Heeft u al een vergunning? In het kader van steeds meer controle, moeten steeds meer mensen aan de (overheids)vergunning. De officiële gedachte daar achter is om risico’s voor de burgers te verkleinen, maar het resultaat is dat er de macht van de overheid steeds meer toeneemt.

Wil je adviseren over een hypotheek, moet je een vergunning hebben. Vervolgens wordt bepaald hoe je mag adviseren en hoe en hoe hoog je daarvoor beloond mag worden. Datzelfde geldt voor kredietverleners, waarbij de controlerende overheidsinstantie het ‘natuurlijk’ belangrijk vindt dat er zoveel mogelijk kredietverleners vergunningsplichtig en vergunningsgelden moeten gaan betalen: dus ook autofinanciers, afbetalingsregelingen in winkels en webshops vallen daar nu onder.

En de KPN mag vanwege haar concessie/vergunning, niet zo maar de werkelijke prijs van mobiel internet berekenen (wel miljarden mogen betalen om die rechten te krijgen).

Voor bijna elke activiteit van de verbouw van uw woning tot de verkoop van marihuana toe, moet u eerst een vergunning halen.

En ook hier weer: tegen steeds hogere kosten, worden de vergunningsvereisten steeds zwaarder. En dus moeten er ook weer meer controleurs komen en gaan de kosten van controle en het naleven er van steeds weer omhoog. Zonder dat er gemeten wordt of al die kosten, die de eindgebruiker moet betalen, wel opwegen tegen de extra? zogenaamde veiligheid.

11 REACTIES

 1. Waarom hebben er veel kleine bedrijven van buitenlanders geen vergunning nodig vraag ik mij soms af.

 2. de nwo en groep bilderberg hebben beloofd om de aarde in een chaos te veranderen ook het plan voor stres verwekking via de maatschapij werd vastgesteld. stres is hoofdoorzaak nummer 1 kanker en zoals u hoort in de media stijgt het als een gek ik zeg plan bilderberg en nwo geslaagd.hun bedoeling is dan ook het veranderen van een maatschapij in een hel waarin de onderklasse kapot gaat langzaam aan stres en uiteindelijk kanker zelfs via voedsel en drinken pakken ze ons.de elite heeft nergens last van uiteraard zij zitten in luxe villa wijken zonder stres.

 3. De zucht steeds meer mensen te dwingen vergunningen binnen te halen, anders kunnen ze niet werken, doet me sterk denken aan de jaren 40-45 toen mensen alleen hun beroep konden uitoefenen als ze lid waren van een door de autoriteiten geconrtoleerde Kulturkammer. Ik ben geen voorstander om Godwinnetjes te produceren, maar de vergelijking is deze keer wel erg treffend. En dat in een wereld waarin de pers ook al aantoonbaar gelijkgeschakeld is.

  Mijn hemel, oude tijden lijken wel te herleven!

 4. “En de KPN mag vanwege haar concessie/vergunning, niet zo maar de werkelijke prijs van mobiel internet berekenen (wel miljarden mogen betalen om die rechten te krijgen). ”

  KPN heeft nog altijd zelf de beslissing genomen om in te stappen in de gebakken lucht die UMTS heet. Dat zij zo dom zijn om daar vele miljarden voor neer te leggen is hun recht. Alleen zijn er nog veel meer dommere mensen die eeen abo nemen en daarbij zorgen dat deze gekte instand gehouden blijft.

  Zolang de meerderheid blijft geloven dat de overheid alles moet regelen, blijven dit soort misstanden bestaan.

  BTW
  Inderdaad heb je gelijk dat je voor bijna alles een vergunning nodig hebt. Binnen kort in het theather van de roverheid een vergunning om dood te gaan…Heb je die niet blijf je eeuwig een slaaf (lol)

 5. Hoe zit dat dan met de vergunning om andere landen te bombarderen en kinderen te doden?

  Vrede, verdomme, Zé.

 6. Vergunningsplicht is een vorm van conditionering (cfr hond van Pavlov) of controle over vrije wil, een uitgifte van een vergunning stelt grenzen aan individuele vrijheid ondergeschikt aan een rechtspersoonlijkheid (overheid). Een slaafse mens in een systeemgevangenis of de hond van Pavlov. Het manipulatieve leerproces is hetzelfde. Bestraffing (boetes)/ beloning (vergunning) versus instinctief (dierlijk)gedrag. Het kuddegedrag van het verdraagzame volk of sheeple in een notedop. Het (gevaar van) collectivisme als dwangbuis van vrij en onafhankelijk denken vh individu. Wanneeer zullen libertariërs zich nu éénmaal zelf “verenigen” ?

 7. Feitelijk heeft te maken met vraag en aanbod. Zolang er vraag blijft zal de aanbieder zijn eisen en prijzen kunnen bijstellen naar boven.

  We zijn onze eigen ondergang aan het tekenen door verplichtingen aan te gaan, door diensten en goederen te kopen die in 90 procent van de gevallen overbodig zijn.

  Wij allen doen zaken met de overheid, banken, ondernemers die niet meer doen dan hun beleid en prijzen aanpassen aan de steeds toenemende vraag.

  We reizen naar landen waar we worden behandeld als criminelen (USA), we parkeren onze gat op een flut terras waar we een bak slootwater accepteren voor 5 gulden. Wij vinden het geen probleem om ons diep in de schulden te steken voor een nachtmerrie die droomhuis heet en ons aan banden legt en verplichtingen geeft waar je nooit meer of maar moeilijk onderuit komt, we pinnen i.p.v. contant af te rekenen….Plezier gaat voor het “nee, bedankt we willen niet langer jullie shit”

 8. Het heeft geen nut de banken aan te vallen als zodanig. Het is het SYSTEEM: centrale banken en een overheid die het systeem met kracht en macht in de lucht houden. Het monopolie op geld en mercantilisme moeten worden opogeheven, anders blijft het dweilen met de kraan lopen, en slechts stof voor verhitte discussies op verjaardagen dat – zoals ik Sydney Poitier eens heb horen zeggen – gelijk staat aan masturberen: het voelt lekker maar het produceert niks.

Comments are closed.