Waarom? Wel in politiek EU hadden de grote jongens weer eens een geheime bijeenkomst. Deze keer in Luxemburg over de moeilijkheden met de Griekse financiële toestand. Het gevaar dat Griekenland uit de euro zou treden moest gekeerd worden. Maar Jan Kees was daarbij niet uitgenodigd.  

Hoe durven ze? “Nederland” heeft daar toch ook 4,8 miljard euro belastinggeld ingestopt? Toch een belangrijk deel van het EU totaal van 75 miljard! ($ 110)?
In feite is dat ook wel een schoffering. Maar ik neem aan toch niet onverwacht? In de EU wordt de dienst uitgemaakt door vooral Merkozy die zo nodig er wel anderen bij halen, maar ook dan is meestal al bepaald wat er gaat gebeuren. Maar Angela heeft Jan Kees beloofd dat als hij braaf is, dat hij er dan de volgende week weer bij mag zitten.

De rol van de Nederlandse belastingbetaler is alleen dat hij mag betalen. En in ruil daarvoor mogen soms Marc en Jan Kees ook aanzitten bij het gesprek van die groten. Daardoor kunnen ze na dergelijke bijeenkomsten aan de Nederlanders vertellen welke belangrijke invloed “Nederland” weer op het beleid gehad heeft, en hoe belangrijk het is om in die EU te zitten!

 Wanneer gaat “Nederland” nu eindelijk uit die EU?

22 REACTIES

 1. Jan Kees wordt niet uitgenodigd want hij eet steeds alle koekjes op en men wordt een beetje moe van zijn voorstellen om in de sauna te vergaderen.

 2. komende week mag Jan kees er wel bij, dan mag hij mee-beslissen dat de 50 miljard die hij? aan het noodfonds leende, a fond perdu is.

 3. Nederland is gewoon een wingewest van de socialistische superstaat. Men moet betalen en verder zijn bek dicht houden. Weten we ook eens hoe de Indonesiërs zich gevoeld hebben tijdens de koloniale overheersing.

  Gisteren nog een stukje gelezen over de nieuwe man die aan de monetaire touwtjes gaat trekken bij de ECB; Mario Draghi.

  Hij is Italiaan, Keynesiaan en is werkzaam geweest bij Goldman Sachs. Need I say more?

 4. @Jhon [2]:

  Ik vraag me af waarom er niet inhoudelijk wordt ingegaan op deze uitspraak. Er moet een inhoudelijke (leerzame) reden zijn waarom iemand zulke uitspraken doet, nietwaar ?

  Hoe gek een waarneming ook is; er zit altijd iets in om van te leren en ik heb niet de indruk dat daar naar wordt gekeken, noch inhoudelijk aan de orde wordt gesteld.

  Wat is er toch met homo-sexualiteit, het brein en de afkeer die het bij sommigen oproept (in welke vorm-gedaante dan ook en in dit geval binnen functionaliteit binnen het leger). Ik heb ook stellig de indruk dat vanuit de islam (vergeef mij het groeps-denken) er een bepaalde afkeer bestaat jegens homo-sexualiteit.

  Wat is dat toch ?

  Wanneer komt homo-sexualiteit als gedrags-uiting nu eens rustig in/onder de aandacht zonder de boodschappers te verketteren en daarmee het onderwerp onbelicht laten ?

  Ikzelf heb mijn hele leven al een ambivalente kijk op dergelijk gedrag (ook in mijzelf en binnen mijn cirkels) en het altijd – op de 1 of andere manier – geassocieerd met een verstand dat in gevangenschap denkt te verkeren (een uitings-vorm van sexuele claustrofobie dus).

  Overiges gun ik ieder mens binnen zijn/haar persoonlijke cirkel het gedrag waar deze zelf voor kiest; daarbuiten in de gemeenschappelijke cirkels is gedrag aanleiding om er inhoudelijk over te spreken en te duiden in hoeverre dit een (mogelijk) brein-disfunctionaliteit is als gevolg van degeneratieve bewustzijns-processen of niet.

  Bepaalde geloofsovertuigingen zijn hierin heel duidelijk maar leggen het m.i. onvoldoende uit. De wetenschap zou hier – met haar mogelijkheden om de breinspier (electrische activiteit) in kaart te kunnen brengen – toch wel iets in kunnen betekenen ?

  Ik hoop voorwaar dat dit onderwerp op een rustige manier eens onder de aandacht kan worden gebracht zonder elkaar op voorhand te willen dis-qualificeren. Het is immers slechts een beperkt deel van menselijk gedrag 🙂

  Wie voelt zich geroepen om – vanuit een technisch oogpunt – een inhoudelijke bijdrage te leveren hierover ?

  Ik zou dat i.i.g. op prijs stellen !

  Yge Visser [10] reageerde op deze reactie.

 5. Toch knap hè, ze schofferen ons 365 dagen per jaar en moet je ze eens aanhoren als het bij hun gebeurt.

 6. ik word al jaren op zn Grieks genomen door JK en zn voorgangers en ik word ook nooit uitgenodigd voor een kopje koffie.

 7. De politiek is een zwake schakel in de samenleving waar de burgers alles moeten betalen om bestuurders en hun vriendjes te kunnen verrijken. Dat is de basis van een collectief beginsel volgens de ( dictatuur van de ) democratie. Politicie zijn net als als sinterklaas bezig vrienden te maken om op deze wijze aan de macht te komen. Een ding staat voor mij als een paal boven water, net als in andere landen zullen de jongeren opstaan en de oudere machtsbeluste politicie willen verwijderen. Daar zit ik op te wachten.Gelukkig zal dat niet zo gaan als in het midden oosten, maar het effect zou wel eens het zelfde kunnen zijn. De jongeren pikken het allemaal niet meer en met de huidige communicatie middelen is er veel mogelijk.

 8. @Yge Visser [6]:
  Nog niemand die vanuit electrisch optiek het brein en haar disfunctionele uitende kanten (lichaam, gedrag) in het kort overzichtelijk maakt ?
  Want volgens mij zijn we dan in 2 tellen klaar met al het gediscussieer en frustraties en nodeloze tijd-consumerende overbodigheid 🙂

  Een toevoeging/aanvulling aan de sollicitatie-procedure lijkt de kortste klap 🙂

  Communicatie (en dus interpretatie) en intelligentie is dan in ieder geval niet langer geblokkeerd door disfunctionele breinen die vanuit een electrische disbalans acteren (gebrek aan gevoel om te begrijpen is het gevolg van die disbalans).

  Wanneer gaan we deze essentie nu eens kort-sluiten en formeel vastleggen ? Dat lijkt me veel zinniger dan al dat geweeklaag 🙂

  Nou ?

  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.
  Yge Visser [13] reageerde op deze reactie.

 9. ‘Wanneer gaat “Nederland” nu eindelijk uit die EU?’

  Wanneer stapt Frankrijk eruit?

  Marine Le Pen: ‘Ik wil Frankrijk van de EU-dwangbuis bevrijden’

  Volgens Marine Le Pen eindigt multiculturalisme in oorlog. Ze heeft zichzelf ten doel gesteld bij de volgende verkiezingen in 2012 Nicolas Sarkozy uit het zadel te wippen. Le Pen: ‘De EU heeft het plan om in de komende 30 jaar 150 miljoen immigranten toe te laten. Ze zeggen dat er te weinig baby’s geboren worden. Laten we mensen aanmoedigen kinderen te nemen. Door de EU hebben we steeds minder zeggenschap over ons grondgebied, onze munt en onze wetten. We hebben niets te zeggen over immigratie. Dit alles schaadt onze economie en ontmoedigt investeringen. We moeten Frankrijk van binnenuit bevrijden’. Filmpje:

  http://www.youtube.com/watch?v=gcmUUXfJ3S0

  http://nicodegeit.wordpress.com/2011/04/27/marine-le-pen-ik-wil-frankrijk-van-de-eu-dwangbuis-bevrijden/

 10. @Yge Visser [10]:

  Is er iets waar je hier op de Vrijspreker speciaal over wilt discussieren?

  Op deeerste plaats is het in deze draad wel off-topic. Komt alleen ter sprake omdat Jan Kees net als homo uit de kast is gekropen!

  Verder is er over homo’s toch al heel wat literatuur en is onomstotelijk vastgesteld:

  “Homohersenen lijken meer op vrouwenhersenen dan op een heteromannenbrein en de hersenen van een lesbiënne vertonen meer overeenkomsten met die van een heteroman dan met een heterovrouw.”
  Geplakt uit

  Daarom is het het eenvoudigste als je specifieke zaken hebt, die ook nog liefst een verband met libertarisme hebben, om een NIEUW stukje te maken.
  Stuur maar naar info@vrijspreker.nl

  Yge Visser [14] reageerde op deze reactie.

 11. @Yge Visser [10]:

  Als iedereen er maar overheen blijft lullen en blind en doof doet, dan schiet dit echt niet op:

  Het brein, de electrische disbalans in activiteit en de gevolgen voor normale en gezonde communicatie is hetgeen wat nu in het centrum behoort te staan.

  Daarom eis/vraag ik nu aandacht voor dit fenomeen om extrinsieke chaos (en de huidige stelling en zetten) achter te willen laten; het brein en haar electrische balans in activiteit is immers de essentie van alles; elk individu dat zich niet realiseert dat dat de essentie is inclusief het feit dat elk individu over een waarneming en een waarnemingspositie beschikt en aansluitend dient te communiceren behoort niet thuis in het domein van onze gemeenschappelijke cirkel(s); anders is het altijd balans-verstorend (logica) en aldus onzin.

  Dat wilde ik even kwijt; omdat ik zoveel mensen lees die in woorden en frustratie lijken te blijven hangen … !?

  Waarneming delen; de enig functionele techniek om steeds betere zetten in beeld te krijgen waarmee de partij in hoger tempo kan worden doorgespeeld op weg naar een beter aansluitende stelling voor een ‘gemiddeld’ mens cq voor het geheel.

 12. Europees “ onderonsje ” zonder Nederland.

  Gaat de deksel van de beerput dan eindelijk open en krijgen wij stank voor dank??

  Alles wat geschreven staat in de media en de boeken is de waarheid !!!! Teleurstellend is dat ik dat niet altijd accepteer wat anderen schrijven, want ik vermoed dat men er altijd een bedoeling mee heeft. Manipuleren is heel gewoon geworden, maar waarom mag Nederland niet meer mee praten over wat er gaat gebeuren in Europa. Waarom zullen wij dan nog langer meebetalen aan de grootste politieke misser van de vorige eeuw met een groot aantal landen die willen profiteren van onze welvaart. Normaal zitten wij vooraan als het om financiële bijdragen gaat, en nu er wat fout zit met één van deze landen moet Nederland maar thuis blijven. Nu gaat het over Griekenland, maar welk land en hoeveel landen volgen er dan nog. En hoeveel financiële risico’s worden wij of de volgende generatie nog mee opgezadeld voordat de bom barst. Waarom accepteert de jongere generatie, die al deze misser moet betalen, dit nog is niet de vraag, maar hoelang zullen ze dit nog accepteren.

  Politiek berust op populisme en mooie woorden met grappige discussies om de onkunde van politici te verstoppen. Daarbij nog het ontbreken van realiteitszin en geen juiste kwaliteit van bestuurders voor een goed functionerend bestuursapparaat. En als het bestuurlijk wel zou functioneren, dan blijkt het vaak in de praktijk niet uit uitvoerbaar of niet te controleren en is het daardoor overbodig gemaakt. Voor de samenleving heeft dat tot gevolg dat mensen zich onderdrukt en geschoffeerd voelen door politici.

  Een staatsbestuur behoort neutraal te zijn en uitvoeren alleen datgene wat in belang van de inwoners zal zijn en waar zo om vragen, dus niet wat bestuurders kunnen verzinnen om maar populair over te komen. Misbruik maken van een sociale samenleving die berust op democratie is net zo erg als van een dictator die mensen onderdrukt en uitkleed, en moet strafbaar gesteld kunnen worden als het gevoerde beleid fout geweest is, en geen gouden handdruk of uitkering geven maar ter verantwoording roepen. Dat gebeurt in het gewone leven ook als je over de streep gaat of een verkeerde handeling verricht.

 13. @peetar [16]:

  Niet? Wat heeft hij al waar gemaakt dan?
  Wij betalen, zij bepalen geld landelijk ook. Na het zogenaamd kiezen (op een partij welke met een ‘verkiezingsprogramma’ welke niet word waargemaakt noch dat iemand het met alle punten daarin eens kan zijn) heeft niemand meer inspraak en worden wij genegeerd en uitgesloten. Opinie peilingen worden zo hard mogelijk genegeerd, referenda ook, dat is toch hetzelfde?

 14. Het begint er allemaal redelijk officieel uit te zien: Ook Ierland voorziet binnen 3 jaar een herstructurering.

  Ik snap het niet hoor. Als er een pedofiele crèche-medewerker enkele tientallen kinderen misbruikt, staat de pers wekenlang op z’n achterste poten, maar als de politiek miljoenen kinderen voor enkele tienduizenden euro’s naait, hoor je niemand.

  Het creëren van staatsschuld zou grondwettelijk verboden moeten zijn!

 15. Politici lachen ons vierkant uit. Dat was in het verleden zo, dat is nu zo, en dat zal ook altijd zo blijven.

  Ze hoeven maar even iemand uit te maken voor complotdenker en iedereen geloofd dat meteen.

  Nogmaals: Banken, Multinationals, Politici zijn 3 handen op 1 buik. De buit wordt onder deze drie verdeeld.

  Al die oorlogen die ze voeren zijn gebaseerd op leugens. Die van Saddam, die van Osama, die Van Ghadaffi etc etc etc Stuk voor stuk gebaseerd op keiharde manipulaties en bedrog.

  Hier de waarheid over Libie:
  http://youtu.be/GuqZfaj34nc
  http://www.gewoon-nieuws.nl/2011/04/bankiers-hebben-er-weer-een-centrale-bank-bij/

  Zie Documentaires: No end in Sight en The war you don’t see.

  Er is 1 grote oorlog gaande, eentje die nooit opgehouden is. En die heet IMPERIALISME.

  Men maakt landen afhankelijk van grote multinationals om vervolgens regeringen te knechten. Google in China was hier een mooi voorbeeld van. Jammer voor Google dat China er niet in trapte.

  Het knechten van de wereldbevolking door middel van banken en multinationals. Het onder de duim houden van landen met behulp van banken en multinationals. Dit is wat gaande is. Dit is waar leiders als Chavez, Castro, Putin,Ahmedinejad etc etc zich tegen verzetten.
  Dat en alleen dat is gaande op deze wereld. Het Amerikaanse systeem opdringen aan alle landen. Landen die niet meewerken krijgen met de navo te maken onder het mom van mensenrechten. MENSENRECHTEN IS GEEN DOEL OP ZICH HET IS EEN MIDDEL OM OORLOGEN TE VOEREN MET LANDEN DIE NIET DOEN WAT AMERIKA WILT

  En laten we maar niet naief zitten denken dat internet iets gaat veranderen. Internet is hun wapen! En niet de onze. Die hele Arabische lente komt door facebook! Die site die al onze gegevens verzamelt en bijhoud waar iemand komt. Facebook, Google, Iphone, Tom Tom en dan nog al die andere waar we het nog niet van weten. Ze doen toevallig allemaal hetzelfde.

  Harrie mens over Wie er de baas is:

  http://youtu.be/t3gov8HZHUE

  Van Gogh en Fortuyn in 1997 over de E.U:

  http://youtu.be/bv8CiW6xX3U

  Hub Jongen [21] reageerde op deze reactie.

 16. @Cyclope [20]:

  “Er is 1 grote oorlog gaande, eentje die nooit opgehouden is. En die heet IMPERIALISME.””

  Kan kloppen, maar het gaat nog dieper in de mens:
  De strijd van het individu tegen het collectief,
  of, de strijd van de rechtvaardigen tegen de profiteurs.

Comments are closed.