Terwijl onze politici uren debatteren over 20 miljoen, geeft min. de Jager binnen een paar minuten het duizendvoudige aan Griekenland (‘geloof me we krijgen het met rente terug’). Wat gelooft u nog? Dat deze ‘democratische’ beslissing van de Jager goed voor u en ons allen is?

Ooit begon de geroemde? democratie in Griekenland. Onder allerlei niet-democratische despoten zijn er door de eeuwen velen gevallen, maar nu vallen er onder de democratische principes steeds meer slachtoffers. Is het niet met levens (wij moeten de democratische rechten in Irak, Afghanistan en Libië herstellen), dan is het wel wat er met uw leven gebeurt doordat u en uw kinderen op democratische wijze van uw vermogen wordt afgeholpen. De 24 miljard Euro die extra naar het Griekenland steunfonds gaan, betekenen € 1500 per PERSOON uit uw gezin. En dat is dan nog maar de tweede stap in het eerste deel van deze tragedie.

Onder het mom van solidair zijn en het Algemeen belang, moeten we koste wat het kost, blijven bijdragen aan het Europese ideaal van enkele politici. En mocht u daar tegenin willen, dan heeft u ‘het’ niet begrepen en trouwens, dit was toch democratisch besloten? Ziet u de drog- en cirkel redenaties?

Vandaar dat dit Griekse drama wel eens tot het eind van de democratie (die er binnen de EU toch al niet was) en hopelijk niet tot een dictatuur van Brussel gaat leiden.

Als Griekenland dan zo nodig binnen de EU gehouden moet worden, best, maar laat ons er dan tenminste uitstappen. Ik heb er geen bezwaar tegen om net als de Zwitsers, mijn guldens om te moeten rekenen in Euro’s, en zo slecht draaien die Zwitsers niet, maar laat me tenminste niet onder deze democratische dictatuur uitgekleed worden.

31 REACTIES

 1. Als dit een echt democratisch land was -voor wat dat waard is- dan zou Minister Spekkie per referendum toestemming vragen voor een nieuwe ronde geld cadeau doen (het komt nooit terug) aan de Griekse staat en -banken. En ik weet wel waarom hij niet zo’n referendum durft te houden, tenzij hij zeker weet dat hij zijn zin krijgt.

  Leonardo Pisano [8] reageerde op deze reactie.

 2. Sterker nog, de landen die de beste democratieën nastreefden worden ook dagelijks door Brussel bedreigd.

  Scandinavië! Dat zijn(waren) landen die nog enigszins hun eigen burgers respecteren. Kijk naar Noorwegen, schitterend hoe dit land voor onafhankelijkheid heeft gekozen i.p.v de keiharde knechting van de E.U.
  Noorwegen is super rijk aan olie en gas en heeft besloten om dit geld aan zijn eigen land en eigen burgers te besteden. En daarbij ook nog denkend aan de volgende generaties. Zij wilden niet dat alleen deze generatie van de rijkdom zou profiteren en ze hebben allerlei dingen verzonnen om de volgende generaties ook mee te laten profiteren van die rijkdommen.
  Bij ons laten ze de volgende generaties meegenieten van de enorme schulden die ze maken.

  Lang leve de democratie Noorwegen! Een voorbeeld voor de hele wereld!

 3. De ellende is lieve mensen, dat wij het hier wel tegen elkaar roepen, maar de grote massa is te lamlendig om in verzet te komen. De couch potatoes drinken hun biertje, trekken een zak chips open, laten een scheet en zappen zich lamlendig door de avond heen om aan de nimmer aflatende stompzinnige reclames te ontkomen. Vervolgens duikt men tussen de zure lappen om even vleselijk te genieten om daarna een paar minuten later moe maar voldaan in dromenland weg te zakken, waarna dit ritueel zich vijf dagen per week herhaalt, met uitzondering van de vleselijke geneugten. Dat dan weer niet…

  Beter is het, denk ik, om in je eigen kleine wereld zo min mogelijk energie te besteden aan die maffioso in Den Haag en Brussel. Probeer als het enigszins kan ver onder de radar van die dieven te blijven en zorg voor hen die jou echt dierbaar zijn.

  De massa sjokt braaf achter elkaar aan…

  Pendragon

  Ratio [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Pendragon [3]: De grote massa gelooft in sprookjes, zolang dat het geval is zal er weinig veranderen. Ik ben ergens juist blij dat ze op de bank blijven hangen. Als ze op dit moment in beweging komen om hun collectivistische wensen in daden om te zetten zijn we nog verder van huis.

  Rien [6] reageerde op deze reactie.
  Leonardo Pisano [9] reageerde op deze reactie.
  Leonardo Pisano [9] reageerde op deze reactie.
  Leonardo Pisano [9] reageerde op deze reactie.
  Leonardo Pisano [9] reageerde op deze reactie.

 5. De historie in de strijd tegen het onrecht is nooit veranderd, het is altijd een klein groepje die daarmee begint en ze worden tegengewerkt door hen die hun lafheid achter cynisme verbergen maar verzet, hoe marginaal ook, blijft de bevestiging van het leven in een wereld die overspoeld is met corruptie. Het is de hoogste geloofsdaad, de hoogste vorm van spiritualiteit en alleen daardoor blijft hoop mogelijk. Zij die de grote daden van verzet verrichten offeren vaak hun veiligheid en comfort op, zitten dikwijls gevangen en worden in enkele gevallen gedood. Zij begrepen dat leven in de breedste zin van het woord en het bestaan als vrije onafhankelijke menselijke wezens, zelfs onder de zwartste nacht van de staatsrepressie, overeenkomt met opstandigheid tegen onrecht.

 6. @Rien [6]: omdat ze niet nadenken blijven ze zoals ik het zie toch in sprookjes geloven. Waarom zouden ze anders steeds stemmen?

 7. @Bon Vivant [1]:

  Je denkt toch niet serieus dat een referendum er toe doet in onze democratie? Zie de stemming inzake de Eur. Grondwet een paar jaar geleden. gewoon naast zich neergelegd. En dan vraagt Balkenende zich nog af ook waarom de nederlandse burger de politiek zo wantrouwt…
  Of Ierland en Frankrijk – gewoon net zo vaak het referenbdum herhalen tot je het antwoord krijgt dat je wilt (en daarna natuurlijk nooit meer).

  Bon Vivant [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Leonardo Pisano [9]: Actie heeft op dit moment slechts nut als het mensen kan overtuigen van het libertarisme. Als je het non agressie principe onderschrijft ga je niet met geweld je gelijk halen. Men dient 1 voor 1, persoon voor persoon, in te gaan zien dat het collectivisme verwerpelijk is en een dood spoor is. Dat het tot dictatuur voert.

  Je ziet dat velen zoeken, maar men zoekt nog naar partijen die hun droom van een maakbare maatschappij in tact laat. Het heeft tijd nodig dat men inziet dat linkse idealen voor iets minder linkse idealen inruilen helemaal niets oplost.

  Leonardo Pisano [17] reageerde op deze reactie.

 9. Op dit soort forums lees ik vaak dit soort verhalen en als er meetings zijn van deze media’s dan hoor je vaak geklaag over alles en nog wat, wat er verkeerd of corrupt is en als dan iets verder vraagt van wat zij er daadwerkelijk tegen hebben gedaan, blijft deze vraag onbeantwoord. Nog niet 0,0001% van de bevolking onderneemt daadwerkelijk iets, dat weet ook de politiek en daarom zou er niets veranderen. Totdat het te laat is om überhaupt nog iets te ondernemen, het hek sluit zich elke maand steeds iets verder van onze gevangenis, die nog steeds vele niet zien. Andere van bewust maken is weggegooide tijd en inspanning, ze horen toch alleen maar wat ze willen horen en sluiten jou liever nog buiten, dan zelf er in te verdiepen. Het is net als bij de Matrix vele kiezen toch voor de blauwe pil, want dan kunnen ze met hun eigen illusie verder.

  Cyclope [13] reageerde op deze reactie.
  Ratio [14] reageerde op deze reactie.

 10. @Qvic [12]:

  Goed opgemerkt!

  Onze laatste redmiddel is een consumptie stop(voeding uitgesloten dan). Dat is het enigste wat hun nog kan raken. Om de rest zullen ze alleen maar lachen. De laatste grote opstanden hier in Europa waren tijdens de Irak oorlog. Miljoenen mensen gingen de straat op,en wat voor een effect had dat? Totaal geen!

  Ik ben er van overtuigd dat een consumptie stop het laatste redmiddel is die vreedzaam is. En het is uiterst doeltreffend.Maar ik ben er ook van overtuigd dat wij dat nooit voor elkaar gaan krijgen.Daar moeten miljoenen mensen aan mee doen om effectief te zijn.

  Regeringen zullen ons alleen maar meer knechten als er ooit rellen komen. Men heeft niks aan opstanden van miljoenen mensen. Dat heeft Cantona toen heel goed begrepen toen hij een bankrun probeerde te organiseren.

  Ratio [14] reageerde op deze reactie.

 11. @Cyclope [13]: Een consumptie stop raakt de overheid echt niet. Het vernietigt alleen maar nog meer bedrijven en versterkt dus de overheid.

  @Qvic [12]: Velen zoeken keer op keer de gevangenis zelf op. Soms ruiken ze aan vrijheid, maar toch zoeken ze hun kooitje weer op. Alleen voorlichting kan dat veranderen. Het NAP met geweld promoten is een inconsistente actie. En lost dus niets op.

  Cyclope [15] reageerde op deze reactie.

 12. @Ratio [14]:

  Uhm, waar wordt de overheid van betaald? Beetje beter nadenken hoor!
  Het volk betaald zijn eigen knechting. Meer belastinginkomsten betekend meer politici, meer wetten, meer ambtenaren, meer politie etc etc

  Ze zijn als de dood voor economische krimp, ik dacht dat dat wel duidelijk was ondertussen. Ze hebben met miljarden gestrooid om ook maar een procentje krimp te voorkomen. Krimp is de grootste bedreiging van overheden.

  Zo’n consumptie stop zou je overigens goed moeten aanpakken. Opbouwend aanpakken. Eerst een weekje, dan 2, 3… Ik weet zeker dat je na drie weken al keiharde eisen kan stellen.
  In nog geen maand heeft het volk zijn macht weer terug.

  Maar ik geloof niet dat het volk dit kan organiseren. Daarom geloof ik ook niet in de bevrijding van het volk.
  In feite hebben we wel de vrijheid, maar die moet je wel zelf nemen. En die kan je alleen maar nemen door te maken dat je hier snel wegkomt. OF je moet de rest van je leven blijven klagen en in illusies blijven geloven.

  Ratio [18] reageerde op deze reactie.

 13. @Ratio [11]:

  De tijd zal het leren. Naar mijn overtuiging blijft de zaak overeind omdat de man in de straat geen alternatief krijgt geboden en wat te verliezen heeft. Als srehalve hetzij een goed alternatief wordt geboden ,hetzij de zaak negatief spiraleert wordt het libertarische pleit gewonnen…. Maar op enig moment zal actie moeten worden genomen.
  Ratio [19] reageerde op deze reactie.

 14. @Cyclope [15]: Een tekort aan belastinginkomsten houdt geen enkele overheid meer tegen. Een moderne overheid heeft meer middelen. De geldpers en daaraan gekoppelde sterke inflatie zijn op dit moment een zegen voor de overheid. QE1 en QE2 zijn intussen al achter de rug in de VS. Het einde van de goedkoopgeld politiek kan best gevolgd worden door een periode van hoge inflatie waarin de staatsschuld grotendeels verdampt. Waarna we weer bij start zijn uitgekomen. Krimp of geen krimp.

  Iedere crisis, en ook economische teruggang, zal worden aangegrepen voor meer overheidscontrole. En is dus niet per definitie een zegen voor de burger.

  Cyclope [20] reageerde op deze reactie.

 15. @Leonardo Pisano [17]: Indien een meerderheid van de bevolking pro libertarisch is dan zal het uiteindelijk vanzelf goed komen. En zolang libertarisme iets van de minderheid is, kunnen we de rest vanuit onze principes niets opleggen. Zo simpel is het volgens mij.

 16. @Ratio [18]:

  Overheid maakt schulden, belastingbetaler betaald schulden terug. En niet anders. Begint een overheid geld bij te drukken zonder dat daar een economie tegenover staat, die die schulden kan terug betalen, is vragen om problemen.

  Overheid is nu al gedwongen om in te krimpen. Een direct gevolg van de gekrompen economie. Poltici zijn als de dood voor krimp omdat het een directe bedreiging is voor hun baan.

  Bij die infaltie die jij noemt, die gunstig zou moeten zijn voor de overheid, hoort economische groei. Anders stijgen de lonen niet en hebben ze totaal niks aan die inflatie.

  En bij hoge inflatie, stijgt de rente. Waardoor zij dus veel meer rente moeten betalen over hun schulden.

  Ratio [21] reageerde op deze reactie.
  Ratio [23] reageerde op deze reactie.

 17. @Cyclope [20]: Begint een overheid geld bij te drukken zonder dat daar een economie tegenover staat, die die schulden kan terug betalen, is vragen om problemen.

  Natuurlijk verdampen dan de pensioenen om maar wat te noemen. Je ziet echter dat overheden dit in het verleden maar al te vaak hebben gedaan. Daarna zijn er een paar opties. Je schrapt 3 of 6 nullen van je valuta en roept iedereen op de valuta om te wisselen. Waarbij de fiscus aandachtig meekijkt en geld van de zwarthandelaren en anderen zonder goede verklaring confisceert. Je gaat over op een buitenlandse valuta waarbij je restricties oplegt aan de valuta in en uitvoer. In beide gevallen wint de overheid.

  Cyclope [25] reageerde op deze reactie.

 18. @Cyclope [22]: Ja, maar de looptijd verschilt. Je ziet dat landen in problemen komen als relatief veel krediet moet worden geherfinancierd. Als de varkenslanden een beetje slimmer waren geweest hadden ze hun schulden met langere looptijd uitgegeven. Nu vervalt relatief veel in een jaar tijd en als je dan tientallen procenten interest moet betalen wordt het steeds lastiger.

 19. @Cyclope [25]: Denk je dat het Mugabe of een politicus wat uitmaakt dat het land failliet is? Politici draaien de economie van een land zonder blikken of blozen de nek om. Als het hun uitkomt.

  Als politici inderdaad voor een goed draaiende economie zijn dan hadden ze al lang belastingen verlaagd, gedereguleerd en wat al niet meer. Maar dat willen ze niet. Ze willen zoveel mogelijk invloed. En als ze moeten kiezen tussen invloed uitoefenen of economische groei zullen ze voor invloed uitoefenen kiezen.

  Cyclope [27] reageerde op deze reactie.

 20. @Ratio [26]:

  Een westerse politici maakt het wel wat uit ja. Mugabe krijgt zijn geld waarschijnlijk van het westen dus hem maakt het niks uit hoe zijn land er aan toe is. Onze politici worden toch echt door ons betaald. Als wij niet genoeg belastingcenten opbrengen is er niemand anders op deze wereld die onze politici gaan betalen.

  Daar komt nog eens bij dat Europa en de VS graag de machtigste willen blijven. En daar zijn overconsumerende varkentjes voor nodig, hoe je het ook went of keert. Die 100 tomahawk raketten die Ghadaffi op zijn dak heeft gekregen zijn door ons betaald. 1 miljoen per stuk. Landen waar niet zo geconsumeerd wordt zijn niet machtig, ook al hebben ze olie en gas. Hun geld moet uit het rijke westen komen en dan nog kunnen ze zich niet meten aan de inkomsten van onze belastingdienst die zwaar gespekt wordt door onze hebzucht.

  Ik blijf erbij, wij betalen onze eigen knechting door onze consumptie.
  En wij betalen al die onderdrukkingen in het buitenland. Irak,Afghanistan,Libie etc etc

 21. @Leonardo Pisano [16]:

  Denk je dat ze daarna referenda gaan houden om weer uit de EU te stappen als het volk dat zou willen?

  Als de bevolking uit de EU wil stappen, moet men dit gewoon doen. Zonder toestemming en zonder referendum. De geschiedenis leert dat je niemands toestemming nodig hebt bij dit soort beslissingen; hooguit de medewerking van een machtige medestander.
  Hub Jongen [29] reageerde op deze reactie.

 22. @Bon Vivant [28]:

  “Als de bevolking uit de EU wil stappen, moet men dit gewoon doen. ”

  ‘”De bevolking'” zal niet uitstappen. Kan alleen maar door individuen.
  Kun je concreet aangeven HOE dat kan?

 23. Europa en Nederland zijn een zinkend schip, met de overgrote deel van de bevolking passagiers welke kiezen om naar de live band te luisteren ipv zich naar de sloepen te haasten. Consumerend en genietend van de entertainment gaan ze ten onder met het schip .

  De kleine groep welke wel weet dat het schip aan het zinken is, probeert de meute duidelijk te maken dat de schip zinkt. En zo doenend zinken ze mee naar hun verderf.

  Het enige wat te doen is, is om het schip te verlaten. Zoek degenen op die het willen, en ga gezamelijk weg, en bouw een bestaan ergens anders op. Desnoods op zee.

Comments are closed.