Vandaag las ik dit artikel:

“Steeds meer detacheerders, interimbureaus en adviesbureaus die van de overheid als klant afhankelijk zijn, vragen surseance aan. Nu de zomer in aantocht is, neemt dat aantal toe: immers ook de leveranciers van externen moeten hun personeel vakantiegeld betalen. 


Zowel de grote bureaus als de kleintje hebben het zwaar, al zullen de grotere kantoren deze dip wel overleven. Veel kleine vissen gaan echter failliet of worden voor een habbekrats opgekocht door de grotere spelers. Vorig jaar vielen dienstverleners Corgwell, Van Naem & Partners, Zorg Consult en Gradus Groep om en dit jaar was het de beurt aan Het Bureau Interim!, Segment Groep en pensioenconsultancy Numerando. Veel gemeenten, die ook de hete adem van de bezuinigingen in de nek voelen, zijn kritischer dan voorheen. Vooral waar het prijzen betreft. Zo sluiten grotere gemeenten steeds vaker raamcontracten af met vaste, grote leveranciers.

De grootste ellende is zoals gebruikelijk voor de eenpitters die het slachtoffer worden van een faillerend interimbureau. Gaan deze failliet, dan hebben de zzp`ers vaak voor maanden aan facturen openstaan en naar dat geld kunnen ze fluiten: het geld gaat naar de curator die verplicht de fiscus en het UWV voorrang verleent. BRON: Profnews

Zomaar een klein artikeltje over hoe de wereld er in dit land voor een ondernemer uitziet.

In dit geval interimbureaus, maar het kan net zo goed een aannemer zijn die failliet gaat en zzp’ers niet meer kan betalen.
En wie zit er op de eerste rij? Onze grote vrienden van de belastingdienst en haar UWV maffia. Is het geen schande? Die clubs doen niets anders dan anderen het risico laten nemen om vervolgens wanneer het misgaat  het laatste restje bloed nog van de stoeptegels te likken.

Enfin hier kan ik me dus mateloos over opwinden.
Wees lief voor je dierbaren

Ingezonden door Pendragon.

3 REACTIES

  1. Ben het helemaal eens met de schrijver, en zou er wel een boek over kunnen schrijven wat er mis aan het graai systeem is. Ook hij die failliet gaat is in mijn optie crimineel als hij geen zorg draagt dat de kleine schuldeisers betaald zijn voor dat hij failliet gaat. Ondanks dat je haast failliet gaat moet je als mens en ondernemer wel correct blijven, want wil je ooit weer beginnen dan willen afnemers en leveranciers niet graag weer zaken met je doen.

  2. Een serieuze ondernemer werkt niet voor interimbureau’s en dergelijke, of moet regelen dat deze zijn geld sneller krijgt.

    Overigens is ‘ondernemen’ bij de overheid wel een interessant geval. Zijn dit soort ZZP-ers ex-ambtenaren die als freelancer hun zakken extra hopen te vullen?

    De overheid staat bij mij op de lijst van instanties waar ik liever niet voor werk.

  3. “het geld gaat naar de curator die verplicht de fiscus en het UWV voorrang verleent”

    En het Penis-Oen-fonds niet te vergeten.

Comments are closed.