RED. Reiny geeft hier een gedachte over de overheid die bij (te) veel mensen leeft, en daarom illustratief is. Een overheid moet niet verantwoordelijk zijn voor welk beleid dan ook. Het enige dat een overheid misschien zou moeten doen, is zorgen voor de beveiliging van ieder individu. Het loslaten van dit principe leidt tot de absurde situaties die Reiny hieronder schetst.


Een Overheid.
Een overheid heeft een dienstverlenende taak voor de inwoners. Daarnaast is het bestuur van een overheidsinstantie verantwoordelijk voor het financiële en economisch beleid van het land, dit ten behoeve van de belangen van haar inwoners.
Het is dan ook absurd dat als de regering constateert dat hun financieel beleid, door welke omstandigheden dan ook, tot een negatief resultaat komt, dit af te wimpelen op Gemeenten en inwoners die zichzelf al met moeite staande kunnen houden. Taken die voor de regering geldverslindend zijn afstoten en overdragen aan gemeenten zal de daar verblijvende inwoners nog zwaarder gaan belasten.

 

De dienstverlenende taak van de overheid houdt ook in dat ze mensen niet onnodig met extra lasten opzadelen gaan doordat ze het zelf niet meer kunnen betalen door hun financieel wanbeleid.

Het zou wijsheid zijn om intern, gelijk als in het bedrijfsleven of privé, eerst eens te onderzoeken welke kosten en subsidies beslist noodzakelijk zijn en staken met betalen, en daarna beoordelen wat beslist noodzakelijk is. Deze beslissing niet baseren op datgene wat politieke partijen of organisaties willen, maar op de haalbaarheid om te kunnen betalen. Als een bedrijf of privé persoon geen geld heeft kan hij immers ook niet meer betalen, zo zou dat ook voor een overheid moeten zijn, en niet gewoon simpelweg inwoners maar onnodig extra gaan belasten of onverantwoorde schulden maken.

 

Het zelfde geldt uiteraard ook voor een Gemeentebestuur die de burgers ook niet ongeremd belasten moet doordat hun financieel beleid niet op orde is. Stop met futuristische plannen maken en projecten opzetten die economisch financieel gezien tot tekorten zullen kunnen leiden. Vanuit een dienstverlenende taak is het onverantwoord mensen te benadelen door plannen van enkele idealisten of hobbyisten te financieren.

Ingezonden door Reiny

7 REACTIES

 1. All’s fair in love and war….Liefde voor de overheid en dokken voor de crisis….

  De dienstverlenende taak van de overheid houdt ook in dat ze mensen niet onnodig met extra lasten opzadelen gaan doordat ze het zelf niet meer kunnen betalen door hun financieel wanbeleid.

  Wat is nodig en wat is onnodig? De overheid is gewoon incompetent zooitje ongeregeld die kwistig strooit met geld, geld van ons, geld door ons opgehoest, geld wat van ons wordt gestolen, geld wat helemaal niet aan de overheid toebehoort.

  Wij zijn geen 1.2 miljoen dwaze, lamme ambtenaren nodig. Wat we nodig hebben is een land zonder dwang en plicht waar de burger zelf kan bepalen wat zinvol is en waar hij zijn geld aan wil uitgeven. De burger is ze niet nodig, maar jammer genoeg zijn ze de burger wel nodig. Men kan zonder de overheid, maar de overheid kan niet zonder zijn burger, een burger die hij veracht en bespuugt, die hij miskent en negeert, vertrapt en uitholt en alleen nodig heeft als het ze uitkomt. De overheid is kanker, een enge ziekte die alleen maar verder woekert, gesteund door ons.

  Wij, de burgers van NL, hebben zelfs bloed aan onze handen door de verkankerde overheid te helpen aan geld waarmee ze oorlog en ellende veroorzaakt.

  We zouden massaal in opstand moeten komen, maar de enige reden waarom we dat niet doen is omdat het water schijnbaar nog niet hoog genoeg staat.
  Alex [2] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. @IIS [1]:

  Ik zie geen opstand gebeuren. De Nederlander is een bang volk, en er heerst een klik behoefte. Dit alles maakt het moeilijk om mensen bij elkaar te krijgen.

  Libertairiers die bereid zijn wat te doen (als die er zijn) zullen door de aard van een libertaireir te zijn moeilijk te organiseren te zijn. Individualisten zijn eenmaal moeilijk bij elkaar te krijgen. Socialisten zijn beter hierin, omdat ze in een algemeen belang geloven en bereidt zijn iets hiervoor op te offeren.

 3. @IIS [1]:

  “….We zouden massaal in opstand moeten komen….”.

  Wat “zouden we” dan moeten doen?
  Als je het zo in het wilde weg stelt, heeft het geen zin. Hoogstens om eigen frustratie af te reageren!

  Wel zin kan hebben om een plan te maken voor een reactie (opstand) tegen al dat betuttel en tegen verdere uitmelking.

  Iets voor jou, of voor wie dan ook, om daar een aanzet voor te maken?

  Wie begint met een artikel als: “PLAN voor Verzet”.

  Doompie [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [3]:

  Boze burgers komen niet ver in hun strijd tegen de overheid. Dat komt omdat het steeds moeilijker wordt om als burger je gelijk te halen.
  Het rechtssysteem is ziek!

  Nog een bijkomend probleem:
  80% (of misschien wel meer) van de Nederlanders BEGRIJPT het gewoon niet. Heeft geen idee waar al die kleine puzzel stukjes (wetten, al die verschillende belastingen) toe (zouden kunnen) leiden.

  Leuk boekje: Opstand der Burgers.
  waarvan hier een leuke review te lezen is

  Verder is hier nog een erg interressant artikel te vinden

  “In Nederland is een dergelijke traditie van solistische oppositie tegen de autoriteit veel minder sterk. De klokkenluider, de burger die misstanden op de werkvloer onthult, bereikt in Nederland zelden een cultstatus. Net zo min wordt onvermurwbare politieke opstand doorgaans erg gewaardeerd.”

 5. Dit is een lachertje met wat wij in de toekomst gaan meemaken. Degene die nu denkt dat hij extreem uitgeknepen wordt wil ik over 5 tot 10 jaar nog weleens aanhoren. Om die schulden af te betalen hebben ze een economische groei nodig van wel 4% of meer. Dat is in het westen nooit meer haalbaar. Het is al heel lang bekend dat het geld dus ergens anders vandaan moet komen. En dat is precies wat wij al ruim 10 jaar zien. Alles moet eraan geloven, schaamteloos zullen ze onze laatste centen afpakken. Maar men moet zich realiseren dat ze helemaal geen keus meer hebben. Ze zitten als een rat gevangen in een schuldenberg die ze koste wat kost op ons zullen afschuiven. En geloof me, wat we nu zien is nog niks vergeleken met wat we in de toekomst gaan zien.
  Er zit maar 1 ding op en dat is vluchten. Als je niet als slaaf behandeld wilt worden moet je maken dat je wegkomt. Hoe triest het ook is dat je gewoon van je eigen continent weggepest wordt door zieke hebzuchtige idioten die er zelf natuurlijk wel een pak geld aan overhouden.

 6. Cyclope,ik ben het met je eens,zo snel mogelijk europa verlaten,dat is de beste oplossing,dat ze in europa je geld afpakken is niet zo erg,maar indirect pakken ze je je leven af.,eigenlijk kun je om de zaak te zieken in europa maar een ding doen,als je geld overhoud,dit direct omzetten in edelmetaal,als meerdere mensen dit doen verliezen overheden hun macht en hun machtsmiddel,geld,verliest zijn waarde.

 7. Zo snel mogelijk nederland verlaten ?? U denkt toch niet dat ik mij weg laat jagen. Je kunt maar een ding doen en dat is zorgen dat er fatsoenlijke mensen komen die een land willen en kunnen besturen en de inwoners vrijwaren van hun idealen.
  Als er geen bestuur zou zijn werd de gaos nog groter, dat werkt in deze tijd niet meer.

Comments are closed.