De Servische oud-generaal is gevangen.

Mladic is onder meer aangeklaagd voor genocide wegens de maandenlange belegering van Sarajevo en de massamoord op moslims in Srebrenica.

Het is goed dat misdadigers gestraft worden. Blij dat dit nu schijnt te gaan gebeuren.

Maar ik vraag me af of ik het fijn moet vinden dat hij nu in Nederland in een gevangenishotel zit.
De gevangenis in Scheveningen staat bekend als de ‘meest menselijke gevangenis ter wereld’. De cellen hebben open deuren en er wordt bijvoorbeeld samen gekookt.

Advocaten kunnen worden ontvangen en er is een familiekamer waar bezoek mag komen.

Weet iemand wie voor al die luxe verzorgingskosten betaald? Komt dat geld van alle leden van de Verenigde Naties of is er een andere regeling.

Het zal toch niet zo zijn dat gekke Henkie dat alles betaalt?

Meer over de reis van Mladic zie hier.

26 REACTIES

 1. Advocaat Milos Saljic heeft om een onafhankelijk medisch onderzoek gevraagd. De gezondheidstoestand van de Bosnisch-Servische ex-generaal zou ‘alarmerend’ zijn.

  De advocaat meent dat, ondanks dat een officiële medische commissie Mladic fit heeft verklaard voor berechting, hulp nodig is van onder andere een cardioloog, neuroloog en orthopedist. Mladic heeft volgens zijn vrouw al drie keer een beroerte gehad en aan de rechterzijde van zijn lichaam zou hij geen gevoel meer hebben.

  Indien het zo alarmerend dat hij aan het einde van zijn levensdagen is, laat hem dan zolang uitrusten in een aangename gevangenis dan lost het probleem zich vanzelf op en is iedereen tevreden, uitgezonderd de Advocaten die hun inkomen zullen missen. Het bespaard ons van een lang irritant proces.

 2. Oee handig een Kredit lening. Kan ik eindelijk me 2de motor kopen….

  Ik persoonlijk vind dat die kerel veels te veel media aandacht krijgt.
  Hij is opgepakt ok netjes. Hij wordt berecht ok netjes. Dan hoef je toch niks meer te horen, todat hij zijn straf krijgt?.

  Zag gisteren toevallig iets van een Servische vrouwtje die zei, dat zij(Het land)zich aan de afspraken hadden gehouden die er waren gemaakt!. Goed zo wat wil je? een pluim in je reet?. Waarom moet je dat nog op tv melden?.

  En dat hij in scheveningen vast zit.. Who cares!, hij is in iedergeval van ze oorspronkelijke vrijheid beroofd!. Als je echt op je centen ben met bepaalde type gevangenen. Vuur peleton? stuk goedkoper. Regel je dat voor de moordenaars/rapers. Ohw en waarvan je natuurlijk ook 100% van weet dat ze het ook echt zijn. Geen Green Mile toestanden natuurlijk. He killed them with there love.

  pcrs [5] reageerde op deze reactie.

 3. Verbeeld ik het me of wordt tegenwoordig elke financieele crisis overstemd met “‘we’ hebben hem”? Eerst was ‘obama bin laden’ ‘gepakt’, nu Mladic.
  Wat een schertsvertoning met die Combat gear uitgedoste space troupers. Alsof een soort invasie verwacht werd.
  De man zat eerst opgesloten in Servie en nu in Den Haag en de wereld is niet veiliger geworden net als met het verdwijnen van Bin Laden.

 4. @DrFunk [3]:
  “Zag gisteren toevallig iets van een Servische vrouwtje die zei, dat zij(Het land)zich aan de afspraken hadden gehouden die er waren gemaakt!. ”
  Ik heb wel eens van ex media medewerkers gehoord dat ze soms rijen mensen moeten ondevragen, voordat ze ‘het juiste’ antwoord van iemand krijgen. Daar gaat soms een hele dag inzitten.
  Het is bewezen met psychologische tests dat het wel degelijk werkt op hoe de toehoorders er daarna over denken. Zo kun je mensen 2 lijnen laten zien die duidelijk van lengte verschillen en als je als eerste mannetje een medwerker tussen een aantal proefpersonen zet die zegt dat de lijnen even lang zijn, gaan veel van de proefpersonen ook zeggen dat de lijnen even lang zijn.
  Ik lusiter vaak naar de no agenda show van Adam Curry en John Dvorac en die komen beiden uit de media wereld en weten dat soort dingen goed bloot te leggen. Wel leuk om jezelf daar zo tegen te wapenen. Kijk uit met de toevallige voorbijganger die zegt dat hij het wel goed vindt dat de overheid ….. nu eens aanpakt. Houd ook fora in de gaten. Zo kijk ik wel eens op tweakers.net en bij onderwerpen over meer controle, zijn de eerste reakties vaak:”nou best goed, vrijheid is ook niet alles”

  IIS [6] reageerde op deze reactie.

 5. @pcrs [5]:

  nu eens aanpakt. Houd ook fora in de gaten. Zo kijk ik wel eens op tweakers.net en bij onderwerpen over meer controle, zijn de eerste reakties vaak:”nou best goed, vrijheid is ook niet alles

  Ik ben ervan overtuigd dat de overheid poppetjes in dienst heeft die als doel hebben fora af te struinen en tegen-reacties geven of overheidspropaganda verspreiden….

  DrFunk [8] reageerde op deze reactie.

 6. De ‘grote’ drie: Milosevic, Karadzic en Mladic, de laatste twee zullen ook wel weggespoten worden.

 7. @IIS [6]:
  Dat denk ik dus ook. Waarom niet en je kan ze zo pro overheids berichten laten schrijven en je blijft een beetje up to date met hoe/wat de gemiddelde opinie van de mensjes zijn.

  @PCRS

  Media + Marketing/Reclame bureaus zijn echt uitgenast.
  Had eens gelezen van de studies en onderzoeken naar wat en wanneer er een kind geinterreseerd raakt. welke kleuren welke tonen. en dan de perfecte reclame maken zodat het kind kom zeuren bij pa/ma.

  Ben zelf eens door zo’n Arla sojamelk bushalte reclame board geinterreseerd geraakt!. ik had dorst en het zag er zo lekker uit hoe het die glas in ging. Dacht nog lul je trapt erin let maar op 10x niks.. En deze jonge toch naar de supermarkt kocht Arla soja bosvruchten melk en ja hoor wat een smerig drankje was dat haha mja was er wel ingetrapt.

  En dat het word gebruikt voor in de reclame wereld best. Maar zodra je deze technieken toepast voor stemmen/regels/overheids zaken. Dan ben je fout bezig.

 8. De houding van de overheid t.o.v. het MKB in Nederland en de MSM opinie inzake Mladic hebben wat gemeen vis-à-vis een opgepakte crimineel.

  De opgepakte crimineel is “presumed innocent” – d.w.z. pas schuldig tot het tegendeel is bewezen.

 9. Het schertsproces in Den Haag is overduidelijk een geval van overwinnaarsrechtspraak. Tegen de wens van de Serviërs in, weigert het tribunaal om oud-VS-president Bill Clinton, oud-VS-minister Madeleine Albright en andere Navo-verantwoordelijken te dagvaarden, hoewel de Navo-interventies in Bosnië 1995 en Servië/Kosovo 1999 onmiskenbaar overtredingen op een aantal internationale rechtsbeginselen vormden en duizenden burgerslachtoffers hebben gemaakt. Overigens wordt een bombardement zelfs niet gerechtvaardigd door het eventuele feit dat slachtoffers militairen zijn: het ging nog steeds om naakte agressie.Dit was de pure arrogantie van de macht, vergelijkbaar met het Oostenrijks ultimatum aan Servië in 1914 of Hitlers ultimatum aan Polen in 1939.  Iemand die in Den Haag het tribunaal terecht komt word niet veroordeeld naar schuld of onschuld maar word veroordeeld om het gelijk van de Navo te bewijzen. Als je wil oorlogsmisdadigers, hun adres is niet in Sheveningen maar in de NAVO. http://szrzlj3.blogspot.com/2010/10/in-this-picture-is-beautiful-to-see.html

  hugo van reijen [17] reageerde op deze reactie.

 10. In landen waar de NAVO strijd voerde werd vaak munitie met verarmd uranium gebruikt. Die stof blijft vele duizenden jaren aanwezig, en leidt tot misgeboorten, mutaties, kanker, etc.

  De westerse media presenteert allerlei verzinsels als feit, ook inzake Mladic. De mensheid zou beter af zijn zonder massa-media.

 11. Showproces voor de bühne dat vooral tot doel heeft om mensen hier en in het voormalige Yoegoslavië het waanbeeld te geven dat “recht” altijd zijn loop krijgt.

  De Christelijke Serviërs daar weten wel beter. Mladic wordt weggezet als de zwarte ridder en de moordenaar Naser Oric als de witte ridder (want vrijgesproken);

  http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&cd=5&ved=0CDsQFjAE&url=http%3A%2F%2Fnos.nl%2Fartikel%2F73759-naser-oric-direct-vrijgelaten.html&ei=_xXmTY3qPMqBOtjzgeQJ&usg=AFQjCNEiXleKKLRnqcoBBvIR1HpEgeLIXg

  Zolang de oorlogsmisdaden aan de ene kant met de mantel der liefde worden toegedekt bestempel ik het proces tegen Mladic (die je wel degelijk als een oorlogsmisdadiger zou kunnen zien) als een showproces.

  Ik ben benieuwd hoe er over pakweg 50 jaar op Mladic wordt teruggekeken als we dan hier soortgelijke problemen als in Servië hebben.

 12. @Hub: om je vraag te beantwoorden, de General Assembly betaalt alles, het Vredespaleis is eigendom van de Carnegie stichting.

 13. Het schertsproces in Den Haag is overduidelijk een geval van overwinnaarsrechtspraak. Tegen de wens van de Serviërs in, weigert het tribunaal om oud-VS-president Bill Clinton, oud-VS-minister Madeleine Albright en andere Navo-verantwoordelijken te dagvaarden, hoewel de Navo-interventies in Bosnië 1995 en Servië/Kosovo 1999 onmiskenbaar overtredingen op een aantal internationale rechtsbeginselen vormden en duizenden burgerslachtoffers hebben gemaakt. Overigens wordt een bombardement zelfs niet gerechtvaardigd door het eventuele feit dat slachtoffers militairen zijn: het ging nog steeds om naakte agressie.Dit was de pure arrogantie van de macht, vergelijkbaar met het Oostenrijks ultimatum aan Servië in 1914 of Hitlers ultimatum aan Polen in 1939.Het is een leugen dat het ICTY een instelling van de Verenigde Naties zou zijn. Het tribunaal is ingesteld door de aanstokers en “overwinnaars” van de oorlog in Joegoslavië: de NAVO, die ter “goedkeuring” is voorgelegd aan de, door landen van de NAVO gedomineerde, Veiligheidsraad. Niet aan de Algemene Vergadering van de VN. Iemand die in Den Haag het tribunaal terecht komt word niet veroordeeld naar schuld of onschuld maar word veroordeeld om het gelijk van de Navo te bewijzen. Zijn de bombardementen op Belgrado door de NAVO geen misdrijf? Als je wil oorlogsmisdadigers, hun adres is niet in Sheveningen maar in de NAVO.

 14. Ach ja remember Slobodan Milosevic, ze kregen de zaak juridisch niet rond en toen werd de man ge-*kuch* zelfmoord *proest* ik zeg toch duidelijk hij stierf plotseling in zijn cel een natuurlijke dood.

  Hoelang zal het duren totdat de *kuch*huurmoordenaars, ik bedoel een ernstige ziekte weer eens op bezoek kom(t)en in de Haagse gevangenis ?

 15. Onder het artikel staat de teller op 18 (achttien) reacties.
  Waar zijn de overige 17 (incluis de mijne) gebleven ?

 16. Kan het zijn dat er een aantal reactie’s zijn weggehaald ?

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 17. Een lawaai-optocht voor het Internationaal Strafhof, dat lijkt me wel wat. De (niet-westerse) internationale pers heeft vast ook interesse.

 18. er loopt hier nog een misdadiger rond in vrijheid en mag nog feestvieren ook.

 19. Alweer een Kafkaans proces. Als hij een misdadiger zou zijn, dan moet hij gewoon in Servië worden berecht, want dat is een gewoon land geworden met een normaal rechtssysteem.

  Dit Joegoslavië-tribunaal is een grote farce en een buhne voor corporatistische schurken als George Soros, die zelf veel hiervan heeft gefinancierd. Ook de ´revoluties´ in de Oekraine en Georgië zijn van zijn hand. Allebei mislukt natuurlijk, want hij wilde gewoon de rijkdommen stelen van deze landen.

  Zo ook die van Servië en de rest van Joegoslavië. http://www.thepeoplesvoice.org/TPV3/Voices.php/2011/04/13/bretton-woods-2-0-soros-new-world-order-
  Deze crimineel is verantwoordelijk voor heel veel ellende in de wereld. Soros is al veroordeeld in Frankrijk voor voorkennis en moet zelf de gevangenis in, waar hij zijn andere corporatistische vriend Dominic Strauss-Kahn gezelschap kan houden.

  Daarom heb ik altijd gezegd dat in een klassiek-liberale samenleving de rechtspraak dient te geschieden in het land zelf en er hier geen enkel tribunaal aanwezig dient te zijn. Ik zou zelfs een peleton mariniers zenden om de rechters te helpen hun koffers te pakken en met het eerste vliegtuig naar huis te zenden.

Comments are closed.