Het project voor deze film gaat door. De vereiste startsom is gehaald en als het lukt zal de film begin 2012 verschijnen.
Dit is heel goed nieuws. Zeker nadat het eerste deel van de Atlas Shrugged in de Amerikaanse bioscopen is gaan draaien.
Immers de film en boek Atlas Shrugged zijn fantastisch. Maar daarmee wordt de filosofie voor de samenleving voor velen nog niet duidelijk. Het is belangrijk dat de romanverhalen verduidelijkt worden en geprojecteerd op de huidige situatie. En dat is wat Duncan Scott met IMAR wil gaan bereiken.
IMAR is een project van Duncan Scott, de man die ook de (goede) film “We The Living” beschikbaar gemaakt heeft.
We The Living was oorspronkelijk een Italiaanse film in twee delen die gedurende WW II in Italië successen begon te krijgen. De films Noi vivi and Addio, Kira. Totdat de fascisten door kregen dat de film niet alleen anticommunistisch, maar ook antifascistisch is. (En ook antisocialistisch!). Toen werd de film verboden. Na de oorlog is gelukkig het oorspronkelijke exemplaar teruggevonden door Hank en Erika Holzer, advocaten van Ayn Rand.
Pas als veel meer mensen het belang van rationeel denken en rationele beslissingen, van minimale overheid, vrije markt begrijpen, kan er een betere wereld ontstaan. Dit kan zelfs de weg naar het anarcho-kapitalisme zijn.
We zullen trachten op de Vrijspreker de vorderingen te volgen, en hopen ook dat het lukt om het gereed zijnde eerste deel van Atlas Shrugged snel te zien.
Als je het boek Atlas Shrugged nog niet gelezen hebt, doe dat dan nu. Of lees de Nederlandse vertaling Atlas in Staking.
Een vertaling is doorgaans maar een slap aftreksel van het origineel. En hoewel het origineel een prachtig verhaal is, heb ik een aantal monologen (half) overgeslagen omdat het te langdradig werd en al meerdere keren gezegd. Mensen praten doorgaans niet zo lang achtereen zonder interruptie. Behalve politici misschien.
Maar het is wel een boek dat je gelezen moet hebben!
Ben benieuwd naar de film.
Comments are closed.