Speculatie en manipulatie, verdraaide woord keuzes, verzwijging, bangmakerij, propaganda, het is allemaal aan de orde van de dag. Ik kan me niet beheersen om mij hier niet aan te storen. Om deze frustratie concreet in beeld te brengen heb ik de afgelopen week de berichten verzameld, in plaats van ze continu te spammen al hier. Ik heb mij moeten beperken op puur en alleen het politieke nieuws van een welbekende MSM website, omdat anders dit artikel minimaal 5x zo lang was geworden.

Ik ben begonnen op woensdag, toen werd het idee van burgerinfiltratie geopperd [1]. Het idee hierachter is angst zaaien, mensen stimuleren hun buren eraan te hangen. Dit had direct een scene van 1984 kunnen zijn. Een taktiek om burger gestapo’s te kweken.

Vervolgens werden we die zelfde dag alvast voorbereid op financiële tegenvallers, de overheid verprutst uw geld, 2,3 miljard [2], en als (meest waarschijnlijke) oplossing persen ze gewoon wat extra af, of ‘bezuinigen’ (lees: snijden) ze op uw zorg pakket. Wees gewaarschuwd.

Later die dag werd er bericht over het vernietigen van de vingerafdrukken [3] , maar waarom zijn ze überhaupt opgeslagen? En worden ze daad werkelijk vernietigd?

Op Donderdag schrok ik even van een nieuws item getiteld: “Hillen verruimt regeling kankerpatiënten”. Na het lezen van het artikel bleek het te gaan over slachtoffers van een bedrijfsongeval. Deze werknemers werden gedwongen te werken met een kankerverwekkende stof, en krijgen nu dus een schade vergoeding. Nou ja, zouden ze moeten krijgen. Met een toekenning van 3 van de 134 claims is daar ook niet bepaald sprake van. [4]

Later die middag verscheen er een berichtje over dwang recht voor huurders, welke potentieel zal resulteren in meer kosten voor de maatschappij gezien er huurverhoging gevraagd word voor deze verbeteringen, en dat weer te verhalen is op de huurtoeslag (voorheen bekend als huursubsidie).[5]

Vrijdag begon goed dacht ik. Een artikel met de titel ‘Geen extra stijging eigenrisico zorg’ trok mijn aandacht. De naïeve gedachten werden direct van tafel geveegd toen het bleek te gaan over een EXTRA verhoging, boven op de reeds geplande verhoging van 40 euro. Een typisch overheidsexcuus. Sorry, dit is reeds bepaald door een eerdere regering, en wij voeren dit alleen uit. Natuurlijk allemaal ten goede van u. [6]

Tussen de bedrijven en het oorlogsgeweld door is de pensioenleeftijd verhoogd. Maar dat treed pas per 2020 in werking, waardoor de volgende regering alvast een zelfde excuus heeft op het moment dat deze daadwerkelijk in werking treed.[7]

Ook werden we weer geattendeerd dat de firma WC eend u WC eend adviseert. Dit maal adviseert de Raad van Cultuur dat bezuinigingen op cultuur slecht zijn. [8]

Maar gelukkig, ook propaganda is weer vertegenwoordigd. De overheid wil u even duidelijk maken dat zij degene zijn die de werkloze en gehandicapten aan het werk willen helpen, en alleen zij dit kunnen, even negerend dat de overheid grotendeels de veroorzaker van deze werkloosheid is.[9]

Het weekeinde moesten de politici een bruine vinger halen, en derhalve dus ook geen politiek nieuws.

Maar dat werd maandag direct gecompenseert. Zo is er maandag aan anoniem reizen definitief een einde gekomen. De strippenkaart wordt niet langer als geldig beschouwd, en de OV chipkaart is verplicht voor elke vorm van reizen met het OV. En natuurlijk allemaal voor uw eigen best wil. Camera’s (met kenteken herkenning) langs de wegen om verkeersdoorstroming te monitoren (daarom kreeg ik spontaan laatst een brief dat ik iedere dag over de A12 reed en mee wil werken aan spitsmeiding), OV chipkaart met overal registraties van aan en afmelding. Big Brother is watching. [10]

 Ook wordt er vriendelijk doch dringend verzocht het burgerinfiltratie alvast in de praktijk te brengen. U en uw naasten worden vriendelijk verzocht “Blingblingtypes met dure auto’s en horloges die geen baan hebben” eraan te hangen middels een aangifte. [11]

Helaas is deze week geen unicum, dit is de wekelijkse realiteit hier in Nederland.

Waar moet het naartoe? Hoe stoppen wij deze waanzin?

 Referenties:

 ==========================================================================

[1] – 27 April: Burgerinfiltrant weer op agenda  – Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) is in gesprek met het Openbaar Ministerie (OM) over het gebruik van burgerinfiltranten bij de bestrijding van georganiseerde misdaad.

 [2] – 27 April: Tegenvallers opgelopen tot 2,3 miljard euroDe tegenvallers op de lopende rijksbegroting zijn opgelopen tot ongeveer 2,3 miljard euro.

[3] – 27 April: ‘Vingerafdrukken moeten worden vernietigd’Alle vingerafdrukken die momenteel door gemeenten zijn opgeslagen worden gewist. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) donderdag in het debat over de opslag van biometrische gegevens

 [4] – 28 April: Hillen verruimt regeling voor kankerpatiënten– Minister Hans Hillen van Defensie verruimt de schaderegeling voor militairen en oud-medewerkers die ernstig ziek zijn geworden van werken met het schoonmaakmiddel PX-10

 [5] – 28 April: Kamer wil alsnog meer initiatiefrecht huurders – De wet, waarbij verhuurders verplicht kunnen worden huurwoningen te verbeteren..

 [6] – 29 April: Geen extra stijging eigen risico zorg– Het kabinet zal het verplichte eigen risico in de zorg niet extra verhogen. Ook wordt geen aparte bijdrage gevraagd als mensen een bezoek brengen aan de huisarts “Overigens was door het vorige kabinet al bedacht dat het jaarlijkse eigen risico met 40 euro omhoog zou gaan in verband met de stijgende kosten. Die verhoging gaat wel gewoon door.”

 [7] – 29 April: Kamp noemt AOW naar 66 jaar een goed beginHet kabinet heeft vrijdag besloten de AOW-leeftijd in 2020 te verhogen van 65 naar 66 jaar. Het belastingvriendelijke regime voor pensioensparen wordt daarop aangepast. 

[8] – 29 April: Raad van Cultuur adviseert uitstel bezuinigingenDe bezuinigingen in de cultuursector kunnen niet per 1 januari 2013 worden ingevoerd. Dat schrijft de Raad voor Cultuur in zijn advies aan staatssecretaris Halbe Zijlstra.

 [9] – 29 April: Overheid wil ook werklozen bij aanbestedingenHet Rijk wil bij het inkopen van diensten, zoals in de schoonmaak, catering en bouwprojecten, dat ook werklozen en gehandicapten worden ingezet die anders moeilijk aan de slag komen.

 [10] – 2 Mei – Spoeddebat geen redding voor strippenkaartEen PVV-oproep in de Tweede Kamer om de strippenkaart voorlopig te behouden, vond donderdag geen weerklank in de Tweede Kamer.

 [11] – 2 Mei – PvdA wil ‘drugspatsers’ opjagenDrugsdealers die pronken met dure auto’s moeten dicht op de huid worden gezeten. Daarvoor pleit de PvdA. De partij wil ook dat drugsbezit onder de 18 jaar strafbaar wordt gesteld.

6 REACTIES

 1. Nederland is een ziek en gestoord land geworden. Deze week hoor je weer vrome blabla-praatjes over ‘vrijheid’, uit de mond van lieden die er in de praktijk schijt aan hebben. Kijk maar naar die Damschreeuwer en die Waxinelichtgooier, welke met dubieuze redenen vast preventief zijn opgesoten (hoewel de laatste nooit is vrijgelaten). Echt een triomf voor de vrijheid dit…

  Volgend jaar alle niet-monarchisten preventief in een ‘Vrijheids-Kamp’ opsluiten? Westerbork heeft nog plaats.

 2. Deze verzameling berichten geben een goed beeld van wat er dagelijks in de Nederlandse democratie gebeurt.
  Is dit alles nu democraties gewild?
  Hebt u (lezer) daarvoor gestemd?
  En als je gestemd hebt, heb je er dus zelf voor gekozen.
  Nu vraag ik me af of ik je dat kwalijk moet nemen.

 3. “Later die dag werd er bericht over het vernietigen van de vingerafdrukken [3] , maar waarom zijn ze überhaupt opgeslagen? En worden ze daad werkelijk vernietigd?”

  Of stoppen ze die in een True-Cryptbestandje?

  “Ook wordt er vriendelijk doch dringend verzocht het burgerinfiltratie alvast in de praktijk te brengen. U en uw naasten worden vriendelijk verzocht “Blingblingtypes met dure auto’s en horloges die geen baan hebben” eraan te hangen middels een aangifte.”

  Dat vind ik een vorm van uitlachen, dus dat mag van mij best en ik neem aan, dat iedere andere hardwerkende Nederlander dat ook vind. Ik heb het ooit zelf voorgesteld in een forum evenals allehuizennagang (zoek maar eens op dat woord). De pest en de pokken hebben ze op die manier ook uitgeroeid. Dat moet met misdaad ook lukken.

Comments are closed.