Angela Merkel heeft een goed plan. Er moet op allerlei gebied meer gelijkheid komen. Alle concurrentiemogelijkheden, alle verschillen, tussen de verschillende deelnemende landen moeten gelijk getrokken worden. Dan kunnen “we” eindelijk “met één mond” spreken! Al begrijp ik ook niet waarom dat nodig is! Wie wel?

 

Angela: ‘Eén Europese pensioenleeftijd en iedereen even lang op vakantie
De Duitse bondskanselier Merkel wil het aantal vakantiedagen en de pensioenleeftijd in heel Europa gelijktrekken.
‘We moeten niet hebben dat sommige Europese burgers heel veel vakantie hebben en anderen heel weinig. Op de lange termijn werkt dat niet’, zei Merkel gisteren tijdens een partijbijeenkomst van de CDU. ‘In landen als Griekenland, Spanje of Portugal moeten werknemers niet eerder met pensioen gaan dan in Duitsland. Het gaat erom dat iedereen ongeveer evenveel bijdraagt, dat is belangrijk’, zei Merkel.

Daarbij natuurlijk niet de eigen cultuur van de afzonderlijke landen beschadigen. Maar dat is eenvoudig te doen door het land met de laagste pensioenleeftijd als basis te nemen en overal in te voeren. De Nederlandse jaloezie op de Grieken is dan weg.

Uiteraard gaat dit gepaard met het gelijktrekken naar de hoogste van de uit te keren bedragen.

Met vakanties doen we hetzelfde. Het land met de meeste vakantierechten wordt weer de basis.

Nationale en verplichte feestdagen die nu in één land gelden, worden overal (verplicht)  ingevoerd. Dat heeft tevens het grote voordeel dat de bevolking van de verschillende landen meer van de cultuur van de andere (nu 26) leert beleven. Nederlanders gaan dan bvb ook meer beseffen wat voor Belgen de “wapenstilstandsdag” betekent.

Belangrijker is misschien nog de belastingen. We nemen daar gewoon van elke soort als richtlijn het land met het laagste tarief en voeren dat overal in.

Tegen deze en dergelijke maatregelen zullen toch niet veel protesten komen?

12 REACTIES

 1. Nogal totalitair. Iedereen even lang werken? Half Nederland zit ziek, werkloos of afgeschreven thuis, of nog op school.

  Kinderen straks allemaal even lang naar school, allemaal dezelfde hersenspoeling, en bij absentie wegens een ongeoorloofde vakantie een gelijke sanctie?

  En als de EU gelijk gemaakt is, wat volgt? Wordt straks de hele wereldbevolking gelijk gemaakt? Iedereen even arm?

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. Het communisme zonder vermomming of schroom.
  Dank u Merkel, rode rita…

  Geef die knol een bak met haver en stuur haar de weide in.
  Hortsik… opgerot!

  Ik bepaal wanneer ik wel en niet met vakantie ga (vakantie.. wat is dat eigenlijk?)
  En ik bepaal zeker ook wanneer ik wil stoppen met werken, niet omdat een of ander mens zegt dat ik mag stoppen.

  The question is not ” who is going to let me” , its ” who is going to stop me”
  – Ayn Rand.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Hoc Voluerunt [4]:
  “The question is not ” who is going to let me” , its ” who is going to stop me”
  – Ayn Rand.”

  Het kan niet vaak genoeg herhaald worden.
  Maar naar die mentaliteit moeten we toe!!

 4. Wat ze als oostduitser, opgegoeid in een andere cultuur dan wij , nog niet begrijpt is dat wij niet terug willen vallen in een totaal dictatuur van europa. Dit is een greep naar de macht en iedereen ondergeschikt aan een europees dictaat of zo? Ze moet toch weten hoe dat was, of is ze het soms vergeten..

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 5. Wat een dijenkletser!
  Politici werken allemaal tot ver na hun 65e waar een gewone burger geen keuze heeft… Nou ja, tenzij je ondernemer bent: dan heb je de vrijheid eerder te beginnen en later op te houden met werken.

 6. “Het gaat erom dat iedereen ongeveer evenveel bijdraagt, dat is belangrijk’, zei Merkel.”
  Duidelijk, de Grieken moeten meer bijdragen aan het vullen van haar portemonnee.

  Dis socialistenleider uit Frankrijk wilde ook alles gelijktrekken. Zoiets had hij laatst bedacht vanuit een hotelkamer a 3000$ per nacht in New York. Het liep wat anders.

 7. Een politicus die in een sprookjesboek gelooft en vervolgens EU-frasen uitstrooit over het volk kan toch niet serieus worden genomen. Deze Duitse EU dame en velen met haar zijn allen een bedreiging voor de mensheid, een grotere bedreiging dan haar voorganger Adolf Hitler ooit is geweest. Het aantal slachtoffer die Hitler op zijn naam heeft kunnen in de toekomst door toedoen van mensen als Merkel makkelijk worden overtroffen. Merkel ’s ideeën en degene die haar omringen vormen tezamen een grotere bedreiging dan AH …….

  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Hub Jongen [11]:

  Ja Hub, ze gaan demonstreren voor meer overheid:

  “Ook in Madrid gaan mensen de straat op omdat ze ontevreden zijn over de overheid. Ze eisen ‘echte democratie’. De website van de extreem-linkse organisatie http://www.democraciarealya.es is uit de lucht gehaald. Het Engelstalige deel is nog wel bereikbaar. De mainstream media (MSM) besteden er geen aandacht aan. Als deze demonstraties georganiseerd werden door de CIA of de Mossad dan was het ongetwijfeld voorpaginanieuws. Filmpje:”

  http://nicodegeit.wordpress.com/2011/05/20/extreem-links-demonstreert-tegen-spaanse-overheid/#more-698

  Vechten met de politie en winkelruiten ingooien omdat ze ‘belasting hebben ontdoken’.

Comments are closed.