Een  aantal passagiers op ALLURE OF THE SEAS  zijn permanente of vrijwel permanente gasten. Zij dragen allen het PINNACLE insigne dat  ontvangen wordt na het spenderen van   350 tot   700 dagen op een boot van de Royal Caribbean.

Het is geen wonder  dat  de boot zoveel passagiers trekt, want deze varende en welvarende stad biedt  vrijwel alles  wat een gewone stad ook te bieden heeft, met uitzondering van de volgende zaken:

O1.

Inkomstenbelasting. Deze wordt  van personen die permanent  op de boot wonen,  nergens  geheven, terwijl ook op   waar ook  ter wereld aangeschafte  goederen noch invoerrechten,  noch  BTW afgedragen hoeft te worden.

02.

Er  is geen of nauwelijks misdaad.  ( een enkele keer een poging tot aanranding).

Buiten de staterooms waken 1500 camera’s over  de veriligheid van passgiers en bemanningsleden. Alle tapes   worden na   30 dagen vernietigd.

03.

 Loodgieter,  schilder en arts zijn  binnen vijf minuten ter plaatse  als zij nodig zijn

04.

Het leven op de boot is goedkoper dan het leven aan de wal.

De ruime duplexsuites bieden een schitterend uitzicht door hun vijf  meter  hoge  ramen  en beschikken over alle   faciliteiten om welke werkzaamheden dan ook te verrichten.

Wie   toch zo nu en dan enige tijd aan land wil doorbrengen, kan momenteel een spotgoedkoop appartement kopen in Florida, waar de boot  een  keer  per week aanlegt inFort Lauderdale.

05.

Alles  op de boot is   gelegen binnen   loopafstand  en tal van zaken , zoals   sportfaciliteiten,  ruimte voor bidden en het aanroepen van bovennatuurlijke machten, theaters, bioscopen , restaurants, café’s, bars en nachtclubs  zijn beschikbaar  ;  wie wil  wandelen gaat naar  het park op dek   acht  , waar   volop frisse lucht aanwezig is met spontaan gearriveerde vogels , hagedissen  en ander gedierte.

Sommigen  zeggen, dat nimmer een groter  cruiseschip gebouwd zal worden, maar dit is twijfelachtig.

Nu  door middel van computers  zeer gecompiceerde berekeningen in seconden  gemaakt kunnen worden,    valt   binnen  enkele decennia   een aanzienlijk  grotere boot niet uit te sluiten.  Veel hangt af van  de  bereidheid van havens  om plaats en diepgang  te creëren voor   dergelijke  grote vaartuigen.

Omdat  met een dergelijke boot vele duizenden  personen arriveren die over een bovengemiddelde koopkracht  beschikken, valt een dergelijke bereidheid niet uit te sluiten. 

Hugo van Reijen

14 REACTIES

 1. Het zal wel aan mij liggen, maar ik heb toch liever een hut op het strand en een plaatselijke schone aan elke arm.
  Misschien is wonen op zo’n boot leuk als je oud bent.

 2. @Leonardo Pisano [3]:

  Planeet aarde kun je ook Utopia noemen, wat is er in dit leven om in te geloven en wat is realiteit en wat is fictie?

  Het ronddobberen op een schuit met allerlei artificiële speeltjes en genoegens die worden gefinancierd met papier is niet anders dan wat we hier op aarde doen, het is een kleinere versie van onze veel grotere moederschip…
  Leonardo Pisano [9] reageerde op deze reactie.

 3. @Forecoast [2]:
  Hartelijk dank voor het verbeteren van deze fout.
  Ik het straks veranderen.
  Ik wist dat niet!
  Hugo van Reijen

 4. Ik zou toch de wateren om Somalië maar even mijden voorlopig, tenzij je net als de Russen je eigen bazooka’s mag meebrengen, waardoor je ze naar de zeebodem kan schieten. Een extra tijdverdrijf lijkt me ook wel leuk.

 5. @IIS [4]:

  Ja, dat is dezelfde als het paradijs van Adam en Eva – dat is gewoon onze aardkloot natuurlijk.

  @hugo van reijen [6]:

  Hugo: ik sprak met tongue-in-cheek over MSS Utopia. Allure of the seas is natuurlijk een prima naam. Een eiland kan ook, maar dat is wat afgezaagd na Jonathan Gullible’s Adventures (een geweldig boek trouwens, met korte verhalen die allemaal een libertariaanse economie-les zijn. Er is wel ergens een pdf te vinden, anders stuur een pm). Het verhaal kan even duren (ik heb net The Wrecklace af, en nog twee nieuwe in de rij staan), maar ik zal je berichten als het is gepost, en jou krediet geven voor het basisidee.

 6. @Pendragon [7]:
  De mogelijkheid dat zij zinkt bedraagt slechts 50 procent ( zij zinkt of zij zinkt niet).
  Dat maakt het extra spannend.
  HVR

 7. @RH [11]:
  Helemaal mee eens : het is heel erg triest als iemand zijn eigen land uit moet als voorwaarde een groter deel van zijn inkomen te mogen behouden.
  Hugo van Reijen

 8. M’n moeder was een tijdje terug op een caribische cruise en zij raakte op die boot in gesprek met een oudere vrouw die haar pensioen sleet op die boot omdat dat naar verhouding een stuk goedkoper was dan een kwalitatief hoogstaand verzorgings tehuis. Als ze plots een ziekenhuis nodig zou hebben dan werd ze per helicopter naar het dichtsbijzijnde zieknhuis gebracht. Briljant. Doet me een beetje aan seastedding denken dit

 9. NEW
  Online Store:
  ( http://www.luckyvogue.com )
  you can find many cheap and fashion stuff
  Nike air max shox rift $30–39;
  Ed Hardy AF JUICY POLO Bikini $20;
  Handbags (Coach lv fendi d&g) $30
  T shirts (Polo ,edhardy,lacoste) $15
  Jean(True Religion,edhardy,coogi) $30
  Sunglasses (Oakey,coach,gucci,Armaini) $15
  New era cap $15
  Bikini (Ed hardy,polo) $20
  ((( http://www.luckyvogue.com )))
  =====((( http://www.luckyvogue.com )))=====
  ACCEPT PYAPAL and CREDIT CARD and CASH
  DELIVERY TO YOU DOOR TO DOOR

Comments are closed.