Openbaar Ministerie: Wilders zette niet aan tot haat. Wat Wilders allemaal gezegd heeft, gaat volgens het OM niet over “mensen”, maar om de “islam”. Zie onderstaand NOS-bericht.

Natuurlijk is het verstandig dat het OM en eveneens de rechters zoeken naar een mogelijkheid om een eind te maken aan deze flauwe kul.

Zie daarvoor ook onze voorgaande artikelen over deze schertsvertoning.
De grote fout in het geheel ligt niet in eerste instantie bij de rechters, maar bij de politici. Die hadden nooit een wet moeten maken waarin dergelijke subjectieve zaken als haatzaaien en/of belediging wordt verboden.

Of iemand beledigd is, kan immers alleen en uitsluitend door het betreffende individu gevoeld worden. Als ik me beledigd voel, dan kunnen 100 rechters zeggen dat ik dat niet ben, maar dat kunnen zij helemaal niet beoordelen.

Die wetten hadden dus nooit gemaakt mogen worden. Maar wat wil je met politici in een democratie!

Toen de wetten er eenmaal waren, hadden rechters veel sneller het hele proces moeten weigeren. Want nu zitten ze tussen de “duivel en de diepe blauwe zee”. Wat ze ook zeggen, het is altijd fout:

“Onschuldig”, dan zullen de zich beledigd en haatvoelende mensen zich  tekort gedaan voelen en onrechtvaardig behandeld.

“Schuldig”, dan zullen alle rationeel denkende mensen alleen maar meer minachting voor het Nederlandse recht krijgen.

“Schuldig maar geen straf” ?? Kan dat? Het lijkt een uitweg, maar de schade aan het rechtsgevoel is niet meer goed te maken.

Een juist besluit zou kunnen zijn dat de rechters met deze ervaring nu stappen ondernemen om die domme subjectieve wetten af te schaffen.

—————————-

NOS : Openbaar Ministerie: Wilders zette niet aan tot haat

OM: vrijspraak Wilders voor belediging, haatzaaien

Het Openbaar Ministerie wil dat Geert Wilders wordt vrijgesproken van belediging en van het aanzetten tot haat tegen moslims. In het eerste deel van hun betoog kwamen de officieren van justitie tot dezelfde conclusies als in oktober vorig jaar.

De PVV-leider staat in Amsterdam terecht voor discriminatie en belediging van moslims en het aanzetten tot haat jegens hen. Zo vergeleek hij in een ingezonden brief in de Volkskrant de Koran met ‘Mein Kampf’ van Adolf Hitler. Ook in de film Fitna zouden mogelijke strafbare teksten voorkomen.

Belediging
Het OM vindt dat Wilders met Fitna zijn visie geeft op de islam. Verwijzend naar een uitspraak van de Hoge Raad betoogde het OM dat Wilders’ mogelijk beledigende uitspraken niet strafbaar zijn, omdat hij zijn kritiek richt op de islam en niet op moslims.

“De Hoge Raad oordeelt dat de uitlating onmiskenbaar over mensen moet gaan, wil die strafbaar zijn”, zei officier van justitie Velleman. “Als er geen negatieve conclusies over een groep mensen worden getrokken, is er geen sprake van belediging in strafrechtelijke zin.”

De aanklagers vinden dat de uitspraken van Wilders niet hebben geleid tot een tweedeling in de samenleving waardoor groepen mensen tegenover elkaar kwamen te staan. In Fitna gaat het “om de kloof tussen de islam en het Westen, niet tussen moslims en anderen”, betoogde de officier. Daarom moet Wilders worden vrijgepleit van haatzaaien.

Discriminatie
De officieren geven nog hun mening over de aanklacht tegen Wilders van aanzetten tot discriminatie

Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/243196-om-vrijspraak-wilders-voor-belediging-haatzaaien.html>

4 REACTIES

 1. Links Nederland volgt m.i. een taktiek van “juridisch stalken”. Dit put Wilders uit en houdt hem bezig. Wilders supporters zouden deze organisaties een koekje van eigen deeg moeten geven.

 2. Mee eens, meteen afschaffen die Kafkaanse wet. Discriminatie is een basaal mensenrecht, daar mag niet aan worden getornd, mits er maar geen geweld wordt gebruikt of geinitiëerd.

 3. Moderator, Hub, ben jij daar? Kan die vreselijke en hinderlijke reclame op dit forum verbannen of verwijderd worden? Het gaat om de reactie onder de naam sdvf. Het draagt immers op geen enkele manier bij aan de discussies en slaat dus nergens op. Ik zit niet te wachten op polo’s voor slechts 20,00 euro. En zeker niet op deze site.
  Of wordt de Vrijspreker hiervoor betaald? In dat geval graag even de vermelding dat het om een “advertentie” gaat. Weet iedereen waar die aan toe is.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 4. @gijs van meeteren [3]:

  Neen, het is niet een betaalde advertentie maar gewoon een brutale reclame die zonder toestemming geplaatst is.
  Deze is bij een aantal artikelen geplaatst en de Vrijspreker modereert zo weinig en voorzichtig, dat de moderator het niet altijd even vlug ziet.
  Er zijn er nu al een stuk of tien verwijderd! Zonde dat we daar tijd aan moeten besteden.

  Klachten kunnen ook op info@vrijspreker.nl worden gemeld.

Comments are closed.