De knoop is doorgehakt en op de een of andere ondoorzichtige manier is Klaas Knot er uit gerold als de opvolger. Er is betrekkelijk weinig bekend over deze man, en hij krijgt dus de zegen van de twijfel. Neem ik aan.

Het feit dat hij nu op het ministerie werkt, en “werkte eerder al nauw samen met zijn voorganger. Hij is plaatsvervangend thesaurier-generaal en directeur financiële markten op het ministerie van Financiën”, en een vriendje/adviseur van Jan Kees de Jager, zal velen echter geruststellen dat de job in goede handen is. Of niet?

Net als normaal, is ook de traditie gehandhaafd om baantjes te verdelen binnen de vertrouwde innercircle.

Als het lukt om de petitie voor openheid over “onze DNB goudvoorraad” nu op 1000+ deelnemers te krijgen, (nu 804) kunnen we snel zien hoe deze nieuwe man gaat reageren.

Onmiddellijk na de benoeming van Knot heeft een andere directeur DNB, Lex Hoogduin, ontslag genomen. Ook Hoogduin was getipt als opvolger van Wellink.

18 REACTIES

 1. Op bnr ging het vanmiddag daar ook over..

  Deze man heeft al 10 jaar voor DNB gewerkt, tot zover de geëiste frisse wind..
  Daarbij zit hij nu in de politiek en werkt hij inderdaad parttime voor een goochel bureau..

  Natuurlijk werden kritische vragen hieromtrent afgewimpeld..

  Ik verwacht geen verschil, poppetje krijgt een nieuwe naam..

 2. Dezelfde Keynesiaanse rolmops die schuldenproblemen oplost met lenen van nog meer geld.

  Verwacht er niets van, meer van hetzelfde.

  Maar…gefeliciteerd met de nieuwe bril.

 3. President Nederlandsche Bank komt uit Onderdendam, Provincie GRONINGEN . Het is dus een nuchtere Noorderling en daar verwacht ik als Drent uiteraard niet zoveel goeds van als dat het iemand uit Drente geweest zou zijn.Maar goed het is een stap in de goede richting hoop ik maar,

 4. (Senior) Economist
  De Nederlandsche Bank NV

  Public Company; Banking industry

  April 1995 – April 1998 (3 years 1 month)

  (Senior) Economist in the Monetary and Economic Policy Department

  Rijksuniversiteit Groningen
  Ph.D., Economics

  1991 – 1995

  Zo van studentje naar SENIOR ECONOMIST…..wow , van 0 naar 100 in minder dan 10 seconden.

  Hoeiiiii….snelle jelle….die moet een kruiwagen met dubbele turbo hebben gehad.

 5. @vrijradikaal [7]:

  Oh ja …wie was die knakker ook al weer.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Jelle_Zijlstra

  Ook al een stugge noorderling…Jelle Zijlstra (Oosterbierum, 27 augustus 1918…Vanaf 1967 tot en met 1981 was Zijlstra president van De Nederlandsche Bank N.V. Samen met de directeur buitenlands beleid van de bank, André Szász, ontwikkelde hij het “harde-guldenbeleid”. De gulden werd gekoppeld aan de Duitse mark, en Nederland volgde het Duitse monetaire beleid. De economie van de Bondsrepubliek Duitsland groeide razendsnel in die dagen, en daar haakte Nederland graag bij aan. Ook was Zijlstra in die jaren President van de Bank voor Internationale Betalingen te Bazel.

  Oh ja B.I.S. en de Gumark…opstapje naar de euro….yes time is on our side.

  Op 30 april 1983 werd Zijlstra benoemd tot Minister van Staat. Hij heeft vele bestuursfuncties en commissariaten vervuld, en was ook de peetoom van kroonprins Willem-Alexander.

  Uhm.

  vrijradikaal [11] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [12] reageerde op deze reactie.

 6. @vrijradikaal [10]:

  Maar ja…..at the end of the day….we are all pebbles on the beach.

  André Szász, tot voor enkele jaren directeur van De Nederlandsche Bank en belast met het internationale beleid, maakt zich wel zorgen. Meer dan dat, hij ziet met lede ogen aan hoe de monetaire unie, die hij mee heeft helpen voorbereiden, speelbal is geworden van politieke compromissen. Nu de besluitvorming in de beslissende fase is aangeland, worden de criteria voor deelname opgerekt en komen de garanties voor een sterke euro onder toenemende druk te staan. Szász, die nu hoogleraar Europese Studies is en in een adviescommissie voor de regering zit, zegt afgemeten: ,,Zo hebben we het nooit bedoeld.”

 7. @vrijradikaal [10]:

  Die Firma BRD Teil1 “Grundlagen”

  http://www.youtube.com/watch?v=cgEobDkGOEI

  Ontwikkelde hij het “harde-guldenbeleid”. De gulden werd gekoppeld aan de Duitse mark, en Nederland volgde het Duitse monetaire beleid. De economie van de Bondsrepubliek Duitsland groeide razendsnel in die dagen, en daar haakte Nederland graag bij aan.

  Die BRD – Ein nicht existierender Staat

  http://www.youtube.com/watch?v=K9voWN1F2PA&NR=1

  Die BRD ist seit ihrer Gründung ein illegaler, nicht existierender Staat. Nach dem Ende des 2. Weltkrieges haben die Alliierten gegen Völkerrecht verstoßen und Deutschland in die BRD und DDR aufgeteilt. Die Ostgebiete wurden bewusst unterschlagen. Damals waren diese “Staaten” offiziell Besatzungskonstrukte und die BRD und DDR waren nicht souverän. Daran hat auch die angebliche Wiedervereinigung nichts geändert, denn beim 2+4 Vertrag haben nur die Siegermächte mit sich selbst Vertäge geschlossen, aber kein Vertreter der Weimarer Republik (oder des 2. Deutschen Reiches) war anwesend! Der 2+4 Vertrag hatte nur den Zweck, den Ausstieg der UdSSR zu ermöglichen, da das Projekt “DDR” gescheitert war. Die DDR wurde in die BRD eingegliedert und wurde ein Teil davon. Berlin hat bis heute einen versteckten Sonderstatus und gehört nicht zu Deutschland. Wer Berlin kontrolliert, kontrolliert Deutschland.

  Ik heb in het verleden ook al eens dit gepost Hub….maar de boodschap is simpelweg niet overgekomen.

  Dus dan nog maar eens weer.

  Wer Berlin kontrolliert, kontrolliert Deutschland.

  Nach dem Ende des 2. Weltkrieges haben die Alliierten gegen Völkerrecht verstoßen und Deutschland in die BRD und DDR aufgeteilt.

  Damals waren diese “Staaten” offiziell Besatzungskonstrukte und die BRD und DDR waren nicht souverän. Daran hat auch die angebliche Wiedervereinigung nichts geändert

  Duitsland is NIMMER souverrein toegetreden tot de Pleuro…..nimmer.

 8. Berlin hat bis heute einen versteckten Sonderstatus und gehört nicht zu Deutschland.

 9. Alles goed en wel als ze mij maar niet beknotten !!! De Jager met zijn Griekse vriend jaagt mij al genoeg op kosten en andermans sexleven gaat mij geen bal aan. Trouwens zou er nog wel een gewoon mens zijn die hier zo langzamerhand de ballen nog van begrijpt ?

  Ik wens u allemaal een mooie dag waarbij de aarde ondanks eerdere voorspellingen van een geloofsfanaat nog steeds bestaat. Ik geloof ook dat ik teveel belasting betaal, en dan is het eerste wat ze zeggen bewijs het maar !! Een geloof kun je ook niet bewijzen doordat het een geloof is wordt vaak gezegd door gelovigen, maar met dat verhaal kun je bij de belastingdienst niet terecht.

 10. Heeft tien jaar bij DNB gewerkt en na een jaar “gestald” te zijn buiten die organisatie is ie weer terug. Zo kun je hem aan de gemiddelde NL-er verkopen als een buitenstaander die de cultuur gaat veranderen.

  Ook zo met de nieuwe ECB voorzitter Mario Draghi. Keynesiaan, Italiaan en ondermeer oud topman van Goldman Sachs. Dat is nou net de bank die Griekenland met allerlei malversaties binnen de EUSSR heeft gerommeld. Deze Italiaan zal er met al zijn binnenlandse experitse voor zorgen dat de euro de koopkracht van de lire zal evenaren. Heeft Nout Wellink toch nog gelijk toen hij van de week stelde dat we al ons bailout geld terug zullen krijgen.

  Ik constateer dat er zowel op nationaal als op internationaal niveau niks is veranderd. De bankenwereld heeft de touwtjes nog stevig in handen.

  Ik wens de Grieken en de Spanjaarden veel succes toe bij het omverwerpen van deze verderfelijke bende. Vanuit NL zal het niet moeten komen; die werken desnoods door tot hun dood om alles te blijven betalen.

  @vrije radikaal;

  Nog eentje speciaal voor Gerrit Zalm 😉 ;

  http://www.youtube.com/watch?v=K1D5PzuJC-A

  Leonardo Pisano [16] reageerde op deze reactie.

 11. Achteraf bedenk ik mij, zou dit het genoemde prive vriendje van de Jager zijn en is het niet waar dat hij een Griekse vriend heeft. Zolang het niet bekend wordt blijf je maar gissen.

Comments are closed.