Althans bij de minister van oorlog: Hans Hillen. Het mandaat loopt wel af de volgende maand, maar Hans wil het graag verlengen. De NOS deelt dit mee in onderstaand bericht.

Wat opvalt dat er helemaal niets wordt gezegd over de kosten voor de productieve Nederlanders.

We herinneren ons alleen dat er voor de hele missie van 6 stuks F16’s en minimaal 200 militairen een bedrag van 20 miljoen was uitgetrokken.

Zit daar nog reserve in? Lijkt wel sterk. Hoeveel komt daar nog bij?
Moet er daarvoor ook nog meer worden bezuinigd?
Op de ouderenzorg?
Waar nog meer?

———————————————————–

NOS: Hillen wil missie Libië verlengen

Het ziet ernaar uit dat Nederland langer meedoet aan de missie in Libië. Eind volgende maand loopt het mandaat van de huidige NAVO-missie af.

Minister Hillen schrijft aan de Tweede Kamer dat de politiek-militaire doelstellingen van de NAVO nog niet zijn gehaald en dat voortzetting van de missie noodzakelijk is om grootschalig geweld door de Libische leider Kadhafi te voorkomen.

Hillen zet in op deelname met eenzelfde bijdrage van Nederland als nu. Nederland helpt nu mee met zes F16’s en zo’n 200 militairen.

De kwestie moet nog in het kabinet worden besproken. En over twee weken praten de NAVO-ministers van defensie erover.

Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/243649-hillen-wil-missie-libie-verlengen.html>

16 REACTIES

 1. @André nl

  Jou opmerking is zo spot on. Dat ik er eerder depresief van word dan ik er om kan lachen.

  Lijk net of die gasten C&C generals aan het spelen zijn.

  I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones.
  Albert Einstein
  US (German-born) physicist (1879 – 1955)

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 2. We stonden allemaal te kijken van de standvastigheid van Drs. Rutte, dat het met 20 miljoen gepiept zou zijn. Politici liegen doorgaans de helft in hun voordeel en bovendien kan er nu worden gezegd, dat “het allemaal wat tegenvalt en langer duurt”, edoch het einde is in zicht.

  Waarom vertellen ze ons niet gewoon, dat beide partijen door het Westen worden bewapend? Je moet toch van je afgewerkte uranium af? Bovendien gaan we daar zelf na de eerste de beste Sahara-storm zelf ook onder lijden, dus we hebben er alle belang bij dat de strijd wordt opgevoerd om een einde te maken aan dat barbaarse bewind van die woestijnvos.

  Onze ex-vrind Ghadaffi.

  Zé [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Martin [5]: Nu Mladic die als oorlogsmisdadiger wordt opgepakt, straks Rutte, Hillen, Balkenende,Sarkozy, Blair, Bush etc.?

  Vrede, Zé.

 4. @Ruud [6]: Om het nog maar eens duidelijk te maken, WIJ, het rijke westen, is Al Qaida.

  Wij zijn de werkelijke terroristen, ik heb in ieder geval in het westen nog geen islamitische luchtaanvallen meegemaakt, wel dan.

  Vrede, Zé.

 5. Reactie op stukje van Martin,wist je dat de broer van bak ellende een v/d grote bazen is van een v/d grootste petrochemishe pijpleiding bedrijven en nu dus Irak en afganistan hiervan vooezien om de olie en het gas daar weg te stelen?Vorig jaar sloot Shell de grootste gasdeal ooit,het winnen van alle gas in Irak!Heb dit NIET in de media gezien!

  Zé [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Rolf Venekamp [8]: En in Libïe gaat het niet om loie, maar om….water.
  Libïe bezit de grootste watervoorraad van het Midden Oosten, en voorziet alle omringende landen van water.
  Water is nog kostbaarder dan olie, en dat weet onze kroonprins maar al te goed.
  Maar treur niet, binnenkort is het echt helemaal afgelopen met dit gajes, dus draai om, en begin zelf met het creëren van een betere wereld, een overheid e.d. zal dit never nooit nie voor ons gaan doen, integendeel, we worden belogen, verraden, bestolen en constant voor de gek gehouden.

  Vrede, Zé.

 7. Valt er in Syrië nog iets te halen? Het schijnt dat de arme burgers (is lam) daar worden vermoord door hun eigen regering en dat moet stoppen!! Alleen jammer voor de bevolking, “wij kunnen namelijk niets voor jullie doen, want jullie zijn kale kikkers en daar kan men geen veren van plukken”, kortom; jullie hebben niet iets waarom het Westen zou kunnen besluiten een aanval te openen….Toedeledokie!!!

  Wat is dat voor een klere bende hierboven die pro deo adverteren?
  IIS [12] reageerde op deze reactie.

 8. @IIS [11]:

  Even ter verduidelijking, mij zal het worst zijn dat men in het MO tekeergaat, ieder land is soeverein en kan doen en laten wat ze wil, wij hebben ons daar niet mee te bemoeien.

  Of de onrusten door het Westen zijn aangewakkerd lijkt me een overbodige hypothese, het Westen is aan het vechten voor zijn eigen economische hachje. Het mag duidelijk zijn dat het Westen (USA) zijn imperialistische macht aan het vergroten is, “First we take Iraq, than we take Libya and soon the rest of the rat pack!!”.

  Men probeert stuurbare regeringen te installeren. Het is me alleen niet duidelijk of men fundementalisten die ogenschijnlijk daar een doorbraak willen forceren zich ook laten sturen of reeds worden gestuurd….

  Zé maakte een mooie opmerking dat wij, het westen is/zijn Al Qaida, en zo is het maar net.
  IIS [13] reageerde op deze reactie.

 9. 40 miljard aan terreur geld is er bij de G8 gereserveerd voor het opzetten van nieuwe al-CIAda fracties in het buitenland.
  Maar wie graag van Arabische lentes houdt staat al snel te zeuren als zij het omgekeerde gaan doen.

  Want met alle gebeurtenissen in het westen zoals de crisis,afbraak van voorzieningen en het meest belangrijke het vullen van de zakken van heren als Deetman etc bereiken wij hier straks ook ons kookpunt.

  De opstand in spanje is een kleine voorbode van wat komen gaat.En voor wie het niet wil zien.Sla de geschiednis er eens op na waarom zelf verzonnen intelectuele vaak het eerste het haasje zijn bij een volksopstand.
  Het antwoord laat zich al raden omdat zij de gene waren die altijd hun zakken hebben gevuld met hun dubbele moraal.

  Voor wie het spel begrijpt ziet de politiek in een gevaarlijk spel.Leg de platte grond van een berooide particulier over die van de vele overheden en snap dan dat ze tot alles toe in staat zijn.

  Een particulier zal zijn eigen huis,auto of wat dan nog in de fik steken als hij of zij de rekeningen niet meer kan betalen maar een regering of een heel NAVO bondgenootschap begint gewoon een totale oorlog zodat er na de vrede nieuwe kaarten getrokken kunne worden.Schulden zijn per direct opgelost en begrotingstekorten bestaan niet meer.

  Met andere woorden men wil de huidige politieke en strategische verhoudingen tot een MELT-DOWN laten komen en dan weer vrolijk met schoongepoetse lei opnieuw beginnen.Maar daar hoeven u en ik niet perse bij te zijn volgens de hoge heren.
  Er zijn heel wat mega grote bunkers zoals in het Afghaanse Kandahar waarvan de beelden helaas niet meer terug te vinden zijn op Google etc.Maar andere ondergrondse overlevings steden zijn nog wel op internet te vinden.Als je kijkt naar de afmetingen van die loze ruimtes moet er ergens een lichtje gaan branden.

  Tunnels met een doorsnee van 100 meter moeten vragen oproepen als men maar 10 procent van de opwaardse ruimte gebruikt.Met andere woorden wat is er zo groot een voertuig,vliegtuig of ? dat de tunnel ook 100 meter de hoogte in gaat

 10. ja mensen de navo heeft 12 kinderen vermoord via bombardementen en het mag allemaal want de elite heeft poen nodig jajaja poen mensen he om hun kaviaar en luxe villa met zwembad leven te onderhouden.bilderberg en de usa moorden er vrolijk op los want waneer de usa kindertjes vermoordt wordt obama geprezen als held.

  Zé [16] reageerde op deze reactie.

 11. @ronald [15]:
  Rouw
  Het is vandaag precies een week geleden dat de tornado over Joplin raasde. De gouverneur van Missouri heeft daarom vandaag uitgeroepen tot een dag van rouw. Op alle overheidsgebouwen hangt de vlag halfstok.

  Later vandaag bezoekt president Obama het getroffen gebied. Hij wil met eigen ogen de schade zien die is aangericht door het natuurgeweld.

  Enne, vliegt hij daarna door naar Afghanistan om de schade en de doden te aanschouwen die de Navo daar heeft aangericht?

Comments are closed.