Nero speelt de viool terwijl Rome brandVrijspreker: Dough Casey zei over de VS “Ik had niet kunnen bedenken hoe Obama erger kon zijn dan Bush, nog hoe Bush erger kon zijn dan Clinton. Het is echter als met het Romeinse rijk. De romeinen dachten dat het onmogelijk erger kon worden dan onder Tiberius, totdat ze Claudius kregen en daarna Caligula. Toen dachten ze dat het echt niet erger kon worden en kregen ze Nero en toen een burgeroorlog” Waar zitten wij nu?

Opperdienaar: Ja dat mis ik wel eens bij libertariërs. Altijd maar klagen over hoeveel dwang er wordt goedgekeurd. Over een aantal jaar kijken ze met smart terug naar de dag van vandaag en zouden ze alles doen om weer te mogen leven in de tijd van nu. Net zo als ze nu blij zouden zijn als ze terug konden naar de tijd van voor de euro. Deze tijd is werkelijk uniek met bijv. het internet zo vrij als het is. We zijn veel te laat gestart met het onder controle brengen van het internet.

Vrijspreker: Hoe verloopt deze inkapseling tov vroegere nieuwe media zoals telefoon, radio, film en televisie?

Opperdienaar: Ook die begonnen totaal vrij en we hebben alles in de strijd gegooid om het te reguleren via patent wetgeving die bedrijven een monopolie gaf, zodat ze afhankelijk werden van onze aggressie, tot en met de gebruikelijke licenties nodig om te opereren die we veilen voor enorme bedragen. Nu is het vrijwel onmogelijk om een radiostation te beginnen als je niet in het systeem zit. De kosten voor een vergunning zijn torenhoog en dat geld ga je niet binnenhalen als de investeerders ook maar iets ruiken van opstandigheid. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat Toine Manders op BNR nieuwsradio een spotje heeft kunnen krijgen met de titel ‘belasting is diefstal’, is nog steeds een raadsel. Gelukkig hadden we de reclame code commissie achter de hand waar radiostations verplicht lid van moeten worden. Die dreigde even en toen was het gelijk weer duidelijk wie er de baas is. Normaliter is het echter de bedoeling dat mensen dat aanvoelen en we het niet expliciet hoeven te maken.

Internet is wat lastiger. We gooien er bakken subsidie en regulering overheen (breedbad internet, emails bewaren), maar het kan zijn dat dit niet genoeg is. Hillary Clinton kondigde laatst al aan dat ze een team van ’techno experts’ heeft ingehuurd, die fora op het internet bestoken met postieve berichten over de overheid en negatieve berichten over mensen die het veld moeten ruimen. Die gebruiken software waarmee je random personages kun genereren met een echte geschiedenis, zodat het allemaal echt lijkt en wat massaler wordt en beter beheersbaar. We stampen in mum van tijd in elk land een twitterrevolutie uit de grond. Het is bekend uit psychologische proeven (Asch conformity experiment) dat mensen overduidelijke onwaarheden bevestigen als je maar een aantal mensen voor ze publiekelijk laat verkondigen dat de onwaarheid waar is. Onderdanen zijn vreselijk bang buiten de boot te vallen.

Vrijspreker: Dus als je op een forum rondneust en er is steeds een lijst rare kwasten die over een onuitputtelijke berg tijd en fondsen kunnen beschikken, dan zijn dat misschien techno experts van de overheid?

Opperdienaar: Heel goed mogelijk. Maar goed, als je denkt dat het nu erg is, denk dan aan wat de toekomst gaat brengen. Nu heb je bijv. de ‘war on drugs’, maar het is natuurlijk geen oorlog tegen drugs. Het is niet zo dat we een aantal drugsplantjes op een rij zetten en die fusilleren. Het is een oorlog tegen onderdanen. Het levert ons een monopolie op waar we veel geld mee kunnen verdienen. Nu gaan de prijzen van voedsel hard omhoog, omdat we zoveel geld drukken en we het verbouwen van voedsel onmogelijk maken, of omdat we subsidie geven aan boeren voor het niet verbouwen van voedsel. Inmiddels zitten in de VS meer mensen in de gevangenis vanwege de war on drugs, dan er werkzaam zijn in de hele landbouwsector. Nu zou je natuurlijk kunnen zeggen:’Die gevangenen waren ook al met landbouw bezig en het maakt ze vast niet uit wat voor gewas ze verbouwen, als het maar geld oplevert, dus laat die gewoon eten verbouwen’. Dat zou echter de overheid buiten spel zetten, dus we zullen het huidige pad met verdubbelde intensiteit voortzetten. In de grote depressie werd ook eten doorgedraaid terwijl mensen honger leden.

Hetzelfde zullen we doen met de oorlog tegen de terreur. Hoewel voor het eerst in de geschiedenis een oorlog gevoerd wordt tegen een strategie, betekent ook deze oorlog in de praktijk een oorlog zonder einde tegen onderdanen. Mislukking betekent ook hier succes.

Vrijspreker: Dus we moeten nog maar even genieten van onze vrijheden?

Opperdienaar: Ik zou het nog maar even doen, want bij de overheid wordt keihard gewerkt om ze terug te dringen.

13 REACTIES

 1. Ik heb de indruk dat de rare kwasten die op dit forum rondhangen geen techno experts zijn die bewust worden ingezet door de overheid, maar gewoon ambtenaren die per definitie tijd over hebben om te trollen en die bang zijn dat het libertarisme gaat groeien waardoor ze op een gegeven moment hun parasitaire bestaan moeten opgeven. Zoals ook met het onderwijs en de publieke omroep is het dus wederom de belastingbetaler die zijn eigen propaganda financiert.

 2. Blijft een briljant interview met Toine manders

  @The Red Pill [3]:

  Of je zegt gewoon: “the solution to government suppression is revolution”

  volgens de geschiedenis leer is de Nederlandse Revolutie. Vrijheid, volk en vaderland 1783-1799, toen de ‘grondwet’ werd opgesteld..

  De situatie van toen lijkt erg op de huidige situatie, buiten het feit dat nu de bevolking is geïndoctrineerd en dit als ‘normaal’ beschouwd.
  De geschiedenis herhaalt zich wederom:

  Een quote:
  “met de economie gaat het slecht, het politieke systeem is corrupt en ondoorzichtig. Het land wordt geregeerd door regenten die voornamelijk hun eigenbelang beschermen en een stadhouder, Willem V, die weinig tot niets doet voor het volk. De machteloze bevolking maakt zich zorgen over dit verval, helemaal als Engeland in 1780 de oorlog verklaart aan Nederland en de economie definitief instort. Vanaf dat moment politiseert de samenleving.”

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Doompie [4]:
  “Of je zegt gewoon: “the solution to government suppression is revolution”

  Een eenvoudige al of niet gewelddadige omverwerping van de overheid kan nu helemaal niet of heeft GEEN zin.

  Hoe zou je dit immers voorstellen? Wat gebeurt er dan?
  En hoe voorkom je dat binnen drie maanden een ergere situatie is dan de huidige?

  In werkelijkheid is er een oorlog van ideeën. En het libertarisme zou strategieën kunnen ontwerpen (en uitvoeren!) om te zorgen dat die door morele mensen wordt gewonnen. (Morele mensen erkennen het recht van ieder mens op zijn eigen leven)

 4. Opperdienaar,

  Waarom heeft u slechts de belasting op kunst opgeschroefd, in plaats van kunst af te schaffen? De vrijheid om kunst te maken is een doorn in het oog van velen, zo heb ik van hen gehoord.
  Bovenstaande is natuurlijk zeker geen kritiek op uw beleid.

  Nederige groet,

  Vrijwillige dienaar met sofinummer 4345221123, mijn staatsbankrekeningnummer is bij u bekend.

  pcrs [10] reageerde op deze reactie.

 5. Omdat ik geen oplossing kan bedenken, zonder geld als betaalmiddel te gaan uitsluiten.

  Out the box: het surrealisme…als deel van de oplossing.
  U kan “uw dreigende overheid” altijd zelf “bedreigen”, om te betalen of te financiëren met een vrijwillige gevangenisstraf (geen werkstraffen maar gewoon “zetelen” en op uw gat luieren). Mits het grote succes van deze nieuwe formule… De concurrentie tussen verschillende gevangenisregimes laten beoordelen en bewierroken door de burger met echte michelin-sterren!!!
  Uw voordelen en rechten: (zie nu in ondergenoemde opsomming de controverse, idem dito voordelen die elitaire politieke families genieten op kosten van het volk !!!)
  u moet niet meer werken en neemt vakantie op kosten van de staatskas
  u betaalt geen belastingen meer
  u krijgt kost en inwoon gratis
  gratis sportfaciliteiten
  en vergeet vooral niet te protesteren als de schatkist leeg is, dan beschudigt u de regering van gierigheid, laksheid en verhaalt de betalings- en onderhoudsplicht via gerechtelijke stappen (pro deo uiteraard).

  Als een bemoeizuchtige roverheid veel “absurditeiten” begaat tegen een gewillig, naarstig, neringdoend en vooral zwijgend volk; misschien tijd om de bal eens terug te kaatsen en forfaitaire rekeningen te vereffenen? AUB lees dit met heel veel humor !!!

 6. @Katjong [8]: Beste onderdaan Katjong, uw gegevens zijn allemaal bij mij bekend. Wat ik met kunst gedaan heb is de BTW verhogen, niet zo zeer subsidies afschaffen. Door de BTW verhoging zullen de kunstfabrikanten in de financieele problemen komen, waarna ze om subsidie komen vragen. Daar ben ik dan best toe bereid, maar voor wat hoort wat. Ik wil dan wel via allerlei commissies bepalen wie er subsidie krijgt en wie niet. De kunstfabrikanten zullen gaandeweg ontdekken welke kunst subsidie oplevert en welke niet. Subisidies geven mij veel meer invloed dan belastingen. Dus de totale geldstroom richting kunstsector verandert niet, maar ze moeten nu verplicht een hoop afdragen, die ze onder condities weer terug kunnen krijgen.

  Tevens heb ik de BTW op zilveren munten verhoogd in die kunst BTW verhoging (munten zijn ook kunstobjecten). Die hele zilverhandel trok een beetje teveel bekijks. Iedereen moet zij nogen gericht houden om ons papiergeld.

  Katjong [12] reageerde op deze reactie.

 7. @pcrs [10]:
  Opperdienaar,

  Dank voor uw reactie. In mijn agenda zag ik nog enkele uurtjes per maand die ik zou kunnen vullen met mijn diensten voor uw “verdeelstation kunst i.o.”. Een mede-dienaar van mij, momenteel nog werkzaam bij de FNV, heeft ook oren naar een dergelijke functie. Een informerende vergadering aan tafel in “De Librije” te Zwolle zou vanaf nu gepland kunnen worden.

  Maar hoe weten wij wat de juiste kunst is waaraan de mede-dienaren behoefte hebben? Als ik het hen vraag, dan interesseert hen kunst in het geheel weinig. Zouden de dienaren van onderwijs de interesse voor de juiste kunst kunnen kweken middels speciale programma’s? Liefst al voor aanvang van groep 1 van het basisonderwijs. Vervroeging van de leerplicht zou tevens een welkome ondersteuning zijn.

  Ieders nederige dienaar.

  pcrs [13] reageerde op deze reactie.

 8. @Katjong [12]: Het is moeilijk om onderdanen warm te maken voor kunst als het eigenlijk om propaganda gaat die hun tot slaaf moet maken. Daarom moet je echte kunstenaars gebruiken en die subsidie geven. Ze geven dan de propaganda boodschap van de subsidiegever min of meer verhuld door, zodat het immuunsysteem het niet door heeft. Niemand doet hier wat bewust. Bij sommige mensen mislukt dat en dan treedt het omgekeerde effect in werking en werkt het als een vaccinatie, met heftige reakties van walging op de toegediende propaganda.
  Toevallig ga ik vanavond in Utrecht met enkele van dat soort mensen een hapje eten om ze op andere gedachten te brengen. Er zal ook een spookburger bij zijn.

Comments are closed.