatste jaren bovendien versterkt door de overgave van de Nederlandse soevereiniteit aan de EU die door Nederlandse politici is uitgevoerd ondanks de tegenstemmen in het referendum er over. Het Verraad van Lissabon is de bezegeling daarvan.

 Bij een herdenking noemde de voorzitster van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet dat Nederland nu weer volop genoot van de drie grote waardes: Vrijheid, Recht en Democratie.

Vrijheid ondergeschikt aan de EU, met belastingverplichting zodanig dat werkers maar 20 – 40 % van hun verdiensten  houden, en allerlei dingen moeten en andere niet mogen.

Recht, waarbij je niet mag zeggen wat je wilt, (Wilders), en  je eigen rechten ver te zoeken zijn.

Democratie waarin ook tegenstanders moeten doen wat een groepje politici (zogenaamd meerderheid) wenst.

 En dat alles van 1940 (gewelddadige bezetting) via bevrijding en verminderende vrijheid naar 2011 met onderdrukking door de EU.

35 REACTIES

 1. Max Tailleur was een scheel kijkende Joodse moppentapper, die zijn successen vooral in de jaren vijftig boekte. Daar wordt tegenwoordig nogal op neergekeken, want Tailleur ging vaak voor de platte lach, hoewel zijn joodse moppen vaak ook wel enige diepgang en verborgen melancholie hadden.

  In de rommelmarkt vond ik van hem het boekje Geloof me, dat er van buiten uitziet als een zakbijbeltje. Zo’n bijbeltje met een plastic afwasbaar omslag. Het is een wonderlijke vergaarbak van moppen die geïllustreerd zijn door Eppo Doeve, en we laten hier wat van die tekeningen zien, met de bijbehorende mop eronder.

 2. “En wat hebben wij? We hebben een mooiere kust.”

  De Duitse kust doet niet onder voor de Nederlandse. Je kunt zelfs nog kiezen tussen de koele Noordzee en de warmere Oostzee.

  “Het is belangrijk dat we vieren dat we niet meer door een geuniformeerde duitssprekenden naar ons identiteitsbewijs gevraagd worden, maar door geuniformeerde nederlandssprekenden.”

  Wat dan voor Nederlands moet doorgaan, want meestal wordt er naar onze identiteitsbewijs gevraagd.

  “En betreft de “inspiratie” van het koningshuis: de NS heeft willens en wetens mee-gewerkt aan het op transport stellen van de Joden.”

  Het logo is nog altijd dat van de S.S., de Staatsspoorwegen.

 3. Uitzending gemist Pauw En Witteman 5 mei, minuut 27:35

  Eindelijk eens iemand die de waarheid verteld. De keiharde waarheid!!

  Natuurlijk gaar Witteman er niet op in en begint hij meteen over iets anders te lullen.

  Wij hebben inderdaad recht om te klagen over die dictators die ons uitbuiten. Maar men moet niet vergeten dat die westerse dictators verantwoordelijk zijn voor de echte misere op deze wereld, de misere in arme landen. Van alle slaven op de wereld komen wij er het beste vanaf. Wat ze ons aandoen kan absoluut niet door de beugel maar wat ze de rest van de wereld aandoen is niet met woorden te beschrijven.

  Met nog geen 5% van alle kosten van die oorlogen zou men binnen 2 maanden de hele wereld kunnen voorzien van een economie. Men zou met enkele miljarden alle armoedige landen van kennis kunnen voorzien om uit die ellende te komen.

  Met als conclusie: geen terrorisme meer! Geen immigratie meer!Mensen zouden gewoon in hun eigen land blijven. Alleen mensen die in armoede leven gaan zich bezighouden met terrorisme.

  Zodra het westen stopt met onderdrukkingen zal terrorisme ook stoppen.

Comments are closed.