StraussvogelpolitiekVrijspreker: We belllen dit keer met de Opperdienaar in Griekenland waar hij lesgeeft in belastingophalen. Opperdienaar:’Het opperhoofd van het IMF, Dominque Strauss Kahn (DSK), werd 14 mei gevangen in een honeypot val. Hoe kwam dat zo?’

Opperdienaar: Ja, ik wist dat socialisten dom waren (voorstel doen voor een nieuwe wereld reserve munt), maar je verbaast je er toch steeds weer over hoe dom. Dat je in een hotel slaapt van 3000$/nacht(dit is 2011, 3000$ is nog aardig wat) en partijleider van de socialisten bent, dan kraait daar geen haan naar zolang je maar de juiste rethoriek naar buiten gooit. Iedere slaaf weet dat het onzin is, maar ze zitten nu eenmaal gevangen als een konijn in je koplampen. Maar als je als kalende wat ouder wordende man opeens verleid wordt door een mooie jonge Afrikaanse, dan moet er toch een lichtje gaan branden, dat dit avontuur anders gaat aflopen dan je denkt. Nu is DSK beschuldigd van anale en orale verkrachting en inmiddels heeft de Manhattan Madam tegenover de UK telegraph beweerd dat DSK vaak prostituees bij haar bestelde. De Madam voegde er aan toe dat ze wel eens een klacht had gekregen van haar werkneemster dat DSK ‘ruw’ was. Misschien dat DSK zijn bestelling onverwacht opgehouden werd, waarna de honeypot bij hem aanklopte, wie zal het zeggen?

Normaal zitten er 6 lagen onverschilligheid bij de roverheid als het om criminaliteitsbestrijding gaat. Nu kwamen ze in aktie in de tijd nodig om naar het vliegveld te rijden. Het blijft natuurlijk speculatie wie de val zette, maar ik heb wel een idee. Toen de euro tot stand kwam moesten alle afpersings en chantage teams van de Europese unie, laten zien dat ze te vertrouwen waren met geld in het verdrag van Maastricht. Het Griekse team had daar nogal wat problemen mee. De banken Goldman Sachs en JPMorgan hebben het Griekse afpersingsteam toen nogal wat geholpen door ze geld voor te schieten in ruil voor toekomstige afpersingen van hun belastingslaven. Nu de Griekse afpersers in het nauw zitten, dreigt een afstempeling/herstrukturering (er wordt nog naarstig naar een acceptabel woord gezocht… soft restructuring?) van de schuld. Daar zullen de eigenaars van Goldman Sachs en JPMorgan niet blij mee zijn, weg is hun geld. Deze banken zouden het liefst een bailout zien, zodat de betere belastingslaven uit meer noordelijke EU landen het geld aflossen wat ze aan de Griekse afpersers voorgeschoten hebben.

Vrijspreker: Dat lijkt me iets waar Jan Kees de Jager het helemaal mee eens is, op 13 mei gaf hij aan dat het rapport van het IMF een leidraad zou zijn voor verdere blootstelling van zijn onderdanen aan zijn superbelegging in Griekenland waar hij winst op zou gaan maken omdat het IMF nog nooit gefaald had.

Opperdienaar: Precies, dus je begrijpt dat de eigenaars van JPM en Goldman Sachs liever een bailout gunstig rapport hebben van het IMF. Als we kijken wie DSK vervangt bij het IMF, dan zien we dat dit John Lipsky is, een voormalig JPM opperhoofd. Het verbaast niet dat John Lipsky een voorstander van een voortzetting van de bailouts aan Griekenland is. Jan Kees gooit zijn slaven dus waarschijnlijk weer op de roulettetafel. Binnen 2 dagen na het voorval wordt ex Goldman Sachs directeur Draghi hoofd van de ECB en wordt een nieuwe IMF lening verstrekt aan Portugal. Het is ook duidelijk wat er met je gebeurt als je met de belangen van Goldman Sachs, JPMorgan en USgvt inc solt: in 1 week verander je van respectabel hoofd van 1 van de grootste valsemunterij organisaties en voorvechter der verdrukten in een anale en orale verkrachter met sadistische neigingen die nu een toeristische attractie is en die misschien ook nog een geslachtsziekte heeft. Laat mij hier nogmaals publiekelijk bevestigen dat beide bedrijven mijn diepste respect en bewondering hebben.

Vrijspreker: Oh ja en ook die van mij en iedereen die mij dierbaar is. Gerrit Zalm geeft aan dat de fiscus naar Griekenland moet gaan om ze daar te leren hoe je belasting op moet halen (‘van belasting innen hebben we in Nederland bij uitstek verstand‘). Hoe reageerde U daar op?

Opperdienaar: Dat liet ik me geen 2 keer zeggen en ik belastte gelijk iemand in het lokale winkelcentrum van zijn portemonnee, die hij te losjes in zijn linker achterzak had zitten en kocht van de opbrengsten een vliegticket naar Griekenland.

Vrijspreker: U stal gewoon iemand zijn portemonnee?

Opperdienaar: Als beschaving hem niet bevalt, had hij maar in Somalie moeten gaan wonen. Het is niet dat hij er niets voor terugkrijgt, mijn adviezen aan de Griekse afpersers kunnen zijn verplichte afdrachten aan Jan Kees de Jager aanmerkelijk verminderen. Tevens kan hij een teruggave aanvragen van zijn airmiles kaart als hij een formulier bij me indient.

Vrijspreker: Hoe gaat het lesgeven tot dusver?

Opperdienaar: Ik heb goede gesprekken met mijn leerlingen hier. Eerst hebben we samen naar de documentaire deneurozone gekeken. Al snel kwam ik erachter dat in Griekenland iedereen afperser wil worden. De suggestie van Zalm dat we alleen in Nederland verstand van afpersen hebben, is pertinent onjuist. Het is zelfs zo dat zoveel mensen hier afperser willen worden, dat het probleem is dat er een tekort aan onderdanen is om af te persen. Ze werken hier ook volgens een ander systeem: de fakelaki. De heerser hindert de onderdaan in zijn werkzaamheden door hem een vergunning te weigeren en hem te bedreigen als hij toch wat zonder vergunning doet. De vergunning komt tot stand doordat de onderdaan zijn belasting in een envelop doet en direct aan de ambtenaar geeft (zoals te zien in de documentaire). Dit voorkomt inefficientie die ontstaat als dit via een grote logge organisatie gaat. Voordat de fakelaki in zo’n organisatie dan als salaris bij de ambtenaar in kwestie komt, is er al heel veel verloren gegaan.

Vrijspreker: Geen probleem dus eigenlijk?

Opperdienaar: Voor JPMorgan en Goldman Sachs is dit geen goed systeem van afpersing. Ik probeer dan ook duidelijk te maken dat we in beschaafde landen, afpersing op dit niveau ‘corruptie’ noemen. In elke belastingboerderij is het moeilijk om afpersers aan te stellen die EN corrupt genoeg zijn om af te persen EN eerlijk genoeg om het af te staan aan de bazen boven ze. Misschien dat Gerrit Zalm bedoelde dat WE dat in Nederland bij uitstek kunnen. Het woord ‘corruptie’ is hierbij een sleutelwoord. Als wij het doen is het belasting innen, als jullie het doen is het corruptie.

Vrijspreker: Kwam de boodschap over?

Opperdienaar: Nog niet, het is ook hele complexe materie om uit te leggen. Alles wat ze zeiden was:”we have fakilaki, no problem”

 

5 REACTIES

  1. Dank voor dit verhaal. Mijn maandagmorgen begint met een glimlach 🙂

  2. De video over de neuro is beslist de moeite waard.
    Hij zegt niet alleen iets over Griekenland maar ook over de democratie in het algemeen. Ook in Nederland zul je dergelijke verschijnselen herkennen zij het niet zo open als in Griekenland.
    http://video.canvas.be/panorama-zondag-2-januari

    wat er zich in de euro afspeelt is zeer interessant, jammer dat het zo tragisch is voor heel veel mensen.

  3. Mijn dag is zonning begonnen en tussen de wolken zie ik toch donkere gaten verschijnen en zal proberen mij in te dekken voor de kwade genius die democratie heet. Prachtig stuk !!!

Comments are closed.