Geld verdwijnt als stromend water tussen de vingers door van bestuurders, en we weten allemaal dat stomend water nooit terugkeert. Zo zal het ook vergaan met het geld dat van ons allemaal is afgepakt en door de overheid uitgeleend wordt aan andere Landen waarvan we kunnen verwachten dat ze het nooit allemaal terug kunnen betalen.

 

 
Onze overheid had al voor dat er 4.8 miljard uitgeleend aan Griekenland. Politici, Nederlandse Banken, financiële Instellingen en andere beleggers gokten op een hoger rendement dan dat ze bij “ De Nederlandse Bank ” zouden ontvangen. Nu deze speculanten hun geld zien smelten en het af zouden moeten boeken (afstempelen) wil de regering ze redden, niet door deze banken net als onlangs nogmaals geld te lenen, maar voorkomen dat Griekenland failliet gaat en dit land belastinggeldgeld lenen, wat ze later wel af zullen moeten boeken.

Griekenland kan van dat geleende geld de banken gaan aflossen en voor een gedeelte kwijtschelding proberen te regelen. Banken en beleggingsinstelling zijn op deze wijze gevrijwaard van een eventuele financiële crisis en kunnen hun schulden aan De Nederlandse Bank aflossen.

 

De gevolgen zijn wel dat de burgers zullen moeten bezuinigen om de verliezen van de overheid op te kunnen vangen, want de Staatsschuld wordt torenhoog. Om dat zichtbaar te maken nemen ze de vrijheid om te stellen dat iedere inwoner van Nederland een schuld van 20.000 euro heeft opgebouwd.
Sorry, maar geen enkele individuele inwoner is aansprakelijk voor deze schuld. Het is te gek voor woorden dat derden zomaar even schulden kunnen maken op jouw naam. De bestuurders van het land zouden privé aansprakelijk gesteld moeten worden, en de eerste rechtszaak zou daarover opgestart moeten worden.

Uitleg waarom inwoners niet aansprakelijk willen zijn:
Na de tweede wereldoorlog is het oorlogsgeld vervangen door de Gulden en is Nederland met hard werken een gezond land geworden. De burgers hebben, net als nu, behoorlijk gespaard om verzekerd te zijn van een goede toekomst. Dan komt er een bestuur aan het bewind die onze grenzen voor vluchtelingen openstelde, met als gevolg dat door de aantrekkelijkheid van een verzorgingsstaat de lasten de spuigaten uit liepen. Ook nog even zorgen dat tegen de wens van veel inwoners ons land zich aansloot bij een Europa waarvan we de gevolgen nu zien aankomen. Dan nog even de EURO ingevoerd en de inwoners moesten het allemaal maar slikken, en dan verwacht men nu medewerking van de burgers te krijgen om alle schulden en tekorten van geheel Europa en alle financieel instellingen voor een deel op de inwoners van Nederland af te wimpelen.

Pijn omschrijven of voelen daar zit een groot verschil in. Bestuurders vertellen met mooie woorden en leuke berekeningen wat de financiële schuld van de burgers is, en omschrijven hun eigen pijn zorgvuldig, en delen dan mede dat de burger de pijn zal en mag voelen. Een eigen bijdrage of verantwoordelijkheid ontlopen ze met een berouwvolle uitstraling, maar schuldgevoel en echte financiële pijn hebben ze totaal niet.

Ingezonden dooe Reiny

RED: De politici en MSM maken de burgers zelfs wijs dat als ze niet betalen, dat dan de gevolgen “nog veel erger zijn”.
Voor wie? Voor de beleggers die zelf vrijwillig in Griekenland (e.a.) belegd hebben om winst te maken.
En ze waren niet van plan die winst te verdelen. Laat ze dan nu ook van hun verlies genieten!

10 REACTIES

 1. De garanties in dit monopolie zijn de levens van de burgers..

  Niemand zal zich verantwoordelijk voelen voor de schulden die overheden maken (tenminste dat hoop ik), Helaas ook de overheden zelf niet. Zij voeren dit spel uit, en propaganderen dan dat het de schuld is van de burgers.

  Ze vergeten even:
  – dat hun miljarden over de balk gooien aan onzinnige projecten
  – dat de overheden met een personeelsoverhead van honderden procenten zitten
  – Overheden 10-tallen onzinnige clubjes oprichten waardoor nog meer kosten gemaakt moeten worden (en ze nog meer macht hebben)

  En de belangrijkste van allemaal:
  – Dat de burgers geen toezegging hebben gedaan omtrent geld uitlenen
  – Noch weggeven

  Daarbij moet je ook in beschouwing nemen dat ook de pensioenen al zijn leeg geroofd door de roverheid om zichzelf in stand te houden, en voor garanties van de schulden van andere landen..

  Nederland heeft in totaal voor meer dan 200 miljard euro garanties afgegeven, ondermeer aan banken, verzekeraars en landen als Ierland en Griekenland.

  In 2008 stond de overheid voor 75 miljard euro garant, in 2009 voor 164 miljard euro en in 2010 voor 204 miljard euro. (bijna een ver drie-voudiging in 3 jaar..)

  NIET DE BURGERS…

  Zou het ooit komen tot een belastingstaking..?
  Of gaan we steeds meer “John Galt”?
  GB [6] reageerde op deze reactie.

 2. Ze blijven ook gewoon zeggen dat ze de Grieken aan het helpen zijn terwijl ze gewoon weer bezig zijn hun eigen banken te redden.
  En dit voor de zoveelste keer al ondertussen! Nu dachten ze natuurlijk dat ze het beestje beter een andere naam konden geven.

  Grieken(of welke Europeaan ook) interesseerd hun geen hol. Alles draait om die banken en pensioenfondsen.

  Die allen in wapens beleggen! (en dus hoge rendementen behalen!)

  Men moet langer doorwerken volgens pensioenfondsen.Men herhaalt steeds dat men steeds ouder wordt. Al jaren staan de kranten vol met deze slogans.
  Maar dit is waar de kranten dagelijks vol van moeten staan:

  http://www.gelderlander.nl/nieuws/algemeen/economie/8491160/Pensioenfondsen-onvoldoende-inzicht-in-kosten.ece

  Men hoeft helemaal niet langer door te werken en de pensioenen te verlagen, want pensioenfondsen smijten met ons geld.
  Miljarden gaan over de balk , en daar wijdt men één dag lang artikels aan om vervolgens weer dagelijks de slogans te roepen dat men langer door moet werken omdat men ouder wordt.

 3. bilderberg koopt elk eu land op met uw belasting geld en stuurt er imigratie op af om het dna van de orginele bewoners kapot te maken ook om ghetto,s en chaos te kweken.insiders hebben gesproken het is nu gaande waarom zouden ze liegen je ziet het gewoon gebeuren.

 4. Water komt via een andere weg wel weer terug.
  Zoals regen, sneeuw, mist enz.

 5. @Doompie [2]:

  *Zou het ooit komen tot een belastingstaking..?*

  Nee helaas. De overheid hier kan via loonbeslag haar deel toch innen. Zolang de twee-eenheid bankenwereld/politiek in feite de dienst uitmaakt en het huidige monopolie op geld bij de overheid blijft zijn we geketend. Alles gaat elektronisch en ik heb wel eens geopperd dat je op het eind van de maand gewoon bij PZ weer je loonzakje zou moeten ophalen. Je collega’s kijken je dan aan of je een volslagen debiel bent. Ze hebben geen fokking clue dat ze gegijzeld worden door de bankenmaffia.

  Er is één ding dat ze wel nodig hebben van ons om het systeem draaiende te houden en dat is onze workforce.
  Als het produktieve deel één week het bijltje erbij neer gooit dan komt de trein écht tot stilstand.

  Vanuit de corrupte vakbonden hoef je niks te verwachten in deze;
  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/20/jongerius_grieken-recht-op-behoorlijk-loon.xml

  Grieken die RECHT hebben op een behoorlijk loon en leningen tegen lage rente volgens deze corrupte trien. Waarvan en door wie wordt deze “solidariteit” betaald dik paard? Ik kan er met mijn pet niet bij dat nog iemand lid is van deze criminele bende.

 6. Wat ik nou niet snap (en misschien dat iemand mij dat kan uitleggen) is dat onze voorouders hebben moeten strijden voor een souverein Nederland. Dit hebben ze met veel bloed, zweet en tranen voor elkaar weten te krijgen en e.e.a. is ook vastgelegd in de grondwet (ik ben geen jurist overigens).

  Echter, met de komst van de politieke EU (en de politieke macht zal alleen maar groter worden), is de souvereiniteit van ons land als sneeuw voor de zon verdwenen. Belangrijk punt hierbij is dat dit zonder toestemming van burger is gebeurd, terwijl de Wet zegt dat dergelijke beslissingen (beslissingsbevoegdheid uithanden geven aan derden) enkel genomen mogen worden door een meerderheid van het volk

  Wordt het volk gepasseerd, dan is er sprake van een zeer ernstig misdrijf (landverraad) dat bestraft dient te worden met maximaal levenslang (en geen 20 jaar met aftrek dus)

  Hoe kan het dan dat hier met geen woord over is gerept en dat er ook nooit een rechtzaak tegens de staat is aangepannen. Kan iemand mij dit uitleggen? Of is het misschien mogelijk om dit alsnog op te starten?

  Rien [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Dinges [7]: “Wat ik nou niet snap (en misschien dat iemand mij dat kan uitleggen) is dat onze voorouders hebben moeten strijden voor een souverein Nederland”

  Hahahaha, dat hebben we inderdaad op school geleerd, maar de enigste soevereiniteit die “gewonnen” werd is die van de oranjes. En de overige heersende partijen natuurlijk. Het gepeupel is nooit soeverein.

 8. The Rothschild and Sons adviseurs staan klaar om de Grieken te ontdoen van hun laatste waardevolle bedrijven:

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/297652/IMF-dwingt-Grieken-tot-meer-drastische-hervormingen.htm

  Begin deze eeuw is Argentinie ook op dezelfde manier van al zijn rijkdommen beroofd. Miljarden-omzet bedrijven zijn daar voor een peulenschil opgekocht door de vriendjes van de Rothschilds.

  Argentinie had er zelf een zooitje van gemaakt natuurlijk, maar dat heeft de IMF maar al te graag zo’n landen. Ze krijgen enorme leningen toegedient van de IMF, in ruil daarvoor moeten ze hun land openstellen voor buitenlandse bedrijven en buitenlandse investeerders. En zo zijn de grootste Argentijnse bedrijven nu in handen van de Amerikanen gekomen. Voor peanuts opgekocht!

  Met precies dezelfde tactiek hebben ze ook alle rijkdommen van Afrika bemachtigd. En landen waar dat niet bij gelukt was worden nu bestookt met Tomahawk raketten van 1 miljoen per stuk, die door ons betaald zijn!

Comments are closed.