Denkt u dat Nederland gevaar loopt binnenkort onder de economische (en totale) curatele van Brussel te worden gesteld? Of is dit grote onzin en zouden de Nederlandse kiezers dat nooit slikken? Als u nu denkt dat dit paniek zaaien is, lees dan heel even verder.
Maxime Verhagen heeft zondag bij Brandpunt duidelijk bekend gemaakt dat deze curatele wel degelijk zijn plan is:

“Alle landen van de Europese Unie moeten economisch onder curatele worden gesteld om zeker te zijn dat ze de komende jaren genoeg hervormen. “Een bindend contract met sancties”. De huidige financiële afspraken gaan niet ver genoeg. Dat zegt Maxime Verhagen, minister van economische zaken.”

Of het is helemaal niet “zijn” plan, maar is het hem gewoon aangezegd door Merkozy?

Verhagen brengt het zelfs als een al geregeld feit: ” Op de vraag hoe hij daarvoor draagvlak denkt te krijgen van gedoogpartner PVV die meer invloed van Brussel ziet als een gruwel, antwoordde Verhagen: “Het is niet een kwestie van meer Brussel, het is een kwestie van gezond verstand.”

Dus, of je wilt of niet: “Gij zult!”.

Wat nu te verwachten van de medebewoners van het stukje aarde dat men “Nederland” noemt?

–1.Een aantal politiekelingen, Collectivisten die het allemaal prachtig vinden.

–2.Een aantal “libertariërs” die dit al heel lang voorspeld hebben, maar veel te weinig gehoor vonden.

–3.Het overgrote deel van de lethargische, indolente inwoners die vinden dat je er toch niets aan kunt doen en dat “ze” toch doen wat “ze” willen. En die straks ook weer gaan stemmen en hun mandaat afgeven aan een politicus. de gevolgen hiervan zien we dagelijks in het nieuws. Daaruit blijkt overduidelijk dat het “kiezen” van Nederlandse burgers helemaal niets voorstelt. Te beginnen al met het referendum dat duidelijk NEEN koos en waarna de politici, inclusief Beatrix, net deden alsof er geen referendum geweest was, en “Nederland” verkwanselden aan de EU via het Verraad van Lissabon! Is het nu te laat?

In feite ligt de enige hoop bij categorie 2.)  die het kennelijk begrijpt en bereid is te werken aan een betere, vrije maatschappij, met echte rechten voor ieder mens en waar vrede is.

Wat kunnen we doen? Wat gaan we doen? Wie doet wat?

16 REACTIES

 1. volksvertegenwoordigers verkopen nu eenmaal volk aan de hogste bieder. Maxime is een mooie prijs geboden voor zijn onderdanen en de geldschieters hebben er kennelijk vertrouwen in dat het ook daadwerkelijk doorgevoerd kan worden.
  Ik denk dat die financiers dat goed hebben gezien.

 2. De gemiddelde Ollander kan het bar weinig schelen of hij nou vrij is toch niet (als je niets te verbergen hebt…) zolang hij maar TV kan kijken en kiloknallers kan vreten.

  De wal zal het schip moeten keren en tot die tijd kun je je maar beter voorbereiden op de klap die komen gaat. Zoals de Euro die grote kans maakt om deze week al op z’n gat te liggen.

  En als je dan kijkt naar hoe het zo ver gekomen is, dan kun je alleen maar concluderen dat het land wordt bestuurd door idioten. Idioten, daar stem je niet op; die horen in het gesticht voor geestelijk gehandicapten.

  pcrs [12] reageerde op deze reactie.

 3. Als je als partij het grote publiek wilt bereiken zul je dezelfde taal moeten spreken. Je mag/kan niet verwachten dat “men” zomaar jouw taal gaat leren, je zult “hun” taal moeten spreken. Jij(partij) wilt tenslotte iets bereiken! In mijn (beperkte)beleving ontbreekt het hier weleens aan onder de “vrijsprekers”…

  Maak een vertaalslag voor “jan met de pet”. Haal het schilletje weg en maak er “hapklare” brokken van.

  Verder top! Kom al jaren op deze site en heb veel geleerd over vrijheid! Ga zo door!

  DrFunk [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [2]:
  Het gaat nooit om welke politicus dan ook of ambtenaar.. Het gaat altijd over de mensen die hun eigen sores hebben en zelf werken en handelen met mensen, met een eigen toekomst en eigen wensen, kortom… het gaat om het individu.. en dat is wat de politiek altijd schade toebrengt.
  Linksom rechtsom of recht door zee…. het individu is altijd de lul.
  Vooral degene die er niets mee te maken hebben wat andere besluiten.

  als de nederlandse staat in curatele wordt geplaats is dat geen ramp, tenzij ze ineens meer geld moeten hebben.
  Waarop de burger weer bestolen gaat worden via inflatie of directe belastingen.

  Cat 2: wat kunnen we doen??

  Hoewel ik eerst veel zag in een vredige oplossing…. is hij niet realistisch.

  Laat de griekse taferelen maar komen en de fakkels ontsteken. Jaag “ze” met pek en veren het land uit…

  Misschien toch maar tijd om de oude traditie van Taggart in het boek atlas shrugged na te volgen, toen er iemand belasting kwam halen.

  Je kan natuurlijk ook als een dwaas met een bord in handen op een plein gaan staan boe roepen en janken… maar dat maakt geen indruk..
  Verzet moet tanden hebben, bij voorkeur geotere en indrukwekkendere

 5. Bij cat 2 horen ook heel veel andere groepen. Ook vanuit de linkse hoek is er bij een deel altijd veel weerstand tegen een centraal geleid europeesch rijk geweest. Denk aan de SP en de linkse antiglobalisten.
  De oplossingen vanuit deze hoek zijn soms compleet anders maar de analyse van wat er moet veranderen komt voor een deel overeen met vrije marktdenkers. Voor een deel ook helemaal niet maar dat doet er even niet toe.
  Misschien moeten zowel de vrije marktdenkers én deze socialisten even over hun schaduw heen stappen om één gezamelijk doel te verwezenlijken.
  Dat gezamenlijke doel is het bankenkartel en haar politieke vriendjes uit hun macht te ontheffen. Dat is het eerste wat moet gebeuren en daar is een groot deel zowel links als rechts het wel mee eens.
  Of je dit nou smerige kapitalisten noemt (links) of corporatisten (mijn visie) doet er dan even niet toe.
  Wat er daarna moet komen? Tja dat zien we wel weer verder…

  Verhagen is een uitermate eng en dictatoriaal mannetje. Dat bewijst ie met zijn stelling nogmaals. Je kunt volgens mij nog beter met een SP-er van doen hebben dan met deze machtswellusteling.

  Hub Jongen [14] reageerde op deze reactie.

 6. Het beste is om je voor te bereiden op het ergste en te hopen op het beste.

  Regelmatig duiken deze verhalen op, nu ook weer in de Daily Bell (http://www.thedailybell.com/2422/Upcoming-US-Nuclear-Event.html).

  In ieder geval moet men zich voorbereiden en jezelf de vraag stellen wat jouw plan B is zou X, Y of Z gebeuren.

  Overigens denk ik niet dat burgers te wapen zullen gaan ; ik het het vermoeden dat zij stringente maatregelen zullen ondersteunen uit burgerplicht, net zoals men de sluiten of controleren van internet zal aanmoedigen omdat de overheid “kinderporno” wil bestrijden.

  In ieder geval zullen in deze tijden goud en zilver niet meer aan te slepen zijn.

 7. @Bon Vivant [4]: zo idioot zijn ze niet. Ze hebben immers beschikking over het grootste deel van jouw inkomen en je kunt er niets tegen doen. Straks krijgen ze er nog een leuke eindejaarsbonus bij voor het aanleveren van de nederlandse belastingslaaf en dan kun je er nog steeds niets tegen doen. Kortom: het zijn kundige slechte mensen en geen domme goede mensen, die door hun domheid steeds dingen in hun voordeel doen en jouw nadeel.

  pcrs [13] reageerde op deze reactie.

 8. @pcrs [12]:
  EU – A Flawed Foundation, But Brilliant Strategy?
  http://www.zerohedge.com/article/guest-post-eu-flawed-foundation-brilliant-strategy

  The European banks are slowly but surely, through a tactic of Financial Arbitrage, moving more and more sovereign debt to the ECB and EU. Someone must pay for this debt and that will eventually be the entire European taxpayer base. That is the goal.

  In the initial stages of the Euro dream everyone was benefiting. Like an initial user of drugs the early stage is euphoric before the issues associated with the addiction surface. This stage fostered tremendous growth in debt – never ending Corniche housing villas in Spain and Portugal, embarrassing pensions and social benefits in Greece, tax advantages for off shoring corporations in Ireland or unjustifiable and hidden local government spending in Italy.

  Troy Ounce [15] reageerde op deze reactie.

 9. @GB [8]:

  “Wat er daarna moet komen? Tja dat zien we wel weer verder.”

  Daar ben ik nu niet zo gerust op. Ik denk dat dan het meest waarschijnlijke is dat een man op een wit paard komt die de burgers “orde, rust en veiligheid” komt brengen.
  En één van de redenen daarvoor is dat veel mensen niet begrijpen wat “Vrijheid” is. (Het NAP)

  Daarom is het ook zo belangrijk om de libertarische vrijheidsfilosofie aan veel meer mensen duidelijk te maken. Op zoveel mogelijk manieren.

 10. @Troy Ounce [15]: Het zit slim in elkaar:failure is succes. Nu krijg je de meme dat de euro ook nooit kon werken zonder ‘politieke en fiscale’ unie. Het gevolg van de mislukking van de euro wordt niet een bezinning en terugtrekking, maar met dubbele kracht vooruit met europese belastingen, meer macht voor Brussel.

  Als het belastingophalen dan mislukt, dan krijg je de volgende meme: je kunt ook nooit belasting ophalen zonder europees leger. Dan komt de laatste stap:1 europa onder de knoet van de elite met een europees leger, die overal haar wil op kan leggen.

Comments are closed.