Al worden door de politici ,inclusief Jan Kees de Jager, de financiële problemen is de EU ontweken, gebagatelliseerd en zelfs verdraaid, het is ernstiger uit dat zij doen voorkomen.

Zelfs de NOS geeft ook berichten dat schuld afschrijven onvermijdelijk is. Daar gaan je centen terwijl je winst beloofd was!!! En de Kredietwaardigheid van Griekenland wordt door de “ratingbureaus” weer verlaagd.

Geloof maar echt dat er voor of op het komend weekend enkele rare dingen gebeuren.

En dat te midden van het EU circus waar gefrustreerde NL-politici rondlopen omdat ze niet bij de geheime vergadering mochten zijn. Waar het eurohoofd, Jean-Claude Juncker openlijk als onbetrouwbaar leugenaar wordt beschouwd, Waar José Barroso en de Europese president Herman Rompuy bij Angela Merkel in Berlijn moeten komen praten terwijl Herman ondertussen de boel zoet houdt met gedichtjes.

Het circus is gekker dan u denkt en de schuldencrisis wordt steeds groter. In Beursplaza stond een artikel (afkomstig van Xander) dat mogelijke (waarschijnlijke) scenario’s schets voor Europa en voor Nederland.

Bekijk ze goed, het zal u voorbereiden op komende gebeurtenissen.

Beursplaza:

Op grond van onder andere de huidige beschikbare informatie, prognoses en macro-economische cijfers zijn de volgende scenario’s mogelijk voor respectievelijk Europa en Nederland:

Europa:

* Verdere vergroting van het euro-garantie/reddingsfonds.

* Verslechtering van de financiële betrouwbaarheid van de leidende EU-landen.

* Daardoor een slechtere concurrentiepositie.

* Stagnatie van de binnenlandse consumptie.

* Hogere werkloosheid in de eurozone.

* Hogere inflatie door de geldvergrotingspolitiek van de ECB, die er tegelijkertijd niet in slaagt het geld weer uit de markt te nemen, aangezien de banken de rentegevende termijndeposito’s (of ‘eurodollars’) niet in dezelfde mate opkopen als de snelheid waarmee het geld in het financiële systeem wordt gepompt.

* Meer landen die de-facto bankroet gaan en de hieraan gekoppelde redding door de EU.

* Invoering van euro-obligaties en daarmee de vergemeenschappelijking van alle staatsschulden van de EU-lidstaten (oftewel: de zwakke / geldverkwistende landen zuigen de sterke / zuinige landen zoals Nederland leeg – X.).

* Oprichting van een Europese economische regering die ook de macht en invloed van de nationale parlementen overneemt.

* Een ‘haircut’ oftewel gehele of gedeeltelijke herstructurering van de schulden van landen die deze niet meer kunnen aflossen. OF: De uittreding uit de eurozone van die landen met de hoogste staatsschulden en de afwaardering van de opnieuw ingevoerde nationale valuta ter vermindering van de binnenlandse schuldenlast. De buitenlandse schuldenlast blijft bestaan, maar zal in dat geval gedeeltelijk of geheel worden kwijtgescholden.

* Instorting van de hele eurozone.

Mogelijk scenario voor Nederland (dat in de meeste opzichten te vergelijken is met Duitsland en behoort tot de sterkere EU-landen):

* Oplopende staatsschuld door de steeds hogere bijdragen aan de EU, het IMF en de Wereldbank.

* Staatsgaranties om de binnenlandse financiële sector overeind te houden.

* Drastische belastingverhogingen en forse bezuinigingen op de overheidsvoorzieningen.

* Hogere inflatie en stijgende prijzen.

* Sociale onrust.

* Devaluatie van de euro om de schuldenlast te verlichten. De omruilverhouding voor contant geld zou wel eens 10:1 kunnen zijn, terwijl de schulden 1:1 zullen blijven. Dat betekent fors verlies van inkomen en koopkracht.

* Beslag van de overheid op het priv?vermogen van de burgers, hetzij door een bijzondere vermogensbelasting, hetzij door een ‘sociale lasten compensatieheffing’ over het totale vermogen. Ook zou er een dwanghypotheek op basis van een lasten compensatieheffing kunnen worden ingevoerd.

* De zekerheid van de pensioenen wankelt; hetzelfde geldt voor het vermogen in verzekeringen en hypotheken.

* Gedwongen nationalisering van de private pensioenen, resp. de afroming en herverdeling van de priv? opgespaarde pensioenen in het wettelijke pensioensysteem (zie Ierland).

* Het Verdrag van Maastricht valt uit elkaar en landen zoals Nederland en Duitsland treden uit de eurozone.

* Herinvoering van de gulden, de Duitse mark, etc..

(* Nationaal Volksfeest vanwege de bevrijding van de wurgende EU-dictatuur in Brussel)

(* Herstel van de soevereiniteit en begin wederopbouw – X.)

———————————————
P.S. Deze laatste vet gemaakt omdat ze een nieuw hoofdstuk zouden kunnen inluiden.

14 REACTIES

 1. Een heel typisch voorbeeld van dat (Euro-) socialisme alleen maar in staat is om armoede te herverdelen. Met liegende politici die gefrustreerd zeggen te zijn omdat zij zijn gepasseerd voor een vergadering die officieel niet bestaat.

  Gewone mensen snappen dit niet helemaal. Dit is gewoon een bende tuig, witte boorden criminelen en schorem dat er niet voor terugdeinst om 500 miljoen mensen in oorlog en armoede te storten alleen maar om er zelf wat beter van te worden. Het ‘algemeen belang’ is niet geholpen met dit wanbeleid.

  En hoe staat het er intussen voor met 5 rokende kernreactoren in Fukushima Japan? Wat is het stil in de MSM he? Heeft Natte Dweil er al een haiku over geschreven?

 2. Ik heb bij tegenlicht een documentaire bekeken: “2011: Het jaar dat de Euro valt”. Dat was een soort vervolg op de documentaire “De dag dat de dollar valt”. Er werd een fictief scenario geschetst waar soortgelijke dingen gebeurden, alleen was de uiteindelijke afloop anders. Het eindigde met de mededeling van Kees Vendrik (de bedenker van het scenario) dat hij enorm veel vertrouwen heeft in de eurocraten en dat ze uiteindelijk wel met een goede oplossing komen: De Verenigde Staten van Europa.

  Reteip [3] reageerde op deze reactie.
  GB [7] reageerde op deze reactie.

 3. @spnr9 [2]: De Verenigde Staten van Europa.
  Ja, een mooi stukje riooljournalistiek. Men kan natuurlijk geen kritische noot aanslaan richting europa anders kun je je subsidie wel vergeten!

 4. Hoe dan ook, het is één grote puinhoop geworden, het wachten is op een rokende puinhoop. De EU begon zo voortvarend en met een hoop tamtam zou men het varkentje wel even wassen, grote jongens met grootse plannen wilden de wereld veroveren en het beter doen dan de rest….Waar we ons hadden moesten verheugen op de toekomst en de vette worsten die hoogopgeleide hondenkoppen in Brussel ons voorhielden bleken niet meer dan zure uitgedroogde pruimen, het boerenverstand had het duizend maal beter kunnen doen.

  Crisis, de hoge en kleine lijers horen toch te hangen i.p.v. nog langer op het pluche te zitten. Men zou ze toch werkelijk moeten aanklagen voor misdaden tegen de mensheid….Die lui kakelen maar door over hoe ze de burger moeten besturen, controleren, indoctrineren, macht moeten opleggen, lui die zelf totaal geschift zijn, een bord voor de kop hebben en alleen maar bezig zijn hun Zwitserse bankrekeningen te spekken, zij die van voren niet weten dat ze van achteren leven, stinkende kopkaas en opgedroogde corona’s tot diep in de hol hebben, willen ons de weg wijzen!!?? In de kerkers van de congiergerie met ze en weg laten rotten…

  Als NL en Duitsland slim zijn stappen ze nu nog uit de euro, uiteindelijk komt het toch zover, de euro/EU is één groot drama en fiasco. Door betweterigheid, door interventie van andere mogendheden, door vrienden te spelen met de duivel en door onze zielen te verkopen was het van meet af aan al gedoemd om te mislukken, bouwen op leugens, bouwen op lucht en met geld gecreëerd uit het niets kan/kon nooit goed gaan.

  Ik ben bang dat de heren en dames niet toe zullen geven dat de EU een fiasco en drama is die moet worden ontbonden. Nee, ik denk dat men nog dieper zal gaan dan nu, willens en wetens nog verder de boel laten afglijden, tegen de stroom in zwemmen ten kosten van alles zal men niet opgeven tot de laatste druppel bloed heeft gevloeid. We gaan simpelweg allemaal kapot, links of rechts om, het maakt niet meer uit, we zullen beleven dat de EU, de wereld een totaal nieuw systeem krijgt opgedrongen met als grand finale een WWIII….

  Mocht dit niet zo uitpakken dan zal de weg worden gekozen van nog meer verhogen van heffingen en belastingen, nog meer onderdrukken, hyperinflatie en totale waanzin en krankzinnigheid, met ook weer een WWIII als afsluiter….

 5. “De Verenigde Staten van Europa”. Klein probleem: Men voelt zich meer verbonden met zijn eigen stad, streek, land.

  Dit was ook zo in de USA. TOTDAT de Civil War uitbrak. De enorme ellende en onderlinge broederstrijd zorgde uiteindelijk voor een ‘dit nooit weer’ gevoel. Na de Civil War voelde men zich ook Amerikaan. De binding tussen de onderlinge Staten was een feit.

  Een enge gedachte want politici weten dit maar al te goed.

  INFO uit ‘Inflated: How Money and Debt build the American Dream’ van Chris Walen. In de Duitse Amazon winkel Engelstalig te koop voor 20,- http://amzn.to/klsCKv

 6. @spnr9 [2]:

  Het happy end van die crappy documentaire lag iets eerder volgens mij. Namelijk toen die bankier van het flatgebouw naar beneden sprong. Dat Kees Vendrik de Verenigde Socialistische Staten van Europa bekokstoofd door een paar elite eurocraten als wensdroom voor de crisis zag geeft aan wat voor een walgelijk dictatoriaal mannetje het is.

  Voor de rest laat de mogelijke maatregelen van politici zien dat je moet proberen om zoveel mogelijk bezit buiten het gezichtsveld en de invloedssfeer van de roverheid te houden. Dat is altijd al zo geweest maar nu een voorwaarde om niet totaal beroofd te worden van al je opgebouwde bezit. Geplukt ga in ieder geval je worden; dat moet je incalculeren. Maar er zijn gradaties; of je verliest een aantal veren of je “gaat” volkomen kaal!

  Een positieve afloop komt er nooit. Hooguit een catastrofale of een zeer pijnlijke afloop waarbij het hopen is op het laatste.
  Bereid je voor op het ergste en dan kan het alleen maar meevallen.
  Positief tegen de komende periode aan kijken geeft aan de je je niet goed voorbereid hebt en dat is weer een recept voor totale ontreddering en uiteindelijk een trein koppen. Als die dingen dan nog rijden…..

 7. Op dit moment geven veel Nederlanders de schuld van de Griekse (en Ierse en Portugese etc..) staatsschuldencrisis aan de Grieken. Dit schept een basis voor nationalisme dat goede contacten in de weg zit.

  Wat mij betreft is het al een positieve afloop als het grootste deel van de Europeanen de bevolking van een land niet meer identificeert met zijn regering. Uiteraard zullen politici alles doen om dat te voorkomen. Maar het is mogelijk dat de bevolking van een land naar hun bestuurders kijkt, ziet dat het allemaal bagger is en de correcte conclusie trekt dat het in andere landen ook wel zo zou zijn.

  We hebben nu een groot voordeel ten opzichte van de jaren 30, toen er ook een crisis was en landen elkaar de schuld gaven. Nu is het simpel om met mensen uit andere landen in contact te komen, iedereen heeft wel een paar vrienden over de grens en het is dus veel moeilijker om de bevolking van een ander land te ontmenselijken.

 8. @johan [8]:

  Nieuw geld, en daar zal u nooit op achteruit gaan tov euro’s aanhouden..
  De enige inflatie welke op goud van toepassing is, is de gedelgde hoeveelheid.

 9. volgens de Opperdienaar komt het allemaal door de rating agencies, die moeten nodig aan banden gelegd worden. Het kan nog niet zo zijn dat zo’n bureau een land op de knieeen dwingt? Dat moeten we toch niet willen met zijn allen? Destabiliserend.
  Junker zie het zelf:Als het echt belangrijk is, moet je liegen.

  Vilseledd [12] reageerde op deze reactie.

 10. @Vilseledd [12]:

  Dat kan alleen als die landen echt junk zijn. Ligt het probleem dan bij het feit dat een land waardeloos is, of dat één of ander bureau hier niet langer over jokt?

  Jij vindt het zeker ook een goed idee om oproepen tot een bankrun keihard te bestraffen.

 11. China heeft sinds kort ook zijn eigen rating angency omdat ze de 3 Amerikaanse nogal ‘gekleurd’vonden: Griekenland naar junk maar de verschillende staten van de VS die het net zo slecht doen niet afwaarderen…

  De VS slechts een waarschuwing geven… En triple A voor junk pakketjes met bagger-hypotheken.

  De verdediging toen ze voor het congres moesten komen? Vrijheid van meningsuiting. Ze zullen wel heel hard gelachten hebben…

Comments are closed.