Of krijgen we nog tijd tot 2012? Het is frappant hoe weinig je daarover leest of hoort in de media, van “onze leiders”. In tegendeel, daar komen alleen maar sussende en ontwijkende geruststellingen vandaan. En ondertussen gaan de politici gewoon door om de toestand te verergeren onder het mom dat zij de wereld redden.

Kijk eens naar de regering die Nederland op dit ogenblik heeft. Er wordt weer een nieuwe missie uitgestuurd naar Afghanistan. Onder een nieuwe naam/smoes, maar het zijn militairen. Een tweede oorlogsproject is Libië. Daar vecht het Nederlandse leger met een aantal F16 oorlogsmachines. Daar onder de vlag van NAVO om “burgers” te redden van Kadaffi. Anderen zeggen dat het om de olie gaat. Maar zeker is dat er veel doden vallen.

Het filmpje dat Esther bij een reactie instuurde, geeft een beeld van veteranen van de oorlog in Irak! Een filmpje dat iedereen die nog voor dergelijke oorlogen is/was, zou moeten zien.

Op een ander gebied verricht deze regering ook grootse daden. Zij heeft het Nederlandse volk alleen al voor 94 miljard euro in de schuld gedraaid om tekorten in andere landen te betalen of garanderen ( = later betalen).

Nederland loopt al voor 94 miljard euro risico vanwege redden banken…….
http://www.edelmetaalplaza.nl/web_redactie.asp?onderwerp=EdelmetaalPlaza&id=15908

Alleen dit bedrag is al 5600 euro PER INWONER!

En op dit ogenblik is die overheid van plan om nog meer belastinggeld voor Griekenland uit te geven.

En als in een Kamerdebat Wilders sterk tegengas geeft, wordt hem door de premier verweten dat hij onverantwoord handelt met “onze spaarcenten”. Want als we niet betalen, wordt het nog erger.
Door niet te zeggen WAT  dan dat ergere is, zaaien ze enerzijds angst en anderzijds lethargie: “ach we zien wel, we kunnen er toch niets aan doen”.

Typisch is dat er de laatste tijd een groot stilzwijgen heerst over wat er in Spanje gebeurt. Let op, ook daar broeit het!

Niet alleen de Nederlandse overheid maakt zich hieraan schuldig. Hetzelfde gebeurt in andere EU-landen en in Amerika.
Zo is er een schuldenberg opgebouwd die nauwelijks te overzien is. De wereldeconomie draait op schulden, op geld dat bestaat uit “digits”.

Lezers van de Vrijspreker zullen niet verbaasd zijn. Zij hebben al heel wat waarschuwingen gelezen.

Maar of ze ook “voorbereid” zijn, is nog een tweede.

We stellen daarom ook tips op prijs waarmee nog meer lezers zich beter kunnen voorbereiden.

16 REACTIES

 1. Je geld stoppen in goud, zilver, voedsel, waterbedrijven, REE’s, evt olie en Zwitserse franken/Australische Dollars

 2. Ik vraag me af aan wie is deze schuld? Als alle landen alle schulden naast zich leggen, incluus alle inwoners, wat is dan de balans? Wie wordt dan benadeeld?

  Als het alleen de bankiers zijn, dan wat maakt het ons uit?

 3. Heb alles al keurig geregeld en maak mij geen zorgen en ga even vissen, dat is ook leerzaam, zie het volgende;
  Opa’s en kleinkinderen.

  Vissen is soms leerzame hobby. Toen ik langs de waterkant zat te vissen kwam er een opa met twee kinderen naast mij zitten te vissen, maar je weet wel hoe dat gaat met kinderen, ze verveelden zich al snel en gingen in de auto van opa zitten. Toen ze daarvandaan terugkwamen zei een van de twee tegen zijn opa, wij hebben de deur van de auto dicht gedaan hoor, waarop hij reageerde, hebben jullie alle deuren van de auto dicht gedaan, waarop een van de kleintjes zei; ja,en ik heb ook de deur op slot gedaan. Welke deur vraagt Opa angstig kijkend, maar het bleek dat alle deuren op slot zaten en de jas van opa met de sleutels in de auto lag. Einde van het verhaal was dat opa vroeg of ik even op de kinderen wou letten en dat ik de Opa naar een verderop gelegen boerderij zag sjokken om naar huis te bellen om een reserve sleutels te laten brengen, en een van de jongetjes mij lachend aankeek en met twinkelende oogjes zei ; Als wij met opa weggaan hé, dan beleven wij altijd avonturen!

  Morgen ga ik wel weer nadenken of het nog beter kan, nu dus uitvissen wat er gaat gebueren in Nederland.

 4. Er ontgaat mij iets in deze beschouwingen;

  Geld is een virtuele afspraak en die kan toch morgen zijn veranderd ?

  Ik begrijp de drukte om dit onderwerp niet zo; anders dan dat diegene die zwaar aan lineair geld hangt zich zorgen maakt. Ik zou dat niet doen 🙂

  Geld is immers een afspraak die qua functionaliteit (geld verdienen) allang veranderd is in een willekeurige monopoly-versie die geen instrinsieke waarde meer heeft anders dan: er is genoeg en er wordt vreselijk veel bijgedrukt !

  Geld an sich = niets en van niets is genoeg 🙂 Bovendien; in een vrije markt die mogelijk straks ontstaat is ook geld een vrij product; zelf alternatieven creeeren lijkt me appeltje eitje 🙂

  Is bovenstaand serieus of naief of ….. ?

 5. We stellen daarom ook tips op prijs waarmee nog meer lezers zich beter kunnen voorbereiden> dit is de topic?

  zorg dat je onafhankelijk bent, je eigen woning (van mijn part een chalet/stacaravan) , (deels) je eigen eten verbouwen, zonnepanelen + 1windmolentje, , nou dan heb je het ergste al gehad. je auto op waterstofgas uit water (kleeft er tenminste geen bloed aan zoals benzine wel doet. kan je het midden oosten met rust laten, overigens…)
  als je bovenstaande voorelkaar hebt, hoef je denk ik ook minder te werken, want je hebt tenslotte minder geld nodig….is toch relaxed als je 4 dagen per week vrij bent en 3 dagen werkt.

  en verder koop boeken over zelfvoorziening, permacultuur enzo. mensen bouwen hele mooie huizen die 100% zelfvoorzienend zijn.

  oh en ontmasker de schaduw regeringen, net als in de ‘wizzard of Oz’
  dan is het hele probleem opgelost en komt de mensheid in een nieuwe renaissance.

  reiny [7] reageerde op deze reactie.
  Leonardo Pisano [10] reageerde op deze reactie.

 6. @NoNWO [6]: Door grond een huis en winkelpand te kopen, en niet afhankelijk van een bank te zijn, en geen grote kapitalen op een bank denk ik dat ons niets kan gebeuren. Tenslotte hebben wij ook nog AOW met een klein pensioentje, wie maakt je dan nog wat ? of zie ik dat verkeerd.

  Doompie [11] reageerde op deze reactie.

 7. @reiny [7]:

  Kleine rectificatie: “wij” hebben geen AOW, zij beheren de AOW geldstroom..helaas is de AOW geen spaarpot (zoals ze wel ineens impliceren in de msm) maar betalen de actieve de passieve, ik ga er vanuit dit nooit te ontvangen..

 8. Sommige denken van zodra ze onafhankelijk zijn van banken en de nutsbedrijven en ook nog eens hun eigen voedsel verbouwen, dat ze vrij zijn van de overheid. Maar ze vergeten dat op alles een belasting wordt geven, ook op de materie die je 100% zelf in eigendom hebt. Zoals onroerend zaak belasting, inwonersbelasting (provincie), gemeente belastingen, rioolbelasting, wegenbelasting, diverse milieubelastingen en ga zo maar door, de overheid verzint telkens nieuwe ideeën om ergens belasting over te heffen. Vroeger kon je nog rondtrekken zoals zigeuners deden, want dan had je n.l. geen vaste woon of verblijf plaats. Maar zelfs dit is aan banden gelegd. Er wordt nu in heel Europa op dit soort mensen gejaagd en hun alles onmogelijk gemaakt om deze levensstijl te hanteren. Je moet n.l. ergens geregistreerd staan om een legitimatie bewijs te verkrijgen,want zonder een geldige legitimatie bewijs is werk vinden onmogelijk geworden en ook geen uitkering meer, geen verzekeringen meer, geen bankrekening(en) meer, geen rijbewijs meer en e.d. je wordt overal dan voor uitgesloten en ben je eigenlijk een illegaal binnen je eigen land geworden. Daar kom ik op het volgende punt alles waar de overheid aan kan verdienen (je afpersen) is als legaal bestempeld en alles waarvan ze niet van kunnen profiteren is als illegaal bestempeld. Dus zodra je besluit om onafhankelijk van alles en iedereen te willen leven, dan wordt je door de overheid als vogelvrij verklaart en willen ze je alles van je onteigenen, zodra ze jou getraceerd hebben. Dus binnen Europese Unie is deze levensstijl niet meer van toepassing.

  Leonardo Pisano [13] reageerde op deze reactie.
  Rien [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Qvic [12]:
  @Leonardo Pisano [13]:

  Geweldloze weerstand is het parool.

  Geweldloos is goed, maar om dat effectief te maken moet je zo weinig gaan verdienen dat je EFFECTIEF geen belasting meer betaald.

  Qvic heeft gelijk. Maar vergeet niet dat je deel bent van een samenleving. Zelfs al blijf je op je erf. Je maakt dus altijd gebruik van bestaande infrastructuur, of je dat zelf doet, of indirect via bezoekers of het inkopen van bv gereedschap.
  Ik heb er dan ook niet zulke grote problemen mee dat we daarvoor betalen. (Het zou natuurlijk effectiever kunnen, maar daar heb ik het nu even niet over)

  Het is dan ook wel degelijk effectief om zo zelfvoorzienend mogelijk te worden. We kunnen dan een punt bereiken waarop we ons inkomen zo ver kunnen verlagen dat we effectief meer gebruiken via de overheid dan we aan belasting betalen.

  Leonardo Pisano [15] reageerde op deze reactie.

 10. @Rien [14]:

  “We kunnen dan een punt bereiken waarop we ons inkomen zo ver kunnen verlagen dat we effectief meer gebruiken via de overheid dan we aan belasting betalen.”

  De overheid produceert niets en welvaart komt dan ook niet via de overheid. Dit impliceert dat we nooit MEER kunnen consumeren dan we aan belasting betalen. Hmm, tenzij we slaaf worden natuurlijk. Dan maakt 100% of 0% belasting betalen geen pepernoot verschil.

Comments are closed.