8 REACTIES

 1. Tranen, tranen van verdriet….Vrijheid nu alleen nog maar in dromen, wanneer gaat dat verboden worden?

 2. die afrikaan obama is waardeloos die zou opgehangen moeten worden ron paul is een betere president dat is wel duidelijk.

 3. @Hub Jongen [6]: Nee inderdaad er blijft niet veel over.
  De Amerikaanse constitutie 1778 is in grote lijnen ongeveer gelijk aan die van ons 1798, maar heeft een aantal cruciale verschillen en ook wij zijn van onze constitutie weg gelopen.
  Voor het eerst werden de fundamentele vrijheid van godsdienst, vergadering, drukpers en meningsuiting vastgelegd.
  deze fundamentele vrijheden zijn puur opgesteld in verhouding tussen de machtige overheid en de burgers, dus niet om burgers onderling te beschermen.

  Ook de Nederlandse overheid is weg gelopen van de constitutie door bijvoorbeeld Gregorius Nekschot voor het maken van tekeningen van z’n bed te lichten met een gewapend arrestatie team.
  En het wordt nog extremer als we gaan kijken naar de andere Nederlandse overheidsmethode tot onderdrukking en daarbij het verschil met de Amerikaanse.
  De NL overheid bied op wettelijk papier de mogelijkheid tot vrije expressie (zie Theo van Gohg) er is alleen geen mogelijkheid om je te beschermen tegen burgers of veranderende overheden die het niet eens zijn met deze vrije expressie en scheiding kerk staat.
  dus zo zie je dat verkapte dictators onder de Nederlandse constitutie toch een onderdrukking kunnen uitvoeren, zie minister Donner welke direct in sprong door te zeggen dat de wet op godslastering moest worden aangescherpt en burgers toch maar moeten opletten wat ze zeggen.

  Het verschil met de Amerikaanse constitutie is dat zij dit probleem niet echt hebben omdat de tweede amendement in de constitutie dit dekt door iedere burger het recht op verdediging van de constitutie tegen overheid of burger met wapens, niet mag worden ontnomen. Simpel gezegd Theo zelf of een passant had Mohammed B. uit kunnen schakelen. deze wettelijke mogelijkheid heeft ook een preventieve werking, als Mohammed B. de Amerikaanse burgers de mond wil snoeren had hij wel een vrachtschip met kogels mee mogen nemen.

  Als je zoals Nederland niet een dergelijke tweede amendement in je constitutie hebt en alleen de overheid de mogelijkheid heeft de wet te handhaven met wapens. zal je als overheid ook de burgers tegen burgers moeten beschermen met repressieve middelen. Dus gewapende undercover agenten als lok homo’s inzetten, in bepaalde gemeenschappen en controversiĆ«le meningen uiten op T-shirts of mondeling. en zo de totalitaire gekken uit de samenleving filteren. Maar nee integendeel wat doen ze: Wilders voor het gerecht slepen, een tekenaar van z’n bed lichten en mee varen op de onderdrukking van extreme burgers die geweld niet schuwen.

  5 mei bevrijdingsdag is een leuk feest maar meer een poppenkast dat dat het wat betekend.

Comments are closed.