De    6300  passagiers en 2400   bemanningsleden van de ALLURE  OF THE SEAS, het grootste  cruiseschip  ter  wereld ,   kregen zaterdag 14 mei de beste ongeprogrammeerde verrassingsshow van hun cruise.

Om   14.05     lokale tijd    kondigde  gezagvoerder HERNAN ZINI aan, zojuist koers gezet te hebben  naar  een primitief houten vissersschuitje met Cubaanse vluchtelingen dat hij  door zijn verrekijker had waargenomen.

Onder  applaus van de op de 18 dekken verzamelde passagiers en bemanningsleden werden  negen Cubaanse vluchtelingen, onder wie één vrouw, aan boord  geheveld . Zij hadden acht dagen op zee doorgebracht. ALLURE  OF THE SEAS  was het  eerste schip dat zij   tegenkwamen.

De kapitein bracht een toast uit op  hun gezondheid en op hun toekomst.

Een grotere tegenstelling dan die tussen de uitgeputte ,uit het dieptepunt van hun bestaan geredde  vluchtelingen afkomstig uit een van de meest achterlijkste régimes ter wereld  en  de feestelijk kapitalistische sfeer  aan boord van ALLURE OF THE SEAS   was niet denkbaar. 

De vluchtelingen, die tot enkele  minuten voor hun redding   wanhoopten over hun behouden aankomst, zullen die avond God zeker gedankt  hebben voor hun wonderbaarlijke redding.

Hugo van Reijen

17 REACTIES

 1. Wat zullen ze teleurgesteld zijn over het Westen. Ik was vorig jaar in Cuba en het lijkt er erg op Nederland. De oude Nederlandse stads- en streekbussen rijden daar rond. Mensen zijn arm maar de zon schijnt.

  Er zijn nieuwe ontwikkelingen op Cuba: terwijl in het Westen juist de vrije markt wordt opgeheven wordt in de socialistische landen de vrije markt juist ingevoerd. Ze zijn er achter dat een vrije markt beter werkt dan communisme. Ook in China zie je die tendens: mensen worden aangemoedigd een bedrijf te beginnen.

  Cuba is iets armer dan de nabijgelegen Dominicaanse Republiek, maar veel rijker dan het overwegend Zwarte Haiti.

  Het klimaat is er prettig voor blanke Europeanen. Ik hou de optie open – een van de vele – om er huizen te verhuren aan toeristen of er een ligplaats te huren voor een zeilboot. Het is een prachtig overwinteringsoord en veel betaalbaarder dan Aruba.

  Libertariër [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Libertariër [4]:

  ‘Waarom zouden er zoveel Cubanen gevlucht zijn met gevaar voor eigen leven’

  Ik ben in de DDR en Polen geweest voor de val van de muur. Daar wilden ze ook allemaal naar het Westen. Nu willen velen terug naar vroeger.

  ————————————–

  Cubanen zitten niet opgesloten in hun land, dat is westerse msm-onzin. Velen gaan naar andere landen om te studeren, een of andere werkopdracht te doen, etc. Ik ontmoette tot mijn verbazing iemand in Cuba die in Nederland had gestudeerd.

  Tot voor kort deden Cubanen niet aan plezierreisjes naar het buitenland, maar ook dat gaat veranderen.

  Mogelijk buitenlands toerisme Cubanen

  http://www.nu.nl/buitenland/2510982/mogelijk-buitenlands-toerisme-cubanen.html

  ——————————————

  Cubanen zien Cuba niet als een museum maar als een socialistisch land. Ze hebben het over ‘Cuba en de andere socialistische landen’. En dan zullen ze Venezuela, China, etc. bedoelen.

  Velen zijn hier behoorlijk gehersenspoeld door de MSM. Hoe denk je dat BRICS-landen naar het Westen kijken? Die paar kleine Europese landjes met een paar honderd miljoen inwoners, en de meer dan failliete VS? De agressieve kolonialisten (NAVO) geven 70% van het wereldtotaal uit aan militaire middelen. Agressief onredelijk gedrag en een zieke manier van denken en handelen, daar staat het Westen voor.

 3. @The Red Pill [3]: Dat wist ik niet, het kan dus wel. Wel worden ze bij binnenkomst natuurlijk gescanned, gefouilleerd en gestript, van nummertjes voorzien, in data bases gestampt, dna afgenomen en krijgen ze een aanbod om in het leger zitting te nemen.

 4. @Libertariër [4]:

  ‘Cuba is prachtig voor Europianen’.

  Zeker als ze kleine bedrijvigheid toestaan. Het klimaat is ook belangrijk. Thailand is toch wel een beetje erg warm af en toe. En in Cuba zijn blanken ingeburgerd, je bent dus geen vreemde eend in de bijt.

  Dat je uit Nederland komt is ook een plus. Nederland staat bekend als zeer vriendelijk jegens het Cubaanse systeem. De Nederlandse overheid lijkt heel erg op de Cubaanse overheid.

  In Cuba vind je hier en daar het opschrift ‘Socialismo o Muerte’ (socialisme of de dood) – toch wel een beetje eng. Maar hier noemen ze een bail-out door de overheid kapitalisme. Ik weet niet wat enger is.
  ——————

  Kan iemand mij uitleggen waarom het vrije kapitalistische Haïti veel armer en onveiliger is dan het socialistische Cuba? Waarom staat de VS niet te trappelen Haïtianen op te nemen?

  BUD [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Bon Vivant [10]:

  ‘Mij zie je er voorlopig niet’.

  Ik denk dat ik er goed aan doe uit de VS weg te blijven. Mensen worden er zomaar opgepakt op valse beschuldigingen en verdwijnen voor jaren achter de tralies. Dan maar liever Cuba – daar is het klimaat ook beter.

 6. @BUD [8]:

  Cruise ships varen in een grote boog om Cuba heen vanwege de nog steeds van kracht zijnde boycot. Dus de volgende haven zal nimmer Havana zijn.

 7. De ware starreporter voelt intuïtief aan waar het nieuws zit en zal kort voordat een opmerkelijke gebeurtenis zich voltrekt ter plaatse zijn om daar als eerste verslag van uit te brengen. Naar mijn bescheiden mening is het zeker niet overdreven om te stellen dat de eretitel ‘starreporter’ de heer Van Reijen dubbel en dwars toekomt.

  Nico de Geit [15] reageerde op deze reactie.

 8. Aaron Russo had het in een filmpje met Alex Jones over een oorlog van de VS tegen Chavez.

  En Noord-Korea: Rusland gaat raketten plaatsen op een eilandje in de buurt van Japan.

  In de MSM wordt altijd net gedaan of Noord-Korea een of ander onbeduidend landje is. Dat kan zo zijn, alleen Rusland en China zullen waarschijnlijk geen inmenging accepteren in hun regio.

  Het Zuid-Koreaanse Samsung werkt samen met de Russische oorlogsindustrie.

  Frankrijk levert nieuwe Mistral oorlogsschepen aan Rusland. De NAVO is daar bezorgd over, sommige Russen zeggen dat het geldverspilling is en dat Rusland het geld wel beter kan gebruiken – die schepen heeft Rusland helemaal niet nodig, enz.

  Bon Vivant [17] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.