In de Nederlandse Tweede Kamer is weer hevig gedebatteerd of de belastingbetaler nog meer gedwongen kan worden om nog meer steun te betalen aan Griekenland. De 110 miljard euro die door EU betalers al is verstrekt, is kennelijk niet genoeg.

Hoe gek is het dat de door velen van u gekozen vertegenwoordigers u zo juichend willen laten betalen?

In het Tweede Kamer debat leidde dat zelfs tot een aanvaring tussen Mark Rutte en Geert Wilders. Geert noemt het risico dat dat geld nooit terugkomt. Mark geeft daar geen antwoord op maar doet ook aan bangmakerij, net als Nout Wellink met vage verwijzingen naar ” ergere dingen”.
Hij vindt dat de gedoogpartner (PVV) een levensgroot risico neemt met de spaarcenten en pensioenen van de Nederlandse bevolking.

Wist u dat uw spaarcenten in Griekenland belegd worden?  Dan zou ik ze maar vlug terughalen!

Rutte:  “Nederland zal Griekenland alleen financieel verder helpen als dat in het eigen, Nederlandse belang is. Volgens Rutte zijn ‘onze pensioenfondsen, onze spaarcenten en de bedrijven’ in gevaar als Griekenland failliet zou gaan. ”

Ik neem aan dat Rutte dat echt bekend heeft. Maar als “onze spaarcenten” inderdaad afhangen van een Grieks faillissement, dan vraag ik me toch af welke onbekwame amateur daarvoor verantwoordelijk is. Waarschijnlijk een politicus!

Een dag eerder was Nout Wellink namelijk bij het keuvelprogramma van Knevel en vd Brink. Ook die hield een pleidooi om maar te betalen. “Want als Griekenland failliet gaat, dan gebeuren er veel ergere dingen”.

Die ergere dingen kwamen er op neer dat dan een aantal banken die geld in Griekenland hadden uitstaan, dan in moeilijkheden zouden kunnen komen.

Hoe kan het dat banken het geld hebben uitstaan in een zo risicovol land? Zou u geld aan hen lenen?

En als ze onverantwoord geld hebben uitgeleend, moeten ze maar op de blaren zitten.

Bovendien is het nog helemaal niet zeker dat Griekenland door deze injectie gegarandeerd uit de brand is en of er over een aantal maanden niet alweer geld bij moet.

En waarom wordt er niet eerst meer druk op de schuldenaar gezet om hen te laten betalen?

Volgens de World Official Goldholdings bezit Griekenland nog 111,5 ton goud. Nog ervan afgezien dat dat wel niet voldoende zal zijn, is toch (ongeveer) 3,5 miljard euro een aardig begin.
Daarnaast heeft het land heel wat waardevolle oude beelden en gebouwen die verkocht kunnen worden. En zoals al eerder gesuggereerd, zullen er best enkele miljardairs zijn die een Grieks (onbewoond?)  eiland willen kopen. Zou een ideale investering zijn voor vakantieverblijf met casino’s en tevens belastingparadijs!

Protesteer waar je maar protesteren kunt! Probeer te redden wat je redden kunt!!

12 REACTIES

 1. De EU begint steeds meer op een religieuze sekte te lijken. Al die zogenaamde volksvertegenwoordigers zijn in de ban van een afgod en het contact met de realiteit totaal kwijt.

  Als de EU uit elkaar valt, gebeurt er niets bijzonders. Behalve dat een kliek nietsnutten hun overbetaalde baan en gratis eersteklas vliegtickets kwijt raakt.
  De vrijheid van de Europeanen zal er waarschijnlijk fors door toenemen.

 2. ‘we’ moeten Griekenland helpen, anders gebeuren er ergere dingen?
  Klinkt inderdaad als het gemiddelde geloof: niks geen feiten. Plus dat zo dat ergere er al is (de mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest), de rekening dan ook eens bij de juiste partij dient te komen.
  Het is van de zotte dat wanneer banken domme dingen doen, wel de aandeelhouders, maar niet de obligatiehouders pijn lijden. Om de een af andere reden moeten de obligatiehouders, vaak andere banken, gered worden door de belastingbetalers. Vreemde jongens die politici.

 3. Griekenland, Portugal, Ierland… En ondertussen liggen in onze “verzorgingstehuizen” oude mensen in hun bed en worden 1 keer per week gedoucht. Er is immers geen geld om het personeel te betalen.
  Griekenland, Portugal, Ierland… En ondertussen groeit het aantal voedselbanken in Nederland. Mensen hebben geen geld meer om eten te kopen. Ze moeten naar de voedselbank. In NEDERLAND, meneer Rutte, in Nederland…
  Griekenland, Portugal, Ierland… En ondertussen zijn de huren en hypotheken vrijwel onbetaalbaar aan het worden. Immers er is geen geld meer. Dus hup naar de dichtgedraaide subsidiekraan.
  Griekenland, Portugal, Ierland… En ondertussen neemt de belastingdruk in Nederland alleen maar toe. Immers de miljarden die worden geschonken, herstel, geleend aan die landen moeten wel ergens vandaan komen.

  Er wordt een appèl gedaan op het solidariteitsgevoel dat wij kennelijk hebben. Wel… Wake up call…. Er is geen solidariteit met die landen.
  Griekenland, Portugal, Ierland, En … Nederland…. is dat de volgende die aanklopt bij de EU maffia voor steun? Of blijft de NL overheid geld wegpompen terwijl haar eigen burgers de moord stikken van de stille armoede?

  Waarom zien mensen niet in dat wij op een doodlopende weg voortrazen? Een verenigd Europa is door Napoleon en Hitler al geprobeerd. Het lukt gewoon niet. Probeer het nou eens zo…. Water en olie kan je niet mengen. Aanvaard dat zij wel dicht bij elkaar kunnen bestaan, maar niet gemengd kunnen worden. Laat landen naast elkaar bestaan en geef de ruimte aan die landen om op economisch gebied samen te werken. Pas dan, en alleen dan zal er werkelijke vrijheid ontstaan.

  Politici… Ik roep u op om uzelf op te heffen en iets zinvols te gaan doen. Bijvoorbeeld een handje helpen in een verzorgingstehuis, of bij een voedselbank….

  Pendragon

  IIS [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Pendragon [3]:

  De EU zal nooit mooi en soepeltjes lopen omdat men geweld gebruikt jegens zijn inwoners. Napoleon en Hitler waren er nog stumpers bij die probeerden het onmiddellijk met geweld. De EU is slimmer, die is soft, zacht en stilaan van de grond gekomen en wil nu pressie uitoefenen op de lidstaten die gehorig moeten bijdragen aan de varkenslanden en hun eigen bewoners daarvoor moeten uitkleden.

  De burger is gewillig en zal bij protest de gewapende jongens van de wet aan de deur krijgen en eventueel zal alle have en goed in beslag worden genomen als men weigert nog langer de bezetter van geld te voorzien.

 5. Heren, uw spaarcenten en bezittingen zijn geleasde of gehypothekeerde eigendom van het groter belang. Eigen-DOM-s-recht waar u uiteindelijk geen titularis van bent, een dode letter op papier die zelfs in crisis-situaties kan geconfisqueerd worden… Hoeft toch geen betoog! Volgens de wet, wordt U enkel geacht; dom, volgzaam en productief in het systeem te handelen. Door dit handelen wordt u gebrainwashed; paniekzaaierij, bangmakerij en vrees voor het onbekende zijn wapens die gehanteerd worden door de machtigen. De uitgestuurde signalen voor het imploderen van het schuldsysteem doet de gewone mens huiveren terwijl het een zegen kan zijn om het “masker van slavernij” van u af te werpen. Het (militaire) machtsvertoon en de ongelimiteerde baillouts zijn slechts stuiptrekkingen van diegenen die het verval van het imperialisme willen verhinderen. Kijk vanop afstand, hoe kapitalisten vechten om hun “bestaansmiddelen” te vrijwaren van het faillissenment. Aanschouw de samenkomsten en vergaderingen van diegenen die gestresst en angstig zijn om hun vermogen te verliezen in het endgame van de kondratiev-cyclus. Oordeel zelf.

 6. De stank die vanuit het binnenhof waaide was deze week weer eens niet te harden.
  Voor iedereen die het nog niet duidelijk was moet nu toch in de gaten hebben dat we worden geregeerd door bankenpuppets.

  De VVD heeft misschien wel de trouwste in dienst gezien hun 180 graden draai;

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/05/vvd_in_2009_kredietcrisis_niet.html

  Socialistische volksverlakkers pur sang zou ik zeggen maar dat was me al langer duidelijk.

  En dan de PVV;
  Ik begin me steeds meer te irriteren aan die partij. Gisteren werd iedereen (terecht ) tegen de schenen geschopt over deze misdadige beroving van de Nederlandse belastingbetaler door deze partij. Maar wat voor consequenties trek je daaruit Geert? Blijft het bij wat verbaal belletje trekken om vervolgens hard weg te lopen of trek je je conclusies omtrent dit zeer essentieële punt. Je gaat njiet marchanderen als het over regelrechte diefstal van de burger gaat, Geert!
  Als het bij vrijblijvend gelul blijft zonder verantwoording te nemen heb ik voor de laatste keer in mijn leven gestemd op die partij gestemd. Als er geen libertarische partij komt heb ik dan sowieso mijn laatste keer de gang naar de stembus gemaakt. Heb ik dan toch nog het licht gezien volgens veel libertariers hier 😉

  Talk is cheap, Geert

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.
  RH [10] reageerde op deze reactie.

 7. @GB [6]:
  “Heb ik dan toch nog het licht gezien volgens veel libertariers hier?”

  Het zou kunnen, GB. Het is namelijk niet zo moeilijk. Alleen een beetje logisch, consequent denken.
  En, als je het eenmaal goed door hebt, raak je het niet vlug meer kwijt. Feiten zijn op den duur niet te loochenen.

 8. We hebben Griekenland in 2000 gevraagd of ze mee wilden doen en dat geeft verplichtingen. We wisten dat het mis zou gaan. Als je iemand bij de club haalt, moet je ze in eerste instantie helpen.Natuurlijk is er niets mis met hulp aan Griekenland. Laten we het als goed bedoelde ontwikkelingshulp beschouwen..Wie zegt dat Nederland niet in een situatie kan komen waarin voor hulp bij andere EU-landen moet worden aangeklopt? Ook wij moeten het lenen.Omdat Nederland altijd zo zuinig was kunnen we als land geld lenen tegen een kleine 1%. Dat lenen we aan Griekenland tegen 5% en /voila/ we zouden een dief van onze portemonnee zijn als we niet mee zouden doen.Banken in Europa leken wel te profiteren van de miljardenlening voor Griekenland. Dit is de sector die het eerst profiteert van een Grieks steunplan.De meeste Westerlingen zijn het er inmiddels wel over eens dat het huidige financiële systeem corrupt is, en dat bankiers en andere financiële topmannen van nature net zo corrupt zijn als veel politici.Griekenland zit in een vicieuze cirkel van veel schuld, dus meer en hogere rentelasten en dus meer schuld etc. Griekenland wordt door corrupte linkse politici die hun land jaren lang hebben geplunderd naar de knoppen geholpen, maar dit wordt allemaal door onze linkse pro-Europa vrienden met de mantel der liefde bedekt en niet als een tragedie gezien…Ik ben echt voor internationale samenwerking, prima om de Griekse bevolking (niet de linkse elite daar!) te helpen, enz., enz. Gewone burgers weten dat deze pot met geld door de bij het IMF aangesloten landen,waaronder de Europese lidstaten zal moeten worden gevuld.Piramide? Hoe? Via leningen natuurlijk. Ook van de Amerikanen. Zo worden burgers drievoudig gepakt. Eerst via bezuinigingen, dan via meer staatschuld in plaats van minder en vervolgens via het IMF. Dat is een regelrechte schande.En Griekenland is niet het enige EU-zorgenkindje. Portugal, Spanje, Ierland, Italië,Hongarije,maar ook Belgie……

 9. En dan noemt een VVD zich liberaal, *proest*…

  ”Probeer te redden wat je redden kunt!!” Nee, laat de boel maar instorten, dan worden mensen misschien wel wakker. Wij libertariërs weten het zinkende schip heus wel op tijd te verlaten. De vraag is alleen: waarheen?

 10. Vandaag of morgen zal het uitkomen dat er zoveel schulden zijn dat niemand meer weet wat links of rechts is. Het spelletje wat nu gespeeld wordt heet “kicking the can down the road” en men hoopt dat binnekort Jezus terugkomt op aarde met een zak goud.

  Zal dus niet gebeuren, Griekenland is maar een klein landje in het hele gebeuren. Italie is massief. Het is afgelopen, pensioenmaatschappijen en banken worden of genationaliseerd of gaan op de fles. Armoede is het voorland.

  http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2011/01/italy-invisible-elephant.html

 11. De enigste die we financieel spekken zijn de banken in die landen. De bevolking daar worden niet alleen armer, maar ook steeds meer rechten afgenomen. Hoe meer we landen zogenaamd moeten redden, hoe meer we ons zelf en die bevolking van die landen een oor aan naaien. De politica vertellen telkens halve waarheden n.l. dat we de in moeilijkheden geraakte banken in die landen financieel moeten redden en niet de bevolking zoals ze verkondigen. Het probleem waar Wilders nu heeft is dat waar hij met zijn partij tegen is en de bevolking wil beschermen voor deze financiële aderlating, dan zal de oppositie bewust met het CDA en VVD akkoord gaan ook al druist dit ook tegen hun principes in. Het spelletje wordt zo gespeeld dat overal waar Wilders tegen is zijn wij voor en andersom. Alle politieke partijen behalve de PVV leven op grote voet ten koste van de gemeenschap en ieder die daar opmerking over heeft of maakt is een vijand en daarom wordt de uitspraken van Wilders telkens gebagatelliseerd.

Comments are closed.