Het is niet zo eenvoudig om precies te weten wat er speelt in het Griekse eurodrama. Vertouwen in een soepele en gelukkige afloop zal ondertussen wel niemand meer hebben. De verwarring en speculaties worden vooral ook versterkt door uitlatingen van de betrokken politici, op de eerste plaats door de voorzitter van de eurogroep, Jean-Claude Juncker, de officiële euroleugenaar.
Jean-Claude verspreide geruchten dat Griekenland misschien de volgende tranche van de lening niet krijgt. Vrijdagmiddag werd het Grieks kabinet bij elkaar geroepen voor een zeer belangrijke vergadering. Wat daar uit komt, is op moment van schrijven van dit bericht nog niet bekend, maar alles is mogelijk. (*1*)

In ieder geval hebben de Grieken zelf helemaal geen vertrouwen in de “Griekse euro” of beter gezegd in de “Griekse banken”. De Grieken hebben volgens het Duitse dagblad Bild  in het afgelopen half jaar al 46 miljard euro naar het buitenland in veiligheid gebracht: “Particulieren hebben zo’n 31 miljard euro minder op Griekse banken staan, bedrijven 7 miljard euro minder en buitenlandse investeerders haalden 8 miljard uit het land. De Grieken zouden hun geld vooral naar banken in Groot-Brittannië en Zwitserland hebben gebracht.”

Wordt Griekenland uit de euro gezet, of gaan ze er vanzelf uit?

Beide oplossingen zijn voor politici niet erg aantrekkelijk. Het is immers een duidelijk teken van het falen van één van hun belangrijkste hobby’s. Zij zullen dus trachten dit te vermijden.Blijft over uitstel van executie door nieuwe leningen of schulden afschrijven.

En ze hebben altijd nog grote macht om de belastingbetalers het te laten betalen.

Maar of de boel nu of over een jaar ploft, ploffen zal het. Wees daar op voorbereid.

————————————-
(*1*) Het nieuws vrijdag om 18.00 uur was dat de Griekse politici het NIET eens konden worden over de geëiste bezuinigingen.

8 REACTIES

 1. Misschien gaan de Grieken het spel winnen.
  Meer geld in Griekenland stoppen betekent ook het dichttimmeren van een uitgang voor de EU. Als er echt geen weg terug is hebben de Grieken ons bij de ballen.

 2. Kwam ik tegen op ZeroHedge:

  Junker (Eurogroup chairman): You will come to toe, do as we say or no more money.
  Greece: Yeah, OK
  Junker: Glad that’s settled.
  Greece: What’s settled
  Junker: You’ll do as we say
  Greece: yeah right. Go fuck yourself
  Junker: What do you go fuck myself? Without the money, you’ll go belly up.
  Greece: So the fuck what? Not my problem, we’re already insolvent, bankrupt, done, fin asshole.
  Junker: Well, you won’t be able to pay your debt.
  Greece: So the fuck what, like that’s news?
  Junker: You have to pay your fucking debt, assholes
  Greece: Go fuck yourself.
  Junker: If you don’t pay, the banks will all go belly and the EU itself will dissolve!
  Greece: So?
  Junker: You people are irresponsible!
  Greece: (LOL) So? Shouldn’t have lent me the money, douchebag. Ever heard of character loans?
  Junker: What will you do if we don’t give you the money?
  Greece: Not pay off and all your banks, the ECB, your pension funds and governments will go shitzola, baby.
  Junker: OK Where do I send the money. Oh, and can I book a room for the high season now?

 3. Oud Europarlementarier Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) in een interview met het Parool vandaag: ‘Ik heb wel gezien dat Griekenland out of control was. Ik kan het eigenlijk niet anders zeggen: er is corruptie. De vriendjespolitiek overheerst in alle lagen van de samenleving.’ Op de vraag Kan het project Europa mislukken ?: ‘Ja hoor. Het kan imploderen.’

 4. De Grieken de Grieken de Grieken! Ipv Goldman Sachs, Goldman Sachs, Goldman Sachs.

  Alweer weten de slimmerikken de schuld af te buigen op het volk.

  Het zullen nooit eens politici of banken zijn die de schuld krijgen!

  Ik denk vaker: hypocrieter kan het toch niet meer worden? Jawel….. Ratko Mladic moet in Den Haag terecht staan terwijl eenzelfde figuur(vader van MAxima) vrolijk voor het beeld van miljoenen mensen zij aan zij met Beatrix rondloopt vandaag.

  En iedereen heeft zijn mond vol van hoe geweldig Maxima wel niet is. Haar vader is medeplichtig aan veel meer doden dan Mladic.

  Alweer het bewijs dat de media de controle heeft over ’the mind’ van 75% van de bevolking!

  pcrs [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Cyclope [6]: Dat percentage lijkt me vrij optimistisch. Ik zou minder MSM kijken, dan is het nog een beetje uit te houden. Je merkt de crisis dan alleen omdat de BTW tarieven en de prijzen van alles continu omhoog gaan.
  Maar die hypocrisie, daar ben je wel vanaf. Als je dan na een paar jaar weer een keer het nos journaal ziet, rol je van de bank af van het lachen.

  Cyclope [8] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.