De NOS berichtte vandaag: “zware NAVO-aanvallen op Tripoli”. Het is gelukt om 3 mensen te doden en zeker 150 mensen te verwonden. En  dergelijke succesjes zijn wel om trots op te zijn. Ook al hebben “onze” F-16’s niet direct de bommen gegooid, zij hebben wel direct meegeholpen en maken dergelijke successen mogelijk.

Iedereen kan daar natuurlijk over denken wat hij wil. En toch vind ik het raar dat Nederlandse productieve mensen door de eigen regering gedwongen worden om daar aan mee te betalen, en het indirect mogelijk te maken.

De mensen in Libië hebben ons toch niets gedaan? En een bedreiging zie ik er ook nog niet zitten. Al zou die wel door de bombardementen opgeroepen kunnen worden.

In hetzelfde NOS-bericht staat dat de opstandelingen gevraagd hebben om helikopters te sturen omdat die nauwkeuriger kunnen bombarderen.l Zijn er bij het leger niet nog een stel over??

Ook hebben de Libische rebellen meer geld nodig en hebben verzocht om dat te geven. Ik neem aan dat Rutte en consorten daar graag aan meewerken. Die rebellen hebben dat immers nodig om hun mensen te betalen. De belastingbetaler is er goed voor.

Ondertussen heeft de EU-minister van Buitenlandse zaken in Bengazi een soort ambassade geopend. Dat veroorzaakt dat ze nu in Brussel ook om 30 miljoen euro méér geld vraagt. Met het budget dat de belastingbetaler al aan haar departement kwijt is, (iets van 460 miljoen euro)  komt ze nu al niet meer uit.

Bedenk eens hoeveel de Nederlandse belastingbetalers al zouden besparen als de Nederlandse politici niet zo stom waren om aan dat Libische avontuur mee te doen. Alles ter meerdere eer en glorie van henzelf. Al zullen ze wel zeggen dat dit alleen maar is voor uw veiligheid!

En als “Nederland” uit die EU treedt, is de besparing nog vele malen groter. En dan hebben we het nog niet eens over moraliteit!

18 REACTIES

 1. Uit de E.U. stappen? Heeft u enig idee hoe afhankelijk wij onderhand zijn? Een dergelijke stelling nemen is gemakkelijk, maar goed nadenken over de consequenties zou u zeker niet misstaan.
  Afgezien daarvan: u staat negatief tegenover de Nederlandse hulp in de strijd tegen het Lybische (corrupte) regime. Lees u even in over het conflict wat zich daar afspeelt, alvorens een sterke en ongegronde mening te verkondigen.

  Een goed begin:
  http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Libyan_civil_war

  pcrs [2] reageerde op deze reactie.
  P.E. Middelkamp [3] reageerde op deze reactie.
  Reteip [12] reageerde op deze reactie.

 2. @jaapje [1]:
  Stel dat Hub van mening blijft verschillen met je en eggen geld wil geven om 1 corrupt regime door een ander corrupt regime te vervangen, ben je dan bereid dwang te gebruiken tegen Hub om zijn geld toch aan bommen uit te geven? Of respecteer je zijn mening?

 3. @jaapje [1]: U verbaast vriend en vijand met deze opmerkingen, dunkt mij.

  Als we eerst een heel aantal stappen overslaan, tot de conclusie komen dat we in de EU zitten, dan heeft u gelijk. Maar er toch wel iets aan voorafgegaan, dat mag niet weggepoetst worden. Een referendum, bijvoorbeeld.

  In de tweede plaats is dat “corrupte regime” tot recent volledig ondersteund door het Westen, bakermat van vrede, vrijheid en voorspoed……
  Totdat de olie (2% van de wereldbehoefte) in Euro’s moest worden betaald, een leveringscontract met China aanstaande was en er gigantische concessies zouden worden gedaan aan Rusland. En ja, dan waait de wind plotseling uit een andere hoek en vligen de bommen je om de oren.

  De “opstandelingen” worden gesteund door het Westen, hebben direct een centrale Bank opgetuigd en leveren al volop olie.

  Lybië is een goudmijn. Als de olie op is, wordt er naar water geboord en kunnen we heel Noord Afrika aan het infuus leggen. Tot alles weer op is natuurlijk.

  pcrs [4] reageerde op deze reactie.

 4. @P.E. Middelkamp [3]: Zelf nu is het nog beter om er uit te stappen. Het is als lid zijn van de maffia. Als je er tot over je nek inzit, heeft het negatieve gevolgen om er uit te stappen en de hele familie Corleone tegen je in het harnas te jagen.
  Toch is lid blijven van de mafia een nog erger en zekerder einde.
  Dont throw good money after bad money zeggen ze in engelsralige landen.

  P.E. Middelkamp [5] reageerde op deze reactie.

 5. @pcrs [4]: Sofort raus! Natuurlijk. We redden ons hier best. Alle dreigementen lap ik aan mijn laars, want we eisen eerst ons teveel betaalde contributie terug. Wat hebben we te verliezen? Een verzameling bureaucraten, ongekozen en puur schatplichtig aan een oligarchische elite, onzichtbaar en corrumperend, laten we er maar over stemmen.

  We willen geen politieke EU. Daarom moeten we van de Euro af. De gulden als reserve valuta herintroduceren, alles kunnen kiezen en alles referendabel.

  Dat is een mooi begin , wie kan daar nu tegen zijn?

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.
  pcrs [7] reageerde op deze reactie.

 6. @P.E. Middelkamp [5]:

  Daar is helemaal niets op tegen.
  Maar er is wel een vraag:
  Wat is nu de eerste stap om :
  “…..we willen geen politieke EU. Daarom moeten we van de Euro af. De gulden als reserve valuta herintroduceren, alles kunnen kiezen en alles referendabel.””

  Wat kun jij doen?
  Wat kunnen anderen doen?
  Wat kan de Vrijspreker doen? (anders dan nu)

  NM156 [8] reageerde op deze reactie.

 7. @P.E. Middelkamp [5]: je staat er nog van te kijken wie daar tegen is. Dat de Griekse overheid er tegen is, begrijp ik wel, dat de banken er tegen zijn ook, maar dat de slaven er tegen zijn, is altijd moeilijk te bevatten.
  Als je hun voorgeschiedenis kent, wordt het wel wat duidelijker, maar dat ze meestal niet voor rede vatbaar zijn blijft het moeilijkste te begrijpen.

 8. @Hub Jongen [6]:

  Niet de Gulden voor de Euro inwisselen in ieder geval. Welke valuta men wenst te gebruiken is iets tussen koper en verkoper. Laat de verscheidene valuta maar concurreren en de markt uitmaken welke de beste is/zijn.

 9. De reacties vind ik het artikel overstijgen. Ik ben hier nog niet zo lang, maar anders zou ik zeggen: jaapje, wie is dat knaapje? Hij lijkt me aardig gebrainwasht door de MSM. Consequenties van uitstappen: Dit slechte is kan alleen maar slechter worden… pcrs zei het in fatsoenlijk Nederlands: eruit! nu!*

  (*ik bedoel NL uit de EU, niet jij jaapje uit de Vrijspreker natuurlijk 🙂

 10. Weg uit de EUSSR. Dit instituut krijgt steeds meer fascistische trekken. Ik las op Elsevier dat de EU instemt met bodyscanners op alle vliegvelden van Europa. Zijn ze nu echt van de pot gerukt?
  Wanneer we nu eruit stappen hebben we ten minste onze zeggenschap over ons eigen land weer terug. Bovendien is het geld wat we elk jaar aan de EU doneren zeer goed te besteden in eigen land. En we zijn niet afhankelijk van de EU al geven sommige mensen doomscenario’s af als zijnde dat Nederland zou instorten. Integendeel, kijk naar Zwitserland, dat land floreert als de beste. Helaas zijn we verkwanseld door incompetente bewindslieden, maar we kunnen nu nog eruit. De bevolking moet nog wakker worden. Helaas geloven miljoenen Nederlanders de kwatsverhaaltjes van onze regeringsleiders. Ik ben en was anti EU en als ik zie wat daar rondloopt!! Corruptie alom en het levert ons alleen maar meer regeltjes en meer verboden op. Hitler zou jaloers zijn geweest, want tenslotte was een verenigd Europa wel zijn idee.

  Bon Vivant [11] reageerde op deze reactie.

 11. @MareJane [10]:

  Wanneer we nu eruit stappen hebben we ten minste onze zeggenschap over ons eigen land weer terug.

  Droom maar lekker verder. Als het aan de NL politici had gelegen dan waren die scanners er al lang geweest – en ik heb ze een paar jaar geleden al op Schiphol zien staan.

  De Eurofielen en NL politici zijn in hevige competitie gewikkeld over wie de grootste vijand van de NL burger is. Ik denk dat de NL politici dit gaan winnen.

  Die oorlog in Libie is nooit officieel verklaard en wat mij betreft een goed voorbeeld van staatsterrorisme. Kunnen Adolf Rutte, Adolf Verhagen, Adolf Wilders en als die andere oorloghitsers niet bij het Internationaal Strafhof worden aangeklaagd?
  Reteip [12] reageerde op deze reactie.

 12. @Bon Vivant [11]: Die oorlog in Libie is nooit officieel verklaard en wat mij betreft een goed voorbeeld van staatsterrorisme. Kunnen Adolf Rutte, Adolf Verhagen, Adolf Wilders

  Dat komt omdat de NAVO volgens hun officiele mission statement geen land de oorlog mag verklaren. Daarom heten het ook allemaal ‘vredesmissies’, ‘humanitaire hulp’, etc.

  @jaapje [1]: Uit de E.U. stappen? Heeft u enig idee hoe afhankelijk wij onderhand zijn? Een dergelijke stelling nemen is gemakkelijk, maar goed nadenken over de consequenties zou u zeker niet misstaan.

  Consequenties van blijven: meer geld verbrassen, geen eigen valutabeleid, griekenland ondersteunen, betrokken raken in oorlogen en geen zeggenschap meer over je eigen land (om er een paar te noemen).

  Consequenties van vertrekken (mits goed uitgevoerd): geen. Je hebt namelijk je eigen zeggenschap terug, onze rijkdom blijft van ons, en als we alle handelsbarrieres (die allen zuiver van bureaucratische aard zijn) wegwerken hebben we ook geen probleem met handel.
  Hub Jongen [13] reageerde op deze reactie.

 13. @Reteip [12]:

  Helemaal mee eens.
  Ik ben ook steeds verbaasd hoe politici steeds maar trachten te verkopen dat “we” zoveel voordelen van de EU genoten hebben, en nog genieten.
  Maar ik heb ze nog nooit concreet zien aantonen WAT en HOEVEEL voordeel.

 14. Het principe moet zijn: “Met de pet rond”.
  Dit is volgens het principe van vrijwilligheid en verantwoording nemen. Nederelanders zijn slecht geworden in het nemen van de verantwoordelijkheid. Een mooi voorbeeld is een enquete die momenteel op het AD Online wordt gehouden, met de vraag of er een Benelux leger moet komen. De meeste stemmers kiezen voor ja. Naar mijn idee is dit alleen opportunisme, de kosten delen, daar worden we beter van, hoe het dan zit met commando-structuur en llidmaatschap NAVO, EU, etc. daar wordt “overheen gestapt”, zoals dat met vrijwel alles gaat in dit land. “Het is nu eenmaal zo, dus JIJ zult er mee moeten leven”.
  Met de pet rond is vrijwillig doneren. Een ander voorbeeld is de Gemeente Eindhoven die verkapt PSV van Philips overneemt voor (in eerste aanleg) 48 miljoen. Misbruik van belastinggeld, zou men die 48 miljoen via collectes hebben binnen gehaald, geen probleem, maar dat was natuurlijk nooit gelukt. Diefstal dus. Het argument is ongeldig, want belastinggeld is maximaal nodig om bepaalde nutsdiensten uit te voeren. Ook daar zou eerst over moeten worden gestemd, maar ja: het is nu eenmaal zo, dus JIJ …., etc.
  Pijnlijk wordt het als we een enquete houden over het koningshuis. 99% vindt het blijkbaar wel best. Totdat de vraag wordt gesteld, wat men ervoor wil betalen. Eénderde van de Nederlanders resteert dan, die toezegt een bijdrage te willen leveren. We weten allemaal dat toezeggen en daadwerkelijk betalen als snel minimaal een verschil oplevert van 50%. Einde koningshuis en voordat ze in de onderbroek het ruime sop kiezen, hebben we ook een deuk in de staatsschuld geschopt.
  Wat kunnen we doen?
  We zijn een minderheid, omdat de Nederlanders geen verantwoordelijkheid willen nemen, alles willen delegeren als het ware, een mooi voorbeeld is het volkomen disfunctionerende systeem van de “vertegenwoordigende democratie”. “We “ hebben ze gekozen, dus “we” hebben het maar te accepteren. Het politieke systeem houdt daarmee zichzelf in stand, op het moment dat je er aan meedoet, ben je al verloren. Maar ik ben benieuwd hoeveel parlementariërs we overhouden, als we zouden besluiten de afgevaardigden te laten betalen door de mandaatgevers, in plaats van met belastinggeld.
  Wie moet het doen?
  Van de politieke inteelt-kaste hoeven we niets te verwachten. De grootste stroming in dit land is nog altijd de niet-stemmers, éénderde van de stemgerechtigden. Het barst in dit land van de alternatieve partijtjes, die volstrekt niet aan de bak komen, zonder populair onderwerp. De PVV is opgekomen vanwege de geëntameerde en vaak opgeklopte onvrede over de allochtonen. De ongekozen overheersers van dit bananen-protectoraat hebben nu eenmaal belang bij verdeeldheid en zetten partijen tegen elkaar op.
  Het zal niet anders gaan dan buiten-parlementair en onafhankelijk van het systeem op basis van het principe “Met de pet rond”. Decentralisatie en zelfbeschikking. Soevereiniteit naar het individu. Een Grondwet is de leidraad en mag niet door zogenaamde “deskundigen” in elkaar worden geflanst, dat kunnen burgers zelf beter. Deskundigen die een republikeinse grondwet hebben geschreven, vergeten gemakshalve het belangrijkste artikel, namelijk wie het geldstelsel regelt. Als dat heft niet in eigen hand wordt genomen, heb je nog niets bwerkstelligd. Lees bijvoorbeeld even: http://herstelderepubliek.wordpress.com/2010/12/03/artikel-106-grondwet-het-geldstelsel/
  Daarnaast mag je niet in de val trappen die de EUSSR al heeft klaargezet: regionalisering met het oogmerk de natie-staat te ontmantelen. Er is een heel groot buitenland, dat mag ook niet worden vergeten. Het probleem wat zich bij succes voor gaat doen is, dat grootmachten het te gronde willen richten om de Vrijstaat Nederland weer in het gareel te “democratiseren”, geraffineerde technieken zijn ons inmiddels wel bekend.
  Daarom moet het stapje voor stapje. Dat komt niet vanuit de politiek, maar dat zal de burgerij moeten doen, die tot nu toe alles naar boven delegeert, gek genoeg. Het enige wat we kunnen doen is publiceren, hameren op “volkssoevereiniteit” of liever het volkomen ontbreken daarvan.

  Hub Jongen [17] reageerde op deze reactie.

 15. 🙂 ik denk dat jaapje aardig geschrokken is van de reacties 🙂

  jaapje we bijten niet en kraken je niet af, je bent op deze website immers gekomen omdat jij net als wij ontwaken en ontwaakt zijn uit de matrix.

  kan me voorstellen dat je de reacties overdonderd vind, maar laat je niet uit het veld slaan hierdoor, vragen worden hier altijd netjes beantwoord.

  Hub Jongen [16] reageerde op deze reactie.

 16. @Hub Jongen [17]: Uitgangspunt is en blijft het individu.

  “Het zal niet anders gaan dan buiten-parlementair en onafhankelijk van het systeem op basis van het principe “Met de pet rond”. Decentralisatie en zelfbeschikking. Soevereiniteit naar het individu”

  Een volk is een verzameling individuen.

  Recht spreken laten we nu doen “in naam van een individu”, ongekozen, bij de gratie gods. Dat is dus een “weeffoutje”, wat iedereen blijkbaar normaal vindt in dit land. En nergens op is gebaseerd.

  Hoe het zou moeten, kun je over laten stemmen, maar ja, dan is er altijd een “minderheid” die het anders ziet, dus dat is ook geen oplossing.

  Helemaal geen rechtspreken is ook een optie, maar daar zullen nog weinig affiniteit mee hebben. In een ideale maatschappij waar dwang is uitgesloten, zal echt wel criminaliteit zijn. Ad hoc rechtspraak?

Comments are closed.