Dit kan ook met de EU gebeuren als we het willen! Vrijheid is een keuze. De Roemenen hebben tijdens de Roemeense revolutie in 1989 voor vrijheid gekozen maar waren nog niet rijp voor de verandering. Vrijheid gaat immers verder dan het van het pluche verjagen van heersers.

Vrijheid begint bij het individu met het mentaal doorknippen van de navelstreng waarmee we onszelf vastketenen aan de overheid. Niet met het verjagen van de heersers. Maar bij het beseffen dat je een soeverein individu bent dat geen overheid nodig heeft. Tenminste geen overheid zoals in de huidige vorm. Dit is een individuele beslissing, vrijheid kan slechts in een maatschappij optreden indien genoeg mensen de schaar pakken en de navelstreng met de overheid durven door te knippen. Het is een proces van 1 navelstreng per keer doorknippen, individu voor individu.

Ter lering en vermaak enige foto’s die ik in Roemenië heb geschoten. De Roemenen werden zelfs op het platteland door de cultuur marxistische leiders in walgelijke flats gepropt. Iedereen in hetzelfde doosje. Hier de laatste flat, de flat die nooit is afgebouwd omdat het regime is gevallen. Een monument voor een tijdperk, dat van de maakbare mens, de uniforme socialistische heilstaat.

 

 

De vrijheid was maar van korte duur:

 

22 REACTIES

 1. Leuke flatjes, gezellige kleurtjes, helemaal toppie. Doet mij denken aan jaren-60 wijken die je overal aan de rand van NL steden ziet.

  Een flat is natuurlijk het ideale bouwwerk om mensen van hun individualiteit te beroven. Alles is uniform en moet zo blijven, zogenaamd vanwege welstandseisen en dergelijke. Je indivudualiteit is beperkt tot het soort gordijnen die voor je raam hangen, mits De Commissie geen bezwaar heeft.

  Ondertussen heeft de pandbrigade in Indiana, USA het recht gekregen om alle woningen te doorzoeken zo vaak en wanneer men wil. Het wachten is op een vergelijkbare uitspraak van de Hoge Raad hier. U heeft toch niets te verbergen zeker?
  Ratio [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Bon Vivant [3]: Ondertussen heeft de pandbrigade in Indiana, USA het recht gekregen om alle woningen te doorzoeken zo vaak en wanneer men wil.

  Je bedoelt waarschijnlijk dat de burgers van Indiana zich niet mogen verzetten tegen een illegale huiszoeking? Als politie zonder bevel tot huiszoeking binnenkomt moet je ze daar toch binnenlaten? En alles ondergaan? Dat is zo. Als je het daar niet mee eens bent, moet je de agenten in kwestie aanklagen om achteraf je gelijk te krijgen.

  http://www.dailypaul.com/165308/indiana-supreme-court-shreds-4th-amendment

  Hoc Voluerunt [7] reageerde op deze reactie.

 3. “Ondertussen heeft de pandbrigade in Indiana, USA het recht gekregen om alle woningen te doorzoeken zo vaak en wanneer men wil. Het wachten is op een vergelijkbare uitspraak van de Hoge Raad hier. U heeft toch niets te verbergen zeker?”

  De pokken zijn anders ook door consequent inenten uitgebannen; waarom niet met allehuizennagang de misdaad uitbannen?

  Dijk [9] reageerde op deze reactie.

 4. @Ratio [4]: Op zich niks mis mee als dit contractueel is vastgelegd met de flat eigenaar waar je de woning van huurt/koopt.
  Zo zal de een een dergelijke controle verplicht stellen en de andere huisdieren in zijn pand verbieden.

  Vindt wel dat het belachelijk is en voor amerika tegen de gehele grondwet in druist (je weet wel dat stuk papier wat wij niet kennen)

 5. @Hoc Voluerunt [8]:
  Als je het gerefereerde verhaal hebt gelezen, hoc, zul je het antwoord weten. Toch raar dat zo veel idioten deze oplossing blijven blèren. Laatst nog las ik dat die Fukushima-ramp wel goed was voor Japan; kunnen ze de zaak weer opbouwen en dat is goed voor hun economie …..

 6. En wat te denken van de Van Dam eenheden te Leiden.Werden zo begin ’80 gebouwd. Je kreeg een muur om je bed. De ruif aan de voorkant en de poepbak aan de achterkant ontbraken, maar dan ook net. Zelf is Van Dam in Putte gaan wonen in ietwat ruimers.

 7. @Leonardo Pisano [17]: Je kan altijd stukjes insturen naar info@vrijspreker.nl

  Ik kan natuurlijk niet garanderen dat het geplaatst wordt. We hebben enkele mensen die op deze manier artikelen aanleveren. Dit is in principe een Nederlandse site, dus hoe mooi de stukjes in het Engels ook zijn, hier hebben we het liefste Nederlandstalige content.

  Enkele tips (voor zover nodig) staan op deze pagina:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/author/Vrijspreker/

  In eerste instantie zal het als ingezonden artikel verschijnen. Ik ben benieuwd naar je eerste inzending!

  Leonardo Pisano [19] reageerde op deze reactie.

 8. @Ratio [18]:

  Dank je wel, Ratio. Ik zal er eens over voordenken….

  Ik weet niet of je over deze site gaat, maar “Links” ter rechter zijde in het menu vind ik erg verwarrend. Mag ik zo vrij zijn de suggestie aan te reiken om hiervan “Schakels” te maken?

  Als ik zou besluiten mijn korte verhalen in het Nederlands om te zetten, zou mijn fictie (uhhh, dat lijkt het toch?!) binnen jullie formule passen?

 9. @Leonardo Pisano [12]:
  Ik kan zien dat u talent heeft. Een zeer lezenswaardig verhaal.
  Het scenario is jammer genoeg zeer reëel, vandaar dat ik het aandroeg. Met overheid zit men continue op een hellend vlak. Met iedere vrijheidsbeperkende maatregel komen we dichter bij absoluut totalitarisme.

  @Vilseledd [10]:
  Onschuldigen dwingen toegang tot hun huis te verlenen onder dreiging van ontvoering en opsluiting en afpersing of nog erger wordt door geciviliseerde mensen als misdadig gezien. Ook mensen met een uniform en mooie pet zijn maar mensen, en daardoor niet minder misdadig.
  Leonardo Pisano [21] reageerde op deze reactie.

 10. @Dijk [20]:

  U maakt me aan het blozen; ik dank u voor uw vriendelijke woorden en aanvaard ze in gepaste nederigheid.
  Inderdaad, mijn fictie-verhalen zijn niet zo onrealistisch…. Ik heb overigens voor deze aanpak gekozen om degenen die hun kop in het zand steken voor de realiteit om ons heen wakker te schudden. Ik heb genoeg meewarende blikken gehad, en hoop hiermee een listige verpakking te hebben gecreëerd. Zo voor een ieder die tegen hetzelfde probleem aandreunt (of is gedreund): u kunt wellicht de “fictie”-verhalen gebruiken om uw dierbaren wat aan te zetten tot verdere educatie en nadenken….

 11. “Onschuldigen dwingen toegang tot hun huis te verlenen onder dreiging van ontvoering en opsluiting en afpersing of nog erger wordt door geciviliseerde mensen als misdadig gezien.”

  Als er daarna geen misdaad maar is, zoals na een inenting der gehele bevolking geen pokken, dan prevaleert het algemeen belang toch boven het individueel belang.

  “Ook mensen met een uniform en mooie pet zijn maar mensen, en daardoor niet minder misdadig.”

  Dat is de manier, waarop sommige onopgevoede jongeren en helaas ook steeds meer volwassenen tegen de politie of andere bevoegde instanties aan kijken. De agent doet echter geen huiszoeking voor zichzelf, maar in naam van de overheid en dus in ons aller belang.

Comments are closed.