Nadat ik vroeger het boek De negerhut van oom Tom gelezen had ben ik gaan beseffen dat de slavernij een schandalige vertoning was. En inderdaad was dat een schandalige situatie en gelukkig is daar een einde aan gemaakt. Dat dachten wij althans. Als je nu in de media leest welke wantoestanden er op de wereld nog zijn, zoals vrouwenhandel in de prostitutie en kinderarbeid, met daarnaast nog onderdrukking door Dictators of een geloof, dan ga je er wel anders over denken en dan is er nog genoeg onderdrukking aanwezig.
Maar dat zet je wel aan het denken waar de wereld nu mee bezig zijn, en dan komt de gedachte bij je op wat is onze toekomst, en waar blijft onze vrijheid. Het is anders dan in de tijd van oom Tom, doch als je ziet welke verplichtingen je door een collectief democratisch stelsel opgelegd zijn dan breekt het zweet je uit.

De burgers wordt hun recht ontnomen en het lijkt op uitbuiting waar het gaat om onder dwang financiële offers te moeten bijdragen.

 

Soms bekruipt het gevoel je dat je uitgebuit wordt en een slaaf geworden bent van de maatschappij die je democratisch opgelegd wordt, en waarbij de “minderheid” het maar moet accepteren, en een kleine groep mag zich schaamteloos over de rug van armlastigen verrijken gaan. Dit is een rampscenario.

Ook zet het je aan het denken hoeveel geld er verspild wordt aan prestige projecten en vredesmissies die nimmer tot succes leiden. Het tegen de wens van de inwoners Nederland onderbrengen in één Europa met een overbodig en onberekenbaar bestuur, met daarbij als gevolg het steunen financiële instellingen en landen die in armoede geraken.

De gevolgen zullen zijn dat de burgers wederom slaven worden van een groot Europese macht.

De jongere generatie zal ons later gaan verwijten dat onze generatie ze als slaaf van Europa onderworpen gemaakt heeft, en reageren gelijk als in de slaven periode van oom Tom. Onbegrijpelijk en onmenselijk dat mensen zo met elkaar om kunnen gaan.

Vrijheid, geen dwang, is immers het goud van de samenleving, en dat wordt langzamerhand sluimerend vernietigd. En toch wordt niet ingegrepen en kunnen bestuurders hun gang gaan.

 

Het ontbreekt te veel mensen aan inzicht betreffende wat er echt aan de gang is.
Probeer dat inzicht te verruimen. Uiteraard, begin bij jezelf, maar ga dan verder!

Ingezonden door Reiny

5 REACTIES

 1. Aan die slavernij komt ‘vanzelf’ een einde. Waarom? Zomaar vijf insteken:

  1. Zodra de massa de kwaliteit van de dood hoger ingeschat dan de kwaliteit van het leven, dan heb je de zaak aan het schijten. (Zie Noord- Afrika) In Europa komt nog maar opmerkelijk weinig cijfermateriaal naar buiten over het aantal zelfdodingen na het intreden van de recessie, behalve dan een berichtje vorige week in het ED dat Zwitserland inmiddels een toevluchtoord voor Europese zelfdoders is geworden (door het ruimhartige euthenasie beleid), en vandaag in De Metro (of was het De Spits?) dat zelfmoord onder jeugdigen (tot ca. 30jr.) een groot probleem is, zeker door de almaar aanwassende aantallen.

  2. Olie raakt eens op, benzine wordt eerst onbetaalbaar, daarna staat alles stil. Een analise afgelopen week breed uitgemeten, ook weer in het ED betreffende de auto: “de elektrische motor is geen serieus alternatief”. (Vooral door de beperkte actiradius)

  3. “De bouw” is sinds mensenheugnis door alle (tob)economen gekwalificeerd als “de motor van de economie”. Daar hoor je ze plots niet meer over, maar de krantenkoppen dit jaar: “Leegstand kantorenmarkt op historisch en dramatisch dieptepunt”, “huurmarkt potdicht”, “huizenprijzen blijven kelderen, woningen onverkoopbaar, bouwvolumes naar naoorlogs dieptepunt, 25% van alle nog resterende bouwbedrijven zal Juli 2011 niet overleven omdat het vakantiegeld niet kan worden uitbetaald”. En vandaag in het FD “Winkelpanden dreigen net zo vaak leeg komen te staan als kantoorpanden”, gevreesd wordt dat in 2020 in sommige delen van het land (Limburg / Brabant) 30% leegstand zal worden gemeten.

  En dan hebben we het enkel over Nederland. Denk eens aan Spanje en Ierland…

  4. De monetaire crisis (vul zelf maar in)

  5. De Europese crisis (vul die ook zelf maar in)

  (Zaken als oorlogen die bijvoorbeeld door een gebrek aan drinkbaar water gevoerd gaan worden zal ik slechts in de kanttekening benoemen. Denk aan Turkije, Midden- Oosten en China.)

  Nee, lang gaat het allemaal niet meer duren. Wees wat dat betreft gerust!

  Zé [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Sander [3]: Wel hier in la France is het ook duidelijk zichtbaar.
  In het dorp hier, ca. 90 inwoners was al niets meer te verkrijgen, maar in dorpen er omheen, met ongeveer dezelfde inwonersaantallen, hebben we in een maand tijd de volgende zaken hun deuren zien sluiten omdat ze de eindjes niet meer aan lkaar konden breien,
  -2 garages
  -1 bakker
  -1 café
  -1 dierenvoedingzaak
  -1 slager

  Dat betekent dat iedereen met de auto naar de stad dient te gaan, op ca. 20 km, en daar hun zaakjes dienen te regelen.
  ondertussen gaan de branstofprijzen steeds maar weer omhoog, totdat uiteindelijk alles stilstaat.
  Wellicht kunnen we dan een nieuwe wereld opbouwen, en de oude voorgoed achter ons laten.

  Vrede, Zé.

 3. De mensen in Nederland (en waarschijnlijk ook W.-Europa) zullen blijmoedig hun slavernij-belastingen accepteren (al is die hoger 90%) zolang zij hun salarsisstrookje maandelijks netjes krijgen uitbetaald en ieder jaar kunnen rekenen op hun vakantiegeld. Daarom hoop ik dat de economie zo snel mogelijk in elkaar stort, want alleen een zware crisis zoals in in 1929 kan ons nog redden van de totale ondergang van onze vrije en democratische samenleving, of wat daar nog van over is.

Comments are closed.